Naši internacionalci
- KOMESAR
- Forum [Bot]
![Forum [Bot] Forum [Bot]](./images/ranks/s.png)
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
- Status: Offline
Re: Naši internacionalci
Englezi u čudu:
"Da li ste znali? Muhamed Bešić je kompletirao 203 od 223 pasa (91%) na Svjetskom prvenstvu, što je najbolji procenat od reprezentativaca BiH i sedmi najbolji općenito (minimalno 200 pasova)".
"Da li ste znali? Muhamed Bešić je kompletirao 203 od 223 pasa (91%) na Svjetskom prvenstvu, što je najbolji procenat od reprezentativaca BiH i sedmi najbolji općenito (minimalno 200 pasova)".
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9979 times
- Been thanked: 11848 times
- Status: Online
I ja mislim da mu je ovo za sada klub idealne veličine.
Čak mislim i da mu je bolje u engleskoj ligi nego u španskoj ili njemačkoj.
Jbg, u Španiji ako ne igraš u Realu ili barci, onda si nigdje. U Njemačkoj nije baš tako ali Nijemci forsiraju strogo timski rad, a Bešić bi bio odličan libero.
Čak mislim i da mu je bolje u engleskoj ligi nego u španskoj ili njemačkoj.
Jbg, u Španiji ako ne igraš u Realu ili barci, onda si nigdje. U Njemačkoj nije baš tako ali Nijemci forsiraju strogo timski rad, a Bešić bi bio odličan libero.
Produženje aktuelnog ugovora do 2017.
Vedad Ibišević produžio ugovor sa Stuttgartom
Piše: D. Stambolić

I nije čudo što je VfB Stuttgart hladno odbio ponudu tešku 8,8 miliona eura od West Hama za svog najboljg napadača Vedada Ibiševića.
Kao poseban poklon za 30. rođendan reprezentativni napadač Bosne i Hercegovine dobio je produženje aktuelnog ugovora sa Švabama, koji traje do 2016., na još jednu godinu dana.
"Mislim da ovdje možemo nešto razviti, a ja u tome želim doprinijeti sa dobrim partijama i golovima. Želim da svi zajedno sa klubom proživljavamo bolja vremena", rekao je strijelac prvog gola za Bosnu i Hercegovinu na Svjetskim prvenstvima za klupsku web stranicu.
Vedad Ibišević produžio ugovor sa Stuttgartom
Piše: D. Stambolić

I nije čudo što je VfB Stuttgart hladno odbio ponudu tešku 8,8 miliona eura od West Hama za svog najboljg napadača Vedada Ibiševića.
Kao poseban poklon za 30. rođendan reprezentativni napadač Bosne i Hercegovine dobio je produženje aktuelnog ugovora sa Švabama, koji traje do 2016., na još jednu godinu dana.
"Mislim da ovdje možemo nešto razviti, a ja u tome želim doprinijeti sa dobrim partijama i golovima. Želim da svi zajedno sa klubom proživljavamo bolja vremena", rekao je strijelac prvog gola za Bosnu i Hercegovinu na Svjetskim prvenstvima za klupsku web stranicu.
Habibti, ya nour el - ain... 
To su dodavanja prvome do sebe..... sad neki spektakl i nije... korektanKOMESAR wrote:Englezi u čudu:
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Još uvijek su to samo špekulacije, ništa zvanično. Mislim da bi bio odlično pojačanje kad već ne mogu dovesti ove skuplje igrače a za reprezentaciju bi naravno bila super stvar.Krokodil Behko wrote:Van Gaal zatražio od uprave Uniteda, da dovedu Kolašinca.
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Još je everton zainteresiran za svena sušića...
Nikad veći broj bh. igrača u ligama petica
Piše: E. Škorić

Sve više bosanskohercegovačkih igrača nastupa u ligama petica. Trenutno u pet najjačih liga svijeta nastupa više od 15 nogometaša, bosanskohercegovačkih reprezentativaca ili pak oni koji imaju realne izgleda da u dogledno vrijeme to postanu.
Haris Medunjanin je vsinoć potpisao ugovor s Deportivom i on je 18. naš igrač u najjačim ligama svijeta, a trenutno jedini naš igrač u španskoj Primeri.
Najveći broj bh. igrača nastupa u njemačkoj Bundesligi, njih čak osam (ako računamo Marija Vrančića, potencijalnog reprezentativca koji je predao zahtjev za bh. državljanstvo i koji igra za Paderborn). Osim Vrančića, u Bundesligi nastupaju Emir Spahić, Ermin Bičakčić, Sejad Salihović, Sead Kolašinac, Mensur Mujdža, Vedad Ibišević i Izet Hajrović.
U engleskom Premiershipu od ove sezone imamo čak trojicu nogometaša nakon što je Muhamed Bešić potpisao za Everton, a od ranije su tu Asmir Begović i Edin Džeko. Četvoricu igrača imamo u italijanskoj Seriji A budući da je Ervin Zukanović potpisao za Chievo, te se pridružio Miralemu Pjaniću i Senadu Luliću u nekad najjačoj ligi svijeta, a od ove sezone igrat će tu i bivši mladi bh. reprezentativac Milan Đurić čija je Cesena ušla iz Serije B u Seriju A.
Jednog predstavnika imamo u francuskoj Ligue 1, a to je Sanjin Prcić, koji je ovog ljeta iz drugoligaša Sochauxa prešao u Rennes. Naravno, postoji još mogućnost da Tino Sven Sušić potpiše za Veronu ili Everton, a u budućnosti će sigurno biti sve više bh. igrača u ligama petica. Neka smo ih brojali na prste jedne ruke, a danas…
Svi bh. igrači u ligama petica:
Engleska: Asmir Begović, Edin Džeko, Muhamed Bešić
Italija: Miralem Pjanić, Senad Lulić, Ervin Zukanović (Chievo), Milan Đurić (Cesena)
Španija: Haris Medunjanin (Deportivo), Miroslav Stevanović (Sevilla)
Njemačka: Emir Spahić (Bayer), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Sejad Salihović (Hoffenheim), Sead Kolašinac (Schalke), Mensur Mujdža (Freiburg), Vedad Ibišević (Stuttgart), Izet Hajrović (Werder), Mario Vrančić (Paderborn).
Francuska: Sanjin Prcić (Rennes)
Nikad veći broj bh. igrača u ligama petica
Piše: E. Škorić

Sve više bosanskohercegovačkih igrača nastupa u ligama petica. Trenutno u pet najjačih liga svijeta nastupa više od 15 nogometaša, bosanskohercegovačkih reprezentativaca ili pak oni koji imaju realne izgleda da u dogledno vrijeme to postanu.
Haris Medunjanin je vsinoć potpisao ugovor s Deportivom i on je 18. naš igrač u najjačim ligama svijeta, a trenutno jedini naš igrač u španskoj Primeri.
Najveći broj bh. igrača nastupa u njemačkoj Bundesligi, njih čak osam (ako računamo Marija Vrančića, potencijalnog reprezentativca koji je predao zahtjev za bh. državljanstvo i koji igra za Paderborn). Osim Vrančića, u Bundesligi nastupaju Emir Spahić, Ermin Bičakčić, Sejad Salihović, Sead Kolašinac, Mensur Mujdža, Vedad Ibišević i Izet Hajrović.
U engleskom Premiershipu od ove sezone imamo čak trojicu nogometaša nakon što je Muhamed Bešić potpisao za Everton, a od ranije su tu Asmir Begović i Edin Džeko. Četvoricu igrača imamo u italijanskoj Seriji A budući da je Ervin Zukanović potpisao za Chievo, te se pridružio Miralemu Pjaniću i Senadu Luliću u nekad najjačoj ligi svijeta, a od ove sezone igrat će tu i bivši mladi bh. reprezentativac Milan Đurić čija je Cesena ušla iz Serije B u Seriju A.
Jednog predstavnika imamo u francuskoj Ligue 1, a to je Sanjin Prcić, koji je ovog ljeta iz drugoligaša Sochauxa prešao u Rennes. Naravno, postoji još mogućnost da Tino Sven Sušić potpiše za Veronu ili Everton, a u budućnosti će sigurno biti sve više bh. igrača u ligama petica. Neka smo ih brojali na prste jedne ruke, a danas…
Svi bh. igrači u ligama petica:
Engleska: Asmir Begović, Edin Džeko, Muhamed Bešić
Italija: Miralem Pjanić, Senad Lulić, Ervin Zukanović (Chievo), Milan Đurić (Cesena)
Španija: Haris Medunjanin (Deportivo), Miroslav Stevanović (Sevilla)
Njemačka: Emir Spahić (Bayer), Ermin Bičakčić (Hoffenheim), Sejad Salihović (Hoffenheim), Sead Kolašinac (Schalke), Mensur Mujdža (Freiburg), Vedad Ibišević (Stuttgart), Izet Hajrović (Werder), Mario Vrančić (Paderborn).
Francuska: Sanjin Prcić (Rennes)
Odlazi na preglede u Njemačku
U Dinamu zabrinuti: Šta se događa s Arminom Hodžićem?
Piše: M. H.
Dinamo danas “van stroja” ima nekolicinu povrijeđenih igrača. Zoran Mamić već sedmicama ne može računati na Fernandesa, Taravela, Addya, Husejinovića, a povrijeđen je i mladi Armin Hodžić. Toj bi se brojci moglo pridodati i Zvonka Pamića, ali on će prvi dio sezone odraditi na posudbi u Istri 1961.
Prvi će se na teren vratiti francuski defanzivac Jeremy Taravel koji bi u punom pogonu trebao biti za tri sedmice. Nakon njega, tačnije 15-ak dana kasnije, u trenažni proces uključit će se i Lee Addy, dok bi Junior Fernandes trebao biti spreman za nešto više od mjesec dana.
“Vjerujte, najviše žalim za povredom Taravela. Imamo određenih problema u zadnjoj liniji, a siguran sam kako bi s njim odavno riješili brojne poteškoće”, poručio je Zoran Mamić, prenosi Goal.
Ipak, šta se događa s mladim Arminom Hodžićem, napadačem od kojeg u Maksimiru imaju velika očekivanja? Bivši član Željezničara ima upalu pubične kosti, vrlo rijetku povredu u svijetu nogometa…
“Vjerujte, ja kao igrač nikada nisam čuo za takvu povredu. No, i takve su stvari u posljednje vrijeme sve češće”, jasan je Mamić.
Armin Hodžić zaputit će se 21. avgusta na pregled u München kod stručnjaka za takve povrede Hansa-Wilhelma Müller-Wohlfarta, nakon čega će biti jasnije kada bi mogao se vratiti u trenažni proces.
POVEZANE VIJESTI
nisam skužio poantu
ima veze džezva i ibričić..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..
TONI ŠUNJIĆ NAKON PRVIJENCA:
Stvarno nisam mogao promašiti
Piše: B. T.

U duelu sa Lokomotivom iz Moskve bh. reprezentativac Toni Šunjić postigao je debitantski gol za Kuban iz Krasnodara.
Njegov tim je slavio sa 2:1 i popeo se na peto mjesto ruske Premijer lige.
„Odigrali smo zaista dobro. Cijeli tim je igrao kako i treba da igra i to je donijelo rezultat. Naravno, bilo je teško, ali smo zasluženo došli do pobjede.
„Kada igrate protiv jakog protivnika, ne treba vam dodatna motivacija. Momci su dali sve od sebe na terenu. Nedostajao nam je ovakav pristup u prethodnim utakmicama”, kaže Šunjić, koji je postigao efektan gol glavom na asistenciju Charlesa Kaborea.
„Kabore mi je sjajno ubacio, jednostavno nisam mogao promašiti!“, rekao je reprezentativac BiH.
[ytube][/ytube]
Stvarno nisam mogao promašiti
Piše: B. T.

U duelu sa Lokomotivom iz Moskve bh. reprezentativac Toni Šunjić postigao je debitantski gol za Kuban iz Krasnodara.
Njegov tim je slavio sa 2:1 i popeo se na peto mjesto ruske Premijer lige.
„Odigrali smo zaista dobro. Cijeli tim je igrao kako i treba da igra i to je donijelo rezultat. Naravno, bilo je teško, ali smo zasluženo došli do pobjede.
„Kada igrate protiv jakog protivnika, ne treba vam dodatna motivacija. Momci su dali sve od sebe na terenu. Nedostajao nam je ovakav pristup u prethodnim utakmicama”, kaže Šunjić, koji je postigao efektan gol glavom na asistenciju Charlesa Kaborea.
„Kabore mi je sjajno ubacio, jednostavno nisam mogao promašiti!“, rekao je reprezentativac BiH.
[ytube][/ytube]
Vaha ponovno na burzi: Halilhodžić napustio Trabzonspor
Vaha više nije trener Trabzonspora
Piše: D.D.
VAHID HALILHODŽIĆ više nije trener Trabzonspora, javljaju turski mediji. Vaha je odradio trening s ekipom, a zatim je otišao na sastanak s upravom kluba na kojem je pao sporazumni raskid ugovora. Haber piše kako bi Halilhodžić trebao uprihoditi oko 1.6 milijuna eura.
Trabzonspor je u turskom prvenstvu na 12. mjestu. U osam utakmica Vaha je upisao jednu pobjedu, poraz i šest remija, dok u Europa ligi Trabzonspor ima nešto bolji skor; dvije pobjede, poraz i remi.
Inače, Halilhodžić je stigao u Trabzonspor nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu, gdje je kao izbornik Alžira prošao u osminu finala. Vaha se ovaj put u Trabzonsporu zadržao četiri mjeseca. Podsjećamo, BiH stručnjak vodio je ovaj turski klub 2005. godine.
Vaha više nije trener Trabzonspora
Piše: D.D.
VAHID HALILHODŽIĆ više nije trener Trabzonspora, javljaju turski mediji. Vaha je odradio trening s ekipom, a zatim je otišao na sastanak s upravom kluba na kojem je pao sporazumni raskid ugovora. Haber piše kako bi Halilhodžić trebao uprihoditi oko 1.6 milijuna eura.
Trabzonspor je u turskom prvenstvu na 12. mjestu. U osam utakmica Vaha je upisao jednu pobjedu, poraz i šest remija, dok u Europa ligi Trabzonspor ima nešto bolji skor; dvije pobjede, poraz i remi.
Inače, Halilhodžić je stigao u Trabzonspor nakon Svjetskog prvenstva u Brazilu, gdje je kao izbornik Alžira prošao u osminu finala. Vaha se ovaj put u Trabzonsporu zadržao četiri mjeseca. Podsjećamo, BiH stručnjak vodio je ovaj turski klub 2005. godine.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Može biti i da mu igrači nisu previše srčani. Obično to Vahina strategija iziskuje.
I Dinamo je izgledao jače i borbenije dok ih je Vaha trenirao.
Može biti, da je tip trenera, koji podiže manje kvalitetne momčadi, a sa jako kvalitetnim sastavom ne stvara napredak i podiže na viši nivo... prate veliki te karakteristikeKrokodil Behko wrote:Može biti i da mu igrači nisu previše srčani. Obično to Vahina strategija iziskuje.
meni npr safet ne bi vodio selekciju zgrade ( i ovaj put se klanjam igračkoj veličini ali kao trener i taktičar teška nula )
Nego Begović

Tim sa Anfielda lovi golmana bh. reprezentacije
Mirror: Liverpool nudi 10 miliona za Asmira Begovića
Piše: A. Pašić
Nakon slavnog Real Madrida u lov na golmana bh. reprezentacije Asmira Begovića uključio se i Liverpool.
Prema pisanju engleskog tabloida Mirror, čelnici tima sa Anfielda navodno su za usluge ovog 27-godišnjeg golmana spremni platiti 10 miliona eura, a on bi u timu Brendana Rodgersa trebao naslijediti Mignoleta.
Pored Begovića u kontekstu mogućeg transfera u Liverpool još se spominju Berahin i Isco.
dobar napadač---

Bh. fudbaler napušta Ljudski vrt
Fajić: Definitivno odlazim iz Maribora
Bosanskohercegovački internacionalac, Nusmir Fajić, na zimu će okončati svoju epizodu u slovenačkom Mariboru.
Ovaj 27-godišnji fudbaler zbog sukoba sa čelnicima Maribora već neko vrijeme nije u kombinacijama za utakmice, a u izjavi za SportSport.ba Fajić je potvrdio da će u januarskom prijelaznom roku napustiti Ljudski vrt.
"Male su šanse da ću raskinuti ugovor, ali idem definitivno iz kluba. Poznato je da se oko nekih stvari nisam dogovorio s klubom, tako da je odlazak najbolje rješenje", kaže Fajić.
Na upit gdje bi mogao nastaviti karijeru, Fajić je odgovorio:
"Ima nekih ponuda, ali ništa konkretno. Mislim da sam najbliži odlasku u Njemačku ili Austriju".
Fajić je ove sezone u dresu Maribora odigrao svega četiri utakmice, a tokom svog boravka u ovom klubu postigao je ukupno 23 pogotka.

Bh. fudbaler napušta Ljudski vrt
Fajić: Definitivno odlazim iz Maribora
Bosanskohercegovački internacionalac, Nusmir Fajić, na zimu će okončati svoju epizodu u slovenačkom Mariboru.
Ovaj 27-godišnji fudbaler zbog sukoba sa čelnicima Maribora već neko vrijeme nije u kombinacijama za utakmice, a u izjavi za SportSport.ba Fajić je potvrdio da će u januarskom prijelaznom roku napustiti Ljudski vrt.
"Male su šanse da ću raskinuti ugovor, ali idem definitivno iz kluba. Poznato je da se oko nekih stvari nisam dogovorio s klubom, tako da je odlazak najbolje rješenje", kaže Fajić.
Na upit gdje bi mogao nastaviti karijeru, Fajić je odgovorio:
"Ima nekih ponuda, ali ništa konkretno. Mislim da sam najbliži odlasku u Njemačku ili Austriju".
Fajić je ove sezone u dresu Maribora odigrao svega četiri utakmice, a tokom svog boravka u ovom klubu postigao je ukupno 23 pogotka.
baš ne razmišlja 
Ne razmišlja mnogo o budućnosti
Begović ostaje na Britanniji: Sretan sam u Stokeu!
Iako se u posljednje vrijeme mnogo povezuje s Liverpoolom, golman bh. reprezentacije Asmir Begović najvjerovatnije ostat će u svom Stoke Cityju.
Begović je u razgovoru za Sky Sports istakao da ne razmišlja mnogo o budućnosti, te da je sretan u svom klubu.
"Ovdje sam već nekoliko godina i uživam. O budućnosti ne razmišljam mnogo, sretan sam u Stokeu i nadam se da ću još neko vrijeme biti dio kluba. Vidjet ćemo šta ćemo hoće li se šta desiti u prijelaznom roku", kazao je Begović, te dodao:
"Svi mi imamo svoje ambicije i ciljeve, tako da i ja nastojim što više napredovati kao igrač. Samo tako mogu dogurati do najvišeg nivoa."
Stoke je jučer u okviru 15. kola engleskog Premiershipa savladao Arsenal, a zadovoljstvo nakon pobjede nije krio ni Begović.
"Mnogo nam znači pobjeda nad Arsenalom, a ujedno osvojili smo i ogromna tri boda. Igrali smo na pravi način", zaključio je Begović na kraju razgovora.
Ne razmišlja mnogo o budućnosti
Begović ostaje na Britanniji: Sretan sam u Stokeu!
Iako se u posljednje vrijeme mnogo povezuje s Liverpoolom, golman bh. reprezentacije Asmir Begović najvjerovatnije ostat će u svom Stoke Cityju.
Begović je u razgovoru za Sky Sports istakao da ne razmišlja mnogo o budućnosti, te da je sretan u svom klubu.
"Ovdje sam već nekoliko godina i uživam. O budućnosti ne razmišljam mnogo, sretan sam u Stokeu i nadam se da ću još neko vrijeme biti dio kluba. Vidjet ćemo šta ćemo hoće li se šta desiti u prijelaznom roku", kazao je Begović, te dodao:
"Svi mi imamo svoje ambicije i ciljeve, tako da i ja nastojim što više napredovati kao igrač. Samo tako mogu dogurati do najvišeg nivoa."
Stoke je jučer u okviru 15. kola engleskog Premiershipa savladao Arsenal, a zadovoljstvo nakon pobjede nije krio ni Begović.
"Mnogo nam znači pobjeda nad Arsenalom, a ujedno osvojili smo i ogromna tri boda. Igrali smo na pravi način", zaključio je Begović na kraju razgovora.
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
Begović je izgleda jedan od onih koji nije sklon riskiranju pa ne želi se okušati u nekom velikom klubu, gdje ne bi imao osigurano mjesto u prvih 11-et. 
Samo sabura
Sumnjam da ga redsi traže da grije klupu, a sportska ambicija i samouvjerenost jedan itekako potrebna 
- greeneyes
- Hadžija

- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6707 times
Pa ne, nisam ja ni mislio da će biti rezervni golman, već da ga je jednostavno "strah" jer bi pored sebe imao još jednog kvalitetnog golomana pa ne bi bio tako siguran kao u Stouku. Al' nekako mi strah i Bosanac ne ide jedno s drugim.

Samo sabura
Prihvatio bi on prvog trenutka kada klub posalje zvanicnu ponudu ovako samo zeli malo da izgleda hladnkorvan ali i on to jedva ceka.Malo covijek zabusaje
.Ali neka i treba preci u neki malo jaci klub mada ne znam da li se liverpol u ovom trenutku moze svrstati u "jace". 
Question everything.