Razmišljanja jedne polovnjače
Moderator: VIP
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
- Status: Offline
Re: Razmišljanja jedne polovnjače
Lezim, ne pusim, citam o solsticiju, ekvinociju i ko biva razmisljam-ybt, jesam ja i glup
Samo sabura
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

- Has thanked: 2750 times
- Been thanked: 4933 times
A što ste ozbiljni, pa s razlogom sam otvorila temu u pričaonici.
Samo vi trunite
Samo vi trunite
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Mislila sam da kroz svoje pustinje hodam crtajući horizontalne linije u pijesku, umačući prste u dugu i bojeći prazninu ptičijom pjesmom i zvižducima. Našla sam se u krugu u koji sam se sama zarobila, crtajući rukama do laktova umočenim i ljepljivim od katrana.
Ovdje su dani hladni i prazni. Ovdje u mom krugu nema zvuka sem tišine koja je toliko glasna da sam oglušila na sve druge zvukove koji dopiru izvana. Ovdje više ne slažem posteljinu na prozorske daske da uhvati dah svježeg zraka jer skoro da ni ne izlazim iz nje.
Nisam ti rekla kako još jedino volim dugo stajati gola na hladnim pločicama kupatila sa otvorenim prozorom, pa skupiti usne u zube i odjednom gurnuti čitavo tijelo pod vrelu vodu. Sudar ledenog tijela i vrele vode izaziva neke čudne osjećaje od površine kože do kostiju. Kao da ti se u isto vrijeme umrtve sva čula, a negdje iznutra probijaju osjećaji prema vani. Naopako.
Ovdje kod mene je sada sve naopako. Boje su se sve razlile u crnu a noge su postale teške i ne mogu da skakuću ulicama. Bezvoljno se vuku bez straha, jer ... više se ne bojim. Ne bojim se ni mraka, ni pasa, ni vode, ni visina, bojim se samo ovih dubina u koje tonem u svom krugu.
Tješim se kako sam ga sama stvorila i onako kako sam ga stvorila tako ću i da ga uništim kada god budem htjela, ali sve su to samo laži i izmišljotine. Jer ne znam kako da ustanem iz kreveta, a kamoli da počnem da kidam ovu tamu oko sebe a čini mi se ako počnem, sebe samu ću morati da rastrgam i od duše se rastanem, pa da se onda opet u istom džehenemu sastavljam, ali onda ništa neće biti više isto.
Najpogubnije je što ne spavam. Nekad sam htjela da pretrčim trista hiljada kilometara od aprila do oktobra a sada bih samo da ih prespavam. A ne mogu. Ponekad, ako imam sreće pa se u onih prvih par trenutaka jako skoncentrišem na zvuk svog srca kojeg tada čujem da kuca, i na osjećaj toplote koji se širi tijelom, nasmiješim se svom mraku i žmireći pustim ga da me proguta. Znam da je osmijeh laž, potaknut nečime što nisam ja, ali ponekad zbog njega spavam, ili mi se makar čini da spavam. Onda se opet budim u mraku s' osjećajem nemira i blage paranoje, i sve tako u krug. Jesi li znao da se crack zove tako jer stvarno pucketa?! Ja nisam.
Ovdje je toliko loše da se više ne trudim da to prikrivam lažnim osmjesima i jarkim ruževima na usnama. Ovdje je toliko loše da naglas svima pričam koliko je strašno i očajno biti zarobljen i sam. Nekad mi se čini da me niko ne čuje.
Čini mi se da ću, ako ušutim i na lice nazor stavim svoju sretnu masku a usne razvučem u osmijeh, da se kao zvijezda koja nema dovoljno snage da se razlije u super-novu jednostavno ugasim.
Ovdje su dani hladni i prazni. Ovdje u mom krugu nema zvuka sem tišine koja je toliko glasna da sam oglušila na sve druge zvukove koji dopiru izvana. Ovdje više ne slažem posteljinu na prozorske daske da uhvati dah svježeg zraka jer skoro da ni ne izlazim iz nje.
Nisam ti rekla kako još jedino volim dugo stajati gola na hladnim pločicama kupatila sa otvorenim prozorom, pa skupiti usne u zube i odjednom gurnuti čitavo tijelo pod vrelu vodu. Sudar ledenog tijela i vrele vode izaziva neke čudne osjećaje od površine kože do kostiju. Kao da ti se u isto vrijeme umrtve sva čula, a negdje iznutra probijaju osjećaji prema vani. Naopako.
Ovdje kod mene je sada sve naopako. Boje su se sve razlile u crnu a noge su postale teške i ne mogu da skakuću ulicama. Bezvoljno se vuku bez straha, jer ... više se ne bojim. Ne bojim se ni mraka, ni pasa, ni vode, ni visina, bojim se samo ovih dubina u koje tonem u svom krugu.
Tješim se kako sam ga sama stvorila i onako kako sam ga stvorila tako ću i da ga uništim kada god budem htjela, ali sve su to samo laži i izmišljotine. Jer ne znam kako da ustanem iz kreveta, a kamoli da počnem da kidam ovu tamu oko sebe a čini mi se ako počnem, sebe samu ću morati da rastrgam i od duše se rastanem, pa da se onda opet u istom džehenemu sastavljam, ali onda ništa neće biti više isto.
Najpogubnije je što ne spavam. Nekad sam htjela da pretrčim trista hiljada kilometara od aprila do oktobra a sada bih samo da ih prespavam. A ne mogu. Ponekad, ako imam sreće pa se u onih prvih par trenutaka jako skoncentrišem na zvuk svog srca kojeg tada čujem da kuca, i na osjećaj toplote koji se širi tijelom, nasmiješim se svom mraku i žmireći pustim ga da me proguta. Znam da je osmijeh laž, potaknut nečime što nisam ja, ali ponekad zbog njega spavam, ili mi se makar čini da spavam. Onda se opet budim u mraku s' osjećajem nemira i blage paranoje, i sve tako u krug. Jesi li znao da se crack zove tako jer stvarno pucketa?! Ja nisam.
Ovdje je toliko loše da se više ne trudim da to prikrivam lažnim osmjesima i jarkim ruževima na usnama. Ovdje je toliko loše da naglas svima pričam koliko je strašno i očajno biti zarobljen i sam. Nekad mi se čini da me niko ne čuje.
Čini mi se da ću, ako ušutim i na lice nazor stavim svoju sretnu masku a usne razvučem u osmijeh, da se kao zvijezda koja nema dovoljno snage da se razlije u super-novu jednostavno ugasim.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Koraci_u_noci
- Penzioner

- Has thanked: 9408 times
- Been thanked: 10186 times
Jos ako si samo prvi i zadnji post procitala, sretnica si
Pobjeci sad od svega zelim
- jelena...
- Aktivni forumaš

- Been thanked: 1 time
Sinoć sam pročitala ovaj gore, evo sad pročitah prvi, okrznuh pogledom drugi i
- Taare
- greatest

- Has thanked: 6107 times
- Been thanked: 4413 times
Pročitah uvodni post. Taman. Za ovaj zadnji koji je skuckao pokretač teme, definitely nemam kuveta 
Neš kontam, da si bogdo ustala da opereš te umeljane prozore, ne bi imala vremena da sjediš, pušiš i razmišljaš o glupostima
Neš kontam, da si bogdo ustala da opereš te umeljane prozore, ne bi imala vremena da sjediš, pušiš i razmišljaš o glupostima
Svi mi se morete obratit
- ina
- Mjesečarka

- Has thanked: 5195 times
- Been thanked: 7350 times
Noro lajkam. 
Nadam se da će biti još i da neće previše zacatavati.
Nadam se da će biti još i da neće previše zacatavati.
Svijest ima sidrište.
- edo_79
- Inventar foruma

- Mood:
- Has thanked: 478 times
- Been thanked: 1458 times
Poslije druge strofe ide instrumentalrespo wrote: 23 Jun 2020, 13:52gdje ti je instrumental?Salko_dvominutaš wrote: 23 Jun 2020, 13:50 nominativ dijete djeca
genitiv djeteta djece
dativ djetetu djeci
akuzativ dijete djecu
vokativ dijete djeco
lokativ djetetu djeci
![]()
"Znaš li šta je najlepše u životu? Želja, prijatelju."
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
- Has thanked: 5820 times
- Been thanked: 5316 times
- Status: Online
Super tema. 
Samo da si je stavila u Kutak za kreativne jer zasluzuje da bude tamo. I ako si zamislila ovakav naziv, zasto da ne. Podrzavam svaki vid kreativnosti, jasno je da lijepo pises i da imas talenat.
Sto se tice ostalih, bezveznih i nepotrebnih komentara..
naravno, ne mislim sve. Zna se koji su ovdje samo da kvare temu i nadam se da ce ti neko bar ponudit da obrise to smece nepotrebno da tema od pocetka pa dalje tece lijepo. Pisem tebi, a nema s tobom veze. Sta ces. Nista novo ovdje.
Samo da si je stavila u Kutak za kreativne jer zasluzuje da bude tamo. I ako si zamislila ovakav naziv, zasto da ne. Podrzavam svaki vid kreativnosti, jasno je da lijepo pises i da imas talenat.
Sto se tice ostalih, bezveznih i nepotrebnih komentara..
Svako sebe laze kako mu odgovara.
Noro predobro
Jedva cekam nastavak :bubica
Tako me ugodjaj dok citam podajeca na Bukowskog i njegov stil pisanja
Tako me ugodjaj dok citam podajeca na Bukowskog i njegov stil pisanja
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Ma naslov sam stavila jer smo u tom trenutku na nekoj drugoj temi pisali o polovnjačama a ništa mi drugo nije palo na pamet.uvijek_kontra wrote: 25 Jun 2020, 20:53 Super tema.
Sto se tice ostalih, bezveznih i nepotrebnih komentara..naravno, ne mislim sve. Zna se koji su ovdje samo da kvare temu i nadam se da ce ti neko bar ponudit da obrise to smece nepotrebno da tema od pocetka pa dalje tece lijepo. Pisem tebi, a nema s tobom veze. Sta ces. Nista novo ovdje.
A neka komentara, nek se nešto dešava bona
Danke, danke.Merlin246 wrote: 25 Jun 2020, 21:06 Noro predobroJedva cekam nastavak :bubica
Tako me ugodjaj dok citam podajeca na Bukowskog i njegov stil pisanja![]()
Nije roman bona
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Tamo gdje ja prestanem, počni ti.
I počni, otpočni i kreni i nemoj nikad da zastakuješ, ni da se pitaš i osvrćeš.
Nemoj nikada da se vraćaš, jer će pod kožu da ti se uvuku one boli što ne prebolih, pa ću da te opet slamam jer voljeti ne znam.
Ne znaš šta te tamo čeka, ali opet idi, samo idi, i nemoj nikad da se vratiš. Jer te tamo u magli, tamo u mraku, čekaju neki mjeseci ljepši od svih sunaca što sam ti ih crtala. Ni crtati ne znam.
Nemoj da zastakuješ, ni da se pitaš i osvrćeš. To je klizavo tlo za tvoju nadu i zato nemoj, kreni, idi, nisi ti za stare stvari. Što ti treba stara ljubav, šta ćeš ti od starih snova, šta ti znače stare nade.
Znaš da letiš, znaš da sanjaš, znaš da stvaraš. Stvori sebi život novi i kreni sve od početka, samo nemoj nikad da se vraćaš. Tamo u strahu, tamo u nespokoju, čekaju neka sjajnija sunca od onih što sam ih ja bojila. Ni bojiti ne znam.
Samo ...
ako ikada poželiš da se vratiš, vidjećeš da se prošlost samo tako na papiru piše i da je ovdje sve stalo i ostalo. Ako ikada kreneš da se vratiš, vidjećeš da moraš stati
... i ostati.
I počni, otpočni i kreni i nemoj nikad da zastakuješ, ni da se pitaš i osvrćeš.
Nemoj nikada da se vraćaš, jer će pod kožu da ti se uvuku one boli što ne prebolih, pa ću da te opet slamam jer voljeti ne znam.
Ne znaš šta te tamo čeka, ali opet idi, samo idi, i nemoj nikad da se vratiš. Jer te tamo u magli, tamo u mraku, čekaju neki mjeseci ljepši od svih sunaca što sam ti ih crtala. Ni crtati ne znam.
Nemoj da zastakuješ, ni da se pitaš i osvrćeš. To je klizavo tlo za tvoju nadu i zato nemoj, kreni, idi, nisi ti za stare stvari. Što ti treba stara ljubav, šta ćeš ti od starih snova, šta ti znače stare nade.
Znaš da letiš, znaš da sanjaš, znaš da stvaraš. Stvori sebi život novi i kreni sve od početka, samo nemoj nikad da se vraćaš. Tamo u strahu, tamo u nespokoju, čekaju neka sjajnija sunca od onih što sam ih ja bojila. Ni bojiti ne znam.
Samo ...
ako ikada poželiš da se vratiš, vidjećeš da se prošlost samo tako na papiru piše i da je ovdje sve stalo i ostalo. Ako ikada kreneš da se vratiš, vidjećeš da moraš stati
... i ostati.
- Masamune
- DeLorean

- Mood:
- Has thanked: 22564 times
- Been thanked: 20707 times
Gdje nalaziš inspiraciju 
People struggle with accepting reality primarily because it can be painful, anxiety-inducing, and may challenge their deeply held beliefs, comfort zones, or sense of self. This resistance is a natural psychological response, but it can hinder personal growth and problem-solving. Ultimately, while rejecting reality can offer temporary relief, accepting things as they are is crucial for processing emotions, personal growth, and making effective, realistic choices to move forward.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći

Je l' ti ovo ozbiljno
- Tokmak
- Vucin apostol

- Has thanked: 1617 times
- Been thanked: 1464 times
Šta fali polovnjačama?
Dobre su bola polovnjače,šta vam je...
Dobre su bola polovnjače,šta vam je...
Vuk dlaku mijenja, ćud nikada.
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
Mogla si ovo na neku stranicu, blog, fb page pa da mogu procitat, podijelit i kad nisam tuJ. No, dobar pocetak.. imas vremena jos. 
- uvijek_kontra
- zmajček

- Mood:
Što ti treba stara ljubav, šta ćeš ti od starih snova, šta ti znače stare nade.
-
Venera
- Seksologinja

- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 717 times
zar ljubav moze ostarjeti 
Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
Negoo sta je?Nora Ibsenova wrote: 25 Jun 2020, 23:43Ma naslov sam stavila jer smo u tom trenutku na nekoj drugoj temi pisali o polovnjačama a ništa mi drugo nije palo na pamet.uvijek_kontra wrote: 25 Jun 2020, 20:53 Super tema.
Sto se tice ostalih, bezveznih i nepotrebnih komentara..naravno, ne mislim sve. Zna se koji su ovdje samo da kvare temu i nadam se da ce ti neko bar ponudit da obrise to smece nepotrebno da tema od pocetka pa dalje tece lijepo. Pisem tebi, a nema s tobom veze. Sta ces. Nista novo ovdje.
A neka komentara, nek se nešto dešava bona![]()
Danke, danke.Merlin246 wrote: 25 Jun 2020, 21:06 Noro predobroJedva cekam nastavak :bubica
Tako me ugodjaj dok citam podajeca na Bukowskog i njegov stil pisanja![]()
Nije roman bonapa da ima nastavke.