Jel to neki svjetski dan samokritike, nisam u toku?statebriga wrote:Obosa koje se stidi Balkana je iskompleksirana!

Moderator: spacebound
Jel to neki svjetski dan samokritike, nisam u toku?statebriga wrote:Obosa koje se stidi Balkana je iskompleksirana!
Najbolje je kad te nastavnik pošalje da se ispušeš.Zagorka wrote:Mutevelija wrote:Jedna baka bila je na kasi velike samoposluge na redu da plati. Iza nje u redu stajala je jedna mlađa žena sa nestašnim sinom od 9-10 godina.Maja wrote:Američka posla
Sin je stalno gurao majčina kolica koja su već nekoliko puta udarila baku po nogama.
Baka se okrenu ka malom dječaku i zamoli ga da je prestane udarati.
Pošto je mali nastavio da je udara, baka se okrenu njegovoj majci i reče:
Zar ne možete narediti vašem sinu da me ne udara?
Mlada gospođa odgovori: Ne. Moja metoda odgoja mu dozvoljava slobodu da radi što god poželi, sve dok do njegove svijesti ne dođe da to što radi drugima ne valja. Ta je metoda daleko efikasnija.
U redu iza mlade žene sa djetetom stajao je jedan momak od nekih 20-ak godina, koji je sve to pažljivo slušao, a u ruci držao teglu džema od crvenih ribizli. Kad je dama završila svoje objašnjenje metode odgoja, on otvori poklopac od tegle i mirno istrese džem mladoj dami na glavu.
Sva bijesna žena se okrenu prema mladiću, a on hladnokrvno odgovori:
Znate gospođo, ja sam odgajan u slobodi na isti način kao i vaš sin. I evo vidite rezultat!
Starica se veselo okrenu blagajnici i reče:
Molim vas stavite ovu teglu džema na moj račun.
Sto ne mogu ovih kretenskih tekstova, tacno mi hoce nesto biti, ko uopce nakuca i objavljuje ove debilizme i zasto se dijele?![]()
![]()
Svaki konj hoce bit Tolstoj pa kao da on midre rijeci iza sebe ostavi. Dzem od ribizle![]()
Mute, uvijek ides u neke krajnosti, ali nisi sam,hoce to narod plaho.
Ja uvijek ponavljam ono da tvoja sloboda seže do granice moje slobode.
Slobodno ti gurkaj kolica tamo-vamo, ne smeta. Ali kad ta ista kolica pocnu mene udarat u nogu, to vise nije stvar tebe i tvog odgoja nego i moja. Jer je to moja noga.
Zasto je ljudima ovako proste stvari tesko razumjeti![]()
Slobodno drustvo podrazumijeva da radis sta zelis, ali ono ne podrazumijeva da razbijes Mehmedov prozor. Takodje da kazes sta mislis, ali ne i da opsujes policajcu mater kad dodje vidjet sta je bilo.
Potezanje za uho,linijar po prstima, stajanje u kutu koji minut dok se ne ispušeš,nije nasilje, a svako ko ti kaze drugacije glumi budalu i treba mu dat lenijarem![]()
Udaranje sakama i nogama bilo koga, pogotovo rodjeno dijete jeste nasilje,a svako ko ti kaze suprotno zabrazdio je u maglu i tumara izmedju kristalno jasnog stava i onoga sto mu kazu.
Ostali,halalite na off-u, ovo je bilo za Mutu.....
Mene je na neki nacin bolila, cim sam plakala nakon toga svaki putNole wrote:Moji su skontali da mene galama ne boli
Nije te to nista boljelo nego si bila umazenanavika wrote:Mene je na neki nacin bolila, cim sam plakala nakon toga svaki putNole wrote:Moji su skontali da mene galama ne boli
Naravno i ostati ce tako do kraja zivota ako ne primis prave batinenavika wrote:To onda znaci da sam i sad
evo,ubaci se u tokKrokodil Behko wrote:Jel to neki svjetski dan samokritike, nisam u toku?statebriga wrote:Obosa koje se stidi Balkana je iskompleksirana!
statebriga wrote:Sta je problem u Balkanastvu? Generlano je poznato,da osobe koje drugim osobama kaz: " da su Balkanaci","da su na Zapadu,ali nije Balkan izasao iz njih ", osobe koje imaju licne komplekseMaja wrote:Pa bi. Zato si sad umislio da nisi Balkanac.Obosa koje se stidi Balkana je iskompleksirana!
tekst nije moj,ali cu se rado potpist,jer je dijelim misjljenje sa autorkom/om teksta BRAVOBalkanka? Nije me briga. Ono što ja jesam, ne uključuje niti isključuje jedno i drugo; nije me sram biti Balkankom niti mi imponira biti Europljankom. Ako je Balkanac čovjek koji voli ljude oko sebe i želi im pomoći najviše što može, onda jesam. Ako je Balkanac osoba koja uziva hedonistički u životu i vrlo često je vođena emocijama, onda jesam. Ako je Europljanka osoba koja je odgojena da vidi iznad kategorija nacionalnosti i gleda naprijed za prosperitet šireg konteksta svojih građana, onda jesam.
Znaci svasta je preslo preko tebe...i oet prezivio...phenom wrote:kaiš metla papuče češalj prut oklagija muhalica ruka noga ...
A dobro nisam ni mogao umrijeti kad ne znam sta je fizicka bolČupava wrote:Znaci svasta je preslo preko tebe...i oet prezivio...phenom wrote:kaiš metla papuče češalj prut oklagija muhalica ruka noga ...
Hajd dug je zivot naučit ces ..phenom wrote:A dobro nisam ni mogao umrijeti kad ne znam sta je fizicka bolČupava wrote:Znaci svasta je preslo preko tebe...i oet prezivio...phenom wrote:kaiš metla papuče češalj prut oklagija muhalica ruka noga ...
Chloe wrote:Ja sam sad sina gađala jastukom ...![]()
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests