BiH pred najezdom hiljada migranata
Moderator: Krokodil Behko
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9142 times
- Been thanked: 10858 times
- Status: Offline
Re: BiH pred najezdom hiljada migranata
srculence7 wrote: 14 Feb 2018, 01:11Kako su to bezveze izgovori...Krokodil Behko wrote: 13 Feb 2018, 23:06 Nemamo mi mogućnost ni 1000 da ih smjestimo, kako treba, osim pojedinačnih inicijativa.
Sigurno da postoji Štab za delovanje u vanrednim situacijama, ako ne u tom mestu onda u regionu, koji treba da rešava takve situacije, naravno i Crveni krst, čemu služi ta organizacija kod vas?
Nisu to bezveze izgovori, nego sve sami "najopakiji džihadisti" i njihovo će prisustvo ubrzo biti razglašeno putem većine srpskih i bar polovine hrvatskih medija, pod naslovom "BiH ima 1.000.000 isilovaca".
Možda nam i ne bi bio problem zbrinuti ni 10.000 izbjeglica, da nije zluradih oko nas.
U tim smo situacijama već bivali. Arapske i turske investicije, višestruko su veće u susjednim zemljama, ali svejedno, obavezno se prebroji svaki cent kojeg oni ulože u BiH.
- Konsultant
- Legenda foruma
- Been thanked: 1 time
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 21866 times
- Been thanked: 5865 times
...jesi li vidio?

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- srculence7
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3887 times
- Been thanked: 3904 times
Pa da za svoju nesposobnost lakše je najaviti neku potencijalnu zluradost drugih...Behko, ne sviđa mi se ovakvo rezonovanje.Krokodil Behko wrote: 14 Feb 2018, 09:46srculence7 wrote: 14 Feb 2018, 01:11Kako su to bezveze izgovori...Krokodil Behko wrote: 13 Feb 2018, 23:06 Nemamo mi mogućnost ni 1000 da ih smjestimo, kako treba, osim pojedinačnih inicijativa.
Sigurno da postoji Štab za delovanje u vanrednim situacijama, ako ne u tom mestu onda u regionu, koji treba da rešava takve situacije, naravno i Crveni krst, čemu služi ta organizacija kod vas?
Nisu to bezveze izgovori, nego sve sami "najopakiji džihadisti" i njihovo će prisustvo ubrzo biti razglašeno putem većine srpskih i bar polovine hrvatskih medija, pod naslovom "BiH ima 1.000.000 isilovaca".
Možda nam i ne bi bio problem zbrinuti ni 10.000 izbjeglica, da nije zluradih oko nas.
U tim smo situacijama već bivali. Arapske i turske investicije, višestruko su veće u susjednim zemljama, ali svejedno, obavezno se prebroji svaki cent kojeg oni ulože u BiH.
Ne diraj me ako se ne razumeš u mene, pokvarićeš nešto.
- srculence7
- Forum [Bot]
Kakve veze imaju kvote sa prolaznim prihvatilištem?storm wrote: 14 Feb 2018, 07:38Strašan je taj put koji prevale. Ali mislim da je kraj priče oko toga, osim unaprijed dogovorenih kvota koje su države dužne prihvatiti...Konsultant wrote: 14 Feb 2018, 05:44Mozes misliti koja te muka natjera platiti hiljade dolara da te neko posadi u camac i posalje prema obecanoj Evropi. Znas price o utopljenicima, prevarama, o tretmanu u toj nekoj obecanoj zemlji, koja je vjerovatnost da uspijes, i opet ides negde...srculence7 wrote: 14 Feb 2018, 04:48 niko tek tako iz čista mira ne napušta svoj dom i da ta neizvesnost gde ćeš zaspati i osvanuti nije nimalo prijatna stvar.
Treba ih evidentirati i preusmeriti dalje ako su svi kapaciteti ispunjeni, a ne verujem da službe odgovorne za to nemaju neko adekvatno rešenje i informacije kako bi mogli da im izađu u susret...
Bar toliko se može učiniti da ne dolazi do ovakvog cirkusa.

- KOMESAR
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 2 times
Jesam!
Ima ih pedesetak,otvorio im jedan Šošon kafanu i tu su noćili.
Čovjek i magarac znaju više nego sam čovjek.
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2190 times
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1584 times
- Been thanked: 2936 times
Imigranti gradnja autoputa Beograd Sarajevo 
Čuo sam bit će ganje sa biro a se gradi taj autoput

Čuo sam bit će ganje sa biro a se gradi taj autoput

Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
srculence7 wrote: 14 Feb 2018, 15:25Kakve veze imaju kvote sa prolaznim prihvatilištem?storm wrote: 14 Feb 2018, 07:38Strašan je taj put koji prevale. Ali mislim da je kraj priče oko toga, osim unaprijed dogovorenih kvota koje su države dužne prihvatiti...Konsultant wrote: 14 Feb 2018, 05:44Mozes misliti koja te muka natjera platiti hiljade dolara da te neko posadi u camac i posalje prema obecanoj Evropi. Znas price o utopljenicima, prevarama, o tretmanu u toj nekoj obecanoj zemlji, koja je vjerovatnost da uspijes, i opet ides negde...srculence7 wrote: 14 Feb 2018, 04:48 niko tek tako iz čista mira ne napušta svoj dom i da ta neizvesnost gde ćeš zaspati i osvanuti nije nimalo prijatna stvar.
Treba ih evidentirati i preusmeriti dalje ako su svi kapaciteti ispunjeni, a ne verujem da službe odgovorne za to nemaju neko adekvatno rešenje i informacije kako bi mogli da im izađu u susret...
Bar toliko se može učiniti da ne dolazi do ovakvog cirkusa.![]()
...bona Srculence, pa 'rvati uskoro, nece nama dat' preko granice, a kamol' njima!

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- srculence7
- Forum [Bot]
Kome šta nije jasno, treba ovo proučitiVeca wrote: 14 Feb 2018, 17:51 ...bona Srculence, pa 'rvati uskoro, nece nama dat' preko granice, a kamol' njima!...neki to sebi zamisljaju prelagano!

https://rm.coe.int/16806f1618
- Veca
- Uvijek slobodna!
...sve ja te konvencije znam, i Rvati znaju...ali citam cesto kako ih sutiraju itd. ...pa onaj bivsi istocni blok ... ne bih ja da se zamaram, dozivjela na svojoj kozi, ne daj boze nikom!
Sjecam se vremena kad su Hrvati iz Bosne i Hercegovine navalili u Svedsku.Imali hrvatske pasose i trazili azil.Poslije izvjesnog vremena Svedjani poceli da ih vracaju u Hrvatsku,posto su i hrvatski gradjani.Kakva je tada kuknjava,panika,bjezanija nastala.Poceli se oni sakrivati u crkve,mislili ako je crkva,onda su to sigurno Hrvati.Nisu znali da su Svedjani protestanti i da bas ne vole puno katolike.Onda ih poceli sakrivati Bosnjaci u svoje stanove i kuce dok nije donesena odluka da Hrvate vise nece vracati u Hrvatsku.Hrvatska se nije bas pokazala solidarna u "najezdi imigranata"
Pametni uce i od budala, budale ni od pametnih
- Mutevelija
- Selonačelnik
Ima puno listovasrculence7 wrote: 14 Feb 2018, 17:58Kome šta nije jasno, treba ovo proučitiVeca wrote: 14 Feb 2018, 17:51 ...bona Srculence, pa 'rvati uskoro, nece nama dat' preko granice, a kamol' njima!...neki to sebi zamisljaju prelagano!
![]()
https://rm.coe.int/16806f1618
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2190 times
- Mutevelija
- Selonačelnik
Cek ako zivis suze od mjeseca u drugoj državi onda si migrant, kako mogu bit i migrant i turist
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
srculence7 wrote: 14 Feb 2018, 15:23Pa da za svoju nesposobnost lakše je najaviti neku potencijalnu zluradost drugih...Behko, ne sviđa mi se ovakvo rezonovanje.Krokodil Behko wrote: 14 Feb 2018, 09:46srculence7 wrote: 14 Feb 2018, 01:11Kako su to bezveze izgovori...Krokodil Behko wrote: 13 Feb 2018, 23:06 Nemamo mi mogućnost ni 1000 da ih smjestimo, kako treba, osim pojedinačnih inicijativa.
To nije rezonovanje, nego sumarij prethodnih dešavanja.
Prisjetimo se samo Kolindinih 6000 isilovaca i nekih 10.000 Bakirovih mudžahedina.
Koliko je ludilo i mrznja prema muslimanima to je nevjerovatno.Najagilniji su polucigan Orban,pijandura Zeman...itd.Pozivaju se na demokratiju i krscanstvo,neke njihove fasiticke vrijednosti.Najgore je sto glupaci vjeruju u njihove price.I to sve neke desne stranke,zatim krscansko-demokratske stranke!!!!Zamisli kada bi se kod nas osnovala islamsko-demokratska stranka.Da se ja pitam,primio bih u BiH najmanje 10 000 izbjeglica.
Pametni uce i od budala, budale ni od pametnih