FK Velež
- Sheval
- Forum [Bot]
- Has thanked: 344 times
- Been thanked: 870 times
- Status: Offline
Re: FK Velež
Preteča tika-take, rapsodija nogometa. Svima proporucujem da pogledaju snimak ove utakmice, tu dominaciju u svim segmentima igre, Veleza protiv velike Borussie Dortmund.Krokodil Behko wrote: 04 Nov 2018, 10:09DAN KADA JE MOSTAR GORIO, SVE JE LIČILO NA BAJKU, A ONDA SE PRETVORILO U TUGU: Rođeni su pobijedili veliku Borussiju, još da Semir ne promaši...
Na današnji dan 1987. godine, na stadionu Pod Bijelim Brijegom mostarski je Velež pobijedio Borussiju Dortmund rezultatom 2:1, u okviru 2. kola Kupa UEFA-a.
Nakon što je Borussia slavila u prvoj utakmici u Dortmundu rezultatom 2:0, Mostar je tih dana živio za revanš utakmicu. Stadion Pod Bijelim Brijegom bio je ispunjen kao rijetko do tada. Prema službenim podacima na stadionu je bilo 25.000 navijača, mada, neslužbeno, brojka je dosegnula 30.000.
Rođeni su od samog početka krenuli jako prema golu Borussije. Napadi i šanse su se redale kao na pokretnoj traci. Kajtaz i Tuce su lomili bekove, a svima je ostao u sjećanju promašen penal Semira Tuce.
U drugom poluvremenu, Rođeni su nastavili napadati, što je krunisano golom u 67. minuti Mehe Kodre, koji je na poluvremenu zamjenio Kalajdžića.
Kada su svi očekivali da Rođeni postignu i drugi gol, uslijedio je hladan tuš. Mill je pogodio u 88. minuti, što je uz rezultat iz prve utakmice bio i odlučujući trenutak. Ipak, Rođeni se nikad nisu predavali, tako da su odmah postigli drugi gol preko Predraga Jurića u 89. minuti. Nažalost, to nije bilo dovoljno da se prođe u naredno kolo.
Za “Rođene” su tada igrali: Petranović, Hadžiabdić, Šišić, Prskalo, Đurasović, Barbarić, Kajtaz, Kalajdžić, (Kodro o d 46.minute), Jurić,Gudelj i Tuce.
Trener : Enver Marić
Za Borussiju su tada igrali : De Beer, Kleppinger, Kutowski, Pagelsdorf, Storek, Mc Leod, Helmer, Simmes, Dickel, Lusch i Mill.
Pobjeda je bila tim veca jer su gotovo svi igrači bili iz Mostara, odnosno iz Hercegovine izuzev golmana Petranovića. Doduše, Cetinje, zet nas...to ti je skoro pa isto:)
Bez lazne skromnosti, Mostar je mogao imati 3 ekipe u prvoj ligi, samo od domacih igraca koliko je tu talenta bilo. I sve boem do boema, dva sata prije utakmice, u jednoj ruci viski u drugoj Kent
Ali, to je Mostar
Jednostavno, podneblje Bogom dano
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3864 times
- Been thanked: 2907 times
Preteča tika-take, rapsodija nogometa. Svima proporucujem da pogledaju snimak ove utakmice, tu dominaciju u svim segmentima igre, Veleza protiv velike Borussie Dortmund.
Pobjeda je bila tim veca jer su gotovo svi igrači bili iz Mostara, odnosno iz Hercegovine izuzev golmana Petranovića. Doduše, Cetinje, zet nas...to ti je skoro pa isto:)
Bez lazne skromnosti, Mostar je mogao imati 3 ekipe u prvoj ligi, samo od domacih igraca koliko je tu talenta bilo. I sve boem do boema, dva sata prije utakmice, u jednoj ruci viski u drugoj Kent
Ali, to je Mostar

Ali, to je Mostar

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- srculence7
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3924 times
- Been thanked: 3943 times
Ma samo vam se misli podudarileSheval wrote: 06 Nov 2018, 19:05 Kako si ti mene uspio citirati to ne znaju ni najveći magovi informatike![]()

Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3864 times
- Been thanked: 2907 times
...Sheval wrote: 06 Nov 2018, 19:05 Kako si ti mene uspio citirati to ne znaju ni najveći magovi informatike![]()

...sjecam se ko da je danas bilo .....
... to je bio ...hrsum .....
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Sheval
- Forum [Bot]
Upoznao sam se ovo ljeto sa Vukašinom Petranovićem....tu je u deželi....u Krškom trenira mlade golmane i malo menadžeriraPasaga wrote: 06 Nov 2018, 19:04 Preteča tika-take, rapsodija nogometa. Svima proporucujem da pogledaju snimak ove utakmice, tu dominaciju u svim segmentima igre, Veleza protiv velike Borussie Dortmund.
Ali, to je Mostar![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()

I kako je jedini postao kapetan a da nije strogo iz mahale

Habibti, ya nour el - ain... 

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9282 times
- Been thanked: 11040 times
Mislim da već sada možemo uputiti čestitku Demokratskoj republici Velež, zbog plasmana u prvu ligu.
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2190 times
Neće biti tako lagan preskok prva liga/ premier liga....Sheval wrote: 03 Mar 2019, 09:43 A tek kad se Berisha prikljuci. Potpisao![]()
Ide se odmah naredne sezone u borbu za osvajanje PL.
ali podržavam

Habibti, ya nour el - ain... 

- Sheval
- Forum [Bot]
Plus, svi igraci produžili ugovore...i Fajic sto je najvažnije.
Jedino Zelji prodali onog Mujezinovica, da im malo pomognemo:)
A nece se usreciti sa njim...ali eto.
Radi se strasan posao, strasan.
Juce direktan prijenos na TV-u, opet 4.000 ljudi.
I vrijeme je vise bilo.
- Sheval
- Forum [Bot]
- Sheval
- Forum [Bot]