1. Hrvatska nogometna liga

Kutak za sportski trenutak
Post Reply
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Nogomet u Hrvatskoj

Post by storm » 20 Oct 2013, 21:59

Maja wrote:Šta ti misliš je li on pametan izbor? Ima li neko koga bi ti volio vidjeti kao selektora više nego Niku?
niko kovač je trenerski mlad i neiskusan...bio je asistent trenera u rb salzburgu, te ima "u nogama" 4 službene tekme sa hr juniorima...nesumljivo je trenerski talent, ali mogao bi izgorjeti u ove dvije tekme i imati trajno obilježje na svom trenerskom CV, da nije uspio s hr otići na prvenstvo...ja bi tu montirao za ovu priliku neku iskusnjaru, tipa kranjčar, scoria, a zašto ne i neki team stručnjaka...mada hr je dosta deficitarna na tom području s obzirom na rating reprezentacije...još se ne mogu otetii dojmu da je bilić prebrzo otjeran...pogotovo sad kad se vidi šta je s istim kadrom napravio štimac

a nedavno je i objavljena ljestvica učinka hr izbornika, gdje bilić ima uvjerljivo najbolji omjer pobjeda i poraza, a i mjesto na fifinoj rang listi u vrijeme njegovog mandata sve govori...i koga god odabrali, uvijek će biti oponenata....takvi smo jbga
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9244 times
Been thanked: 10975 times

Post by Krokodil Behko » 20 Oct 2013, 22:20

storm wrote:
laganini wrote:..sve ok o čoviku ali bojim se da ga je mamić patentira..
točno...nažalost je stanje u hr nogometu dovedeno u stanje, da je našmrkani gospodar života i smrti...i državne institucije mu nemogu ništa, jer frajer podmazuje i drži u šaci sve nivoje i strukture vlasti, da ne pričam o organizaciji hns
Izvini, ne razumijem, da li je Mamić vlasnik Dinama ili možda čak i dijela Nogometnog saveza HR? Meni to tako izgleda, gledano iz naše (susjedske) perspektive. U vse se petlja i svi pišu samo o njemu. Što više psuje i pljuje pred kamerama, sve je veća faca :cudi

o niki kovaču sve naj kao igraču i treneru mlađih uzrasta, al za ovo se malo bojim, pogotovo jer to nisu obične dvije utakmice, nego utakmice za svjetsko prvenstvo, za 15 milja eura minimalno, a u rukama držii razbijenu ekipu i priličnu nezainteresiranost navijača

nadajmo se najboljem
Sjećam se Nike dok je igrao za Hertu i Bayern. Srčan lik i ovo mu je veliki rizik. Ok, rečeno je da će on ostati selektor i u slučaju poraza u baražu ali novinari su novinari a poslovni interesi su poslovni interesi. Nadam se da neće doživjeti neki javni linč, u slučaju neuspjeha jer mi se čini da je on karakterno, dobra ideja za to mjesto. Nedostaje mu iskustva u trenerskom poslu i to je činjenica.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 20 Oct 2013, 22:52

Izvini, ne razumijem, da li je Mamić vlasnik Dinama ili možda čak i dijela Nogometnog saveza HR? Meni to tako izgleda, gledano iz naše (susjedske) perspektive. U vse se petlja i svi pišu samo o njemu. Što više psuje i pljuje pred kamerama, sve je veća faca :cudi
pa tu i je najveća kvaka svega toga...mamić se ponaša kao da je vlasnik svega, a stvari funkcioniraju ovako, ukratko rečeno:
dinamo se financira iz proračuna grada zagreba s otprilike 40 miliona kuna godišnje, dinamo je neprofitna udruga građana, tako piše u statutu...no on se ponaša kao da je klub njegov privatan, jer je sav profit od prodaje igrača završio u njegovim ili rukama njegovih ljudi...a prodano je igrača u 8 godina za preko 160 milja eura...znači igramo se socializma, a kad uleti lova, onda smo malo kapitalisti...i navijači dinama ne žele više imati posla s tim, osim nas nekolicine koji još ustrajemo, unatoč represiji i zabranama...ok, ja sam se maknuo u posljednje vrijeme (ove sezone samo 3 gostovanja) a pogotovo u zg više ne idem na tekme, jer mi se ne puši kazna i zabrana prisustva
napravljena je crna lista ljudi kojima se zabranjuje ulazak na stadion ljudima koji viču protiv njega, dakle verbalni delikt, kakvog se ni sj koreja ne bi postidjela...na stranu one zabrane koje su sudski donešene...to je po zakonu i tu nema prigovora
najslikovitiji je prikaz stanja, kad dinamo osvaja 8mi uzastopni naslov prvaka a na slavlju u maksimiru okupi se 2000 gledatelja...tu znači nešto ne štima, kad se to dogodi u milionskom zagrebu ( s periferijom)
dalje...u borbi za predsjednika hns-a mu je žestoki protivnik bio igor štimac prije 3 godine...na izbornoj skupštini su se ljudi s pištoljima po liftovima "nagovarali" za koga da glasaju, da bi mamić instalirao šukera, koji je bio veliki igrač, a kao čovjek je veliko govno
te da bi se riješio velikog i žestokog protivnika štimca, ponudio mu je izborničko mjesto, znajuči da bi taj za novac sve uradio...pozivani su sad igrači koji su pod menadžerskim ugovorom s mamić sport agency, kojima treba prodaja i bogat transfer...ista stvar je napravljena i u dinamo, npr igrači koji nisu željeli potpisati privatni građanski ugovor s mamićem, bivaju šutirani iz kluba ili sele na tribine, pa se kasnije sami izbace van ako još žele igrati nogomet
a rezultati svega su vidljivi...zato i nisam optimist u vezi kovača...nažalost

a i to da jedna takva osoba, bude nekome faca, dosta govori o njima samima i stanju duha kod tog dijela hrvata...al hvala bogu sve ih je manje
sori, ovo je malo nepovezano, na brzinu napisano, al to je to uglavnom

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 20 Oct 2013, 23:11

storm wrote:
pa tu i je najveća kvaka svega toga...mamić se ponaša kao da je vlasnik svega, a stvari funkcioniraju ovako, ukratko rečeno:
dinamo se financira iz proračuna grada zagreba s otprilike 40 miliona kuna godišnje, dinamo je neprofitna udruga građana, tako piše u statutu...no on se ponaša kao da je klub njegov privatan, jer je sav profit od prodaje igrača završio u njegovim ili rukama njegovih ljudi...a prodano je igrača u 8 godina za preko 160 milja eura...znači igramo se socializma, a kad uleti lova, onda smo malo kapitalisti...i navijači dinama ne žele više imati posla s tim, osim nas nekolicine koji još ustrajemo, unatoč represiji i zabranama...ok, ja sam se maknuo u posljednje vrijeme (ove sezone samo 3 gostovanja) a pogotovo u zg više ne idem na tekme, jer mi se ne puši kazna i zabrana prisustva
napravljena je crna lista ljudi kojima se zabranjuje ulazak na stadion ljudima koji viču protiv njega, dakle verbalni delikt, kakvog se ni sj koreja ne bi postidjela...na stranu one zabrane koje su sudski donešene...to je po zakonu i tu nema prigovora
najslikovitiji je prikaz stanja, kad dinamo osvaja 8mi uzastopni naslov prvaka a na slavlju u maksimiru okupi se 2000 gledatelja...tu znači nešto ne štima, kad se to dogodi u milionskom zagrebu ( s periferijom)
dalje...u borbi za predsjednika hns-a mu je žestoki protivnik bio igor štimac prije 3 godine...na izbornoj skupštini su se ljudi s pištoljima po liftovima "nagovarali" za koga da glasaju, da bi mamić instalirao šukera, koji je bio veliki igrač, a kao čovjek je veliko govno
te da bi se riješio velikog i žestokog protivnika štimca, ponudio mu je izborničko mjesto, znajuči da bi taj za novac sve uradio...pozivani su sad igrači koji su pod menadžerskim ugovorom s mamić sport agency, kojima treba prodaja i bogat transfer...ista stvar je napravljena i u dinamo, npr igrači koji nisu željeli potpisati privatni građanski ugovor s mamićem, bivaju šutirani iz kluba ili sele na tribine, pa se kasnije sami izbace van ako još žele igrati nogomet
a rezultati svega su vidljivi...zato i nisam optimist u vezi kovača...nažalost

a i to da jedna takva osoba, bude nekome faca, dosta govori o njima samima i stanju duha kod tog dijela hrvata...al hvala bogu sve ih je manje
sori, ovo je malo nepovezano, na brzinu napisano, al to je to uglavnom

Nema veze, pohvatao sam sve što se željelo reći. Izgleda da je tu jako puno korupcije jer ne može ni Mamić sam, sve to isposlovati i progurati da nema podršku u nekim političarskim lobijima.
Moje je mišljenje sljrdeće. Ovo što je opisano, djeluje kao jako veliki problem. U slučaju da Hrvatska ispadne u baražu, možda to ne treba prihvatiti kao potpunu tragediju jer šponekad kad se tone, mora se dotaći dno da bi se otisnulo prema površini. Vjerujem ili se bar nadam, da gore od ovoga ne može biti. U tom slučaju, valjda bi bio neki veliki pritisak i javnosti i raznih kulturnih i spotskih krugova da se HNS "počisti".

Tako je bilo i kod nas. Čak smo bili i pod suspenzijom od strane UEFA i FIFA. No, oni su isforsirali sve same nogometne veličine u taj komitet za normalizaciju a sa Osimom na čelu. Odmah je sve bilo bolje. Mislim da i vama treba neki Osim.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 20 Oct 2013, 23:25

meni osobno uopće to ne bi bila tragedija, ako bi to značio, da će se ta mafija maknuti iz hr nogometa jednom za svagda...potpisao bi i da dinamo padne u treču ligu ako to znači, da bi poslije toga bio klub kako treba...eto dotle smo dogurali

evo od ovog kola je hns uveo vaučere za navijače gostujučeg kluba u hnl...znači ja moram 3 dana prije doć u zg prijaviti se u klubu i ako nisam na nijednoj listi, dobijam vaučer, koji ću zamijeniti na blagajni u npr osijeku za ulaznicu...kad misliš, da ne mogu dublje, uvijek te iznenade

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 20 Oct 2013, 23:37

Bože mili, što li ja sad imam osjećaj da to uvođenje vaučera, ima neke veze s ovim padom Štimca i novim valom nezadovoljstva prema Mamiću? Uostalom, i sam si rekoa da vaučer dobivaš samo ako te nema na "listama nepodobnih navijača" Koji je cinizam kad on ili Šuker kažu da su to samo nekoliko desetaka huligana.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 21 Oct 2013, 07:24

Krokodil Behko wrote:Bože mili, što li ja sad imam osjećaj da to uvođenje vaučera, ima neke veze s ovim padom Štimca i novim valom nezadovoljstva prema Mamiću? Uostalom, i sam si rekoa da vaučer dobivaš samo ako te nema na "listama nepodobnih navijača" Koji je cinizam kad on ili Šuker kažu da su to samo nekoliko desetaka huligana.
evo, krenulo je
http://www.index.hr/sport/clanak/navija ... 07123.aspx

navodno je povod toj mjeri, nered naa utakmici rijeka-hajduk, mada ne sumnjam, da je taj plan hns-a pripreman, neko vrijeme...mislim da ovo oko repke nema previše veze s tim
mamić tj dinaamo već par godina prakticira to u europskim tekmama, ali džabe mu, jer bbb uvijek dođu i uđu tamo gdje su naumili...gdje je volja, tu je i put
nego sad imamo jednu sasvim novu situaciju u odnosima...evo u subotu su igrali split-dinamo...torcida kupuje karte za bbb, dočeka ih na raznim mjestima i vodi do stadiona da ne bi gdje zapeli od policije...jučer u zagrebu hr dragovoljac-hajduk...ista situacija...bbb vračaju pomoč torcidi koja isto ulazi na stadion i navija :respekt
a čujem od ekipe, da je slična situacija i na ostalim stadionima
navijački puk je složan kao nikad, odlučan u borbi protiv mafije i to je odlična stvar

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 21 Oct 2013, 11:28

....storm je sve odlično obrazložio...pametan momak..jel možda iz rvatske..
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 21 Oct 2013, 11:47

Ja sinoć o vuku a jutros Osim na Indexu. Zanimljive izjave ali ipak poprilično blage.

http://www.index.hr/sport/clanak/legend ... 07145.aspx

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 21 Oct 2013, 11:49

..ok je to što je reka ima toga ali problem je dublji....kap koja je prelila čašu u odnosima među igračima je sammir...početak kraja..

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 21 Oct 2013, 23:26

laganini wrote:..ok je to što je reka ima toga ali problem je dublji....kap koja je prelila čašu u odnosima među igračima je sammir...početak kraja..
sammir...mi jedini odemo u brazil po igrača i dovedemo bosanca :plavi

bolje zadnji s bijelima, nego prvi s crnima...to sam od vas posudio laganini :respekt

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 21 Oct 2013, 23:33

storm wrote:
sammir...mi jedini odemo u brazil po igrača i dovedemo bosanca :plavi
haha :555

Zadržite ga slobodno, nama ne treba.

Tempy
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Tempy » 21 Oct 2013, 23:40

Eduardo je bio odličan prije one strašne povrede. Nakon nje nikad se nije potpuno vratio. Kao da igra pod ručnom. Zašto ne Brazilac u repki? Nema tu ništa loše. A Sammir je prosječan igrač.

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 22 Oct 2013, 09:31

odličan igrač,luda glava..

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 22 Oct 2013, 10:00

Eduardo je sretan što uopće još igra...njemu je tad stopalo praktično visjelo na malo kože, tkiva i žila...samo ispravna reakcija klupskoga liječnika na terenu ga je spasila amputacije...mnogi ne bi više stali na teren... A baš je bio fox in the box

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 22 Oct 2013, 10:09

...ali nikad više onaj stari eduardo..a opet ga volim vidit u ekipi..rađe nego kalinića npr.---

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 22 Oct 2013, 12:02

Said husejinovic 6 mjeseci out... Inače sam od tog momka više očekivao... Igra pomalo staromodan nogomet, spor ,a da, u pitanju su prednji križni ligamenti...neugodno

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 22 Oct 2013, 12:11

hajduk ima više sreće s bosancima..

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 22 Oct 2013, 12:18

Mislim isto..
Dovoljno je reći Ibričić i Vršajević. Istina, nije Vršajević nešto ekstra ali sigurno je sasvim solidan u HNL. Nešta navikuju i Tina Sušića ali ja ga još niti jednom nisam gledao. Igra li on još za Hajduk?

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 22 Oct 2013, 12:20

tin je odličan sve zna..kažu da na trenigu rastura valjda mu triba više vrimena da ne igra pod kočnicom..ali tu je i haris bukva jako dobar..

Post Reply

Return to “Fudbal”