Ma volio bih biti susjed preko puta tog Karamenka, napisao bih na zidu kuće sa velikim slovima - TITO
@vila, čitav svijet to smatra normalnim, to nije iz mog vrta niklo.
Pa danas, u 21 vijeku postoji smrtna kazna u jednoj za tebe demokratskijoj državi - USA a koje godine je tito ukinuo smrtnu kaznu?
Ti ne shvaćaš kako su se riješili recimo Nijemci hitlerovaca?
Jesul ih ubijali il milovali?
U Austriji?
Italiji?
Francuskoj?
Pa ko je bio Franco, pominjem, jer su Tuđmana sa Francom identificirali al ti protiv Tuđmana nigdje ništa.
Ponavljam, u ona vremena je bio prijeki sud i još tebe čudi kako su i istomišljenike, pa ako je ko kriv, šta bi ti s njim?
Prijašnji zakoni su bili prilagođeni za ona vremena i ja ti pominjem međunarodnu konvenciju za ljudska prava, koja u ono vrijeme ni jednom jedinom rečenicom nije osudila Josipa Broza - jer je to bilo normalno.
Za tebe i mene ne mora biti normalno al u ona vremena je to bilo normalno.
To Karamenko i njegovi sljedbenici namjerno prešućuju jer su ljigavi i na sve naćine pokušavaju kupiti koji politički poen.
Opet idemo na crkvu,.... prije su vjernici plaćali svojom dobrinom za svoje grijehe - ako si se željela odkupiti kod Boga za oprost grijeha, morala si platiti il novcem il zemljom, šumom itd itd i otud crkva ima toliko dobara i zašto se to ne osuđuje i ne vrati prvobitnim vlasnicima?!
Tito je oduzeo crkvi i podijelio sirotinji a desničari su to vratili crkvi i još se milioni svake godine iz državne blagajne poklanja crkvi al to očito tebi ne smeta.
Možeš čak sugerisati kako to nije tema al i to je za mene jedna vrsta zločina.