Mada i to je upitno,danas postoje privatni fakulteti 3g.gdje platiš i uglavnom završiš bez ikakvog znanja. Budimo realni,nemojmo u raspravi ići iz krajnosti u krajnost. U prvom postu sam napisala da ne generaliziram,da ima studenata koji su spremni učiti i penjati se stepenicu po stepenicu. Ali,očito neki imaju potrebu biti najpametniji pa preskaču nešto napisano i izvlače iz konteksta.
Završio fakultet ili ne,moraš krenuti od početka,kako s radom tako i sa plaćom. Ili onda poslodavac ne treba obavljati razgovore za posao. Može mu dipl.ekonomista poslati mailom diplomu i odmah ga primimo i damo plaću 1000km. Jer on eto ima diplomu.
Pitanje šta firma dobija od njega za tih 1000km? Mačka u vreći! No tnx.
I iznenadili bi se,da ste samo u tom,,điru,,šta sve ima diplomu. Čast mladim ljudima sa znanjem i željom za radom!
I da, mora znati bar nešto o zakonu o radu,odmah! Jer čim ga prijaviš,on odmah zna ,,da ni minut poslije 16h neće sjediti u firmi,da ni jednu subotu neće raditi,da mu plaća mora biti do 15.u mjesecu za prethodni,,,
Kako onda zna zakon?!!
Niko od njih vani nebi ni zucnuo za takve stvari,ali eto kod nas su poslodavci lopovi pa ovdje se može sve i svašta.
Btw,glede državnih firmi...prije tjedan dana idem u poreznu(pdv) i na šalteru za davanje informacija poduzetnicima, tri curice,lijepe,dotjerane..na svako moje pitanje,gledaju mene pa jedna drugu i nakon 5 min.zovu jednog starijeg gospodina da mi on da najobičniju informaciju a to je-šta od dokumentacije treba dostaviti za upis firme u sustav pdv-a.
Naša obrazovana djeca,željna učenja!! Ali eto,njima se može!

![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)