Odmor u Hrvatskoj

Predstavljanje gradova, naši putopisi, savjeti u vezi putovanja.

Moderator: Krokodil Behko

komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 2 times
Status: Offline

Re: Da li odmarati u Hrvatskoj

Post by komsija » 13 May 2013, 23:27

Katja wrote:
komsija wrote:Ja volim otici u Hrvatsku ali zasto platiti nesto previse kada za te pare mozes dobiti daleko vise na drugom mjestu
Prije sam pomenuo Floridu gdje sam prosle godine bio na odmoru
Grad San Destin, kuca kraj mora, tri sobe, dva kupatila, dnevni boravak, i naravno sve sto treba sa velikom komocijom i sve za 1140 dolara za sedam dana
Smjestis sve clanove svoje porodice a sve je blizu, prodavnice i restorani
Tvrditi da je ljetovanje na Floridi jeftinije nego u Hrvatskoj je smješno, zato se i nisam osvrnula na tvoj prvi post.
I u Hrvatskoj i na Floridi možeš ljetovati za više i za manje novaca.... ponude ima za sve džepove.

Vidim da puno hvališ Ameriku i meni je drago da ti se sviđa tamo gdje jesi, to je pohvalno, ali dopusti da nekome vlažna Florida nije ljepša od neke mediteranske zemlje, kao što je meni jasno da je tebi sto puta ljepša.
Dopusti da nekome ocean kraj kuće (u kojem se zbog struja, hladnoće i valova a o morskim psima da ne pričam ne možeš tako bezbrižno okupati) nije bolji od Jadrana pokraj kuće.
Nekome jest.
Nekome nije.
Kužiš?
Ukusi se razlikuju.
Pa ovo je uporedjivanje i nista drugo
Procitaj jos jednom moj komentar
Rekoh da volim otici u Hrvatsku ali sam pomenuo cijene
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 13 May 2013, 23:30

Mister No wrote:Jadran je stvarno super, i za kupanje a i za odmor.
Plaže, more, borovina nema to svugdje. Pa i ovo što Katja kaže (struje, ajkule, meduze i sl.) i toga je Jadran prilično pošteđen.
Na Jadranu su zapravo problem Jadranci :oo tj. Dalmatinci, i nije džaba da one džukele nose isto ime.
Psi su 'dalmatineri'.
A to što nisi uspio smotati niti jednu Dalmatinku, nije ti kriv turizam. :mah

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 13 May 2013, 23:31

komsija wrote: Pa ovo je uporedjivanje i nista drugo
Procitaj jos jednom moj komentar
Rekoh da volim otici u Hrvatsku ali sam pomenuo cijene
I treba uspoređivati, imaš pravo.
Samo mislim da nisi baš dobro "istražio" cijene. :cudi

Rum
Sebijin pulen
Sebijin pulen
Mood:
Has thanked: 39933 times
Been thanked: 25963 times
Status: Online

Post by Rum » 13 May 2013, 23:33

Katja wrote:
Plaže, more, borovina nema to svugdje. Pa i ovo što Katja kaže (struje, ajkule, meduze i sl.) i toga je Jadran prilično pošteđen.
Na Jadranu su zapravo problem Jadranci :oo tj. Dalmatinci, i nije džaba da one džukele nose isto ime.
Psi su 'dalmatineri'.
:haha :cool
Ako ti ko spomene neku osobu po lošem, ti reci: “Allah da oprosti i nama, i njemu”…i ne dodaji ništa na to.

komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by komsija » 13 May 2013, 23:36

I treba uspoređivati, imaš pravo.
Samo mislim da nisi baš dobro "istražio" cijene
Pa sada da ono bas istrazujuem....ne istrazujem ali dobijam neke ponude pomocu interneta
Ipak , bez obzira na sve mozda bih i otisao da sam blize ili kada dodjem u BiH ali nemam vremena
Eto vidim na facebook da se turisticka ponuda iz Neuma (BiH) reklamira na facebook-u
Kada ljudi odu od tebe, pusti ih neka idu.Tvoja sudbina nikada nije vezana za nekoga ko te napusti. To ne znači da je ta osoba loša, nego da je njena uloga u tvom životu završena."
I, obratno!

Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8587 times
Been thanked: 5321 times

Post by Mister No » 13 May 2013, 23:42

Katja wrote:
Psi su 'dalmatineri'.
:rumenko :D.
The Dark Side Of The Forum...

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 2773 times
Been thanked: 2207 times

Post by Calla » 13 May 2013, 23:49

Katja wrote:
Calla wrote:svake godine odmaram u Hrvatskoj ,,potpisujem izjavu od komsije sa cjenama prenocista ponuda pretjeruju
Imaš sobu ili apartman.
Možeš je iznajmiti za određenu cifru, potražnje ima.
Ti činiš sljedeće:
a) iznajmljuješ je za tu cifru i zaradiš onoliko koliko možeš
b) kažeš: "ju, meni čisto neugodno iznajmiti za tu cifru iako potražnje ima. Odo ja smanjit cijenu upola. Tek tako." Smanjiš cijenu i zaradiš upola manje.

Zaokruži. :oo

Šta želim reći? Mislim da je jasno... svi znamo kako funkcionira tržište. Svi će htjeti zaraditi točno onoliko koliko zaraditi mogu.

Uzmimo drugi primjer.
Otvorite oglasnike, pogledajte pod Automobili - prodaja.
Svaki automobil koji je tamo (počevši od golfa :ooo na dalje) prodati će se točno za onoliko koliko bivši vlasnik može dobiti.
Ni marku manje.

evo Katja da ja ´prilozim svoj licni primjer na kojeg sam se odnosila
ja recimo dolazim dva puta godisnje na jedno te isto mjesto sa odredenom grupom pacijenata koju educiram po hrvatskim hotelima ..i u zadnje tri godine u tom istom hotelu po prenocistu po jednoj osobi su skocili od 2010-1013
sa cjenovnika od 57€,na 77€ a ove godine na 97€..sa polupansionomHotel sa 4****,, :oklagija :oo
bez putnih troskova

ja u Dubaiu recimo sa letom za sedam dana i doruckom u jako dobro opremljenom hotelu i odlicno sredenim plazama mogu naci smjestaj do 700€!!
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)

komsija
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by komsija » 13 May 2013, 23:52

O tome pricam
I, obratno!

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 13 May 2013, 23:57

Calla wrote: evo Katja da ja ´prilozim svoj licni primjer na kojeg sam se odnosila
ja recimo dolazim dva puta godisnje na jedno te isto mjesto sa odredenom grupom pacijenata koju educiram po hrvatskim hotelima ..i u zadnje tri godine u tom istom hotelu po prenocistu po jednoj osobi su skocili od 2010-1013
sa cjenovnika od 57€,na 77€ a ove godine na 97€..sa polupansionomHotel sa 4****,, :oklagija :oo
bez putnih troskova

ja u Dubaiu recimo sa letom za sedam dana i doruckom u jako dobro opremljenom hotelu i odlicno sredenim plazama mogu naci smjestaj do 700€!!
Razumijem naravno, zato im zahvalite i nađite novi smještaj.
Inače, cijene su od 2010 do 2013 skočile u ama baš svakom segmentu, isto tako i plaće, zato i cijene ponude moraju pratiti trend (moraju pokriti uvećane troškove).
Iako, po meni cijene hotela kojeg si navela su, kao prvo, skočile previše a kao drugo, menadžment im je očito loš kad nisu dali popuste vama - stalnim i vjernim gostima - da vas zadrža. Očito se radi o nesposobnjakovićima. :oo
Odj... ih. :ooo

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9157 times
Been thanked: 10870 times

Post by Krokodil Behko » 14 May 2013, 09:28

Hoćemo li sad zaključati temu nakon Callinog posta? :D

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Calla » 14 May 2013, 12:19

komsija wrote:O tome pricam
ja sam davnih dana prestala da uporedujem ljepote mora ,,

moje pola familije stanuje i zivi godinama u Istri koji nikada Istru nisu napustali jer se osjecaju u Istri kao na nekom svjetskom kraljevskom ostrvu i oni i danas dan kruto potvrduju da je Hrvatska najljepsa zemlja
(i ja potvrdim da je Hrvatska lijepa zemlja ali svjet je ogromno velik i da ima jos mnogo mnogo i ruznijih i ljepsih zemalja koji leze na predivnim obalama mora od Hrvatske:))
ehs sada,,malo je osoba koji imaju sansu da obidu sva mora i oceane u svom zivotu pa da im ostane sansa u izjavi da Hrvatska ima najljepse more
ja kazem sva mora i oceani imaju razlicitu divlju prirodnu ljepotu i vjerujem kada bih se spanac i hrvat sreli u Svedskoj na godisnjem odmoru ,
ne bi znali zaista na kraju tko bi vise pri tom susretu ono ,,svoje more" nahvalio !!??

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Calla » 14 May 2013, 12:22

Katja wrote:
Calla wrote: evo Katja da ja ´prilozim svoj licni primjer na kojeg sam se odnosila
ja recimo dolazim dva puta godisnje na jedno te isto mjesto sa odredenom grupom pacijenata koju educiram po hrvatskim hotelima ..i u zadnje tri godine u tom istom hotelu po prenocistu po jednoj osobi su skocili od 2010-2013
bez putnih troskova

Razumijem naravno, zato im zahvalite i nađite novi smještaj.
Inače, cijene su od 2010 do 2013 skočile u ama baš svakom segmentu, isto tako i plaće, zato i cijene ponude moraju pratiti trend (moraju pokriti uvećane troškove).
Iako, po meni cijene hotela kojeg si navela su, kao prvo, skočile previše a kao drugo, menadžment im je očito loš kad nisu dali popuste vama - stalnim i vjernim gostima - da vas zadrža. Očito se radi o nesposobnjakovićima. :oo
Odj... ih. :ooo
naravno ,,,nije spomena vrjedno ,ja osobno sam imala nekakav popust od 10%,ali na 50 %zarezati cjenovnik na gore je drskost
,ipak moram reci da mi je bilo tesko maknutio se sa te destinacije jer mi je sve bilo na ruku
,,hotel pored obale mora u borovoj sumi za pacijente odlicno mjesto , ca kilometar od centra bez problema prosetamo uz more na rucak ,,i jos nesto pored drske usluge konobara na drugim mjestima u ovom hotelu je jedino mjesto gdje sam susrela toliko prijatnog i usluznog personala nebitno da li je to bio recepcionar kuhar,,konobar ili cistacica,, i skoro pa svi raspolazu i rasturaju njemackim jezikom:pivo
Last edited by Calla on 14 May 2013, 14:07, edited 1 time in total.

Calla
Legenda foruma
Legenda foruma

Post by Calla » 14 May 2013, 13:59

Krokodil Behko wrote:Hoćemo li sad zaključati temu nakon Callinog posta? :D

vidi njeg,,posle mene su na redu gosti od ove godine koji tu ljetuju
i njihovi izvjestaji kako su se proveli sa povecanim cjenama .

Alexandar
Poneki mu pročitamo
Poneki mu pročitamo

Post by Alexandar » 14 May 2013, 14:51

katja, vas je problem sta biste hteli da imate nekakav elitni turizam za bogatu klijantelu a neznate drugo nego podignut cene u oblake. usluga nula, sadrzaji nula, ljubaznost nula.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9157 times
Been thanked: 10870 times

Post by Krokodil Behko » 14 May 2013, 15:56

Calla wrote:
Krokodil Behko wrote:Hoćemo li sad zaključati temu nakon Callinog posta? :D

vidi njeg,,posle mene su na redu gosti od ove godine koji tu ljetuju
i njihovi izvjestaji kako su se proveli sa povecanim cjenama .
Nisi me razumjela. Navela si da su cijene odmora u HR identične onima u Dubaiju. Zato sam to i rekao jer izmedju ponude u Hr i u Dubaiju, vjerujem da nema mnogo sličnosti.

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by STrendzer » 14 May 2013, 16:39

ako bi me Katja pozvala u Hrvatsku mozda bih se i predomislio pa bi dosao jer mislim da nije dosadna..a i ja bih se trudio ;)... :oo

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3851 times
Been thanked: 2896 times

Post by Pasaga » 14 May 2013, 16:44

camargue wrote:ako bi me Katja pozvala u Hrvatsku mozda bih se i predomislio pa bi dosao jer mislim da nije dosadna..a i ja bih se trudio ;)... :oo
Tako je buraz... :ruke
Katja je fina cura...... ;)
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by STrendzer » 14 May 2013, 16:46

Pasaga wrote:
camargue wrote:ako bi me Katja pozvala u Hrvatsku mozda bih se i predomislio pa bi dosao jer mislim da nije dosadna..a i ja bih se trudio ;)... :oo
i ne samo fina nego je haman i plaHo pametna a sa pametnim zenama nema frke nikad,vjeruj mi...isprobano...jos kad bi poslla sliku.. :p
;)

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3851 times
Been thanked: 2896 times

Post by Pasaga » 14 May 2013, 16:54

camargue wrote:
Pasaga wrote:
i ne samo fina nego je haman i plaHo pametna a sa pametnim zenama nema frke nikad,vjeruj mi...isprobano...jos kad bi poslla sliku.. :p
;)
...ma kazem ti ja....
nema veze....ja bih isao i na nevidjeno.... :pusi
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Katja
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Katja » 14 May 2013, 16:58

Alexandar wrote:katja, vas je problem
Ma naš ti je problem što su od svibnja do listopada ceste pune turista pa moramo prečicama i alternativnim cesticama preko polja, šuma i kamenjara.
Srećom, toliko smo oderali jadne turiste da svi vozimo terence sa najmanjom colažom 20". :ooo

Post Reply

Return to “Turizam”