Koje pitanje biste postavili Bogu?

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Post Reply
Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma
Status: Offline

Re: Koje pitanje biste postavili Bogu?

Post by Major »

Pitao bih : zasto muslimani konzumiraju alkohol i zasto muslimanke na ljetnim plazama koriste bikinije, haman da se suncaju i kupaju bez odjece ?
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud
Lavlje_srce
Alienka
Alienka
Has thanked: 4123 times
Been thanked: 3091 times

Post by Lavlje_srce »

Ja bih pitala Dragog Boga zasto je stvorio toliko glupih ljudi koji citav zivot prodju 'ziveci', a bas nista ne shvate i ne spoznaju?

Valjda su tu da ne bi bilo Dzenneta na dunjaluku, svrha im je da podmecu noge, ruke, jezike (sta stignu) postenom svijetu.

Valja to izdurati Boze Mili. :oo
Memento Mori

You don’t have a soul. You are a Soul. You have a body. ~C.S.Lewis~

You're hiding to breathe, running from me
Do you rea-lly wanna be in love?
silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence »

Ne bi Bogu postavljala nikakva pitanja, nije da nisam znatiželjna, ali da je On htio dao bi nam za sve odgovore.
Znam kada se trebam odlučiti za nešto, upitati Ga: "Dragi Bože, šta da učinim? Uputi me!"
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41242 times
Been thanked: 27948 times
Status: Online

Post by Rum »

Postavio bih Boze zasto te ovo sve pitaju , su ponekad dosadni :ha
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
Lanci
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 94 times
Been thanked: 49 times

Post by Lanci »

silence wrote:Ne bi Bogu postavljala nikakva pitanja, nije da nisam znatiželjna, ali da je On htio dao bi nam za sve odgovore.
Znam kada se trebam odlučiti za nešto, upitati Ga: "Dragi Bože, šta da učinim? Uputi me!"
tacno slazem se ;)
I keep my personal life private,so don’t think you know me!
You know what I allow you to know.
Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller »

Ponekad mislim da bih ga najradije ubio. Pitao bih ga zašto su svi muslimani 2013. izdali Muhameda.
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 7 times

Post by Heidi »

Kad ce brijeg k nama ako mi ne uspijevamo od ovolikih barikada k njemu?
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Rockefeller wrote:Ponekad mislim da bih ga najradije ubio. Pitao bih ga zašto su svi muslimani 2013. izdali Muhameda.
O čemu je riječ? :sok
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Blackhawk

Post by Blackhawk »

Odgovor na sva vasa pitanja mogao bi izrazit jednom recenicom.. Allah dz.s. zna ono sto vi ne znate..
Sve sto se dogadja biva Bozijom voljom i Bozijim odredjenjem, i samo ON zna razlog zbog cega je to tako i zasto je tako...

Neumjesno je postavljati ovakva pitanja kakva vi postavljate, posebno od onih koji se smatraju, kakvim-takvim, vjernicima Muslimanima.

Ko smo to mi da mozemo sumnjati u Njegovu odluku i da mozemo raspravljati o tome...
Evo jednu pricu iz zivota Musa a.s., koja je spomenuta i u Kur'anu, da se nebi reklo da je izmisljena...
Jedan od najzanimljivijih događaja iz Musaova, alejhisselam, života svakako je njegov susret sa hazreti Hidrom. Do ovoga susreta je, najvjerovatnije, došlo u vrijeme četrdesetogodišnjeg boravka Israilćana u pustinji, zbog toga što Musa, alejhisselam, s obzirom na sve svoje obaveze što su proisticale iz njegovog statusa Allahovog poslanika, donositelja Tevrata, ranije nije mogao naći slobodnog vremena da napusti zajednicu za izvijesno vrijeme u cilju druženja sa hazreti Hidrom. Po našem mišljenju to je vrijeme mogao naći jedino za vrijeme izgnanstva u pustinji jer tada, sve do isteka roka, pitanje ulaska u Svetu zemlju više nije bilo aktuelno, a sa druge strane već je bio stasao izvijestan broj Musaovih, alejhisselam, učenika koje je on odgojio i poučio Tevratu i Vjeri općenito, i koji su učestvovali u vođenju naroda u onoj mjeri u kojoj ih je Musa, alejhisselam, za to ovlastio.

Sevep Musaovog, alejhisselam, saznanja o hazreti Hidru i njegove želje da ga upozna bilo je jedno pitanje koje su mu postavili Israilćani. Naime, jedne prilike Musa, alejhisselam, bio je upitan o tome koji čovjek ima najviše znanja. Odgovorio je da je to on lično, ali ga je prva naredna Objava što ju je primio od dragog Allaha u tome demantovala. Allah ga je izvijestio da Zemljom hodi jedan Njegov rob koji je upućen u stvari o kojima Musa, alejhisselam, nema nikakva znanja. Musa, alejhisselam, je zamolio dragog Allaha da upozna tog čovjeka i bilo mu je objavljeno da treba ići do mjesta gdje se sastaju dva mora. Spremio se na put i krenuo u društvu svoga vjernog i čestitog sljedbenika i ličnog pratioca Jošue ibn Nuna. Kur'an časni je u 18. suri El Kehf (Pećina) ovjekovječio ova zbivanja, pouke i plemenite mudrosti puna:

A kada Musa reče momku svome: "Sve ću ići dok ne stignem do mjesta gdje se sastaju dva mora, ili ću dugo, dugo ići." I kad njih dvojica stigoše do mjesta na kome se ona sastaju, zaboraviše na ribu svoju, pa ona u more kliznu. A kada se udaljiše, Musa reče momku svome: "Daj nam užinu našu, jer smo se od ovog našeg putovanja umorili." "Vidi!"; reče on, "kad smo se kod one stijene svratili, ja sam zaboravio onu ribu, sam šejtan je učinio da je zaboravim, da ti je ne spomenem, mora da je ona skliznula u more; baš čudnovato!" "E, to je ono što trazimo!"; reče Musa, i njih dvojica se vratiše putem kojim su bili došli, i nađoše jednog Našeg roba kome smo milost Našu darovali i onome što samo Mi znamo naučili. "Mogu li da te pratim", upita ga Musa, "ali da me poučiš onome čemu si ti ispravno poučen?" "Ti sigurno nećeš moći sa mnom izdržati", reče onaj, "a i kako bi izdržao ono o čemu ništa ne znaš?" "Vidjećeš da ću strpljiv biti, ako Bog da", reče Musa, "i da ti se neću ni u čemu protiviti." "Ako ćeš me već pratiti", reče onaj, "onda me ni o čemu ne pitaj dok ti ja o tome prvi ne kažem!" (18:60-70)

Kada su se dogovorili Musa, alejhisselam, je poslao Jošuû nazad u logor i krenuo u društvu hazreti Hidra:

I njih dvojica krenuše. I kad se u lađu ukrcaše, onaj je probuši. "Zar je probuši da potopiš one koji na njoj plove? Učinio si, doista, nesto vrlo krupno!" "Ne rekoh li ja", reče onaj, "da ti, doista, nećeš moći izdržati sa mnom?" "Ne karaj me što sam zaboravio", reče, "i ne čini mi poteškoće u ovome poslu mome!" I njih dvojica krenuše. I kad sretoše jednog dječaka pa ga onaj ubi, Musa reče: "Što ubi dijete bezgriješno, koje nije nikoga ubilo! Učinio si, zaista, nešto vrlo ružno!" "Ne rekoh li ja tebi", reče onaj, ''da ti, doista, nećeš moći izdržati sa mnom?" "Ako te i poslije ovoga za bilo šta upitam", reče, "onda se nemoj sa mnom družiti. Eto sam ti se opravdao!" I njih dvojica krenuše; i kad dođoše do jednog grada, zamoliše stanovnike njegove da ih nahrane, ali oni odbiše da ih ugoste. U gradu njih dvojica naiđoše na jedan zid koji tek što se nije srušio, pa ga onaj prezida i ispravi. "Mogao si", reče Musa, "uzeti za to nagradu." "Sada se rastajemo ja i ti!"; reče onaj, "pa da ti objasnim zbog čega se nisi mogao strpiti." "Što se one lađe tiče, ona je vlasništvo siromaha koji rade na moru, i ja sam je oštetio jer je pred njima bio jedan vladar koji je svaku ispravnu lađu otimao. Što se onoga dječaka tiče, roditelji njegovi su vjernici, pa smo se pobojali da ih on neće na nasilje i nevjerovanje navratiti, a mi želimo da im Gospodar njihov, umjesto njega, da boljeg i čestitijeg od njega, i milostivijeg. A što se onoga zida tiče, on je dvojice dječaka, siročadi iz grada, a pod njim je zakopano njihovo blago. Otac njihov je bio dobar čovjek i Gospodar tvoj želi, iz milosti Svoje, da oni odrastu i izvade blago svoje. Sve to ja nisam uradio po svome rasuđivanju. Eto, to je objašnjenje za tvoje nestrpljenje!" (18:71-82)

Mi ne znamo i ne mozemo znati razloge zasto je Allah dz.s. ucinio nesto sto je ucinio.. To samo ON zna, a mi vjerujemo u Njegovu pravednost...

I prije nego posaljete pitanje Bogu, prvo pitanje postavite sebi, i dobro razmislite o njemu. Udjite u svoj zivot i analizirajte ga, pa zivot ljudi oko vas, ponasanje vas i njih, pa onda se vratiti opet tom pitanju i razmislite opet o njemu..

I kada shvatite, posebno vi koji vjerujete u Allaha dz.s., da smo mi na ovom svijetu poslani iskljucivo na kusnju, da nas Bog iskusa, onda cete i shvatiti otkud sve to na svijetu, i svi ti dogadjaji..
Mi nismo poslani na zemlju i nismo stvoreni na zemlji da bi uzivali i zivjeli za ovaj svijet. Mi smo tu jer smo iskusani, jer smo svakog trena naseg zivota na kusnji, na probi, da bi nasim zivotom, u zavisnosti kako smo ga vodili, zasluzili dzennet ili dzehennem..
Kada shvatite da sve sto imamo da nam je to Bog dao, i da isto tako sve to moze uzeti nazad, jer to nista nije nase, nego smo dobili.
Bog nas iskusava, bogastvom, da vidi da li cemo Njemu okrenuti ledja kada imamo ovozemaljska dobra, siromastvom, da vidi da li cemo se Njemu okrenuti za pomoc i traziti od Njega pomoc, ili cemo kukati i zaliti se na Njega kako nas je prokleo..

Bog zna ono sto mi ne znamo.... i to nam treba da bude dovoljan odgovor na sva pitanja..
Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 »

da li moze stvorit kamen toliko tezak da ga ni on sam ne moze podignut.
dacina_curica

Post by dacina_curica »

Cemu sve ovo?
Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller »

Mi ne znamo i ne mozemo znati razloge zasto je Allah dz.s. ucinio nesto sto je ucinio.. To samo ON zna, a mi vjerujemo u Njegovu pravednost...
Sranje.
I kada shvatite, posebno vi koji vjerujete u Allaha dz.s., da smo mi na ovom svijetu poslani iskljucivo na kusnju, da nas Bog iskusa, onda cete i shvatiti otkud sve to na svijetu, i svi ti dogadjaji..
Mi nismo poslani na zemlju i nismo stvoreni na zemlji da bi uzivali i zivjeli za ovaj svijet. Mi smo tu jer smo iskusani, jer smo svakog trena naseg zivota na kusnji, na probi, da bi nasim zivotom, u zavisnosti kako smo ga vodili, zasluzili dzennet ili dzehennem..
Još jedno sranje.
Kada shvatite da sve sto imamo da nam je to Bog dao, i da isto tako sve to moze uzeti nazad, jer to nista nije nase, nego smo dobili.
Ovo je dobar stav. Može biti korisno.
Bog nas iskusava, bogastvom, da vidi da li cemo Njemu okrenuti ledja kada imamo ovozemaljska dobra, siromastvom, da vidi da li cemo se Njemu okrenuti za pomoc i traziti od Njega pomoc, ili cemo kukati i zaliti se na Njega kako nas je prokleo..
Opet sranje.
Bog zna ono sto mi ne znamo....
Za zapadni svijet korisno, za muslimane sranje.

Oprosti što sam tako direktan ali bolje je da jesam. Sad ću ja da pojasnim u par prostih i plastičnih primjera zašto je današnji musliman zadnja rupa na sviralu.

Oko 610. godine n.e. Muhammed je dobio novu objavu od boga, Allaha dž.š. Za vrijeme Muhammedovog poslanstva prava žena u odnosu na cijeli svijet dignuta su za 250% (250% je proizvoljno i ilustracije radi). Prava djece su dignuta za najmanje isto toliko. Pravni odnosi su poboljšani za 250%. Broj pismenih na 100 ljudi je takodje na 250%.

Dolazi prvi kalifati (Omer, Alija, Ebu Bekr i još jedan). Kalife ili halife dižu astronomiju za 250%, matematika i aritmetika su takodje za 250% razvijenije nego ranije, medicina, hemija, alkemija, fizika... sve za 250%, arhitektura, injžinjerstvo... sve za 250%.

Danas je zapadni svijet u odnosu na Arape i muslimane napredniji u ovim segmentima za najmanje 250%. Eh, ono gore je islam. Ovo dole je ruglo islama.

Kada muslimani budu napredniji za 250% od zapadnog svijeta tada će se muslimani vratiti Muhamedu. Ovi današnji muslimani, ruglo ovog svijeta, su islam pretvorili iz napredne vjere u vjeru tradicije. Današnji muslimani ismijavaju svoju vjeru i današnji islam nije ni 5% onog orginalnog islama. Ovo u šta danas arapi i muslimani vjeruju nema pravo da se zove islam.

Ovo ti je odgovor sa dokazima da je islam danas na krivom putu. Negdje je pogriješio, gdje? U fundamentu. Islam ovo nije, islam nije 5% ovog što muslimani tvrde da je islam.
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Spamer
Spamer
Been thanked: 1 time

Post by laganini »

..pitao bi ga bože koje si boje kože...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 41242 times
Been thanked: 27948 times
Status: Online

Post by Rum »

Ja da sam Bog ovako bi vam odgovorio
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 166 times
Been thanked: 372 times

Post by harlekin »

sta ima? :kafa
Blackhawk

Post by Blackhawk »

Rockefeller
Mislim da ti ne prilici takav govor i takav odnos prema mome postu... Potpuno nepostivanje mene i moga vjerovanja i vjerovanja svih muslimana... I ne znam kako modovi dopustavaju takav rijecnik ovdje...
Peggy Sue
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Peggy Sue »

Pitala bih Ga: "Hoćeš li mi, molim Te, oprostiti grijehe?"
Image
Alexandar
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Alexandar »

pito bi ga zasta dopusta da onolike budale govore u njegovo ime
Dalia
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dalia »

Kad umrem, hoću li i gore moći biti sa svojom porodicom i prijateljima?
Fine djevojke su u krevetu u 9, da bi mogle kući doći do 11. :zubi
Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 40 times

Post by Bla »

Šta ima?
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:
Post Reply

Return to “Religija”