NK dinamo zagreb

Kutak za sportski trenutak
Post Reply
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: NK dinamo zagreb

Post by storm » 14 Mar 2014, 00:28

naletjeh na ovo... :123

Dan kad je Dinamo 'šamarao' Bayern: "Deklasirali smo ih"

Image

JUBILEJ Na današnji dan prije točno 51 godinu Dinamo je u četvrtfinalu Kupa velesajamskih gradova deklasirao Bayern u Münchenu. 'Modri' su pobijedili 4-1

Uh, kako se ne bih sjećao?! Zabio sam dva gola, a Jerković i Kobeščak po jedan. Tako smo ih deklasirali da su nakon te utakmice morali na remont. Ne znam je li ih netko tako ‘razbio’, prisjetio se Slaven Zambata (73).

U prvom kolu Kupa velesajamskih gradova Dinamo je te 1963. pobijedio Porto, nakon toga je eliminirao belgijski Royal Gilloise i tad je, 13. ožujka, na red došao moćni Bayern.

- Imali smo kolektivne putovnice, sjeli smo na vlak za München i krenuli. Baš je bila dobra atmosfera. Na putu smo se zafrkavali da ćemo ih pobijediti usred Münchena. I bome jesmo - kaže Zambata.

Bila je to sjajna Dinamova momčad sa Škorićem, Kobeščakom, Zambatom, Lamzom, Ramljakom, Belinom...

- Uoči utakmice u hotel u kojem smo odsjeli došao je neki Hrvat koji je živio u Münchenu. Prišao mi je i rekao: ‘Ako zabiješ gol, poklonit ću ti najnovije nalivpero Pelikan. A to je tad bio vrh, niste ga mogli samo tako kupiti. Čim sam zabio, prošlo mi je kroz glavu nalivpero. Vratio sam se u hotel, a čovjek je čekao u predvorju sa zapakiranim novim nalivperom - rekao je Zdenko Kobeščak (70).

Prepuni Städtisches Stadion u Münchenu bio je šokiran. Zagrepčani su Bavarcima očitali lekciju iz nogometa.

- Nakon toga, kad smo igrali u Hamburgu, došao nam je predstavnik Adidasa. Bio je impresioniran i rekao: ‘Dečki, znam da nosite Pumine kopačke. Stavite znak Adidasa i dobit ćete 300 maraka. Mi smo prekrili znak Pume i napravili kredom tri crte, znak Adidasa. No počela je kiša, bilo je blato i crte su se izbrisale. Nijemac je stajao uz ogradu i vikao: Prevaranti!’ - kaže kroz smijeh Zambata.

Na golu Bayerna tad je bio legendarni Sepp Maier, a na Dinamovu Zlatko Škorić (72).

- Bio je Bayern i tad moćan, ali imali su peh. Mi smo bili bolji. Danas? Čim bi Dinamo stigao u München, dobio bi tri komada, a da ne bi ni izašao na stadion - rekao je Zlatko Škorić.

Nakon Bayerna Dinamo je pobijedio Ferencvaros, a u finalu su izgubili od Valencije.

- Ma slavlje protiv Bayerna je bilo nezaboravno. Sjedili smo u Münchenu, jeli kobasice i pili pšenično pivo. To je bila fešta. Ma siguran sam da bismo pobijedili i Valenciju u finalu da smo bili kompletni. Lamza i ja smo se ozlijedili, a nije bilo zamjena - kaže Slaven Zambata.

Bio je to sjajan susret. nadigrali smo ih u svim elementima. nisu nam mogli ništa, rekao je Škorić
Te sezone imali smo niz od 21 susreta bez poraza, kaže Zambata
Stjepan Lamza na toj utakmici nije zabio, ali je driblao kako god je htio
Habibti, ya nour el - ain... :srce

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 14 Mar 2014, 22:28

alene lesički, popičeš kamenčugu vugla a ne kamen :kafa
INCIDENT U MAKSIMIRU Zoran Mamić ošamario huligana koji ga je brutalno vrijeđao!

Svjedoci tvrde da su uvrede bile toliko gnjusne da je bilo teško ostati hladne glave

Trener Dinama Zoran Mamić udario je jednog od huligana koji su ga vrijeđali dok je trčao maksimirskom šumom s momčadi. Incident se dogodio na regeneracijskom treningu između dvije utakmice sa Slaven Belupom kada je ekipu i Zorana Mamića uočila pa ničim izazvana počela vrijeđati skupina mladića.

Iako su se u Dinamu trudili da incident ne izađe u javnost, nemili događaj zbio se pred više svjedoka, gotovo cijelom momčadi Dinama i negdje je moralo procuriti...

Gnjusni repertoar uvreda u kojima su prednjačile psovke na račun njegova brata, djece i roditelja, Zoran Mamić u jednom trenutku jednostavno više nije mogao otrpjeti pa je i prišao skupini. Uslijedila je kraća prepirka koja je završila šamarom Dinamovog trenera najglasnijem među njima. Na svu sreću, brzo su uskočili članovi stručnog stožera i smirili situaciju.

Iz kluba nisu htjeli komentirati ovaj incident, a neslužbeno se može doznati kako svjedoci sukoba uopće ne osuđuju Mamića mlađeg, niti njegovu reakciju. Tvrde kako bi svakome bilo teško ostati hladne glave na ono čemu su svjedočili; verbalnom arsenalu uvreda koje je sipala skupina anonimaca u šumi pored Dinamova stadiona.

Uvredljiv repertoar pravilo je, nažalost, svake Dinamove utakmice, ali teško je pronaći opravdanje za fizički napad u bilo kojem slučaju pa tako i u ovom. Bez obzira na okolnosti, čin Zorana Mamića nije primjeren funkciji koju obavlja. On mora zadržati dignitet jer predstavlja Dinamo, klub koji, ako ne već na stadionu onda pred TV ekranima i u srcima, sigurno ima stotine tisuća navijača.

A opet, njegova reakcija je ljudska i donekle se može razumjeti u kontekstu odnosa koji vladaju u Maksimiru. Uostalom, neka kamen baci prvi tko bi izdržao da mu se dirne u obitelj...

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 16 Mar 2014, 18:53

Dvaput Čop i Soudani, teški potop Istre u glavnom gradu

Image

Po broju postignutih pogodaka najviša ovogodišnja Dinamova pobjeda bila je do sad ona protiv Slaven Balupa (6:1), no Istra je u nedjelju uspjela doživjeti još teži potop i primiti šest komada u svoju mrežu, a bez da je ozbiljnije priprijetila Dinamovom golu...

Očekivalo se da susret na Maksimiru bude uzbudljiv i zanimljiv, da Istra pruži otpor i namuči prvaka, posebno nakon što je s Hajdukom remizirala u kolu prije. No, Puljani su na gol Dinama uspjeli poslati svega dvije lopte i umjesto očekivanog, momčad Igora Pamića primila je šest pogodaka i doživjela teški poraz.

U prvih pola sata gledatelji na Maksimiru vide prilično suzdržane ekipe, a od prigoda se može izdvojiti prvi od svega dva udarca ka golu Istre, kad je u sedmoj minuti Batarelo imao slobodni udarac, te pokušaj Čopa da ukroti odbijanac u 23. minuti.

U 28. minuti rezultat se pokreće s nule, kad je Čop ispravio prijašnji propust. U peterac je ubacio Lima, Istrin vratar Lovrić loptu nespretno odbija pred sebe, a u gužvi se najbolje snalazi Čop za svoj 14. gol u plavom dresu ove sezone.

Odmah po golu, Dinamo čvršće preuzima dominaciju na travnjaku, a Čop je mogao odmah dignuti rezultat, no pogodio je gredu. Igor Pamić pokušava udahnuti novi život u svoju momčad, vadi Mutombu te na teren šalje Heistera, ali mu je trud uzaludan, pošto do kraja poluvremena Istra prima još jedan pogodak.

U brzom kontranapadu Fernandes je izigrao Istrinu obranu, pretrčao Vučka te potom iskoristio izlazak vratara Lovrića te poslao loptu u nebranjeni gol za 2:0 s kojima se odlazi na odmor.

Ako je kod Puljana postojala nada da će nešto promijeniti po pitanju rezultata, Soudani im je te nade razbio u komadiće u svega par minuta. Prvo je u 50. minuti, nakon Dinamovog kornera, netko u Istrinoj obrani izbio loptu, no samo do Ademija koji puca na gol, a Soudani prsima skreće putanju i šalje loptu u mrežu. Minutu i pol kasnije, Soudani koristi ubačaj Čopa i šalje neobranjiv šut iskosa u mrežu Istre.

S 4:0 su Modri gospodari travnjaka, a Puljani padaju u depresiju. Ne čudi stoga 5:0 u 70. minuti, kad je Čop iskoristio još jednu nespretnu reakciju Lovrića nakon ubačaja Fernandesa, kao ni 6:0 na samom isteku vremena, kad je Clayton došao do svog prvijenca u dresu Dinama, prošetavši Istrinom obranom.

Istra je imala pokušaj u 82. minuti, kad se Heister se uspio osloboditi čuvara i centrirati za Hajdera, koji puca, ali Ježina nije zaspao na svojim vratima i sigurno lovi loptu.

Dinamo je tako došao do novog rekorda za ovu sezonu, a Istra će priliku za popravak dojma dobiti u idućem kolu, kad igra protiv Rijeke.

MAXtv Prva liga, 26. kolo
Split 2 : 1 Hrvatski dragovoljac
Zadar 2 : 1 Slaven Belupo
Rijeka 3 : 2 Lokomotiva
Dinamo 6 : 0 Istra 1961
Osijek - : - Hajduk

LJESTVICA
1 Dinamo 26 +38 62
2 Rijeka 26 +25 51
3 Hajduk 25 +24 51
4 Split 26 +3 40
5 Lokomotiva 26 +1 39
6 Istra 1961 26 -5 36
7 Zadar 26 -18 29
8 Slaven Belupo 26 -19 18
9 Osijek 25 -29 15
10 Hrvatski dragovoljac 26 -20 13

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 17 Mar 2014, 21:13

:mah :mah :mah idi više... :123 ....al naravno, bez patettike i kmečanja nebu išlo...znači dogorjelo je :kafa

Zdravko Mamić: Neću biti taoc navijača, odlazim iz Dinama...

Dobio sam dopis u kojem piše da Robert Murić ima velike psihičke smetnje zbog toga jer sam prijetio smrću njegovom ocu i liječi se kod psihijatra, rekao je Mamić

Image

GNK Dinamo danas je održao redovnu sjednicu Skupštine kluba, a izvršni predsjednik Zdravko Mamić na početku krenuo je 'odmah u glavu'.

- Odlazim iz Dinama, nemam drugog izbora.. Neću dozvoliti da Dinamo bude taoc navijača - rekao je Mamić aludirajući na prošlotjedni fizički okršaj kad je njegov brat Zoran udario mlađeg navijača nakon što ga je potonji vrijeđao na jednom treningu u Maksimiru te na pogrdno skandiranje na utakmici protiv Istre.

- Cijela država je u lovu na jednog čovjeka, na Zdravka Mamića. Žele me likvidirati da nestanem umjesto da me pohvale što sam napravio. Dinamo će izbaciti iz Europe poviče li netko 'Mamiću, cigane', a ja to neću dozvoliti. Nisam htio otići ranije zbog Dinama, a kad odem Dinamo će biti u teškom padu - rekao je Zdravko Mamić i dodao:

- Nijedna europska država ne želi nas ugostiti za pripreme i prijateljske utakmice. Svi se boje navijača.

Već neko vrijeme svi se pitaju gdje je nestao mladi Robert Murić, koji je na pragu odlaska iz Dinama.

- Prije 48 sati mi je došao dopis u kojem mi se obraća odvjetnik. U njemu stoji da Murić ima velike psihičke smetnje zbog toga jer sam prijetio smrću njegovom ocu i liječi se kod psihijatra. Boji se doći u klub iz straha i doktor mu je zabranio odlaske na treninge - rekao je Mamić i nastavio:

- Zoran Mamić ga je vodio na pripreme u Tursku. A znate li kako je izgledao? Ličio je na veterana, kao gospodin Gjurasin koji je operirao kuk. I počeo je trenirati, bio je briljantan. Uživao je u Turskoj i kad smo se vratili rekao je da ide u Ajax. Nije se više javljao, nije dolazio u klub, ali je zato igrao po Zagorju, trenirao u obližnjem lokalnom klubu Maksimir, igrao je na turnirima po Mađarskoj. S njim smo potpisali tri ugovora, evo, pogledajte. Triput smo mu povećavali stipendiju, prvi put je imao 1600 kuna na mjesec, pa 2000, pa 10.000 kuna, na kraju smo mu nudili 10.000 eura na mjesec.

Osvrnuo se Zdravko i na brazilsko pojačanje Cleytona.

- Kad stranci dolaze u Dinamo izgledaju puno bolje nego kad odlaze. Pa tko tu može igrati u ovakvom ambijentu? Znate što mi je rekao Cleyton? Kad je dolazio bio je oduševljen, a neki dan mi je rekao: 'Bože, gdje sam ja to došao?'. Fernandes zabije dva gola, okrene se prema publici da s njima proslavi gol, a na tribini nikoga - izjavio je gazda Dinama te je još jednom otkrio stanje klupskih financija:

- Dinamo je u 2013. imao prihod od 217,609.486 kuna, a rashod od 225,641.331. U knjigovodstvenom smo gubitku od osam i pol milijuna kuna, no imamo amorizacije 53,585.947 kuna (novac od prodaje igrača koji stiže u ratama), tako da ne brinite.

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 18 Mar 2014, 15:39

..umra dugi osnivač bbb..respect bez obzira što se priklonio ovoj staroj gardi bbb bliži mamiću...
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 18 Mar 2014, 16:28

laganini wrote:..umra dugi osnivač bbb..respect bez obzira što se priklonio ovoj staroj gardi bbb bliži mamiću...
ima na navijačima, sam postavio malo duži upis o njemu...

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 18 Mar 2014, 22:56

EKSKLUZIVNO Prosinečki, Šokota, Bišćan, Marić i Šimić osnivaju blok za rušenje Zdravka Mamića!

Image

Pet umirovljenih legendi željeli bi uključiti i druge dinamovce. Čini se da je i Boban zainteresiran...

Dario Šimić, Robert Prosinečki, Silvio Marić, Tomo Šokota i Igor Bišćan odlučili su se udružiti u neformalni blok za demokratski Dinamo, saznaje Jutarnji. Dinamove legende nezadovoljne su načinom na koji Zdravko Mamić upravlja klubom , namjeravaju sazvati press konferenciju za ponedjeljak i na njoj javnosti predstaviti platformu za demokratizaciju Dinama i njegov povratak navijačima.

Petorka koja je ispisala najbolja poglavlja klupske povijesti u posljednjih dvadesetak godina i dosad je u javnim nastupima okretala leđa Mamićevoj politici, ali u pravilu su to činili pod ručnom kočnicom, bježeći od otvorene konfrontacije. Sada su, doznajemo, ocijenili da je sazrelo vrijeme za promjene, spremni su otići korak dalje i nastupiti kao službena oporba. Namjeravaju otvoreno agitirati za hitno raspisivanje izbora na kojima bi članovi kluba birali novo vodstvo.

Prema našem izvoru, namjera je inicijative razobličiti tri Mamićeve teze koje se uslijed desetogodišnje nesmiljene propagande u dijelu javnosti predstavljaju kao neoborive istine. Prva je da nakon Zdravka Mamića slijedi potop, siromaštvo, trofejna suša i pad u rezultatski ponor na europskom planu. Druga je da Mamić jednostavno nema pravo napustiti klub budući da na obzoru nema relevantnih nasljednika. Treća je da su svi navijači koji se ne slažu sa službenom Dinamovom politikom notorni huligani.

Godine nogometnog iskustva skupljene u Realu, Barceloni, Interu, Milanu, Liverpoolu, Portu i Benfici, stotine nastupa za Dinamo i nacionalnu momčad, ali i kasniji uspjesi u poduzetničkim vodama, reference su na koje sljedećih tjedana i mjeseci računaju Šimić, Prosinečki, Marić, Šokota i Bišćan. Naš izvor tvrdi da je cilj inicijative u blok uključiti i druge poznate dinamovce, da žele pluralizirati priču i “otvoriti javnu raspravu” kroz koju bi se naposljetku iskristalizirala imena onih koji bi u budućnosti vodili Dinamo.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 19 Mar 2014, 10:10

Šokota, Biščan, Marić meni u ovoj priči i ne ulijevaju neki pretjerani optimizam....e sa Bobanom bi to bila druga priča...u suradnji sa Šimićem to bi moglo biti to....gospoda... uspješni i dokazani u legalnim poslovima, da o nogometnom pedigreu ne pričamo, umjesto onog krkana...pobjeda :ok

možda se napokon i opravda onaj prefiks, koji je, gle ironije...postavio najveći ljakse koji je ikad stolovao u dinamu :hihi

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 19 Mar 2014, 10:15

e boban..zašto nije na čelu hns takva persona bi dal dignitet ovoj sada lopovskoj organizaciji...ja sve mislim da će doć taj trenutak ..po meni nebi ga trebalo trošit na klupski nivo..

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 19 Mar 2014, 10:27

laganini wrote:e boban..zašto nije na čelu hns takva persona bi dal dignitet ovoj sada lopovskoj organizaciji...ja sve mislim da će doć taj trenutak ..po meni nebi ga trebalo trošit na klupski nivo..
ne bi ja odmah u hns.....neka se prvo u dinamu dokaže, stasa..pa onda dalje...
definitivno treba onu lopinu od šukera maknuti jer prije svega nije intelektualni kapacitet za voditi takvo nešto....eto dario šimić je već radio neke funkcije poput sindikata nogometaša, ima neke organizacijske sposobnosti i što je meni najbitnije pored naravno neokaljanog imena i znanja, ima uhodani privatni biznis, dakle zna kako se radi...
u daljnoj budučnosti vidim i tipove poput jarnija na nekim pozicijama...stručne, staložene...
trebalo bi iz dalmamcije neke ljude malo afirmirati, sa sličnim osobinama, ne može biti, da je štimac jedino što se nudi, ali ti češ to bolje znati...

laganini
Spamer
Spamer

Post by laganini » 19 Mar 2014, 10:50

stanić mi prvo pada na pamet...

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 20 Mar 2014, 18:43

:stop prosinečki definitivno nema podršku bbb....nek si ode kod delija svojih :lup

Dinamo nakon Mamića: Bišćan predsjednik, Šokota zamjenik, Prosinečki trener

Image

Na klupi Robert Prosinečki, Igor Bišćan kao predsjednik Dinama, Tomo Šokota njegov zamjenik, Silvio Marić i Dario Šimić zaduženi za sportski sektor kluba. I funkcija Mihaelu Mikiću, najtrofejnijem igraču u povijesti Dinama. To je alternativa Zdravku Mamiću.

Prosinečki još kalkulira, a ostatak postave zasad se još uvijek vodi kao neslužben. Jer sve što generacija 1997. zasad plasira u eter jest najava press konferencije na kojoj će predstaviti svoj plan.
Protuteža Skupštini

A prema tom planu - ne namjeravaju istaknuti kandidaturu kao Mamićevi sljednici, nego će se potencirati priča o nužnosti demokratskih izbora u Dinamu te povratku navijača. Oformit će ‘pool’ u kojem će biti zaslužni igrači Dinama kao protuteža aktualnoj Skupštini kluba.

Skupina već vodi razgovore s navijačima. Uostalom, nekoliko puta su viđeni u Šimićevom ‘Vivas Baru’ na zagrebačkom kvartu Kruge kako razrađuju strategiju ulaska u klub. BBB-i im ‘čuvaju leđa’. Neke glasine idu u smjeru da Marić, Šimić i ostali ne bi ni krenuli u cijelu tu priču da nemaju potporu najvjernijih Dinamovih navijača.
ZZD bez favorita

Oglasila se i građanska inicijativa Zajedno za Dinamo. Opravdano se boje da priča ne krene u krivom smjeru; da se ne zaboravi suština, odnosno provedba izbora po načelu ‘jedan član - jedan glas’.

- Drago nam je da se pojavila skupina koja dijeli naš stav o nužnosti provedbe demokratskih izbora u Dinamu, ali mi nikoga ne želimo favorizirati - istaknuo je Juraj Šišić iz ZZD-a te pojasnio:
Kako će izgledati izbori

- Mi smo se oformili kako bismo upozorili na nepravilnosti. Ne želimo funkcije i to nas nikada nije zanimalo, iako nam se svašta nudilo. Svatko tko je za demokratske procese u Maksimiru ima našu podršku, a navijačima poručujemo da na izborima, za koje se nadamo da će biti brzo, glasaju prema savjesti.

No, do eventualnih izbora moraju se zadovoljiti određeni preduvjeti. Prvi i osnovni jest sazivanje izvanredne skupštine Dinama na kojoj bi se u statut trebala ugraditi mogućnost da članovi kluba na neposrednim izborima biraju vodstvo Dinama. Ne manje bitna stvar je model prema kojim bi se izbori održali.

Navijački krugovi sugeriraju oformljavanje izborne komisije koja bi imala zadatak odrediti pravila igre. Logično je da bi u njoj sjedili predstavnici Dinama, Grada, Ministarstva, ZZD-a... Oni bi kreirali ‘pravilnik o izborima’ u kojem bi bili važni detalji, poput onih tko ima pravo glasa, uvjete koje bi kandidati trebali zadovoljavati, mjesto, način i vrijeme održavanja izbora...
Prijelazno razdoblje

Zdrav razum sugerira kako bi glasanju mogli pristupiti svi punoljetni članovi kluba, a u svrhu sprečavanja manipulacija idealno bi bilo da birači iza sebe imaju barem jednogodišnje članstvo u klubu iz Maksimira.

Logično je i da mandat pobjednika prvih izbora bude na kraće vremensko razdoblje, recimo od godinu dana. U tom, nazovimo ga prijelaznom razdoblju, uredio bi se statut i sve radnje potrebne za novi model funkcioniranja kluba. Tek tada bi slijedili pravi izbori u kojima bi se kandidati borili za mandat od četiri godine.

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 20 Mar 2014, 19:03

Sheval wrote:Robi je legenda....to je neosporivo.
Bišćan zaslužuje neku funkciju u klubu,jer je istinski sinonim Dinama,samo ne znam čime je to Šokota zaslužio...frizurica,ovo ono.
Hrgović zaslužuje neku funkciju isto tako :D
robi je legenda, definitivno....ali ekstremni dio navijača neće mu progutati ono slavljenje sa delijama uz srpsko kolce, mahanje srpskom zastavom i razbacivanjem sa tri prsta...
svakako njegova odluka, al neka se nosi sa time :cudi

:D. hrgović :sjedi

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 21 Mar 2014, 13:22

koja bijeda novinarska...mali bježi od mamića a ne od dinama!!!

dok se hajdukovci bodre pred sutrašnji derbi, ovi mamlazi po zagorju ganjaju i ucjenjuju klince iz svoje škole, koje su prije zastrašivali, da neće igrati ako ne potpišu za njih....ne za dinamo...za njih :123 odlazi mučko đubre :lup

Mamić i Cvitanović otišli u Zagorje na dogovor s obitelji Roberta Murić. Uzalud...

Savjetnici su odlučili da će se Murić bolje razvijati u Europi nego u klubu iz Maksimira

Spašavanje vojnika Murića, tako bi se mogao nazvati posjet Zorana Mamića i Igora Cvitanovića obitelji nadarenog nogometaša u ponedjeljak u Bednji. Mladi nogometaš bojkotira Dinamo zbog svađe glavnog menadžera i Murićevog oca , ne dolazi na treninge i namjerava napustiti klub na kraju sezone. U ovom času Murićeva strana šuti, medijima je ponuđena samo jedna rečenica - “sve je u rukama advokata”. Ipak, obitelj je civilizirano porazgovarala s Dinamovim izaslanicima, koji su spremni prihvatiti sve što se traži za potpis petogodišnjeg ugovora.

Dan kasnije, kada su namjeravali finiširati dogovor, Dinamovi “poklisari” su naišli na zaključana vrata kuće u Bednji. Nisu pronašli ni mamu Murić, koja je zaposlenik Varteksa i slučaj Murić se vratio na početne pozicije. Pat pozicije. Pokušaj spašavanja Roberta Murića nije uspio. Ne samo zbog zagorske tvrdoglavosti Murićevih, koji su osvjedočeni dinamovci...
Minimalna odšteta

Kakav epilog se može očekivati? Robert Murić je napunio osamnaest, na kraju sezone može otići iz Dinama uz minimalnu i po Uefinim propisima perfektuiranu odštetu, za 270.000 eura. Prema našim informacijama, za Murićeve “nema natrag s ovog puta”, ma što se govorilo u njihovu domu u ponedjeljak navečer. A “poštari” su nudili sve što mladi nogometaš poželjeti može; bogati petogodišnji ugovor, ekspresni povratak u prvu momčad. Međutim, Zagorci znaju biti tvrdoglavi i “svoji”, a savjetnici su odlučili da će se Robert Murić brže razvijati u Ajaxu, ili nekom engleskom klubu (spominju se Chelsea i Manchester United), nego u Dinamu.

Može li talentu Roberta Murića naškoditi tromjesečna apstinencija od ozbiljnog nogometa? Tvrde da će tu bolest lako preboljeti. Mogu li mu “ožiljci” iz cijelog ovog slučaja, koji ima neugodni zadah, ostaviti trajne posljedice? Kažu, dečko je u glavi vrlo zdrav. Hoće li izgubiti financijski? Ne budite smiješni, kaže nam obaviješteni, ali i do grla zakopčani izvor, on je imao mjesečnu plaću 10.000 kuna. I to bruto. U poštenom nogometnom svijetu zarađivat će deset puta više.

Bednja nije sretna s Dinamom, a niti Dinamo s njom. Iz Bednje korijene vuče Andrej Kramarić, nadareni centarfor Rijeke, kojega se Dinamo odrekao i besplatno ga pustio na Kantridu.
Posjet Bayernu

Od budućeg transfera “modri” klub će inkasirati samo 30 posto. A riječ je o jednom od najpotentnijih hrvatskih nogometaša. Kakve su to bile procjene? I tko ih je potpisao? Sada su definitivno izgubili i Murića, za čiji talent se tuku najveći svjetski klubovi. Njegovi zastupnici ne žele licitirati s imenima, ne žele potvrditi da je Murić u Münchenu razgovarao s Karl-Heinzom Rummeniggeom, iako su to u eter gurnuli njemački mediji. Ali, da se do jučer nedodirljivi Zdravko Mamić namjerio na ozbiljnog suparnika u tom poslu, govori i podatak da o Muriću danas brigu vodi čak 30 ljudi. Ali iz nikoga ne možete iscijediti ni najbenigniju informaciju, cilj im je smanjiti tenzije i obaviti posao u tišini. No, kada je riječ o takvom talentu, i kada ga pokušavate oteti Mamiću, to ne može proći bez medijske buke...

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 21 Mar 2014, 20:30

koja izjava :D. ko da mu je brat čača :bua

Mamić: "Dinamo nikada neće biti ratnički i agresivan kao Hajduk"

Image

U subotu od 15 sati u Poljudu se igra najveći hrvatski derbi, susreću se Hajduk i Dinamo. Trener Dinama Zoran Mamić s optimizmom gleda na taj susret i vjeruje u dobar nastup svoje momčadi...

Dvoboj Hajduka i Dinama uvijek privlači pozornost bez obzira na stanje na ljestvici, bodovnu razliku i aktualne situacije u klubovima. Hajduk bodovno zaostaje za Modrima, međutim na svom stadionu teško može ponijeti titulu autsajdera. Zoran Mamić cijeni Splićane i očekuje dobru utakmicu.

"Hajduk je razvio stil igre kakav je trener Tudor želio, on im donosi rezultate i zasluženo su na drugom mjestu. Mi ga maksimalno respektiramo, posebno na njegovom travnjaku, ali vjerujemo u sebe i svoju kvalitetu", rekao je Mamić na današnjoj pressici, a prenosi službena klupska stranica. "Mi želimo pobjedu i želimo dokazati da smo najbolja hrvatska momčad. Iako su u igri samo tri boda, svjesni smo da pobjeda protiv Hajduka ipak znači nešto više."

Mamić vjeruje kako će poljudski derbi proteći u dobroj igri i težnji za igranjem s obje strane.

"Na Poljudu se uvijek igra agresivno i s dosta prekida, ali Tudor teži nadigravanju i vjerujem da će tako biti i u subotu. Dinamo nikada neće biti tako agresivan i ratnički kao Hajduk jer to nije naš stil. Mi to možemo napraviti za jednu utakmicu, ali to je krivi pristup. Tražit ćemo igru kao i inače, bit ćemo napadački orijentirani, ali ne znači da neće biti čvrsti i agresivni."

Mamić se ne zamara time tko će suditi na Poljudu.

"Niti znam niti gledam tko će nam koju utakmicu suditi jer me to uopće ne zanima. Siguran sam da sudac jednako kao i igrači želi ostaviti najbolji dojam iako su pogreške uvijek moguće i one se događaju, to je dio sporta."

Trener Modrih progovorio je i o aktualnoj temi o bivšim igračima Mariću, Šokoti, Prosinečkom, Bišćanu i Šimiću koji su spremni podržati udrugu Zajedno za Dinamo te ući u klub.

"Nije me iznenadila takva informacija jer se o tome već neko vrijeme priča, a svi koji imaju dobre ideje su dobrodošli. U slučaju Zdravkovog odlaska, odlazim i ja, a što se tiče odnosa s njima, nismo u kontaktu i rijetko se vidimo. Ali s nikim od njih nisam nikada imao nikakvih problema ili nesuglasica. Niti privatizacija kluba nije loša stvar. Obitelj Mamić u tome ne bi sudjelovala jer nije toliko financijski jaka", dodaje Mamić.

O odlasku Alena Halilovića u Barcelonu dodao je kako se očekuje posljednji nalaz liječničkog pregleda i nakon toga će cijeli posao biti gotov.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9180 times
Been thanked: 10906 times

Post by Krokodil Behko » 21 Mar 2014, 20:37

A šta? Jesam li nešto propustio? :D
Kao da dinamo sada nastupa u baletu? :888

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 21 Mar 2014, 20:47

Krokodil Behko wrote:A šta? Jesam li nešto propustio? :D
Kao da dinamo sada nastupa u baletu? :888
mislim, ono :cudi ....davat takve priglupe izjave večer uoči derbija :lupa

vidi se u ligi europa kako prođu "baletani" :kafa

i ako je od mamića , presmiješno je :D.

Ružni

Post by Ružni » 23 Mar 2014, 05:04

Image

[ytube][/ytube]

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 23 Mar 2014, 05:15

ružni wrote:Image

[ytube][/ytube]
koja primitivna seljačina :bua

nikad, ali nikad klub nije bio na nižim granama....

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by storm » 23 Mar 2014, 05:31

Image

prema zakonu republike hrvatske, zakonu o suzbijanju i sprečavanju nereda na sportskim borilištima, ova ljudska nakarada treba dobiti mjeru opreza tj zabranu u trajanju dvije (2) godine...uz javljanje, prije svake utakmice nk dinamo i hrvatske reprezentacije, na policijsku postaju kojoj pripada mjestom boravka........moš mislit' :123

za mnogo manje stvari navijač popije takovu zabranu :grana

Post Reply

Return to “Fudbal”