4 žene (Islam)

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Post Reply
blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Status: Offline

Re: 4 žene (Islam)

Post by blento59 »

ne manijaci
maloumnici
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak
Natalie
Na probnom
Na probnom

Post by Natalie »

dakle, smatraš da je malouman onaj ko misli o tome šta će j******* ?
Ja bih mnoge stvari shvatila, da mi ih drugi nisu objasnili...
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Natalie wrote:dakle, smatraš da je malouman onaj ko misli o tome šta će j******* ?
Ne šta će već kolko će :pusi
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N »

Natalie wrote:
Kod nas o tome razmisljaju kao mogucnosti da imaju sta hebavati sto je jako jadno, uostalom o tome razmislaju samo seksualno ugorzeni i nezadovoljni. Iskompleksirani manijaci
ma jašta... normalnim muškarcima tako nešto ne bi ni palo na pamet.... :oo to samo manijaci misle o tome... :oo :oo
Jah ...sve glumci ,groze se kao toga : četiri ženeee štaa :sok
a ovamo se hvale među muškim društvom ,pa eto svaki je pored svoje žene bio još sa 10ak žena . To su ti dvoličnjaci ,oni se groze obaveza koje imaju kad im ljubavnica zatrudni pa je onda ćušnu i ne poznaju je ,to ti je svakodnevica kod nas ,ali kad neki musliman ima 2 žene e onda je to "odvratni terorista" u najmanju ruku. Oni naravno nisu odvratni kad neku jadnicu tako šutnu ,a njegova žena kad i sazna za nju reći će samo da je kuurva...ali to je sve normalno ;) Nije normalno kažem ako neko poštuje i tu drugu ženu ,a ta prva žena koja se prema njoj odnosi lijepo i sa razumjevanjem je "zatucana" .
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

Post by Nela »

carobnjak Nurudin wrote:
Natalie wrote:
Kod nas o tome razmisljaju kao mogucnosti da imaju sta hebavati sto je jako jadno, uostalom o tome razmislaju samo seksualno ugorzeni i nezadovoljni. Iskompleksirani manijaci
ma jašta... normalnim muškarcima tako nešto ne bi ni palo na pamet.... :oo to samo manijaci misle o tome... :oo :oo
Jah ...sve glumci ,groze se kao toga : četiri ženeee štaa :sok
a ovamo se hvale među muškim društvom ,pa eto svaki je pored svoje žene bio još sa 10ak žena . To su ti dvoličnjaci ,oni se groze obaveza koje imaju kad im ljubavnica zatrudni pa je onda ćušnu i ne poznaju je ,to ti je svakodnevica kod nas ,ali kad neki musliman ima 2 žene e onda je to "odvratni terorista" u najmanju ruku. Oni naravno nisu odvratni kad neku jadnicu tako šutnu ,a njegova žena kad i sazna za nju reći će samo da je kuurva...ali to je sve normalno ;) Nije normalno kažem ako neko poštuje i tu drugu ženu ,a ta prva žena koja se prema njoj odnosi lijepo i sa razumjevanjem je "zatucana" .
Nije uredu ni da ima švalerku kao ni drugu ženu. Stvar je samo u tome kakav ti je karakter, kakav si čovjek. Ali "legalizovanje" te druge žene ništa ne umanjuje značaj jadnog stanja uma kad ti je malo jedna žena. Pranje svoje pohote kroz vjeru je jadno i odvratno.
I dobro neko reče, takvi se trebaju zapitati šta da žena ima pravo na 4 muškarca.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
senko
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by senko »

I zenama je lakse kad ih je vise.
:plavi
Uzmi osmijeh i
daruj ga onome ko ga nikad nije imao.
Otkrij ljubav i
pokaži je čitavom svijetu.
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

Nije uredu ni da ima švalerku kao ni drugu ženu
Pa zašto onda imamo ovu temu sa nekoliko stranica ,a ne znam da li uopće ima tema o "švalerki" ? jel poniznije za ženu da je švalerka ili druga supruga?
Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela »

carobnjak Nurudin wrote:
Nije uredu ni da ima švalerku kao ni drugu ženu
Pa zašto onda imamo ovu temu sa nekoliko stranica ,a ne znam da li uopće ima tema o "švalerki" ? jel poniznije za ženu da je švalerka ili druga supruga?
Ovu temu imamo upravo zato što je ova vrsta švaleranja "legalnija" evo otvorit ćemo tamo temu o švalerkama i ukoliko se ijedna nađe neće priznati, a vi muški ćete na sva usta hvaliti svoje švalerske sposobnosti :oo

nema tu nešto više ponizno i jedna i druga opcija su poniženje svakom normalnom čovjeku.
Ko voli i poštuje svoju ženu neće mu pasti na pamet druga žena. kako bi ti objasnio svom djetetu sutra zašto imaš dvije ili više žena. Je li to za tebe moralno?
carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N »

Govorim o dvostrukim standardima ,ovdje se zgražate nad ženama o kojima nemate pojma ,a vjerovatno nikad niste ni progovorili jednu riječ sa nekom takvom osobom ,dok sa druge strane imate svakodnevno pred nosom vanbračne veze oženjenih i vanbračnu djecu.
Evo uzmimo primjer Nela ,vjerovatno ovih poligamnih brakova kod nas ima pa možda 50- ak ako i toliko ,a vjerovatno vanbračnih veza oženjenih (dakle nikako ne ubrajamo neoženjene) ima na desetine hiljada ...međutim i dalje je top tema islamsko "ponižavanje " žene. Zašto je to tako?
Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela »

Pogrešno me shvataš, neopravdavam ja ni jedno a ni drugo. Svaki muškarac koji pored svoje žene traži drugu je za moj pojam ruševina od čovjeka, jadnik, iskompleksirani idiot pa bilo to ovo moderno ili to tradicionalno švaleranje.
I svaka žena koja sebi odpusti da bude druga je jadna.

Htjela sam reći da taj "brak" u isto vrijeme sa drugom ženom nije ništa bolji zato što je kao zvaničan.
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

Švalerisanje ne branim a još manje branim višeženstvo koje neki zagovaraju.
Švalerisanje je sakriveno a ženu dovoditi na ženu , ...... baš me zanima koja bi to žena dragim srcem prihvatila.
Prije bi se reklo; šaka, nos - patos !
String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 27 times

Post by String »

mrki62 wrote:Švalerisanje ne branim a još manje branim višeženstvo koje neki zagovaraju.
Švalerisanje je sakriveno a ženu dovoditi na ženu , ...... baš me zanima koja bi to žena dragim srcem prihvatila.
Prije bi se reklo; šaka, nos - patos !
Ja bolan onda ti valja kupit' 4 ves masine, 4 sudopera...pa ne radim ja u NASA. :oo
Image
mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 »

String wrote: Ja bolan onda ti valja kupit' 4 ves masine, 4 sudopera...pa ne radim ja u NASA. :oo
Da, onda moraš raditi ko crnac i biti rob tim ženama a robovanje u islamu baš i nije dozvoljeno :pusi
Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Moralna opravdanost !!

Post by Major »

Sa cime i na koji nacin bi danas mogli da opravdamo drzanje zena u haremu,
da jedan muskarac ozeni dvije i vise zena ?
Da ako jedan muskarac moze imati vise zena, ozeniti ih, zenama se pak nesto slicno ne dozvoljava.

U materiju zaista nisam pravno gledano upucen, ali po islamskim propisima dozvoljeno je.
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud
Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Re: Moralna opravdanost !!

Post by Dust »

Major wrote: Da ako jedan muskarac moze imati vise zena, ozeniti ih, zenama se pak nesto slicno ne dozvoljava.
Dozvoljava se, ali ne istovremeno.
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 9147 times
Been thanked: 5837 times

Post by Mister No »

Koliko danas uopće muslimana živi sa više žena???

Harem ti je nesto slično onome što su srednjvjekvovni kraljevi imali po svojim dvorovima..kurvinjak pa eto, i veze sa islamom nema.

Tito bolan opterećen si muslimanima, otpašće ti noga.
The Dark Side Of The Forum...
Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major »

Mister No wrote:Koliko danas uopće muslimana živi sa više žena???

Harem ti je nesto slično onome što su srednjvjekvovni kraljevi imali po svojim dvorovima..kurvinjak pa eto, i veze sa islamom nema.

Ja ni najmanje da sam opterecen, kao niti vecina muslimana.
Nego, ne rece ti, odakle to dolazi i dali je uopste dozvoljeno, ako je i zaista dozvoljeno, izvoli pa nam reci
dali je to moralno ili ne moralno.
Ne vidim ni jedan razlog da se i po tom pitanju ne izmijene misljenja...moralna kao i nemoralna.

Paradoks je sto ti u tvom postu navede..."srednjovjekovni kurvinjak.
Sta je sa omiljenim i rado gledanim u seriji Sulejmanom Velicanstvenim ?

Ili bi htio reci da bi ovakve teme morale biti tabu teme na forumima...nismo ih valjda mi izmislili ?

Apropo Tito....Titini muslimano su bili najpriznatiji i najkvalitetniji medju narodom u odnosu M92 muslimane.

Evo vidis, covjek ima cak cetiri zene

Image
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud
sann
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 12 times

Post by sann »

Mister No wrote:Koliko danas uopće muslimana živi sa više žena???

.....e,pa,moram....

moje misljenje,je,isto dodje prije i sad...kako?.pa lijepo...
javno je bilo dozvoljeno,dovesti,ozeniti,ili tome slicno,samo sto je sada zakonom zabranjeno,stim,sto se muskarci a ni zene ne pridrzavaju toga,rade to skriveno,pa pogledajte,skoro svaka druga udata zena ili ozenjen muskarac,ima DRUGU/drugog pored sebe,.i nemojte negirati,znamo da je tako...kad samo pogledam po netu......van pameti!!!! :grana :dole
Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.
Mister No
Has thanked: 9147 times
Been thanked: 5837 times

Post by Mister No »

Na ovu temu se na svakom posranom forumu, pa i ovdje, milion puta raspravljalo.
Kuranom su dozvoljene 4 žene muslimanu da ih ima, al pod određenim pravilima.
Razlozi za to su jer je u doba nastanka islama veliki broj muškaraca ginuo u ratovima, te je zbog toga veliki broj žena i djece ostajao bez ikakvih primanja. Zato je savjetovano da u slučaju pogibije jednog brata drugi oženi njegovu ženu (jer će se amidza bolje starati za djecu)..nije samo zbog jebačine kako ti misliš i hoćeš da predstaviš.

Ono pod "apropo" što si napisao, nije mi jasno šta je pisac htjeo da kaže :cudi
Last edited by Mister No on 05 Sep 2012, 23:49, edited 1 time in total.
The Dark Side Of The Forum...
sann
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 12 times

Post by sann »

Mister No wrote:Na ovu temu se na svakom posranom forumu, pa i ovdje, milion puta raspravljalo.
Kuranom su dozvoljene 4 žene muslimanu, da ima, al pod određenim pravilima.
Razlozi za to su jer je u doba nastanka islama veliki broj muškaraca ginuo u ratovima, te je zbog toga veliki broj žena i djece ostajao bez ikakvih primanja. Zato je savjetovano da u slučaju pogibije jednog brata drugi oženi njegovu ženu (jer će se amidza bolje starati za djecu)..nije samo zbog jebačine kako ti misliš i hoćeš da predstaviš.

Ono pod "apropo" što si napisao, nije mi jasno šta je pisac htjeo da kaže :cudi

ne zakuhavaj........ :pusi
niste mi jasni,covjek postavi temu,ja dam svoje misljenje, ili ti,u cemu je problem.....?
Pametne žene ne savjetuju muskarce.One mu suptilno i nježno,ženski neprimjetno,nametnu ono sto žele.I OSTAVE GA U ZABLUDI DA JE ON ODLUČIO.
Post Reply

Return to “Religija”