Da li je napokon otkriven lijek za rak?

Savjeti za zdraviji i bolji život

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply
Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Status: Offline

Re: Bosanka koja puca od zdravlja izmislila lijek protiv rak

Post by Dzagoda »

Dacina: flex seed pills. Over 1000 mg. Po 3-4 dnevno. A i u sve ubaciti same sjemenke. Ili brasno, ili vec stagod nadjes u health food store.
Ne kazem da je lijek, ali ima nesto: dva moja prijatelja su jos medju zivima zahvaljujuci tome, bar tako oni tvrde.
Jedan je imao pankreatic cancer, 4ti stadij, i poslali ga nakon operacije "kuci". Svi smo se spremali da ga ispratimo. Medjutim, ima svega, volje, borbe, sta ja znam, ali on se kune u flex seed. Ovo je bilo prije skoro 5 godina. Idemo za koji dan na rodjendan kod njega:)

Drugi: rat kostiju i leukemija. Posto je srcani bolesnik, stavljen je na neku "dozivotnu" chemo. Uzasno iscrpljen, depresija, svasta. I on poceo sa flax seeds, i ima bome skoro godina da je drugi covjek:)

Hajd ti znaj sta djeluje, a sta ne.
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
dacina_curica

Post by dacina_curica »

Jagoda :pusa
Je li se ubacuju cijele? Koliko me mozak sluzi :heidi2 znam da ih ne valja mljesti tj. drzati samljevene dugo zbog oksidiranja?
Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Dzagoda »

dacina_curica wrote:Jagoda :pusa
Je li se ubacuju cijele? Koliko me mozak sluzi :heidi2 znam da ih ne valja mljesti tj. drzati samljevene dugo zbog oksidiranja?
Ova dvojica ih ubacuju cijele u recimo vocni jogurt, u pahuljice, salate. Moj ti je savjet da odes u health food store, ja sma isla, al sam stvarno zaboravila sta je pisalo sorry. Tamo ti na svakom paketicu ima i po recept.
Ako volis oatmeal dodas onako podobru kasiku kad je gotovo, ne da kuhas sjemenke. To znam.
A ako nista dobro je za imuni sistem, ne moze nauditi:)
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 7 times

Post by Heidi »

dacina_curica wrote: Hoce l' me izlijeciti? :cudi

Reci cu samo - lobotomija :D. :noga
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
dacina_curica

Post by dacina_curica »

Ma ponesem klin i cekic (necu srp :komita :o) kad podjem. Tebi poklanjam prvi udarac. :o

:ooo
Heidi
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 7 times

Post by Heidi »

Prvi i poslednji :heidi2
Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
dacina_curica

Post by dacina_curica »

Jagoda wrote:
dacina_curica wrote:Jagoda :pusa
Ova dvojica ih ubacuju cijele u recimo vocni jogurt, u pahuljice, salate. Moj ti je savjet da odes u health food store, ja sma isla, al sam stvarno zaboravila sta je pisalo sorry. Tamo ti na svakom paketicu ima i po recept.
Ako volis oatmeal dodas onako podobru kasiku kad je gotovo, ne da kuhas sjemenke. To znam.
A ako nista dobro je za imuni sistem, ne moze nauditi:)
Imam ih vec, Whole Paycheck me je vec opeljesio prije nekoliko sedmica. :grana
Inace ih dodajem u zobene pahuljice ali sad kontam mogle bi se dodavati i u ostale kuhane zitarice (naknadno).
Imam jos jedan junk-food dan u planu (sutra) i od ponedeljka opet na boot camp rezim. :)

Hvala :)

Heidi :ble
Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 »

samo da kazem jednu stvar:
:zid
dacina_curica

Post by dacina_curica »

Ni manje ni vise LIJEK!

Ne se udarat :tjesi
Spanac_113
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Spanac_113 »

dokazano dacina.
ucestalo i snazno lupanje glavom o zid otklanja negativne posljedice karcinoma svih vrsta.
tretmani sa slicnim ucinkom su takodjer i metak, guranje glave u plinsku pecnicu, tzv. 'vrat u omci' (takodje pomaze pri izduzivanju istog), skok sa 10og, zvakanje visoko-naponskog kabla i popularni 'zaustavi voz tijelom' tretman izmedju ostalih
dacina_curica

Post by dacina_curica »

:valja

Sreca moja pa si ti seki zdrav. :pusa

Ne se srditi. :tjesi
Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9977 times
Been thanked: 11847 times

Hercegovac samome sebi izliječio rak na plućima

Post by Krokodil Behko »

Image

Iako su mu ljekari sa Kliničkog bolničkog centra „Jordanovac“ u Zagrebu davali tek nekoliko mjeseci života, bivši predsjednik nadzornog odbora HT Eroneta i poduzetnik iz Čapljine Ante Krešić živi i danas, 13 godina nakon crnih prognoza hrvatskih ljekara, piše bh. novinska agencija Patria (NAP).

Otpušten sa teškom dijagnozom - karcinom na plućima, niko nije mogao povjerovati da će Krešić živjeti duže od nekoliko mjeseci. No, govori on danas kroz šalu, čudo se ipak desilo. Od zloćudnog oboljenja, tvrdi, izliječio se zahvaljujući medu i ljekovitom bilju. O tome svedoči gomila medicinskih nalaza koje će Krešić rado pokazati na uvid bilo kome.

Zdrav, u punoj snazi, danas u mirnom hercegovačkom mjestu Struge kod Čapljine bavi se pčelarstvom a svoja iskustva Krešić rado dijeli sa oboljelim, koji mu dolaze iz svih krajeva svijeta.

- Dolaze ljudi koje je zadesila slična sudbina i ja im prepričavam kroz šta sam sve prošao, i kako sam se izliječio. Moji recepti im pomažu i daju nadu – kaže Krešić za Patriu, dodajući da su pčele njemu spasile život, pa to želi kazati i drugima.

- Mislim da je to moja ljudska i svaka druga dužnost – kaže on.

Otpušten sa teškom dijagnozom iz bolničkog centra „Jordanovac“ 2001. godine, ovaj hercegovački poduzetnik lijek je potražio u tradicionalnoj medicini. Kaže da je svakodnevno uzimao prirodni eliksir koji je pravio od borovih iglica i meda, ali i druge pčelinje proizvode i ljekovito bilje. Krešić tvrdi da nije trebalo proći dugo vremena pa da se njegovo zdravlje poboljša.

- Iz bolnice sam otpušten u četvrtom mjesecu, a već do ljeta ja sam bio drugi čovjek. Kada sam za tih nekoliko mjeseci otišao na kontrolu u Zagreb, ljekari nisu mogli vjerovati da sam živ, a kada su još vidjeli nalaze, ništa im nije bilo jasno – prisjeća se Krešić, piše Patria.

Dodaje da su mu ljekari ipak čestitali i rekli da nastavi i dalje sa svojim terapijama. Karcinom na plućima, tvrdi, zahvaljujući medu i ljekovitom bilju ubrzo je nestao bez traga, a nalazi njegove krvne slike bili su kao kod najzdravijeg čovjeka.

Pčele su danas Krešićeva velika ljubav. Pčelari sa oko 250 košnica, koje drži u ekološkim predjelima Hercegovine.

(Nap.ba)
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time

Re: Hercegovac samome sebi izliječio rak na plućima

Post by storm »

Ja vam kažem da su ovi karcinomi jedna tako glupa fora ( mislim, ne kao bolest, jer je ogavna ) nego sam uvjeren da je izlječiva, samo to nikada neće odgovarati trouglu farmaceuti-osiguranje-država...pa će teško ubrzo izači na vidjelo jer se tu prevelike svote okreću :123
Habibti, ya nour el - ain... :srce
Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller »

Tom logikom ne bi se našao lijek ni za gripu a kamoli šta gore. :valja
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Forum [Bot]

Post by Lebowski »

storm wrote:Ja vam kažem da su ovi karcinomi jedna tako glupa fora ( mislim, ne kao bolest, jer je ogavna ) nego sam uvjeren da je izlječiva, samo to nikada neće odgovarati trouglu farmaceuti-osiguranje-država...pa će teško ubrzo izači na vidjelo jer se tu prevelike svote okreću :123
Mah, pisali smo već..toliko toga se istražuje, toliko toga ljudi isprobavaju pa eto niko nije našao nešto što radi sigurno. Bude poneki slučaj ali uglavnom ishod je smrt. Da je to tako jednostavno našlo bi se nešto. Uostalom, ko što reče rock, zašto bi baš rak bio poseban?
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Rockefeller wrote:Tom logikom ne bi se našao lijek ni za gripu a kamoli šta gore. :valja
zar postoji lijek za gripu? :hm eto dobro si... to je druga branša koja odlično posluje na radost farmaceuta :ok

postoje cjepiva, da....koja uzrokuju mutacije, virusa, pa onda novo cjepivo, pa ajmo dalje, pa tako u krug....a cjepiva se prodaju i svi smo sretni.....to za mene nije lijek :cudi ....mislim ovo je jako sad laički naškrabano, ali u principu tako ide...
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm »

Lebowski wrote:
storm wrote:Ja vam kažem da su ovi karcinomi jedna tako glupa fora ( mislim, ne kao bolest, jer je ogavna ) nego sam uvjeren da je izlječiva, samo to nikada neće odgovarati trouglu farmaceuti-osiguranje-država...pa će teško ubrzo izači na vidjelo jer se tu prevelike svote okreću :123
Mah, pisali smo već..toliko toga se istražuje, toliko toga ljudi isprobavaju pa eto niko nije našao nešto što radi sigurno. Bude poneki slučaj ali uglavnom ishod je smrt. Da je to tako jednostavno našlo bi se nešto. Uostalom, ko što reče rock, zašto bi baš rak bio poseban?
Moram jednom potražiti, nekad je bilo na netu....poslije maknuto....dva su naučnika radila na kao prvo shvaćanju raka, pa tek poslije liječenjem.....slab sam s tim, a koliko se sjećam, radi se o principu da tkivo mutira jer ćelije pogube neke ione ili naboje, pa se pretvara u mutirane nakupine - tumore.....kemoterapije rasturajuu te nakupine- istina, ali i štošta drugo.....
dok su ta dva čovjeka, jednostavnom spravom željela postići stanje, da ćelijama vrate taj potreban naboj i tijelo potom samo obračuna sa tim nepravilnostima......
jer karcinom nosimo svi u sebi....i dok je u tijelu imunski sustav u 100% funkciji, on sam obračunava sa karcinomom....kad se ta sposobnost izgubi....obolim :cudi zapravo jako jednostavno...
a ta sprava nek bi izgledala poput nekakve zubarske stolice, sa elektrodama koje bi prema tijelu slale te naboje ili kajgod već....dugo je kako sam to čitao, nemojte zamjeriti....
jedna ta sprava, aparat bi koštao cca 20.000usd a nakon izlaska u javnost, i par seminara , jedan od njih pogiba u prometnoj nesreći ( otkazale kočnice) a drugi u obračunu uličnih bandi :hm ......oba lokaliteta new york.....
Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 8210 times
Been thanked: 19308 times

Post by Maja »

Bilo je slučajeva da se rak sam od sebe povuče :cudi
I to slučajeva širom svijeta. Naravno to je 1 od milion ali povuče se bez razloga, bez terapije.
Možda je to slučaj i s ovim čovjekom. A ko će ga znati.
Što mi je poznato ovo ime i prezime :hm
Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by Lebowski »

Ne znam, iskreno "naslušao" sam se takvih priča o svemu pa i o istraživanju raka, a i Behko nas redovno izvještava o novim lijekovima. Ja ne kažem da neće biti jednog dana siguran način za liječenje al trenutno ga nema, dok se ne dokaže drugačije. :oo

Naumpade mi česta priča iz filmova, kada neki bogataš ili neko blizak njemu oboli od neke teške neizlječive bolesti pa ostatak života i para potroši na pronalazak lijeka. Pa valjda ima i takvih :D
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Rockefeller
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Rockefeller »

Ma iste stvari, tj. zarote se vječito vrte i oko električnog auta.

A ako ja 'vako nabrojim sto svjetskih giganata koji su propali po vrlo jednostavnim pravilima trga valjda to šta i dokaže. Eto zadnji primjer je Nokije.

Na svijetu postoje hiljade i hiljade, vjerovatno stotine hiljada kompanija, koje se medjusobno takmiče. Valjda bi barem jedna od njih, koja takodje ima pametne hemičare, htjela iskoristiti prednosti takvog "otkrića" da preuzme trg. Ajde ja bih mogao razumjeti da ovakvo stanje odgovara prvoj kompaniji - drže status quo, njima dobro ali sedmoj, osmoj ili devetoj već ne.

Dokle god imamo slobodan trg svaki napredak koji je moguć će morati biti ostvaren. Ako ga ti ne budeš napravio, ja ću. Sasvim jednostavno.
Like Frankie said I did it my way!

Buddy, you're a young man, hard man
Shouting in the street, gonna take on the world someday
You got blood on your face, you big disgrace
Waving your banner all over the place

Return to “Zdravlje”