AMERIKA

Dešavanja u svijetu

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Post Reply
Mister No
The Good, the Bad and the Ugly
Has thanked: 8566 times
Been thanked: 5300 times
Status: Offline

Re: Talačka kriza u SAD: Najmanje sedam mrtvih do sada (VI

Post by Mister No » 05 Aug 2012, 22:26

Dust wrote:Ja se samo nadam da napadac nije musliman ili konvertit na Islam...Svaki put kada se ovako nesto desi, strepim da to ne kazu, jer ga odmah proglase teroristom, dok sve ostale koji nisu muslimani i ucine mnogo vise (Colorado x3) proglasavaju ludim/bolesnim.

X

Bas o tome razmisljam :)
The Dark Side Of The Forum...

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Post by STrendzer » 05 Aug 2012, 22:29

siguran sam da ce ovakvih scena,dogadjaja i tragedija biti sve vise iz vise razloga...neke vrijednosti koje su ljudima nesto znacile svedene su na nista,sve je normalno pa i ono sto nije normalno,ljudi-obicni ljudi se osjecaju sasvim izdati od strane politicara jer politicari kao takvi su uglavnom i najcesce samo marionete onih odabranih na "kormilu" zemaljske kugle,covjek se ne moze vise oslonit na pravdu jer je pravda postala sasvim relativna i rastezljiva ovisno kome sta odgovara...itd.,banke i bankari su pojeli i pokrali svu lovu a mali covjek mora njihovo bolesno "orgijanje" da "ispegla preko svoje grbace i od ono malo sto ima...ma ima toga puno...

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 2 times

Post by Dust » 05 Aug 2012, 22:33

Nema ovdje razocarenja u politicare. Kladim se da trecina Amerikanaca ne zna ni ko im je predsjednik, a kamoli governer drzave ili gradonacelnik. Jednostavno, politika nije prioritet. Dok imaju kruha da jedu, racune da poplacaju i vikendom se napiju uz fudbal, sve je ravno do mora. Jedno od to troje kada pocinje da "steka" trazi se krivac uglavnom u slabasnim, drugacijim itd.
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora

Mister No
Has thanked: 8566 times
Been thanked: 5300 times

Post by Mister No » 05 Aug 2012, 22:35

burek67 wrote:siguran sam da ce ovakvih scena,dogadjaja i tragedija biti sve vise iz vise razloga...neke vrijednosti koje su ljudima nesto znacile svedene su na nista,sve je normalno pa i ono sto nije normalno,ljudi-obicni ljudi se osjecaju sasvim izdati od strane politicara jer politicari kao takvi su uglavnom i najcesce samo marionete onih odabranih na "kormilu" zemaljske kugle,covjek se ne moze vise oslonit na pravdu jer je pravda postala sasvim relativna i rastezljiva ovisno kome sta odgovara...itd.,banke i bankari su pojeli i pokrali svu lovu a mali covjek mora njihovo bolesno "orgijanje" da "ispegla preko svoje grbace i od ono malo sto ima...ma ima toga puno...
Ma ono sto Dust napisa je prava istina.

Drugacije se tumači kad se neko sranje napravi u ime islama od onog kad se napravi u ime druge vjere.
Ostala pozadina, vecini, uopce nije bitna :)
The Dark Side Of The Forum...

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dust » 08 Aug 2012, 20:31

VAŠINGTON - Amerikanac Vejd Majkl Pejdž (40), koji je ubio šest osoba u hramu Sika u Viskonsinu, preminuo je od rane na glavi koju je sam sebi nanio, saopšteno je danas iz Federalnog istražnog biroa (FBI).
Vlasti navode da su policajci, koji su odgovorili na poziv, ranili Pejdža u stomak, ali nisu ispalili fatalni hitac, kao što je to ranije javljano u medijima.
Na konferenciji za novinare, FBI je takođe potvrdio da je Pejdžova bivša djevojka Misti Kuk (31) uhapšena prema optužbama za posjedovanje naoružanja. Njoj je već izrečena zabrana posjedovanja naoružanja zbog ranije presude zbog bježanja sa lica mjesta i izbjegavanja policajca.
Nema nikakvih sugestija da je Kukova učestovala u napadu izvršenom tokom vikenda.
Pejdž je, prema pojedinim medijskim izvještajima, bio povezan sa organizacijama za nadmoć bjelaca i svirao u bendovima sa sličnom tematikom.
Zvaničnici navode da možda nikada neće u potpunosti shvatiti šta je motivisalo nekadašnjeg vojnog veterana da krene u oružani pohod.

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N » 08 Aug 2012, 21:06

Zvaničnici navode da možda nikada neće u potpunosti shvatiti šta je motivisalo nekadašnjeg vojnog veterana da krene u oružani pohod
Možda kršćanska netrpeljivost i ptsp koji je pokupio dok je negdje ubijao za naftu? Uglavnom to je teški teroristički akt za kojeg se naravno nikad neće vezati riječ "terorizam"
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

carobnjak N
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 801 times
Been thanked: 927 times

Post by carobnjak N » 08 Aug 2012, 21:08

Dust wrote:Nema ovdje razocarenja u politicare. Kladim se da trecina Amerikanaca ne zna ni ko im je predsjednik, a kamoli governer drzave ili gradonacelnik. Jednostavno, politika nije prioritet. Dok imaju kruha da jedu, racune da poplacaju i vikendom se napiju uz fudbal, sve je ravno do mora. Jedno od to troje kada pocinje da "steka" trazi se krivac uglavnom u slabasnim, drugacijim itd.
Upravo tako :ok Oni su većinom svi replika Homera Simpsona
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)

Senid
Na probnom
Na probnom

Americka sloboda govora

Post by Senid » 21 Aug 2012, 20:07

Brandona J. Rauba američka je policija uhitila zbog komentara koje je objavio na Facebooku. Trenutačno se nalazi na psihijatriji u bolnici John Randolph.

Kathleen Thomas, majka Brandona J. Rauba, u razgovoru za medije rekla je da je Raub odveden protiv svoje volje, a u FBI-ju su izjavili kako ga odvode zbog 'prijetnji koje su terorističke naravi', piše Richmond Times-Dispatch.

Brandon J. Raub služio je američku vojsku u dva rata, u Afganistanu i u Iraku. U četvrtak su mu agenti FBI-ja došli na vrata i iz kuće ga izveli u lisicama. Video uhićenja objavljen je na YouTubeu i podigao je veliku prašinu oko slučaja.
'Tridesetak sam minuta razgovarao s gospodom iz tajne službe. Bio sam izuzetno susretljiv i iskreno odgovarao na sva njihova pitanja. Zaista volim SAD i činjenica da mogu biti uhićen i odveden negdje bez sudskog procesa i odvjetnika čista je ludost', kazao je Raub za lokalne medije, u telefonskom razgovoru koji mu je dopušten.
Raub je na svom profilu na Facebooku objavio nekoliko poruka u kojima sugerira da je napad na New York 11. rujna 2001. godine izvela američka Vlada. Potpisao je i peticiju kojom se traži ponovno otvaranje istrage po pitanju toga napada.
'Ukoliko niste svjesni ogromne količine zla, koje je počinila američka Vlada, predlažem vam da izvadite glavu iz pijeska. Dan obračuna se bliži. Revolucija je tu i ja sam je spreman voditi', objavio je Raub na Facebooku.
Njegova majka tvrdi kako se u ovom slučaju krši sloboda govora. Amnesty International, vodeća organizacija za ljudska prava, još se nije oglasila o ovom slučaju.

[ytube][/ytube]
"Poštovati žene dužnost je svakog dobrog čovjeka od njegovog rođenja"
"Najveći poklon što nekome pokloniti možeš to je 'svoje vrijeme', jer kad nekome pokloniš vrijeme, poklanjaš mu jedan dio svoga života koji se nikada više vratiti neće..!"

STrendzer
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 1 time

Re: Americka sloboda govora

Post by STrendzer » 21 Aug 2012, 21:53

nikad nisam imao zelju ici za Ameriku...daleko im njihova kuca kaubojska od mene bila...

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dust » 21 Aug 2012, 21:57

Obama/Biden 2012 :oo

Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Major » 21 Aug 2012, 23:04

Mediji mogu cuda da ucine, kako u pozitivnom isto tako i u negativnom smislu.
Njemacki mediji su mi na pretek negativnost o Amerima docarali, suprotnosti su ogromne.

Isto bih rekao da me Amerika nije nikada privlacila, sem da se nema druga opcija, za rad i zivot.
Cenrtalna Evropa, je idealna, za nevolju Skandinavske zemlje (iako je hladno) kao i Australija.
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud

harlekin
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 163 times
Been thanked: 354 times

Post by harlekin » 22 Aug 2012, 02:58

krasna li je amerika :plavi
zemlja s najvise zlocina u povijesti,zivi od toga da pljacka i otima po svijetu.(cista kopija rimskog carstva)
i uz sve to umislila sebi da je demokratska,a samo ono sto ti oni kazu je demokratija,i imas ti tu slobodu govora samo
sto boli nekog djon sta ti meljes osim ako ne napadnes njih,onda prodjes ko u komunizmu ali to je njihova demokratija :kafa
a svijet je toliko jadan i naviknut uvlacit se u guzicu nekom da ce osudit bilo kog ko se suprostavi toj americi.
utjesno je jedino to sto i ona mora pasti jednom :jupi

Major
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Re: AMERIKA

Post by Major » 19 Sep 2012, 13:27

Ruzno, nisko i zalosno da se na ovaj nacin (htio bi rado biti Americki Predsjednik)"Mormon" Romney obraca multi milionerima,
upravo onima koji su zaslugom i ovih siromsnih dosli do silnog bogatstva,
placajuci im niske plate,
haman da si je sa ovakvim i slicnom politickim ispadima zapecatio politicku buducnost....klero kapitalista, a povrh toga truli vjernik.
Bush je za Romney-a bio mala maca... :zid

[ytube]http://www.youtube.com/watch?v=d_RSD93WnRo[/ytube]
"In dem Augenblick, in dem ein Mensch den Sinn und den
Wert des Lebens bezweifelt, ist er krank"....Sigmund Freud

dacina_curica

Post by dacina_curica » 19 Sep 2012, 14:14

Romney-jevi "ispadi" su nista naspram njegove ludjacke platforme kojom misli pobijediti na novembarskim izborima. :lud Sto je jos ludje (ili zalosnije) je vidjeti nekoga, koga ce ta Romney-jeva platforma otjerati u ocaj, kako slijepo podrzava ovog kretena samo zato sto mu ne odgovara boja koze sadasnjeg predsjednika.

Obama/Biden 2012!

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dust » 19 Sep 2012, 23:03

Obama/Biden 2012

Image

blento59
Forum [Bot]
Forum [Bot]

Post by blento59 » 19 Sep 2012, 23:39

Dust wrote:Obama/Biden 2012

Image
:ok :ok :ok :ok :ok
Kada je živ onda je visok, a kada je mrtav onda je dugačak

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9137 times
Been thanked: 10847 times
Status: Online

SAD: Mrmot suočen sa optužnicom i smrtnom kaznom

Post by Krokodil Behko » 23 Mar 2013, 11:29

Vlasti tuže mrmota jer je pogrešno predvidio dolazak proljeća

Image

Vlasti američke savezne države Ohio objavili su "optužnicu" protiv mrmota Punxsutawney Phila, čuvenog po predviđanju dolaska proljeća, jer je ove godine pogriješio.
Mrmot je predvidio rani dolazak proljeća kada je 2. februara izašao iz jazbine i vidio svoju sjenku. Međutim, ironični tužioci iz oblasti Butler u Ohiou optužili su glodara da je namjerno zavarao javnost.

Prema njihovim navodima, ovakav prekršaj trebalo bi da bude kažnjen smrću.

"Punxsutawney Phil je to učinio namjerno i bez pravovremene kalkulacije i dizajna, naveo je ljude da vjeruju da će proljeće doći ranije", navodi tužilac Michael T. Gmoser.

On je dodao da je pogrešna prognoza prekršaj "protiv mira i dostojanstva države Ohio".

Predsjednik kluba koji organizuje "Dan mrmota" Bill Deely rekao je da Phil ima svog advokata i da će se boriti protiv pokušaja ekstradicije vlasti Ohioa. On smatra da je smrtna kazna "veoma oštra" kazna za njihovog omiljenog glodara.

Putem društvenih medija bilo je mnogo govora o pogrešnom predviđanju mrmota o ranom dolasku proljeća.

Temperatura vazduha u Ohiou je trenutno niska i za sutra je predviđena oluja, koja bi mogla nanijeti i nekoliko centimetara snijega.

Svake godine više hiljada posjetilaca dođe u gradić na zapadu Pensilvanije Punxsutawney, koji je predstavljen u filmu "Dan mrmota" iz 1993. godine uz Philovo meteorološko predviđanje.

(klix.ba)

dacina_curica

Re: SAD: Mrmot suočen sa optužnicom i smrtnom kaznom

Post by dacina_curica » 23 Mar 2013, 11:31

:valja :valja :valja

Dust
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by Dust » 23 Mar 2013, 17:12

Bandit jedan banditski :ljut

:valja

Bahra
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 3 times

Post by Bahra » 23 Mar 2013, 19:07

Ja ovih Amera, samo da ubijaju pa koga god.
Pa majke vam ga sasave, hoce li na redu biti i meteorolozi kad pogrijese?
Budali možeš da oprostis, jer srlja samo u jednom pravcu i ne folira nikoga.
Foliranti su oni od kojih ti je muka...

Post Reply

Return to “Svijet”