Ina, nekad je tesko procijenit, mada covjek sebi moze ustediti puno zivaca i bolova kao fizickih manifestacija onoga sto u dusi prozivljava, ako takve osobe na vrijeme postavi na njihovo mjesto.Kakve sam ja torture prozivljavala zbog ove ovdje

.Dovela sam se u situaciju da ne izlazim na dvoriste, da ne pustam djecu u dvoriste, da zatvaram prozore, da ne sterem ves vani, samo da bih njih i njihove niske, seljacke, zle provokacije izbjegla.Jer nisam ko oni, ne mogu se spustiti na te grane da vracam istom mjerom, ne mogu se svadjati sa osobama koje mi po godinama mogu biti i vise nego roditelji, a ne mogu ni da slusam.Do jednom, do stotog psovanja majke, onako usput jer sam se zatrefila napolju kad se i ona zatrefila napolju, e tada sam samo rekla:"Ostavi se vise moje mame.Gdje ti je ta kultura o kojoj trubis?"A onda je ona dosla do mene, psujuci, vicuci, nazivajuci moju porodicu i mene najgroznijim imenima koje mozes zamisliti navaljala mi se sto za zivota nisam cula.Na kraju sam pokupila djecu i zakljucala vrata, ne mozes je se otrest.Cijeli komsiluk je cuo sve te uzase iz njenih usta, ja tona nisam podigla, niti psovke izgovorila

.Onda je krenula u ofanzivu, prvo vicuci da cu proklinjati dan kad sam se rodila, psujuci mi krv, krvi ce mi se napit....Pa je slala kilometarske poruke familiji pisuci najgnusnije lazi o meni, od kojih najgora izrecena mojoj strini da sam ja njoj licno rekla da nikad svom ocu na mezar otici necu

Trajalo je to mjesec, a zatim se povukla.Otad sam mirna od njenog jezika.Sta prica po mahali me ne interesuje, ona zna istinu, ja znam istinu, i Bog zna istinu.To je bitno.
Iskreno meni je nje zao, za ovo vrijeme sam skontala koliko je jadna njena truhla dusa, i koliko je ruzno ne moci pobjeci iz te koze koju mrznja izjeda.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.