Sa djecom u restoranu...

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Post Reply
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 23058 times
Been thanked: 6082 times
Status: Online

Re: Sa djecom u restoranu...

Post by Veca » 11 Jun 2024, 15:26

Arthur Dent wrote: 11 Jun 2024, 15:09
Masamune wrote: 11 Jun 2024, 14:14
Prihvaćeno i bude to uglavnom tako. Ovo govorim za neke situacije kad baš bude bezobrazna i izrazito nemirna. Tad moraš malo intenzivnije reagovati.
Inače je mirna i pravo umiljata i sve pet
sve je za pet i deset i superica! :srce prava djevojcica i zainteresirana i radoznala i jaka i cila i vedra i sve! :) bas tako to treba.

ukoliko osjeca neki nemir, znaci da ima razlog zasto. mi to u dosta situacija ne razabiremo zbog fokusa koji nam je negdje drugo. u tom momentu jel. a dijete ne zna uvijek da kanalise osjecaje, jednostavno nije u mogucnosti, ne ide. dovoljno je da je djetetu prevruce, smeta ga etikata na majici po vratu, cipelica malo premala, nepce koje u tom momentu strasno svrbi. ili neka tetka koja vec petnaest jebenih minuta se cereka djetetu u facu i ispituje kojekakve gluposti dok dijete ne pocne plakati ili okretati glavu od takvih osoba. i onda pocinje pegla, a sta je bilo, a sta se okreces, budi pristojno dijete... bla, bla.. ne govorim naravno da ti ovo nuzno radis chan san, mislim da imas dovoljno razuma, zrelosti da shvatis potrebe djeteta. govorim vise o spektrumu iskustava ili uzroka.

kako god, puno ljubavi uz jasne granice cini se najvaznijim.

eto, ja te moram jednom ljubnit :ljub a ti se ljuti ako hoces :D :kafa
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!

Post by Veca » 11 Jun 2024, 15:35

Ledena wrote: 11 Jun 2024, 15:19
Veca wrote: 11 Jun 2024, 14:35 pa kad ga onda mislis, Matane, pustiti sa lanca?! :kafa
Draga Veco pa gdje ce hodat sa 10 god?
Moj bude napolju ispred zgrade i nema mu dalje otici.

ma nista, mozda bi jos bolje bilo da je samo u kuci :D ...ja sam svoju pustala svjesno, koliko daleko, zavisilo je od godinica...ne da ide praviti zijane i pljuvati na svijet, nego da uce i steknu samopouzdanje, da se osjecaju vazni, da voze biciklo itd. sa drugovima, nekad i sami da naprave koji krug....................i nikad nisam cula ni dozivjela, da su napravili neki belaj do desete godine...belaji su poceli sa pubertetom :D pa prestali...pa sad opet pocinju :oo
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!

Ledena
Ange Ou Demon
Ange Ou Demon
Mood:
Has thanked: 1364 times
Been thanked: 4682 times
Status: Offline

Post by Ledena » 11 Jun 2024, 15:42

Veca wrote: 11 Jun 2024, 15:35

ma nista, mozda bi jos bolje bilo da je samo u kuci :D ...ja sam svoju pustala svjesno, koliko daleko, zavisilo je od godinica...ne da ide praviti zijane i pljuvati na svijet, nego da uce i steknu samopouzdanje, da se osjecaju vazni, da voze biciklo itd. sa drugovima, nekad i sami da naprave koji krug....................i nikad nisam cula ni dozivjela, da su napravili neki belaj do desete godine...belaji su poceli sa pubertetom :D pa prestali...pa sad opet pocinju :oo
Moj je zabranu dobio ikad vise da ode dalje od zgrade.
Kad sam se tek porodila kaze ode kod svekrve, koja zivi u zgradi do moje. A on ni ne ode njoj nego gore dalje napolje. Tako danima dok nju nisam nazvala da pitam gdje je, kaze nije mi ni dolazio. Tako da dobro je proso da nisam ubila hljeb u njemu, a muz pogotovo
Nikad ne dozvoli da budeš nekome trn u oku.
Budi ekser!

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 21563 times
Been thanked: 19592 times

Post by Masamune » 11 Jun 2024, 15:44

Pa neš ni čuti kad u startu neće ni doći do tebe :oo

Brat i ja smo bili pravi mali banditi kao djeca, a 90% belaja smo uspjeli sakriti od roditelja :oo

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!

Post by Veca » 11 Jun 2024, 16:02

pa moji ako su sakrili, svaka im cast :D ...sve to ide u djetinjstvo i ucenje, ali ima i ono vrijeme prije izlazaka vanka :D tu nema sakrivanja :D .................ja sam njih pustala, a pratila :D. i to sam im ispricala tek kad su porasli :D ...morala sam i ja u njih steci povjerenje, nije to bas, samo tako.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!

Post by Veca » 11 Jun 2024, 16:06

kad su porasli, naprave belaj, onda dodju kuci i ispricaju mi :D. stas', vec se desilo :ha ...svasta je bilo, mala djeca, male brige-velika djeca, velike brige-i to je stvarno tako.

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!

Post by Veca » 11 Jun 2024, 16:07

nedaj mi boze, perfektne djece :D

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3637 times
Been thanked: 6687 times

Post by Matan » 11 Jun 2024, 16:10

Kad smo kod pustanja napolje..
moj sin ima 12 godina i ne brani mu nigdje, ali on nece..
prije dok je bio manji, htio svugdje, sad ima neku fazu da nece..
dok curica od mog kuma, godinu starija, hoda vec uveliko..
zavisi od dijeteta, niti mu branim niti ga tjeram..
nisam ga rodio da ga maltretiram..
iz jednog razloga, sam dok je bio manji, pokusao sam mu nesto nametati, dok nisam skontao da je isti karakter kao ja..
i onda sam odustao, jer znam kakav sam ja bio..
mogao si me ubiti, ali ako nesto necu, necu..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Arthur Dent
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 958 times
Been thanked: 6881 times

Post by Arthur Dent » 11 Jun 2024, 16:14

Masamune wrote: 11 Jun 2024, 15:44

Pa neš ni čuti kad u startu neće ni doći do tebe :oo

Brat i ja smo bili pravi mali banditi kao djeca, a 90% belaja smo uspjeli sakriti od roditelja :oo
:D. mogu zamisliti. banda jedna slinava! :ooo

djeca su super, imaju tako dobru i jaku fantaziju, radoznalost i onda dodje odgoj i sve unisti. sabloni, ocekivanja, ukor, pritisak i.... gotovo, kasno bude za sve.

dok je moj sin isao u skolu, pa kad bi sa svojom ekipom napravio problem, on ih je uvjek kod mene dovodio. kao tata ima rjesenje, nije opasno. :oo
dosli jedne prilike, ja mislim drugi razred da su bili. zabrinuta lica, podbuhle oci, slinavi. sta je reko bilo? kaze zena se izgalamila na nas, ma nikad niko nije onako. prepali se, plakali, ma nisu smjeli ni da pobjegnu. pa reko sta ste radili, pa kaze zvonili joj na vrata i bjezali i ona nas treci put skonta.
pitam ih ja znate li gdje ste pogrijesili? oni gledaju, kao pa zato sto smo zvonili i bjezali. ma jok reko, nego niste trebali tri puta zaredom. maksimalno dva puta i onda sledeca kuca. pa ja. :D.

i naravno objasnio im da ta komsinica ima malu bebu, koja mozda po cijelu noc ne spava, place... i da je mozda bas u tom momentu napokon spavala, a da su je oni svojom igrom probudili. a tako akcija i reakcija i uzrok i rezultat.. :ooo ma to je super vrijeme bilo. :)

Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!

Post by Veca » 11 Jun 2024, 16:19

tacno me uhvati nostalgija kad pomislim na vremena, kad su bili mali

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma
Has thanked: 29622 times
Been thanked: 27342 times

Post by Morgen » 11 Jun 2024, 16:30

Treba decu naviknuti na restoran i kafanu vec od samog pocetka! Jos dok nisu ni prohodali!
Dame un grrrr

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2684 times
Been thanked: 22464 times

Post by HAVANA » 11 Jun 2024, 16:34

Pa ja.Cuj plakat u restoranu i kafani.Placi kad ides u skolu il zbog kontrolnog. :ćitire
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Fuddo
Maliciozni seronja
Maliciozni seronja
Has thanked: 13805 times
Been thanked: 22722 times

Post by Fuddo » 11 Jun 2024, 16:36

Kad su bilo mali, odes sa njima u restoran, kasnije nit znas kad si doso ni kad si oso, a ni sta si jeo.
De ovom ono, onom ovo, sjedi, smiri se, obriso ga, sam vices ajjjmosriii kad nekom pored nesta za vrat ubace, jal makaron, jal spagetu, jal komad pice…
Sad kad su porasli i mirni opet belaj, sve je u redu, al ja nemrem jest, ostario.
Tacno se insan sam bezveze sjebe na ovom dunjaluku, u svemu.
Dozvolite da se obratimo

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma

Post by Morgen » 11 Jun 2024, 17:24

Nisam procitala temu i ne bih da nekog povredim… al meni nema nista gore nego kad roditelji pušte đecu u restoranu da šetaju (trče). Najradije bih ustala i krenula da ih vaspitavam jer im roditelji nisu sposobni.

Ali ja se nikad ne mesam nit sta kazem. Cutim i trpim. Jer na kraju krajeva nikad ne znas sta je pozadina.
Dame un grrrr

Skin
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 2922 times
Been thanked: 3312 times

Post by Skin » 23 Jun 2024, 13:08

ne idemo u normalne restorane. tako hendlamo. samo u prirodi

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9379 times
Been thanked: 11129 times

Post by Krokodil Behko » 07 Aug 2024, 17:36

Djevojka zamolila roditelje vrištećeg djeteta da izađu iz restorana

Image

23-godišnja djevojka bila je s dečkom u restoranu kada je dijete za susjednim stolom počelo vrištati. Svoje neugodno iskustvo podijelila je na Redditu.

"Restoran nema Michelinovu zvjezdicu, ali poslužuje izvrsnu hranu u kojoj svi koji ondje dođu žele uživati. Nedaleko od nas sjedila je obitelj s djecom. Jedno je imalo oko deset godina, a mlađe otprilike dvije", napisala je u uvodu.

Kaže da su ona i dečko jeli kada je dijete počelo vrištati.

"Govorim o onom vrištanju koje vas fizički boli. To je trajalo oko deset minuta, a onda sam postala živčana jer sam platila da uživam u jelu, a ne da slušam dijete koje urla", nastavila je.

Kada je izgubila strpljenje, djevojka se ustala, prišla stolu obitelji i zamolila ih da izađu s djetetom iz restorana dok se ono ne smiri. Majka djeteta to nije dobro primila.

"Rekla mi je da bih trebala pokazati malo suosjećanja. Odgovorila sam joj da sam platila da u miru pojedem, a ako ona ne može natjerati svoje dijete da bude tiho, onda neka svim gostima učini uslugu i izađe s njim van. Na to je pozvala konobara i požalila mu se da sam bila nepristojna", prisjetila se djevojka.

Roditelji su na kraju otišli, ali uz oštar pogled usmjeren prema djevojci koja im je prigovorila. Kad je djevojka prepričala situaciju prijateljici, ona joj je također rekla da je trebala biti pažljivija jer je roditeljstvo teško.

"Sada se pitam jesam li pogriješila", zaključila je svoju objavu koju je komentiralo nekoliko korisnika Reddita, a svi su stali na njezinu stranu.

"Da, teško je biti roditelj, ali postoje neke norme koje treba slijediti. To uključuje i izvođenje djeteta koje se ponaša nepristojno, plače ili vrišti, iz restorana", poručila je jedna osoba.
"Posramljivanje roditelja nije najbolji način, možda bi bilo bolje da si se obratila konobaru ili voditelju restorana, ali svakako je trebalo nešto napraviti", smatra druga.

"Nemojte predlagati da se to riješi s konobarom jer oni ionako imaju dovoljno posla. Svađa s djecom gostiju nije u njihovom opisu posla. Nije opravdano što su roditelji pustili dijete da vrišti, ali to nije problem konobara", reagirala je treća.

Morgen
Zvezda foruma
Zvezda foruma

Post by Morgen » 07 Aug 2024, 17:38

Meni nije normalno pustiti dete 10 minuta da vristi…

Ja bih izasla i prosetala klinca malo, pozabavila ga malo, ima tu caka
Last edited by Morgen on 07 Aug 2024, 17:49, edited 1 time in total.
Dame un grrrr

Nice
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 23298 times
Been thanked: 10066 times

Post by Nice » 07 Aug 2024, 17:45

Jeste, na neki način je majka trebala reagovati na dječiji plač, ali i djevojčin potez je pretjeran

Matan
Sila nečista
Sila nečista
Has thanked: 3637 times
Been thanked: 6687 times

Post by Matan » 07 Aug 2024, 17:49

Na strani sam djevojke...
znam kako se djeca ponasaju..
nemoj ga voditi van ako ga ne mozes kontrolisati..
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..

Nice
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 23298 times
Been thanked: 10066 times

Post by Nice » 07 Aug 2024, 17:57

Ne znamo razlog plača, možda je bilo nešto vanredno, roditelji ij oni koji se brinu o djeci znaju kako se dese nepredviđene situacije, jednostavno dijete nekad reaguje van svih očekivanja

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”