U jalovoj nadi da će me napokon ophrvati za sutra prijeko potrebni san i pri djelomično zamagljenoj javi riješih da ispunim dužnost ovog, možda i pomalo monstruoznog uvlačenja. Pri čemu je zbog naprijed navedenih razloga vjerovatno došlo do izvjesnih nepovezanosti, kao i izostavljanja ljudi svakako spomena vrijednih, pa ne zamjerite
Bubici i Juliji – Klari zavidim prvenstveno na druželjubivosti i, kako je već rečeno, zadivljujućoj lakoći komuniciranja. Usudio bih se čak reći i lakoći komuniciranja nepodnošljivoj, za nas koji taj talenat nemamo.
Gejshi i Pašagi na strpljenju da na svaku temu daju ozbiljne i smislene odgovore.
Žene su ženstvene, žene su ženstvene....Peggy Sue naročito. Ženstvenost izbija iz svakog njenog slovca.
Kada sam prvi put ugledao novoregistrovani nick Heidi i vidio da je za svega nekoliko minuta napisala čitav arsenal postova prvo sam odmahivao glavom, da bi mi se već nekoliko časaka kasnije kliknuvši na jedan od brojnih upisa nametnulo pitanje da li je riječ o stvarnoj osobi ili se to neki ljudskoj rasi nepoznat oblik inteligencije malko poigrava s nama.
Godinu dana kasnije sam zaključio da je to jedini lik iz drevnih mitologija kojeg sam imao priliku vidjeti uživo (što ću trajno ubilježiti među najznačajnije događaje u vlastitom i ne odveć smislenom životnom vijeku) i, iako bih volio dodati kako je time sve rečeno, tu ću se i zaustaviti jer rečeno ne bi bilo ništa sve i kad bih danima nabrajao razloge zbog koji hje volim i radi kojih joj se divim
Maja, hm, šta reći o našoj vrloj Hepokovki a da nije već davno rečeno. God save the queen!
Sve stiže i da se rodila pedesetak godina ranije, vjerovatno bi njen lik idealne domaćice bio zaštitni znak ambalaže nekog od mnogim generacijama srcu priraslih komunističkih prehrambenih proizvoda. Tu je i čudesan dar za opažanje detalja i neobično duhovita pronicljivost: malo toga joj ostaje skriveno i ponekad u maniru Broja 1 iz Alan Forda izvadi malu crnu knjižicu u kojoj je sve o nama zapisano (znate ono kad ga neko upita “kako sve to stane u tako mali notes?“, odgovara “samo treba znati čitati.“), da bi na vrlo dovitljiv način okarakterisala profil nekog od forumaša. Tu je i divan hercegovački mentalitet vrlo blizak našem sarajevskom, što čini da je lakše razumijem, naročito kada je o nekim sitnim duhovitim smicalicama i provalama riječ.
Nadajmo se da nikad neće postati planetarno popularna i s tim u skladu napisati neku autobiografsku knjigu u kojoj bi se između ostalog dohvatila i nas, jer bi u tom slučaju bilo mnogo rumenih obraza
Im-ex-ici zavidim na neupitmoj vještini pretakanja snažnih emocija u jednako upećatljiva slova; u jednoj rečenici će vas odvesti do potpunog ushićenja, da bi ste se već čitajući misao narednu našli usred neizrecive tragedije epskih razmjera. Sevdah u najboljem izdanju.
Veca mi se čini pozitivnom do daske; ukratko Veca je drugo ime za nekoga ko je sretan jednostavno zato što je živ, što je na današnjem vaktu rijetka ali i nadasve potcijenjena vrlina.
Bleku na različitim hobijima, jer ih sam nemam.
Ruani i Lavljem srdcu na postojanom i jasnom stavu o gotovo svemu, što sam ne posjedujem.
Krokijeva privrženost forumu uvelike je i već odavno poprimila legendarne razmjere, u tolikoj mjeri da je ta vrlina postala nešto što se samo po sebi podrazumijeva. Stoga osjećam potrebu da to uvijek naglasim kad mi se prilika pruži.
Kad se spomene Tigris, pada mi na pamet onaj slogan “nije ih lako razumjeti, ali ih je lijepo gledati i slušati“. Lik iz stripova, omiljen dakako.
Mister Nou se prvenstveno divim na neposrednosti. Ljudi su danas sve manje transparentni, tako da često ne znate s kim imate posla - bilo da je pritom riječ o slučajnom prolazniku ili nekom s kim dijelite prorijeklo ili čak nad glavom isti krov. Što kod našeg dragog forumskog lika nipošto nije slučaj....ili je crno ili je bijelo, sive nijanse za njega ne postoje.
Pape je živi dokaz da strofa koja slijedi iza one “svuda se Sunce rađa, lijepa svaka je zemlja....“ itekako ima smisla. Koiko god da bih htio ittio biti mu sličan, jasno mi je da se takav ne postaje, nego jednostavno rađa.
Kod Katje čovjek jednostavno ne može ne ostati opčinjen svestranošću i monstruoznom vladanju znanjima iz opšte kulture, kao i sposobnosti da ispotiha uljudno spusti sagovorniku, čemu se uvijek veselim i nasmijem
Konsultant & Dacina Curica – pripadnici neke davno izumrle kulture; Consigliere me podsjeća na vrijeme kada je ugled naše zemlje u svijetu bio veliki a uglađenost, lijepo ophođenje i odmjeren nastup predstavljali društveno poželjne osobine a ne ekscentričan izuzetak.
Daca je s druge strane utjelotvorenje bezbroj puta krvavo pretučene, ali nikad ugasle nade da se svijet učini boljim mjestom za život, u bosanskoj verziji. Otuda i specifična melanholija, često prošarana humorom i autoironijom, koja izbija iz njenih slova.
Butterfly, prvak svijeta u kategoriji 2kako npretneciozno napisati pametan post“
Nela, pparadiso, Rockefeller i Jonas predano i dosljedno blistaju u onom što im predstavlja predmet interesovanja, što za sebe nikad ne bih mogao reći
Vrijedna pozornosti je Mirallemova dovitljivost i vještin komunikacije, naročito s ljepšim spolom koji mu očito nije misterija. Njušim - a povelika mi je surla, - toplu dušu ispod površinskog sloja slova, kostiju i kože.
Zagorka me očarava rijetkom sposobnošću da nerijetko oštar, gotovo tvoja-smrt-moj-život nastup poprimi tako duhovite konture i vremenom čovjeku priraste k srcu. Lik zbog kojeg primjerice određena emisija ili serija ne bi bila ni upola toliko gledana, niti bi show mogao go on.
Luni bih čestitao na strastvenosti, Tutn-u na opuštenosti¸čovjek je zarobljen u tijelu bijelca.
Ševki itekako zavidim na fizičkom izgledu, ali i istančanoj potrebi za pravednošću; da sam žensko zavidio bih Mailed; Rumu na high enerdžiju i sposobnosti da se uvijek ostane pozitivan; Angelinu & Alexanderu na unikatnom smislu za humor i - ako se to tako može reći - scenskom nastupu.
Calla napiše pomalo rijetko, ali kada to učini, melje sve pred sobom.
Jaci & Visperu naravno na cmvt-u 12....ima se od njih štošta naučiti, posebice kada je riječ o mojoj vječitoj zadivljenosti Idejom
Kod Dust je fascinantno to što nam u amanet ostavlja pozamašan broj postova a pritom ostaje velika misterija.
Mrki – postoje ljudi koji se poput njega uvijek vrste oko nekoliko tema, ali on to radi na prilično duhovit način.
Čarobnjak....kad porastem, bit ću kao on
Neizbježno je na kraju pomenuti i Stringa, ali isto tako bespredmetno pritom dodati bilo šta. Divno bi bilo posjedovati bar jedan od bezbroj njegovih talenata.
Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.