Milorad Dodik - SNSD
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
Re: Milorad Dodik
Zasto u Federaciji svi javni TV emteri prije dnevnika ne pustaju snimak iz 95 kada je bila Reintergracija Srajeva pa da vide srpska omladina kako su im roditelji napustali Sarajevo paleci i unistavajuci svoju imovinu. Tako da Dodik i slicni njemu nelazu svoj maldi narastaj kako srbi protjerani iz Sarajeva. Ako to ne uradite znaci da se krijete iza Dodika i njegovih budalastinja jer vam godi tako stanje kako jeste.
- nezaboravna
- Aktivni forumaš
- Status: Offline
Milorad Dodik: Nema Bosne!
REALNOST SE ZOVE REPUBLIKA SRPSKA
T. C. 10/08/2012 10:17:00
Milorad Dodik
Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da je predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću prilikom prvog susreta rekao da je sada trenutak, bez obzira na to koliko bilo teško, da okupe narod oko zajedničkog cilja. "Moramo kroz ovo proći zajedno. Sad je prilika da se isprave sve greške u proteklih 20 godina.
Ovaj trenutak traži mobilizaciju, a ne destrukciju. To, pak, traži odgovornost svih. Okupljanje je jedini ekonomski program koji mi možemo da ponudimo. Ne postoji nikakav čarobni štapić kojim će Srbija privući milijarde. To moraju svi da shvate", rekao je Dodik u intervjuu današnjim "Novostima".
"Moramo da nađemo zajedničke odgovore na probleme koji tište srpski narod - od Kosova do Crne Gore i Hrvatske. Sada nam treba zajednička srpska politika za cio region. Moramo da saberemo gdje smo, šta nam se dešava, šta nam je interes i da se za taj interes zajedno borimo", istakao je Dodik.
"Hoću da pokrenem pitanje zaštite srpskog naroda gdje god se on nalazi, jer smatram da je to moja i obaveza svih koji smo na mjestima na kojima se odlučuje", naglasio je Dodik, prenio je Tanjug.
On je rekao da je dobio uvjeravanja da se politika prema Kosovu neće mijenjati kada je osnovni kurs u pitanju, ali da će biti jasno definirana u narednim danima.
"Razumio sam da konačno postoji spremnost da se jasno kaže šta je i kako moguće. Da se više ne daju odgovori na unaprijed spremljena i servirana rješenja, nego da se nude odgovori. Moramo da dajemo odgovore o kojima će se drugi izjašnjavati, a ne obrnuto. E taj odgovor čekam. I uvjeren sam da će ga predsjednik (Srbije) ponuditi", kazao je Dodik.
On je rekao da je do sada politika međunarodnog faktora bila da umanji značaj Srbije.
"Da se razumijemo, Srbija je dijelom i sama kriva što je često bila u tom statusu, zbog pasivnosti koju je pokazivala u odnosima sa svijetom. Šutjela je i kada se radi o njoj, a i kada se radi o Republici Srpskoj, kada je Dejtonski sporazum grubo rušen više puta, a uvijek na štetu srpskog naroda", kazao je Dodik.
On je dodao da je Srbija najmoćnija država na Balkanu i da mora da postane svjesna svoje uloge.
"Osnovni poriv velikog je da drugog učini malim. Ako pristanete da budete mali, onda ćete biti potpuno poniženi, pregaženi. Srbija mora da povrati svoje mjesto. Poslije ovoliko godina u politici, potpuno mi je jasno da vas drugi poštuju samo ukoliko imate stav. Svakog ko nema stav lako zaborave. A još nađu i da vas za nešto okrive."
"Ponizni ne prolaze nigdje. Autoritet treba uvažavati onoliko koliki on zaista jeste. Samo tako možete pobijediti te autoritete i biti im ravnopravni. Tu nema sramote, ni straha. Na kraju, nema ni cijene", smatra Dodik.
Uz ocjenu da Srbija ne dobija ništa, posebno od EU-a, Dodik je naglasio da ne kaže da izbor Srbije ne treba da bude EU, ali ne na "jadan način", jer ona tamo unosi potencijal, tako treba i da se postavi, a ne da moljaka za svoj status, jer Srbiju ne može zaobići, ona je zemlja potencijala, ona ima šansu - nema veze Istoka i Zapada - bez Srbije.
On je poručio da RS-u ne treba staratelj, ali svi, pa i nova vlast u Srbiji, moraju da poštuju stav Srpske.
"Nisam siguran da bi bilo koja vlast u Srbiji dobro prošla ako bi okrenula leđa Srpskoj. Zato znam da to niko neće uraditi. Srbija je naša ljubav, mi sanjamo Srbiju koja će biti jaka i pitana. Živimo za to da ona to postane", smatra Dodik.
On je rekao da utjecaj na RS nije moguć i da misli da su to već svi razumjeli.
"Mi smo spremni da učinimo sve za Srbiju, pa i kad se zadire u naše interese, ali to ćemo činiti samo kad je potpuno jasno da je to u interesu Srbije. I da to činimo svjesno. Vjerujem da će ova vlast podići stepen odgovornosti prema samoj Srbiji. Da više nikom neće pasti na pamet da vodi politiku da drugi budu zadovoljni. Zadovoljan mora biti vlastiti narod", rekao je Dodik.
"Spremni smo uvijek i svuda da branimo Srbiju. Ali očekujemo isti odnos. Ne može Srbija da se dogovara sa Sarajevom, a da se Banjaluka ne pita. Uvjeren sam da toga neće biti. Kome god to smetalo, naši odgovori moraju biti zajednički", kazao je Dodik.
U pogledu zahtjeva SNSD-a za ostavkom ministra vanjskih poslova BiH Zlatka Lagumdžije, Dodik je kazao:
„Od ostavke Lagumdžije nećemo odustati. Nije poštovao Ustav po kome mora biti konsenzusa tri naroda, nastupio je u svoje ime. Sad je bila Sirija, ali može biti i Mars, pa i Kosovo. Ne može nam Lagumdžija oduzeti pravo, i neće uspjeti. Raščistit ćemo to jednom zasvagda. Prekršio je Ustav, iznevjerio je, vodi muslimansku, a ne zajedničku politiku. A to neće moći. Idemo dokraja!
Na pitanje šta to znači, kazao je: „Nećemo više odlučivati u Savjetu ministara.“
Vezano za RS u BiH, rekao je „Jedno je sigurno: sve što se bude događalo, može da bude samo u cilju jačanja potencijala Republike Srpske! Šta god to značilo. I u kom god sistemu i organizaciji to bilo. Ni pedalj manje od onog što imamo. A uvijek više. Da li će biti u labavoj federaciji, samostalnosti ili nekoj drugoj integraciji, pokazat će budućnost.
Na primjedbu da su se pojavile i priče da će RS sama da se kreće na evropskoj trasi, da je Dodik spreman da odustane od Bosne koju smatra kamenom o vratu... i da li je dobio neki mig, Dodik je odgovorio:
„Nismo. To je naš prijedlog, jer smo partneri sa EU-om. RS je neko ko može da iznese obaveze, drugi dio BiH ne može. Zašto da čekamo Federaciju, koja je nesposobna. Zašto da gubimo? Ali ako Evropa to neće - neće. Nismo mi baš spremni da se mnogo znojimo za Evropu. Zašto bismo uopšte išli prema Evropi ako bi ona insistirala na centralizaciji u kojoj bi se polako ugasila Republika Srpska? Zar neko misli da je neko toliko lud da to uradi? Devedeset odsto naroda to ne da. Ne da! I to je tačka! Realnost se zove Republika Srpska. Oteli ste nam to i to, ima da vratite. Nećete danas? Vratit ćete sutra! Nećete nikad? Nema Bosne!
T. C. 10/08/2012 10:17:00
Milorad Dodik
Predsjednik Republike Srpske (RS) Milorad Dodik izjavio je da je predsjedniku Srbije Tomislavu Nikoliću prilikom prvog susreta rekao da je sada trenutak, bez obzira na to koliko bilo teško, da okupe narod oko zajedničkog cilja. "Moramo kroz ovo proći zajedno. Sad je prilika da se isprave sve greške u proteklih 20 godina.
Ovaj trenutak traži mobilizaciju, a ne destrukciju. To, pak, traži odgovornost svih. Okupljanje je jedini ekonomski program koji mi možemo da ponudimo. Ne postoji nikakav čarobni štapić kojim će Srbija privući milijarde. To moraju svi da shvate", rekao je Dodik u intervjuu današnjim "Novostima".
"Moramo da nađemo zajedničke odgovore na probleme koji tište srpski narod - od Kosova do Crne Gore i Hrvatske. Sada nam treba zajednička srpska politika za cio region. Moramo da saberemo gdje smo, šta nam se dešava, šta nam je interes i da se za taj interes zajedno borimo", istakao je Dodik.
"Hoću da pokrenem pitanje zaštite srpskog naroda gdje god se on nalazi, jer smatram da je to moja i obaveza svih koji smo na mjestima na kojima se odlučuje", naglasio je Dodik, prenio je Tanjug.
On je rekao da je dobio uvjeravanja da se politika prema Kosovu neće mijenjati kada je osnovni kurs u pitanju, ali da će biti jasno definirana u narednim danima.
"Razumio sam da konačno postoji spremnost da se jasno kaže šta je i kako moguće. Da se više ne daju odgovori na unaprijed spremljena i servirana rješenja, nego da se nude odgovori. Moramo da dajemo odgovore o kojima će se drugi izjašnjavati, a ne obrnuto. E taj odgovor čekam. I uvjeren sam da će ga predsjednik (Srbije) ponuditi", kazao je Dodik.
On je rekao da je do sada politika međunarodnog faktora bila da umanji značaj Srbije.
"Da se razumijemo, Srbija je dijelom i sama kriva što je često bila u tom statusu, zbog pasivnosti koju je pokazivala u odnosima sa svijetom. Šutjela je i kada se radi o njoj, a i kada se radi o Republici Srpskoj, kada je Dejtonski sporazum grubo rušen više puta, a uvijek na štetu srpskog naroda", kazao je Dodik.
On je dodao da je Srbija najmoćnija država na Balkanu i da mora da postane svjesna svoje uloge.
"Osnovni poriv velikog je da drugog učini malim. Ako pristanete da budete mali, onda ćete biti potpuno poniženi, pregaženi. Srbija mora da povrati svoje mjesto. Poslije ovoliko godina u politici, potpuno mi je jasno da vas drugi poštuju samo ukoliko imate stav. Svakog ko nema stav lako zaborave. A još nađu i da vas za nešto okrive."
"Ponizni ne prolaze nigdje. Autoritet treba uvažavati onoliko koliki on zaista jeste. Samo tako možete pobijediti te autoritete i biti im ravnopravni. Tu nema sramote, ni straha. Na kraju, nema ni cijene", smatra Dodik.
Uz ocjenu da Srbija ne dobija ništa, posebno od EU-a, Dodik je naglasio da ne kaže da izbor Srbije ne treba da bude EU, ali ne na "jadan način", jer ona tamo unosi potencijal, tako treba i da se postavi, a ne da moljaka za svoj status, jer Srbiju ne može zaobići, ona je zemlja potencijala, ona ima šansu - nema veze Istoka i Zapada - bez Srbije.
On je poručio da RS-u ne treba staratelj, ali svi, pa i nova vlast u Srbiji, moraju da poštuju stav Srpske.
"Nisam siguran da bi bilo koja vlast u Srbiji dobro prošla ako bi okrenula leđa Srpskoj. Zato znam da to niko neće uraditi. Srbija je naša ljubav, mi sanjamo Srbiju koja će biti jaka i pitana. Živimo za to da ona to postane", smatra Dodik.
On je rekao da utjecaj na RS nije moguć i da misli da su to već svi razumjeli.
"Mi smo spremni da učinimo sve za Srbiju, pa i kad se zadire u naše interese, ali to ćemo činiti samo kad je potpuno jasno da je to u interesu Srbije. I da to činimo svjesno. Vjerujem da će ova vlast podići stepen odgovornosti prema samoj Srbiji. Da više nikom neće pasti na pamet da vodi politiku da drugi budu zadovoljni. Zadovoljan mora biti vlastiti narod", rekao je Dodik.
"Spremni smo uvijek i svuda da branimo Srbiju. Ali očekujemo isti odnos. Ne može Srbija da se dogovara sa Sarajevom, a da se Banjaluka ne pita. Uvjeren sam da toga neće biti. Kome god to smetalo, naši odgovori moraju biti zajednički", kazao je Dodik.
U pogledu zahtjeva SNSD-a za ostavkom ministra vanjskih poslova BiH Zlatka Lagumdžije, Dodik je kazao:
„Od ostavke Lagumdžije nećemo odustati. Nije poštovao Ustav po kome mora biti konsenzusa tri naroda, nastupio je u svoje ime. Sad je bila Sirija, ali može biti i Mars, pa i Kosovo. Ne može nam Lagumdžija oduzeti pravo, i neće uspjeti. Raščistit ćemo to jednom zasvagda. Prekršio je Ustav, iznevjerio je, vodi muslimansku, a ne zajedničku politiku. A to neće moći. Idemo dokraja!
Na pitanje šta to znači, kazao je: „Nećemo više odlučivati u Savjetu ministara.“
Vezano za RS u BiH, rekao je „Jedno je sigurno: sve što se bude događalo, može da bude samo u cilju jačanja potencijala Republike Srpske! Šta god to značilo. I u kom god sistemu i organizaciji to bilo. Ni pedalj manje od onog što imamo. A uvijek više. Da li će biti u labavoj federaciji, samostalnosti ili nekoj drugoj integraciji, pokazat će budućnost.
Na primjedbu da su se pojavile i priče da će RS sama da se kreće na evropskoj trasi, da je Dodik spreman da odustane od Bosne koju smatra kamenom o vratu... i da li je dobio neki mig, Dodik je odgovorio:
„Nismo. To je naš prijedlog, jer smo partneri sa EU-om. RS je neko ko može da iznese obaveze, drugi dio BiH ne može. Zašto da čekamo Federaciju, koja je nesposobna. Zašto da gubimo? Ali ako Evropa to neće - neće. Nismo mi baš spremni da se mnogo znojimo za Evropu. Zašto bismo uopšte išli prema Evropi ako bi ona insistirala na centralizaciji u kojoj bi se polako ugasila Republika Srpska? Zar neko misli da je neko toliko lud da to uradi? Devedeset odsto naroda to ne da. Ne da! I to je tačka! Realnost se zove Republika Srpska. Oteli ste nam to i to, ima da vratite. Nećete danas? Vratit ćete sutra! Nećete nikad? Nema Bosne!
Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.
- carobnjak N
- Forum [Bot]
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
Re: Milorad Dodik: Nema Bosne!
Naravno to je ono što njega boli ,saznanje da će kad tad Bosna ući u EU i da je to početak kraja za rs.Nismo mi baš spremni da se mnogo znojimo za Evropu. Zašto bismo uopšte išli prema Evropi ako bi ona insistirala na centralizaciji u kojoj bi se polako ugasila Republika Srpska? Zar neko misli da je neko toliko lud da to uradi? Devedeset odsto naroda to ne da. Ne da! I to je tačka! Realnost se zove Republika Srpska. Oteli ste nam to i to, ima da vratite. Nećete danas? Vratit ćete sutra! Nećete nikad? Nema Bosne!
Možda prođe i još 10 godina prije toga ali se jednom mora zasigurno desiti .Kad se to aBd desi onda će ovi što su kritikovali dejtonski potpis kao izdaju skontati dvije stvari : da je Dejton sačuvao cjelovitost BiH ,a to je nešto najbitnije i da je zaustavljeno daljnje krvoproliće jer bolje i da smo 30godina u miru se natezali ovako nego da je nastavljen rat .
Tim više je Lagumdžija usro motku kad je pristao da radi svog mjesta mvp zaledi državni budžet ,a entitetski poveća .To je nešto neshavtljivo glupo ili pak sebično jer će tako odložiti put države prema EU ne neku godinu još
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
Sve te političke izjave ... to je sve ajme, ajme ... u idealno uređenom društvu vlast bi sačinjavali nijemi političari.
O, sudbo kleta...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...
Kraj RS u kojem smislu ?carobnjak Nurudin wrote:Naravno to je ono što njega boli ,saznanje da će kad tad Bosna ući u EU i da je to početak kraja za rs.
Jel to znači da RS neće imati predsjednika vlade, ministarstva,.......
A ako želiš ukinuti RS , onda moraš prvo ukinuti Federaciju i Distrikt Brčko

Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM

- carobnjak N
- Forum [Bot]
Ne vjerujem da je tebi to moguće objasniti pa neću ni pokuašavati ,Dodiku je jasno ali ne i tebi
Eto , daj malo prognoziraj , bar zbog drugiš forumaša, ...... koje godine nema više RS .
Mislim, ....... ja naivan, ti nisi, pa daj tu informaciju , da obilježim na kalendar
Mislim, ....... ja naivan, ti nisi, pa daj tu informaciju , da obilježim na kalendar

- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 624 times
Ja ne kontam jedno:
i Radmanovic kaze,nema Bosne,nema Bosanskog praznika,nema drzave,ja to ne priznajem,ova drzava ne postoji.
Kako od neceg sto ne postoji uzimas sedam hiljadarki redovno mjesecno u dzep.
Ja od neceg sto ne priznam ne bih ni para nikako.
Toga nema-kako to nesto sto ne postoji posjeduje izvor novca
i Radmanovic kaze,nema Bosne,nema Bosanskog praznika,nema drzave,ja to ne priznajem,ova drzava ne postoji.
Kako od neceg sto ne postoji uzimas sedam hiljadarki redovno mjesecno u dzep.
Ja od neceg sto ne priznam ne bih ni para nikako.
Toga nema-kako to nesto sto ne postoji posjeduje izvor novca

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- carobnjak N
- Forum [Bot]
Ma oni mogu samo da pjevaju borbene ali ne mogu da sprovedu ni referendum po pitanju bilo čega ,a da im to država BiH ne dozvoli. Lani su pokušali pa je Clintonova došla i izružila ih na sred Banjaluke.
Mi uopće nismo svjesni šta to znači da prva do predsjednika dolazi mahsuz u našu zemljicu koja ima cijela manje stanovnika nego neki prosječni grad u SAD
Mi uopće nismo svjesni šta to znači da prva do predsjednika dolazi mahsuz u našu zemljicu koja ima cijela manje stanovnika nego neki prosječni grad u SAD
- Zagorka
Samo jedno znam-za duplu platu prostirali bi sedzade i tekbire zadavali....
a narodu sole da traze nesto zbog njega..........
a narodu sole da traze nesto zbog njega..........
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7387 times
- Been thanked: 17170 times
Čudo pa niko nije postavio onaj clip od Pejakovića Kaaaaaaaaaaako bolan nema Bosne

- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8551 times
- Been thanked: 5258 times
I treba je, konstruktivno po Bošnjake, podijeliti 

The Dark Side Of The Forum...
- nezaboravna
- Aktivni forumaš
Taki smo mi Narod,hebo ti nasMister No wrote:I treba je, konstruktivno po Bošnjake, podijeliti

- nezaboravna
- Aktivni forumaš

Slobodan Vasković: Omiljena zabava Dodika klanje vola zbog kile mesa
B. A. | 09. 08. 2012. • 08:55
Nikolić i Dodik u Beogradu / RSE
- Milorad Dodik uspio je privoljeti Tomislava Nikolića, predsjednika Srbije, da ga primi u svom kabinetu: na taj način u javnosti je koliko toliko amortizovao teške posljedice svog primitivnog obračuna sa Nikolićem tokom posljednje predsjedničke kampanje u Srbiji, u kojoj je aktivno radio za Borisa Tadića.
[24 sata info]
Dodik je iskoristio potencijal funkcije predsjednika RS, koju obnaša, svoje beogradske veze, SPC..., kako bi izlobirao sastanak kod Nikolića, koji je, prije ili kasnije, morao da ga primi, da bi izbjegao optužbe da je sklon personalne odnose pretpostaviti institucionalnim. Dva mjeseca nakon inauguracije Nikolić je Dodiku dozvolio da „poljubi kanabe“, cijeneći da taj period nije ni prekratak da bi se moglo zaključiti da mu je olako sve oprostio, niti predug, da bi se potvrdilo kako oprosta nema.
Ipak, taj susret niti je bio srdačan, još manje prijateljski, a ovještale fraze izrečene nakon njega pokazuju da je na dnevnom redu bilo ko zna koje u nizu srpsko-srpsko šupljiranje na temu specijalnih, paralelnih, ovih i onih veza i saradnji, Savjeta i nesavjeta...
Neizlazak Nikolića sa Dodikom na pres konferenciju pokazuje da predsjednik Srbije taj sastanak minimizira, pokazuje ga formalnim, ali da ga još uvijek itekako peku uvrede koje je pretrpio od ovdašnjeg samopomazanika: da nije tako, Nikolić bi se, u Dodikovom društvu, suočio sa novinarima i njihovim pitanjima na temu: „Politički pobačaj“, „Idiot“...
Međutim, sa novinarima se „suočio“ Dodik, kojemu Nikolić i nije bio potreban nakon sastanka. Njemu je trebao susret da bi izveo još jednu predstavu za javnost, lišenu svakog sadržaja, ali veoma vješto upakovanu u finu ambalažu, za koju Dodikovi spin-doktori smatraju da bi je i „bolestan jeo“, odnosno da bi iz Beograda, ispred Nikolićevog kabineta, otpočeo predizbornu kampanju.
Zloupotrebljavajući gostoprimstvo, svjestan da ono sugeriše većini puka da ga se „Beograd nije odrekao“ (bar ne javno), Dodik je osuo paljbu po Bosni i Hercegovini, svjesno manipulišući i stvarajući utisak da iza njegove ispaljene mantre „BiH je neodrživa“, stoji i sam državni vrh Srbije.
"BiH je u permanentnoj krizi što je dokaz njene nesposobnost da preživi... Ona postoji samo zato što međunarodna zajednica održava privid njenog funkcionisanja", rekao je Dodik novinarima poslije razgovora sa Nikolićem.
U saopštenju iz Nikolićevog kabineta sasvim suprotni stavovi.
“Predsednik Nikolić je rekao da će ulagati maksimalne napore da se prijateljski odnos Srbije i RS i dalje unapređuje. On je dodao da su mir i stabilnost u regionu apsolutni prioritet Srbije. …. Što se tiče Republike Srpske, on je istakao neophodnost privrženosti Dejtonskom mirovnom sporazumu”, saopšteno je iz Nikolićevog kabineta, čime je jasno istaknuto da Srbija ne dovodi BiH u pitanje.
Međutim, šteta je učinjena, a Dodik je i ovim postupkom pokazao da Nikolića, u funkciji predsjednika Srbije, doživljava samo kao sredstvo za svoje lične/stranačke ciljeve, a nikako kao osobu vrijednu bar političkog uvažavanja. Da je drugačije, ne bi sebi dopusti gaf da Srbiju, koja se nalazi u strašnoj krizi, i njenu novu vlast, koja vapi za stranom (političkom, ekonomskom i finansijskom) podrškom, gura u nove političke sukobe u regionu.
Sve u svemu, ni Srbija ni RS, a ni BiH nisu ništa dobili ovim susretom. Profitirao je kratkoročno Dodik, pokazujući još jednom da mu je omiljena zabava klanje vola zbog kile mesa.
- Ban Kulin
- Sitna buranija
ccccc zar ovaj vlaški ČOBAN od Laktaša zaslužuje ikakve postove
retarda treba ignorisat, za mene NE POSTOJI od kako je DEBILČINA rekao da su na tuzlasnku kapiju umjesto one stradale omladine 25.maja 1995. dovezeni mrtvi i ranjeni borci iz Živinica
retarda treba ignorisat, za mene NE POSTOJI od kako je DEBILČINA rekao da su na tuzlasnku kapiju umjesto one stradale omladine 25.maja 1995. dovezeni mrtvi i ranjeni borci iz Živinica
- Zagorka
Ban Kulin wrote:ccccc zar ovaj vlaški ČOBAN od Laktaša zaslužuje ikakve postove
ima i toga....ako cemo o brđanima i cobanima,ima finijih ljudi....

- Mister No
Drugo je sta bi ti (mi) želio, a kakvo je realno stanje stvari.Ban Kulin wrote:ccccc zar ovaj vlaški ČOBAN od Laktaša zaslužuje ikakve postove
Ne možes ga ignorisat jer je predsjednik RS i predsjednik najjače stranke u RS-u. To je realnost, jer Srbi hoće takvoga.
Da Dodik nije krmak, oni (Srbi) bi onda glasali za drugog krmka npr. Ognjena Tadića.
Do Srba je, nije do Milorada!
Obzirom da RS - Srbi imaju ustavom omogućeno da blokiraju sve živo u BiH, te da je koče i uzbrdo i nizbrdo, to je najbolje podijeliti se od njih, a Boga mi neće nam naskoditi i odijeliti se i od ovih iz "West Ercegovine".
Ja sam već pisao nešto slično ; umrijet će Dodik , kad - tad al RS ostaje.Mister No wrote:
Drugo je sta bi ti (mi) želio, a kakvo je realno stanje stvari.
Ne možes ga ignorisat jer je predsjednik RS i predsjednik najjače stranke u RS-u. To je realnost, jer Srbi hoće takvoga.
Da Dodik nije krmak, oni (Srbi) bi onda glasali za drugog krmka npr. Ognjena Tadića.
Do Srba je, nije do Milorada!
Obzirom da RS - Srbi imaju ustavom omogućeno da blokiraju sve živo u BiH, te da je koče i uzbrdo i nizbrdo, to je najbolje podijeliti se od njih, a Boga mi neće nam naskoditi i odijeliti se i od ovih iz "West Ercegovine".
Da nije bilo izdajničkog potpisa u Dejtonu , nikad se za Dodika ne bi čulo a niti bi bilo RS.
E sad, yebla ga majka, svi krivi al glavni krivac nikako , mislim onaj što mu je mezar miniran

- Heidi
- Forum [Bot]
- Been thanked: 6 times
moj govorMister No wrote:

Be mindful of your self-talk. It's a conversation with the universe.
- Mister No
Znamo seHeidi wrote:moj govorMister No wrote: