BOKS

Košarka, boks, skijanje, atletika, bacanje pogleda u vis itd
Post Reply
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma
Status: Offline

Re: BOKS

Post by drugrankovic »

storm wrote:točno....jebeni michael spinks .....popravio sam leon...otkud mi to :hm

pa takodje cuveni bokser, poznat iz okrsaja sa muhamedom alijem :ok

bolji od ovog michaela svakako...

ma cim se spomene spinsk, mene asocijacija na brodolom... kakva tuga :lupa bas tuzan zavrsetak karijere
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Post by storm »

aha....ponekad se i meni zbrka u glavuši sve :D.

E otud mi je u memoriji onda :ok
Habibti, ya nour el - ain... :srce
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

posle je michael u 31 godini sa skorom 31-0 od cega 21 nokaut naishao na tajsona u njegovom naletu na svetski tron...

i prosao ko slobodan onda neslavan zavrsetak karijere... tj iz dva prava udarca ende... prvo pleksus, a potom jedan direkt i dovidjenja michael... slobodan dodushe nijedobio dva udarca, no kishu, batine retko vidjene, dobro je i izdrzhao...

leon je bio legenda :djed michael dobar ali nije to ta klasa...

a tajson je nizi bokser i covjek koji je od udarca u pleksus dovodio do brojanja protivniku...

imo je udarac ko toljagom,i to u seriji da vise udarac budu iste siline, vrat nije ni imo, pa nema lelujanja glave tamo vamo... pravi pit bul...

da je danas takav jedan ko s pocetka karijere tajsona, tesko bi bilo vladimiru...
"Ja, koji sam sve prisluškivao, od skupštine do spavaće sobe, zadnji sam saznao šta mi se sprema.”
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Gledao sam treninge Tysona .... sklekove na glavi, da ojača vrat :sok
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

storm wrote:Gledao sam treninge Tysona .... sklekove na glavi, da ojača vrat :sok

zamisli kakva je to konjina bio...

sad nesto kontam, pa i pobrkam dosta toga... imena mi se takodje pomjesaju...

oko tajsona, tolke borbe, takva sila... steta za karijeru sto je bio i krelac... inace sta bi bilo moze se samo pretpostaviti...

ono je vrat ko u vola :djed
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

dodushe daj ti nama dinama i onaj kup uefe, osvajanje... ja imam literature o tome ponesto ;)

no, bas su odlicne one tekme hajduka iz onog vremena, pa vratiti malo na na sjajnije dane sto je svakako i taj pehar ...
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

slika koja sve govori

Image

i najčešći epilog borbi dok je bio još pravi...

Image

:D.
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

skidam mu kapu... meni uz benesa, posebno mio bokser... na stranu posle debilizam...

kazem da je ovakav s pocetka karijere danas klickovu na crti... bilo bi povuci a i potegni

jer i tajson je stasit, ukopan, cvrst, a kad krene... ok visok je klickov, no jednom kad bi ga ovaj pit bul dohvatio u pleksus...
kuplung
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by kuplung »

storm wrote:
Image
moze li se lezat ljudino
Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Terasa svjesti »

drugrankovic wrote:skidam mu kapu... meni uz benesa, posebno mio bokser... na stranu posle debilizam...

kazem da je ovakav s pocetka karijere danas klickovu na crti... bilo bi povuci a i potegni

jer i tajson je stasit, ukopan, cvrst, a kad krene... ok visok je klickov, no jednom kad bi ga ovaj pit bul dohvatio u pleksus...

Druže, Tajson nikada nije poradio dostatno na svojoj kondiciji. Isti bi jednostavno ekspodirao u prve tri do čeriri runde i onda je padao u meču . Uz dato je vodio prilično loš život van ringa i pratile su ga vječite afere a nije ostvario nikada dobar odnos ni sa gledateljstvom odnosno obožavaocima .
O Benešu koji je bio vječiti Fajter i imao vrlo nizak gard neki ću drugi put . Inače čojeka kojega poznajem preko nekih prijatelja i bliskih ljudi izuzetno cjenim i poštujem i nakon pregleda tema otvorit ću o njemu zasebnu jedinicu. :cool
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

rekao sam da nije krelac posle ispao...
ta eksplozivnost tajsona, njegova stasitost, fizionomijom, cvrstina udarca koji razara, svakako bi mogla da pomrsi racune klickovu... tajson s pocetka karijere i tajson posle su nebo i zemlja... u svemu...
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

U one dvije tri sezone kad je bio na vrhuncu, pomeo bi sve i svakoga ....od fraizera, alija, foremana pa do klička, da ih ne nabrajam.....
eh kasnije, kad mu boks nije bio ni u top10 prioriteta namlatio ga je tko je stigao skoro :cudi
zapravo je izlazio u ring samo prodati ime, da pobere lovu i smanji dugove....
nedavno sam čitao da je upropastio skoro milijardu usd ..... zaradio je blizu 500 milja, a i u dugu je sad skoro 500 milja :lupa
Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Terasa svjesti »

Kad smo jutros kod boirilačkih evo vam par preporuka i da se pogleda kako su se probijali "crni" bokseri :

Sjajan dokumentarac o probijanju crnih boksaca u doba dok se to cinilo nemogucim i kada se sve poduzimalo da ne dobiju priliku za tutulu. Prolazi se kroz karijere fantasticnih boksaca poput George Dixona, Peter Jacksona, Joe Gansa, Jack Johnsona, Sam Langforda, Harry Willsa, Ezzard Charlesa, Sugar Robinsona, Archie Moorea.
Prica Archie Moorea je nevjerojatna, covjek je unatoc fenomenalnim pobjedama dobio priliku za titulu tek nakon 16 godina karijere i to u svojoj 36 godini ali je unatoc tome postao mozda i najbolji poluteskas u povijesti, titulu je drzao sljedecih 10 godina.Tada je za titulu pobijedio tadasnjeg velikog prvaka Joey Maxima . Tada je Maxim dolazio nakon velike pobjede nad Sugar Robinsonom i malo tko je ocekivao ovakav ishod.Pobijedio je Maxima jos poslije dva puta u svojim obranama titule. Inace imao je i pokusaja osvajanja titule u teskoj kategoriji u svojim poznijim godinama ali su ga Marciano a poslije Patterson i Ali zaustavljali na tome putu. Jedini boksac koji je uz Walcota rusio Marciana u njegovoj sjajnoj karijeri. Archie Moore "The Old Mongoose" je i sluzbeno boksac sa najvise pobjeda nokautom u karijeri, ubiljezio je 131 nokaut pobjedu od svojih 185 pobjeda tokom genijalne karijere.
Evo sjajan dokumentarni film o njemu i cijeloj karijeri.

Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Image

Vladimir Kličko odbranio naslove
Jennings namučio Klička, ali titule ostaju kod Ukrajinca

Piše: M. Šljivak

Vladimir Kličko odbranio je titule svjetskog prvaka po verzijama WBA, IBF, WBO, IBO. On je u Madison Square Gardenu savladao Amerikanca Bryanta Jenningsa jednoglasnom odlukom sudija (116:111, 116:111, 118:109)

Od samog početka borbe Kličko je nametnuo svoj prepoznatljivi, defanzivni stil borbe. Nije dopuštao Jenningsu da mu uputi ozbiljnu prijetnju, a lijevim direktima konstantno je ugrožavao Amerikanca.

Dvije uvodne runde potpuno su pripale Ukrajincu, koji je lagano sakupljao bodove kod sudija, pogađajući direktima, te nekoliko puta desnim krošejom.

Jennings nešto bolje ulazu u treću rundu. Bio je mnogo aktivniji, ali mu šampion nije dopuštao da ga previše ugrozi. Također, u četvrtoj rundi Amerikanac žestoko kreće u napad. Iskoristio je to Ukrajinac, pa je zadao veliki broj udaraca već na otvaranju četvrte runde, koja je također pripala Kličku.

Peta runda također pripada Kličku, da bi Jennings tek u šestoj rundi uspio ozbiljnije pogoditi protivnika. Pogađao je Amerikanac dobro i u tijelo, te je Jennings uspio da dobije ovu rundu. I u sedmoj je američki bokser dobro radio, ali nijedan borac nije uspio da ozbiljnije ugrozi protivnika.

Na otvaranju osme runde Jennings je uspio ponovo dobro pogoditi Klička. Međutim, Vladimir je ponovo taktički odradio rundu, pa je i osma runda pripala Ukrajincu.

Deveta runda donosi dosta udaraca s obje strane. Prvo je Jennings uspio žestoko pogoditi Klička, ali je ovaj uzvratio fantastičnim lijevim direktom, koji je uzdrmao Amerikanca. Ipak, ova runda je pripala američkom bokseru.

Kličku je u 10. rundi zbog držanja oduzet poen, ali je to naljutilo šampiona. Pogađao je dobro Jenningsa, koji je ipak imao nekoliko odličnih udaraca u tijelo Ukrajinca.

Amerikanca je u preostale dvije runde spašavao samo nokaut. Ipak, tvrdi Jennings nije u tome uspio, te je Kličko odbranio naslove prvaka svijeta.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Image

Na "crnom tržištu" za 128.000 dolara
Karte za najskuplji bokserski meč prodane za 60 sekundi

Piše: D. Stambolić

U četvrtak su u prodaju putem interneta puštene ulaznice koje je hotel u kojem se borba održava, MGM Grand, zadržao za sebe, a iste su planule u svega nekoliko minuta.

U petak je u javnu prodaju pušteno nešto manje od 1.000 ulaznica i sve su prodane za samo 60 sekundi! Najjeftinija ulaznica iznosila je 1.500 dolara, a najskuplja 7500!

Karte za mjesto uz ring koštale su 10.000 dolara, no nisu puštene u javnu prodaju, jer se vjerovalo da bi ista na "crnom tržištu" dostigla cijenu i to 200.000 dolara!

Kad smo već kod preprodaje ulaznica, recimo da su se neke ipak pojavile na internetu i da su brojke jednostavno nevjerojatne. Jedan se engleski navijač pohvalio 'screenshotom' stranice na kojoj je kupio ulaznicu za malo manje od 8.000 dolara!
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9831 times
Been thanked: 11577 times
Status: Online

Ali odgovorio Mayweatheru: Ne zaboravi, ja sam najveći

Post by Krokodil Behko »

Image
Floyd Mayweather će 2. maja ući u ring i u najočekivanijem meču s Manny Pacquiaom i pokušat će doći do svoje 48 pobjede u svojoj bogatoj karijeri.

Mayweather je nedavno izazvao burne reakcije kada je tokom jednog intervjua rekao kako je bolji borac i od najvećeg svih vremena Muhameda Alija. "Nikad mi neće isprati mozak da povjerujem kako su Sugar Ray Robinson i Muhammad Ali bili bolji od mene. Nitko mi ne može isprati mozak i to mi reći.

Ali se borio samo u jednoj kategoriji. Leon Spinks ga je pobijedio kad je imao samo sedam borbi. Nikad u ring s Floydom Mayweatherom nisu stavili boksera sa sedam borbi. Što ima u tome - ležati na konopcima i primati udarce dok se drugi čovjek ne umori od mlaćenja, ostane bez snage i onda ga udariti s par udaraca, a on odustane.

Želite da vas veličaju i slave. Apsolutno ne. Ja neću", smjelo je izjavio Mayweather.

Image
drugrankovic
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by drugrankovic »

dva karaktera... jedan porocan i divlji... drugi pobozan i smiren... u las vegasu...

mec samo takav

amer dobija 180 mil a meksikanac 120 bez obzira na ishod
Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3918 times
Been thanked: 2950 times

Post by Pasaga »

Jel ko u toku...
...kad boksuje Adnan Catic....
Trebalo bi sad negdje u maju....?

:123
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
greeneyes
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 6125 times
Been thanked: 6706 times

Post by greeneyes »

Pasaga wrote:Jel ko u toku...
...kad boksuje Adnan Catic....
Trebalo bi sad negdje u maju....?

:123
To bi trebao šef'cu pitati, ona pomno prati Ćatića.
Samo sabura
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8018 times
Been thanked: 18980 times

Post by Maja »

Moj pašaga ja još u martu javila da će meč biti 9.5.
Post Reply

Return to “Ostali sportovi”