Lipi Havana, ti meni kazes nije tako,HAVANA wrote: 08 Oct 2021, 06:48Zajebajes se, a moze vozni park od miliona i miliona? Eno sad hoce da kupe 2.Ko ce im zabraniti? Tramvaji, trolejbusi i pruga je moglo jos prije 20 godina. Ko te moze sprijeciti da trosis novac pametnije? Toliko nacina ima za ovako malu zemlju a toliko mogucnosti. Nas u federaciji komplet ko predgradje berlina a resursa i mogucnosti more... Samo da se smisleno ulaze i trosi. Problem je sto se sve pokrade i nastima maloj grupi ljudi. Neukoj za bilo sta smisleno, jedino zna ukrast i zavrnut. Pa pogledaj samo oblast zdravstva, drzavnih firmi, turizma... Toliko kradje, neznanja, bolimekurac daj meni razmisljanja... A pogledaj pojedince u istim tim stvarima u privatnom sektoru. Moze se itekako i dosta novca ovde cirkulise, a moze i puno vise al ga posisase ovi majmuni. Koce, podapinju, kradu, otezaju... Moras bas tvrdoglav bit i navalit da sprovedes zamisljeno. A ima ih dosta sto to rade. Nije sve sto pise neki portal, ima tu ljudi sto dobro i puno rade. Eno frajer umislio da ce jahtu napravit, sega svima bio, ismijavali ga. Napravi baska i prikolicu. Kolica za trke pasa, zajebavali ga u kafani. Sve izvozi u britaniju i prvi proizvodjac toga postade, nagradjeni. Obicni mali covjek, tokar. Iskolova djecu, masinstvo, sad projektni biro, 65 zaposlenih... Buducnost je u malim ljudima i firmama, obrazovanju djece... Drzava samo da pusti, eto ne mora nista ni dati, olaksaj samo, ubrzaj, ne gusi... Ali njima to i ne pase, nece moci vladati njima i raditi sto sada radi. Njima treba prepadnuto glasacko tijelo i na rubu egzistencije. Al zajebali su se, odose djeca. Sad kuku majko. Poceli su. A od svega ono se dosjetilo da ce ko biva naplatiti nesto ovim sto idu. O jebo li te dedo mrtvi.Fuddo wrote: 08 Oct 2021, 00:29
Nije bas sve oko para i vlasti, mada je to uglavnom glavna preokupacija.
Druze, tebi gori oko kuce, budala ti ne da da svoj helikopter upalis i gasis.
Ne mogu ti gori primjer i plasticniji.
A onda nabrojis sve da se mladom cojeku sve zgadi i nabere ga glavom bez obzira.
Slazem se ja s tobom da ima bruka potencijala, al ugusise budale narod.
Sto se tice patriotskog naboja, meni ga nije falilo, samo sto svaki dan hodam okolo i stenjem, vazda na rubu da nekog, kao svog, moram robijat.
Jebeajiga, borbajte se, stas mu sad.
Bice bolje, valjda.