..1983..da nisi falio godinu ako si nešto tio reć...pa tada je juga vladala..Pasaga wrote:Sta mislis LAGANI.....laganini wrote:..evo da nacrtam..lipo im bilo pod kontrolom armije bih pa ih niko nije istjera...može li jednostavnije..![]()
Davno,prije rata,tamo u ljeto 83.god. dolazi delegacija srednje bosne
sa predstavnocima crkve na celu
i obilaze Dubravsku visoravan,sa ciljem da se tu nasele hrvati iz srednje bosne...
To ti je istocna obala ...tamo do Stoca.
To morbit nisi zna,ili jesi???
Di su nestali Hrvati iz BiH..
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: di su nestali hrvati iz bih..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3936 times
- Been thanked: 2964 times
- Status: Offline
laganini wrote:..1983..da nisi falio godinu ako si nešto tio reć...pa tada je juga vladala..Pasaga wrote:Sta mislis LAGANI.....laganini wrote:..evo da nacrtam..lipo im bilo pod kontrolom armije bih pa ih niko nije istjera...može li jednostavnije..![]()
Davno,prije rata,tamo u ljeto 83.god. dolazi delegacija srednje bosne
sa predstavnocima crkve na celu
i obilaze Dubravsku visoravan,sa ciljem da se tu nasele hrvati iz srednje bosne...
To ti je istocna obala ...tamo do Stoca.
To morbit nisi zna,ili jesi???
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
..jel to neka zajebancija paša..crkva ko imal amoć 1983...smiješno..
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3936 times
- Been thanked: 2964 times
Nikad nepisem zajebanciju sto se tice tih stvari,nebi bilo korektno..laganini wrote:..jel to neka zajebancija paša..crkva ko imal amoć 1983...smiješno..
ozbiljni smo ljudi.
Tacno je to.
Obilazili su i snimali teren,mjesta ...dali bi to pasalo tim ljudima ...i tako....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
-
Ruana
Gdje su Srbi iz Hrvatske, sto su otisli, sgurna oluja, pardon bura s mora ih otjerala.laganini wrote:...naravno ru ima ih svugdi...pogubno je za svaku državu da joj nestaje stanovnika tako valjda i bih..ja ni jednom nisam reka da je isključivo biloo etničkog čišćenja..ali po ovom logikom stvari ispada da je jedan dio...valjda sam jasan..ko što si i sam žrtva toga...a ima sto drugi razloga...pa čak i taj komšić kao način biranja predstavnika hrvata u predsjedništvu...mislim banalan je prinjerak ali i to može utjecat...opće mi nije važan razlog zašto su ljudi otišli već me briga što su otišli...to isto mislim i za muslimane ..i za srbe...samo da me je iznenadio ovoliki broj to stvarno nisam očekiva..Ruana wrote:Ovdje kod mene ima Hrvata iz Posavine dosta, racunas li te u tih 240 hijada? Racnas li Hrvate iz Trebinja u te tvoje brojke. Neki su u Svedskoj neki u Dubrovniku neki u Danskoj bas kao i Bosnjaci.
bravo..dobro si sjetila čeka sam ko će se prvi sjetit..nije mi drago što su otišli a mislim da je njima još više ža što su otišli..oni su ru otišli u jedan dan..što bi bilo da su ostali možemo nagađat..ali preko svi medija u hrvatskoj traženo je da ostane..možda s figom u džepu ali tako kje bilo..
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9978 times
- Been thanked: 11848 times
- Status: Online
Postoji zločin kojeg su počinili pripadnici ARBiH u Doljanima i mislim da je jedan proces u toku pred mostarskim sudom. Međutim, ne znam kakve to ima veze sa temom. Mi se bavimo posljedicama a ne uzrocima. Ovako, nikad nećemo doći do zelene grane.
..to nisam spomenuo na ovoj temi..nego na temi kletve pa pogledaj...sad kad si ti napisa da je bilo možda babe mi se ispričaju...ali znam da neće..Krokodil Behko wrote:Postoji zločin kojeg su počinili pripadnici ARBiH u Doljanima i mislim da je jedan proces u toku pred mostarskim sudom. Međutim, ne znam kakve to ima veze sa temom. Mi se bavimo posljedicama a ne uzrocima. Ovako, nikad nećemo doći do zelene grane.
-
dacina_curica
laganini wrote:..ali preko svi medija u hrvatskoj traženo je da ostane..
Interesantno....
kad smo vec kod Santicevskog "Ostajte Ovdje": U Aprilu '92. (srpski) Radio Zvornik poziva sve muslimane koji su napustili grad (a to su svi oni koji nisu bili pobijeni na licu mjesta a onda se njihova tijela prikazivala na srbijanskim tv kanalima kao tijela SPRSKIH zrtava) da se vrate kucama pod plastom onog "Vratite se na VASA radna mjesta, VASIM kucama, sigurno je"....I znas sta je vecina budala muslimana uradila? VRATILA SE....Znas sta su im tada uradili? Masovno ih hapsili, oduzeli im ono malo s cim su se natrag vratili, poubijali ih en masse. Tata jedne dobre drugarice se vratio iz Svicarske i znas sta su mu uradili? NABILI GA NA KOLAC - ZIVOG! Procitaj predmet Branko Grujic kad budes imao vremena.
Toliko o medijima i njihovim apelima, de ne trubi zivota ti....
Last edited by dacina_curica on 13 Jan 2014, 17:38, edited 1 time in total.
..onda je smišno..i što tili su u stari grad..Pasaga wrote:Nikad nepisem zajebanciju sto se tice tih stvari,nebi bilo korektno..laganini wrote:..jel to neka zajebancija paša..crkva ko imal amoć 1983...smiješno..
ozbiljni smo ljudi.
Tacno je to.
Obilazili su i snimali teren,mjesta ...dali bi to pasalo tim ljudima ...i tako....
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Dobro, nema veze. Ista ili slična diskusija je i ovdje i tamo.laganini wrote:..to nisam spomenuo na ovoj temi..nego na temi kletve pa pogledaj...sad kad si ti napisa da je bilo možda babe mi se ispričaju...ali znam da neće..Krokodil Behko wrote:Postoji zločin kojeg su počinili pripadnici ARBiH u Doljanima i mislim da je jedan proces u toku pred mostarskim sudom. Međutim, ne znam kakve to ima veze sa temom. Mi se bavimo posljedicama a ne uzrocima. Ovako, nikad nećemo doći do zelene grane.
Kao uvretira, može ovaj odličan članak prof.dr. Slave Kukića, objavljen upravo danas?
http://depo.ba/front/svakog-dana-u-svak ... -sve-manje
A ispitao sam i zvanične podatke za općinu Kakanj. Prije rata, živjelo je oko 13.000 Hrvata. Čini mi se da ne može falti 16.000 od 13.000. Rekoh ja, riba će morati da se malo smanji.
-
dacina_curica
Cek sad...ovi kazu fali 190.000 a vi ovdje tvrdite da fali 240.000...kome SAD vjerovati? :jonas
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

-
dacina_curica
Aha
hoce to kad se programiras da blokiras bilo sta RS-related.
My bad. 
..a što je vlast tribala reć bište ili će bit klanja..dacina_curica wrote:laganini wrote:..ali preko svi medija u hrvatskoj traženo je da ostane..
Interesantno....
kad smo vec kod Santicevskog "Ostajte Ovdje": U Aprilu '92. (srpski) Radio Zvornik poziva sve muslimane koji su napustili grad (a to su svi oni koji nisu bili pobijeni na licu mjesta a onda se njihova tijela prikazivala na srbijanskim tv kanalima kao tijela SPRSKIH zrtava) da se vrate kucama pod plastom onog "Vratite se na VASA radna mjesta, VASIM kucama, sigurno je"....I znas sta je vecina budala muslimana uradila? VRATILA SE....Znas sta su im tada uradili? Masovno ih hapsili, oduzeli im ono malo s cim su se natrag vratili, poubijali ih en masse. Tata jedne dobre drugarice se vratio iz Svicarske i znas sta su mu uradili? NABILI GA NA KOLAC - ZIVOG! Procitaj predmet Branko Grujic kad budes imao vremena.
Toliko o medijima i njihovim apelima, de ne trubi zivota ti....
-
dacina_curica
Poanta je da je "moja" vlast radila isto sto i "tvoja"....Tako da ti ta prica o medijima koji apeluju da se ostane "na rodnoj grudi" ne pije vode...samo sto ti to volis "upakovati". 
-
Spanac_113
- Inventar foruma

ma zbog ovakvih dizanja tenzija iz susjedstva smo svi mi u bosni popusili. a oni sjede i gledaju more/dunav kako fino ljulja i kontaju idem ja ebat bosnu.
-
Ruana
Pa eto dobra prilika da se isplaces, medija velis, pa nama na radio Trebinju porucuju cijeli dan da ne idemo, nece nas niko dirati, a u isto vrijeme dolaze po mog tatu da ga vode.laganini wrote:bravo..dobro si sjetila čeka sam ko će se prvi sjetit..nije mi drago što su otišli a mislim da je njima još više ža što su otišli..oni su ru otišli u jedan dan..što bi bilo da su ostali možemo nagađat..ali preko svi medija u hrvatskoj traženo je da ostane..možda s figom u džepu ali tako kje bilo..
Spanac_113 wrote:ma zbog ovakvih dizanja tenzija iz susjedstva smo svi mi u bosni popusili. a oni sjede i gledaju more/dunav kako fino ljulja i kontaju idem ja ebat bosnu.
A Hrvate iz BiH vole i brinu o njima i o trećem entitetu onda kad treba prdit o Bosni i po Bosni, a kad im dođu u purgeraj i uzmu radna mjesta onda ih ne vole i tad su samo dosadni glupi hercegovci.
Fine djevojke su u krevetu u 9, da bi mogle kući doći do 11. 
..inače je bosna nama kompleks u hrvatskoj ubismo se od toga..šuti..Dalia wrote:Spanac_113 wrote:ma zbog ovakvih dizanja tenzija iz susjedstva smo svi mi u bosni popusili. a oni sjede i gledaju more/dunav kako fino ljulja i kontaju idem ja ebat bosnu.
A Hrvate iz BiH vole i brinu o njima i o trećem entitetu onda kad treba prdit o Bosni i po Bosni, a kad im dođu u purgeraj i uzmu radna mjesta onda ih ne vole i tad su samo dosadni glupi hercegovci.