MOSTAR
Moderator: Krokodil Behko
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9370 times
- Been thanked: 11118 times
- Status: Offline
Re: MOSTAR
Evo sad i zemljotres. Nema šta nije zadesilo taj grad, od početka godine.
Shevale, jel se puno treslo?
Shevale, jel se puno treslo?
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14291 times
- Been thanked: 9876 times
ne zaboravi je slikat pa nam postavi sliku na forumpaparaci wrote:kad ti kod sljedece setnje prirodom iskocim iz zbunja, ima da se onesvijestis istog trenaMaja wrote:Pa tako mene treba uhvatiti- iznenada i na prevaru. Od dogovaranja sa mnom nema ništa![]()
![]()
![]()
zatim cu te vezati, da mi ne pobjegnes kad opet dodjes sebi

ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
U MOSTARU rastu banane! (FOTO)

Posljedice klimatskih promjena postaju, čini se, sve vidljivije. Tako u mostarskom naselju Cim, na obiteljskom posjedu Branko Glibo, već godinama ‘stanuje’ stablo banane.

Za Branka i njihove susjede tropska ljubimica više nije ništa novo, no ona im je ipak nedavno priredila pravo iznenađenje. Iako daleko od tropske klime, bananina palma dobila je prve plodove, grozdove malih bananica.

Vjerovali ili ne, ali u Mostaru se ovih dana razgranalo stablo banane, šireći svoje listove da bi što prije dalo svoje prve plodove!
Izvor: doznajemo.com
- gejsha
- Inventar foruma
- Been thanked: 2 times
Re: U MOSTARU rastu banane! (FOTO)
Barem neka dobra vijest
i vrućine su doprinijele nečemu dobrom

i vrućine su doprinijele nečemu dobrom
Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7648 times
- Been thanked: 18057 times
Kad tata čuje za ovo odmah će je posaditi. Nema šta nismo imali i imamo...pitome kupine, maline, ribizle, brusnice, japansku krušku, japansku jabuku, limun, mandarinu, 8 vrsta grožđa i da ne nabrajam ovo standardno voće 

- gejsha
- Inventar foruma
- Been thanked: 2 times
Probala sam japansku jabuku i nije mi se svidjela..
A to za brusnice vam je baš dobro, one su skupe
A to za brusnice vam je baš dobro, one su skupe

Nije sloboda sa neba pala, za nju je sestra dva brata dala..
- Maja
- Administrator
- Maja
- Administrator
- Maja
- Administrator
- Maja
- Administrator
U Mostaru skoro 16 hiljada nezaposlenih!
Mostar -- U Službi za zapošljavanje HNK u protekloj su godini evidentirane ukupno 31.363 nezaposlene osobe, od čega je 15.676 nezaposlenih osoba iz Mostara.
Anita Perić, koordinatorica u posredovanju pri zapošljavanju Službe za zapošljavanje HNK-a, rekla je kako je na kraju siječnja ove godine na evidenciji Službe za zapošljavanje bilo je 31.777 nezaposlenih osoba, što je u usporedbi s prosječnom nezaposlenošću u 2012. godini više za 4,1 posto, a u odnosu na prošli mjesec više za 1,3 posto - piše Dnevni list.
Među nezaposlenim osobama, prema kvalifikacijskoj strukturi, nalazi se jedan nezaposlen doktor znanosti. Po pojedinim stupnjevima stručnog obrazovanja, najveći je broj nezaposlenih prodavača, a nakon njih slijede ekonomski tehničari te maturanti gimnazije.
Što se tiče visokog obrazovanja, najveći broj nezaposlenih nalazi se u pravnoj i ekonomskoj djelatnosti.

Gledajući statistiku za oktobar
Broj nezaposlenih u listopadu u Hercegovačko-neretvanskom kantonu povećao se za čak 11,5 posto u odnosu na prošlu godinu. Prema podacima iz statističkog biltena Službe za zapošljavanje HNK-a najveći broj nezaposlenih osoba nalazi se u općini Mostar, čak 14.661 ili 54 posto, a slijede ga općina Konjic s 3.445 ili 13 posto, Čapljina s 2.319 ili osam posto.
Sad ga dođe 55 posto otprilike.
Mostar -- U Službi za zapošljavanje HNK u protekloj su godini evidentirane ukupno 31.363 nezaposlene osobe, od čega je 15.676 nezaposlenih osoba iz Mostara.
Anita Perić, koordinatorica u posredovanju pri zapošljavanju Službe za zapošljavanje HNK-a, rekla je kako je na kraju siječnja ove godine na evidenciji Službe za zapošljavanje bilo je 31.777 nezaposlenih osoba, što je u usporedbi s prosječnom nezaposlenošću u 2012. godini više za 4,1 posto, a u odnosu na prošli mjesec više za 1,3 posto - piše Dnevni list.
Među nezaposlenim osobama, prema kvalifikacijskoj strukturi, nalazi se jedan nezaposlen doktor znanosti. Po pojedinim stupnjevima stručnog obrazovanja, najveći je broj nezaposlenih prodavača, a nakon njih slijede ekonomski tehničari te maturanti gimnazije.
Što se tiče visokog obrazovanja, najveći broj nezaposlenih nalazi se u pravnoj i ekonomskoj djelatnosti.

Gledajući statistiku za oktobar
Broj nezaposlenih u listopadu u Hercegovačko-neretvanskom kantonu povećao se za čak 11,5 posto u odnosu na prošlu godinu. Prema podacima iz statističkog biltena Službe za zapošljavanje HNK-a najveći broj nezaposlenih osoba nalazi se u općini Mostar, čak 14.661 ili 54 posto, a slijede ga općina Konjic s 3.445 ili 13 posto, Čapljina s 2.319 ili osam posto.
Sad ga dođe 55 posto otprilike.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Vrijednost koja se ne mjeri novcem - Mostar na naslovnici Microsoftovog web pretraživača
http://www.bing.com/

http://www.bing.com/

- Maja
- Administrator
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3869 times
- Been thanked: 2911 times
MAJO...
jel zavrsena sa renoviranjem ona ulica od bivse glavne banke ,dole prema semaforima
tu se moze skrenut prema Ruzi....
na ovoj jednoj sliki je bas vidim..
jel zavrsena sa renoviranjem ona ulica od bivse glavne banke ,dole prema semaforima
tu se moze skrenut prema Ruzi....
na ovoj jednoj sliki je bas vidim..
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Maja
- Administrator
- Pasaga
- Hadžija
Maja wrote:Renovirano je sve.

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Maja
- Administrator
Danas su derviši u Blagaju. Jest mi smiješno kad masovno raja pita Hoćeš li na derviše?
Ja bila jednom i nešto nemam više želju..možda sljedeće godine akobogda.
Ma to ti je isto ko vašar u Puračićima, al nije da sam protiv istog. Nek se ljudi vesele.
Nego, primijetila sam da puno više Bosanaca dolazi od nas ovdje. To samo autobusi stižu..
Ja bila jednom i nešto nemam više želju..možda sljedeće godine akobogda.
Ma to ti je isto ko vašar u Puračićima, al nije da sam protiv istog. Nek se ljudi vesele.
Nego, primijetila sam da puno više Bosanaca dolazi od nas ovdje. To samo autobusi stižu..
- Maja
- Administrator
Valentin Inzko prije 46 godina prvi put prešao Stari most

"Bio sam student koji je došao u sklopu studijskog putovanja. Već tada su u Austriji znali za Stari most i koliko je Mostar lijep grad", kazao je Inzko u razgovoru sa novinarom agencije Anadolija.

"Bio sam student koji je došao u sklopu studijskog putovanja. Već tada su u Austriji znali za Stari most i koliko je Mostar lijep grad", kazao je Inzko u razgovoru sa novinarom agencije Anadolija.
- Maja
- Administrator

Mostarac u Nevesinju.
[ytube][/ytube]
Lik kaže da se s 18 godina priključio srpskoj vojsci ali da ne mrzi ni Hrvate ni Bošnjake i da bi se rado vratio u prošlo vrijeme.
Tako razmišljaju borci na sve tri strane jer su razočarani nakon svega. Nacionalizma i šupljaka im je puna kapa. Hoće ljudi da rade i žive normalno.
A oni koji rata nisu ni osjetili hvale se patriotizmom i glupostima, te su prvi kad se treba prepucavati

- Pasaga
- Hadžija

orginal BRATO....jes majkemi....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce