Sheval wrote:E dobro,znači veliki broj ljudi ne razmišlja o povratku.
Ali,kako onda objasniti nedavno istraživanje da dijaspora prednjači po pitanju širenja mržnje i netrpeljivosti na portalima ex YU?
Znači,otišao si,ne misliš se vraćati i sve činiš da život tu bude što gori?
Ne razumijem.
Ustvari,donekle ih razumijem.Otišli su mahom,ne svojom voljom.
Ali,tvoje je dijete na 'sigurnom',a djetetu svog brata,prijatelja,rođaka kvariš djetinjstvo i činiš mu budućnost neizvjesnom.
Koliko to sirenje mrznje mozemo opravdati zaista neznam, a povrh toga nema pouzdane statistike, sem kako kazes sa kojekakvih portala.
Zagonetno mi je sirenje mrznje, ali budimo iskreni, pogledajmo si donedavno nase nacionalne vodje unutar BiH....
zar moze netko siriti vecu mrznju nego sto to oni cine.
Odlicno si rekao, kako insani mogu biti protiv svojih najblizih rodjaka.
Ja imam jedno sasvim najnormalnije misljenje i vjecno cu se sluziti tom maksimom : "ako je njima dobro, automatski ce i meni biti lakse"
Dakle, apsurd bi bio siriti mrznju na sopstvenu stetu.
Na portalima koliko sam ja mogao uociti je izliv jos uvjek bolesne nacionalne mrznje.
Vrlo brzo se prepoznaju ...srbi, hrvati i bosnjaci, e tada, ne ovisno o kakvoj se diskusiji radi, cak da se i o sportu radi
na djelu su najnizi udarci i pljuvanje po diskutantu.
Ako netko slucajno meni prebaci bilo kakav dio mrznje prema domovini taj nije cist u glavi, jerbo, ako bi bio mrzovoljac,
kakav djavo me je tjerao da u takvoj BiH vec po drugi puta pravim kucu i da dole cak dva do tri puta godisnje dolazim.
Dali je moram voljeti ?
Moguce da ne, mogu da budem prema njoj jako krtican i tu kritiku uvjek mogu da obrazlozim.
Imam prema njoj (domovini) ogromnu porciju respekta i postovanja, za pocetak je dovoljno, bude li drzava uradila njenu zadacu
nista ne stoji na putu da je i volim...iako se drzava nemoze voljeti, sin, kcerka i supruga se voli.
Ja sam zadovoljan i ponosan ako joj mozem odati respekt i postovanje, i to cinim....