Arthur Dent wrote: 11 Jun 2024, 15:09sve je za pet i deset i superica!Masamune wrote: 11 Jun 2024, 14:14
Prihvaćeno i bude to uglavnom tako. Ovo govorim za neke situacije kad baš bude bezobrazna i izrazito nemirna. Tad moraš malo intenzivnije reagovati.
Inače je mirna i pravo umiljata i sve petprava djevojcica i zainteresirana i radoznala i jaka i cila i vedra i sve!
bas tako to treba.
ukoliko osjeca neki nemir, znaci da ima razlog zasto. mi to u dosta situacija ne razabiremo zbog fokusa koji nam je negdje drugo. u tom momentu jel. a dijete ne zna uvijek da kanalise osjecaje, jednostavno nije u mogucnosti, ne ide. dovoljno je da je djetetu prevruce, smeta ga etikata na majici po vratu, cipelica malo premala, nepce koje u tom momentu strasno svrbi. ili neka tetka koja vec petnaest jebenih minuta se cereka djetetu u facu i ispituje kojekakve gluposti dok dijete ne pocne plakati ili okretati glavu od takvih osoba. i onda pocinje pegla, a sta je bilo, a sta se okreces, budi pristojno dijete... bla, bla.. ne govorim naravno da ti ovo nuzno radis chan san, mislim da imas dovoljno razuma, zrelosti da shvatis potrebe djeteta. govorim vise o spektrumu iskustava ili uzroka.
kako god, puno ljubavi uz jasne granice cini se najvaznijim.
eto, ja te moram jednom ljubnit