Brak s poljoprivrednicima

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Post Reply
Obrisan profil
Status: Offline

Re: Brak s poljoprivrednicima

Post by Obrisan profil » 18 Mar 2012, 11:25

lisko wrote:dali bi dame stupile u brak s momkom koji nema posao vec ima privatno imanje i bavi se zemljoradnjom ako je ljubav tu u pitanju dali bi to bila prepreka njegov bizniz?
al ja ne bih da radim
to je njegov posao.
Pa ne traze ni doktori, smecari, pekari, piloti, novinari ,,da im zene "pomazu"

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by STrendzer » 18 Mar 2012, 11:32

bubica wrote:Evo podne, sad se zemljoradnici vracaju sa njive a veci dio nas jos u pidjami sjedi i pije kafu. E imal dobrovoljaca da bi sa njima mijenjao :oo . bureke imal tu ljubavi.
bubi,da imam njemacke uslove SAD bih postao zemljoradnik i zivio na svom imanju,ljudi imaju sve masine,traktori su tako laki na upravljacu ko Mercedes putnicko auto,sve sofisticirano,mada ima jos ponesto prljavih stvari koje covjek ne moze da izbjegne...ali taj mir,biti izvan grada ,svoj na svome je neprocjenjiv...sit sam vise grada i asfalta...

bubi,prekjuce sam bio kod jednog zemljoradnika na periferiji Frankfurta,prosle godien smo mu nesto radili pa me zvao zbog necega,u garazi je pored ostalih auta parkiran nov crveni Porsche od 120 000€ ... ;)
bude tu ljubavi koliko hoces :plavi

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7457 times
Been thanked: 17393 times

Post by Maja » 18 Mar 2012, 11:34

bubica wrote:Evo podne, sad se zemljoradnici vracaju sa njive a veci dio nas jos u pidjami sjedi i pije kafu. E imal dobrovoljaca da bi sa njima mijenjao :oo . bureke imal tu ljubavi.
Da si sad ovdje gdje sam ja pa da čuješ zvukove raznih freza :ooo
Nisu samo ovi odavde, nego vikendom dolaze i oni koji žive u Mostaru pa sade krompir, luk i ostalo.
A mogu misliti sad u Mostaru vrve ulice, kafići prepuni. Već su se stolice iznijele vani, pa oni muškići nađu fino mjesto, nabiju cvike :cvike i počnu posmatrati prolaznice :D

Blackhawk

Post by Blackhawk » 18 Mar 2012, 11:40

Jel se ovdje misli samo na poljoprivrednike, tj oni sto rade u polju ili i na stocare, farmere, i bilo kakav oblik posla na selu :)

Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major » 18 Mar 2012, 12:06

Maja wrote:
Nisu samo ovi odavde, nego vikendom dolaze i oni koji žive u Mostaru pa sade krompir, luk i ostalo.
A mogu misliti sad u Mostaru vrve ulice, kafići prepuni. Već su se stolice iznijele vani, pa oni muškići nađu fino mjesto, nabiju cvike :cvike i počnu posmatrati prolaznice :D
Da, da, zvuk freza i drugih poljoprivrednih alatki....divota je to slusati, umjesto buku auta po gradskim kaldrmama.
Rodjen sam ti na selu ali iz bilo kojih razloga zbrisao sam sa sela, ali sa jos ljepsim razlozima se ponovo vratio u selo.

Dva mjeseca godisnje obavezno provedem na selu, tamo gdje mi je kuca, divota, mir, cistoca, prosto fenomenalno.
Jos nikada nisam na selu imao priliku udesiti dzankija, carsija ih puna, droga kriminal, nerad.

Ipak, selo/poljoprivreda nam je ostala u sjecanju od davnina, tezak i mukotrpan rad, ali ne zaboravimo, sretniji i bezbrizniju su od mnogih
nas koji zivimo takoreci u izobilju.

Bureku67 bi takodje dao za pravo, imati povoljne uslove, biti poljoprivrednik je divna stvar.
Danas zivot na selu moze biti jako lijep i interesantan, dabi u zivotu uspjeli raditi se mora.

Titin vakat hanuma je davna proslost, sa jednom platom danas se nemoze opstati, stoga, poljoprivrednik je dobra alternativa,
a garazi parkiran Mercedes ili Porsche a na pasnjaku par stotina ovaca...sta nam treba vise. :ha
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by Nela » 18 Mar 2012, 12:43

nezaboravna wrote:
Nela wrote:Ja ne znam kako čovjek može sebi narediti da zavoli direktora a ne zavoli npr. zemljoradnika.
Naravno da mi ne bi bila prepreka to što on više voli njivu od kancelarije.
A ko to bas voli na zemlji lopatat ja jok bogami nit sam niti cu,ja sam gradsko dijete jb kopanje i ljubav ja ti bijezim od toga :puca :puca :puca
To je tvoj stav, a moj je da ti nisi nikad iskreno, bezuslovno nekog voljela. Ja ti želim da se udaš za ministra ako već nisi udata, a ako jesi da ti muž postane ministar :ok
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N » 18 Mar 2012, 12:52

MORENA wrote:
lisko wrote:dali bi dame stupile u brak s momkom koji nema posao vec ima privatno imanje i bavi se zemljoradnjom ako je ljubav tu u pitanju dali bi to bila prepreka njegov bizniz?
al ja ne bih da radim
to je njegov posao.
Pa ne traze ni doktori, smecari, pekari, piloti, novinari ,,da im zene "pomazu"
Normalno da je njegov posao ,neće valjda žena voziti traktor po njivama orati ili šta već . Još bolje ako žena recimo ima neki posao pa radi to ili ako nema pqa normalno da ćeš pomagati valjda na neki način kao što si u gradu domaćica ako nemaš posla ,tako si i na selu .Moraš imati neke dnevne obaveze koje će te okupirati ,pa nećeš valjda čitav dan biti nepokretan ,to bi te još smorilo.
Ja inače ustajem rano uvjek na sabah i onda ne znam šta da radim ,budem 1h na netu pa odem napolje izmislim sebi bilo šta do marende ,pa do kahve u podne ,onda često odspavam itd to otkad ne radim i baš mi je ono rahatluk ,a i dosta posla sam uradio tako laganini
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N » 18 Mar 2012, 12:55

Nela wrote:Ja ne znam kako čovjek može sebi narediti da zavoli direktora a ne zavoli npr. zemljoradnika.
To ti je ljubav na drugi ,treći ,četvrti itd pogled :D.

mrki62
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by mrki62 » 18 Mar 2012, 12:56

Brak s poljoprivrednicoma nije problem, problem je što današnje države ne dozvoljavaju poljoprivrednicima da žive od svog rada - da žive pristojno vremenu i uslovima.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM :pusi

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by carobnjak N » 18 Mar 2012, 13:05

Maja wrote:Ja ne znam gdje se ti poticaji dobivaju, ali ovdje niko ništa ne dobi osim 98.kad smo se vratili nešto malo stoke i mehanizacije.
Ja nisam dobio ni to kad smo se vratili . U dvorištu nam je bila srpska kuhinja u garaži ,a u kući komanda njih i abdićevih . Totalno su sve isparali bajunetama čak i vrata ,niti jedna nisu bila čitava. Valjda su nešto tražili ,ne mogu razumjeti da bi neko inače imao volje da krši vrata . Međutim lehve sa arapskim rukopisima neko je sklonio u jedan orman koji je bio napolju i ostale su čitave ...ode ja sa teme.
Poticaje možeš dobiti ali moraš prvo imati zemlju na sebi ili da si vlasnik stoke ,pčelinjih košnica ,stabala ,povrtnih nasada itd ,dakle treba ti taj papir i + moraš imati jednu minimalnu količinu koju općina odredi . Recimo 500l mlijeka ili 10 košnica ,kako već gdje odrede...znači moraš se informisati u opštini svojoj

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

Post by Zagorka » 18 Mar 2012, 14:52

Maja wrote:Ja ne znam gdje se ti poticaji dobivaju, ali ovdje niko ništa ne dobi osim 98.kad smo se vratili nešto malo stoke i mehanizacije.
Eh,to ti je Majo kao i sve drugo....preko stele....neki ljudi za jedan plastenik dobiju poticaj(pogotovo ako im buraz radi u opcini na tim poslovima)a drugi za 30 dunuma dobiju shipak :cudi

.........ja volim miris pokosene trave :ples
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

niska grana
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by niska grana » 18 Mar 2012, 19:57

Ideja wrote:Grana se neće buniti, on je sretan ako sam ja sretna :srce
Živa istina, nađe se i među škorpijetinama pokoji uljez :D :srce

Čak štaviše, da bih to potvrdio u praksi - umjesto da u maniru mog znaka od ljubomore bjesnim i zaurlam forumskoj braći da drže prste k sebi - pokorno, stidljivo, tiho i strpljivo ću stati u prosačku kolonu i u poluklečećem položaju s trnovitom ružom u zubima čekati da dođem na red kako bih te, o Idejo, zamolio da olakšaš muke ovoj napaćenoj duši…

Reci da jer su šumarstvo i poljoprivreda & stočarstvo nerazdvojivi trio fantastikus i dva oka u glavi
Reci da i ima da ti Gibonni lično na mandolini svira izvorne krajiške pjesme dok budeš plesala po stolu
Reci da jer iako nisam neki veleinsan, ti znaš da od Cazina do Trebinja nema većeg ljubitelja i poštovaoca tvoga lika i djela
Reci da i djeca će nam se zvati Esma, Rabija, Iman, Said, Nijaz, Selim, Miralem, Dženan, Isak...dobro...i Sinan, i Sinan :oo

:cvijece
Gratias ago Tibi, Domine, quia fui in hoc mundo.

Jaca
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Jaca » 18 Mar 2012, 20:02

niska grana wrote:
Ideja wrote:Grana se neće buniti, on je sretan ako sam ja sretna :srce
Živa istina, nađe se i među škorpijetinama pokoji uljez :D :srce

Čak štaviše, da bih to potvrdio u praksi - umjesto da u maniru mog znaka od ljubomore bjesnim i zaurlam forumskoj braći da drže prste k sebi - pokorno, stidljivo, tiho i strpljivo ću stati u prosačku kolonu i u poluklečećem položaju s trnovitom ružom u zubima čekati da dođem na red kako bih te, o Idejo, zamolio da olakšaš muke ovoj napaćenoj duši…

Reci da jer su šumarstvo i poljoprivreda & stočarstvo nerazdvojivi trio fantastikus i dva oka u glavi
Reci da i ima da ti Gibonni lično na mandolini svira izvorne krajiške pjesme dok budeš plesala po stolu
Reci da jer iako nisam neki veleinsan, ti znaš da od Cazina do Trebinja nema većeg ljubitelja i poštovaoca tvoga lika i djela
Reci da i djeca će nam se zvati Esma, Rabija, Iman, Said, Nijaz, Selim, Miralem, Dženan, Isak...dobro...i Sinan, i Sinan :oo

:cvijece
masala puno djece :respekt
bolje biti malo lud nego malo pametan

bubica
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by bubica » 18 Mar 2012, 20:04

burek67 wrote:
bubi,da imam njemacke uslove SAD bih postao zemljoradnik i zivio na svom imanju,ljudi imaju sve masine,traktori su tako laki na upravljacu ko Mercedes putnicko auto,sve sofisticirano,mada ima jos ponesto prljavih stvari koje covjek ne moze da izbjegne...ali taj mir,biti izvan grada ,svoj na svome je neprocjenjiv...sit sam vise grada i asfalta...

bubi,prekjuce sam bio kod jednog zemljoradnika na periferiji Frankfurta,prosle godien smo mu nesto radili pa me zvao zbog necega,u garazi je pored ostalih auta parkiran nov crveni Porsche od 120 000€ ... ;)
bude tu ljubavi koliko hoces :plavi
Eeeee moj bureke moj, kad taj zemljoradnik konacno ubere vremena za porsche nece moci uci od njega, uscaklo ga. mora ga hebat sa 70 god, onda kupuju md kombi sa ravnim gepekom jer vise ne mogu ni gajbu vode da podignu, uscaklo..de ti sad da se mi vozamo, sa 70 mozemo u invalidskim na struju biiibiiiiiii
siromah nema sta a bogatas nema kad

bubica
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by bubica » 18 Mar 2012, 20:07

Maja wrote:
sjoooo,,ovdje kod mene je nedeljom mrtvilo, cak se ni ptice ne deru. :valja , ovdje frezu nebi ni uspio upaliti vec bi policija stigla..tatüüüütaattttaaa polizei ist daaa,,gasi frezu. :plavi
siromah nema sta a bogatas nema kad

nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by nezaboravna » 18 Mar 2012, 20:12

Nela wrote:
nezaboravna wrote:
A ko to bas voli na zemlji lopatat ja jok bogami nit sam niti cu,ja sam gradsko dijete jb kopanje i ljubav ja ti bijezim od toga :puca :puca :puca
To je tvoj stav, a moj je da ti nisi nikad iskreno, bezuslovno nekog voljela. Ja ti želim da se udaš za ministra ako već nisi udata, a ako jesi da ti muž postane ministar :ok
Ne pada mi na pamet svi se spustaju u grad ,hoce disko kafanu korzo lift da se tranvajom vozaju a ja da idem iz carsije na selo ne pada mi na pamet .Cuj ja krave,ovce da kopam muzem i da mi to bude zivot??????????? :sjedi :sjedi jok ja pa taman se nikad ne udala sto mi treba taj teret ,nema te ljubavi da se dizem svako jutro u 4 pa ne znas gdje ces prije :dole :dole :haha :haha :haha
Tko ti priča o tuđim manama, drugima će pričati o tvojim
Ako ti život da 1000 razloga za plač, ti nađi 1001 razlog za smijeh.

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 » 18 Mar 2012, 23:41

jest pa da mora kuhat, prati, peglat, p....t
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak

Obrisan profil

Post by Obrisan profil » 18 Mar 2012, 23:43

ja bih mogla na selu da zvim, al necu da radim, kopam, muzem itd...ima vaaljda dosta posla u kuci

nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by nezaboravna » 19 Mar 2012, 09:02

Sheval wrote:Nezaboravna,uvjeravam te da će se u skorije vrijeme ljudi zasititi svega modernog i da će bježati u nedođije,da pronađu sebe,da uživaju u miru....da rade,da kopaju,da oru...
Nista ja nemam protiv ko voli nek izvoli,odem i ja na selo te gril kajmak sir friskog voca povrca zraka i odmaranja nista protiv vise od 10dana .Samo ja hocu da kazem zasto bih ja zivjela na selu kad su prazna sve se dogeljalo u carsiju stale prazne imanja prodana ,napustena nece ba niko da radi bolje im je po carsiji hodat gore-dole nego kopat svoje :jupi :jupi bolje im je lendovanit po gradskim kaficima i sjedit za 1km u basti da bbudu vidzeni,bolje im je kukat po gradu nemaju posla nego na svom u svom ma ko voli radit ne zezaj me nece vise ni seljak vise od kasike a ja sam svoje zaradila kome treba vise nek radi i zaradi ko i ja. :sjedi :sjedi :ha :ha Kao sto rekoh sela prazna ne mozes ti vise seljaka vratit na selo pa dzabe ti je.Doslo izgleda vrijeme zamjene hahaha :haha :haha

nezaboravna
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

Post by nezaboravna » 19 Mar 2012, 09:03

MORENA wrote:ja bih mogla na selu da zvim, al necu da radim, kopam, muzem itd...ima vaaljda dosta posla u kuci
mogla bi 10 dana ko i ja ne duze jer nisi naucila ,naravno ne kopaj i ne muzi koji ce ti to klinac kad nece domacini sa sela sto bi ja i ti :cool :cool :cool :jupi :jupi

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”