Djeca politicara

Politička dešavanja i aktuelnosti u Bosni i Hercegovini.

Moderators: Krokodil Behko, Duminjo

Post Reply
paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: NAČELNIK Ilidže riješio da oduzme djeci pravo na igru

Post by paparaci » 30 Aug 2012, 03:10

ma glupost je i bespotrebno graditi dodatno kad vec imaju nedovrsenu dzamiju. ne kontam tu logiku.
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9115 times
Been thanked: 10805 times

Post by Krokodil Behko » 30 Aug 2012, 07:54

A šta im dodje to "Medžlis-tržni centar" ?
Jel, se tu skida obuća pred vratima pa zbog toga?

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 624 times

Post by Zagorka » 30 Aug 2012, 16:48

Vide ljudi nema nikad djeteta,sve se svezalo za igrice i fb,pa veli ne treba ovo više,da ga sravnimo :ooo
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Ministar Sadik Ahmetović davao djevojčici 100 maraka za seks

Post by Krokodil Behko » 09 Oct 2012, 11:46

Image

- Sadik Ahmetović, ministar - to je bilo u prvoj godini Građevinske škole. Odnos smo imali šest puta. Pet puta u "škodi" zelenoj, a jedanput u "golfu IV". To se dešavalo ispod betonjare, tu je dolazio sa tom škodom i ulazio u to žbunje. To je bilo prvi put u decembru 2009. godine, poslije još svaki mjesec dana, pet puta smo bili zajedno, svaki mjesec po jednom kad bi babi donosio moje stipendije... Za stipendiju je neni davao po 100 maraka - ovo je dio iskaza Tužilaštvu BiH u kojem je Romkinja Mersiha M. još 2010. godine opisala svoje odnose s ministrom sigurnosti Sadikom Ahmetovićem!

"Skini se"

U nastavku ispovijesti o Ahmetovićevoj monstruoznoj strani i moralnoj nakaradnosti, zbog kojih je do sada ucjenjivan te je u svojoj stranci, SDA, ali i u RS, postao marioneta za izvršavanje različitih političkih montaža, Mersiha detaljno priča o lokaciji njihovih susreta, pa i o detaljima tokom odnosa.

Posebno je gnusan dio u kojem Ahmetović djevojci koja je prvi razred srednje škole govori da "ne smije plakati kad je s njim, jer to vrijeđa njegovu ličnost". Prema svjedočenju, bilo je to dok ju je držao zaključanu u "škodi".

Image
Faksimil dijela zapisnika Tužilaštva BiH u kojem se vide Ahmetovićevo ime i dio svjedočenja o napastvovanju

- ...Baba je rekla da ja njoj završim posao oko zemlje, a da ja zauzvrat dobijam tebe za seksualne odnose. Ja sam odmah pokušala da otvorim vrata i da pobjegnem, ali to nisam uspjela jer su vrata bila zaključana i on je rekao: Ne možeš izaći iz auta jer su vrata zablindirana. Ja sam počela da plačem, on je odmah upalio auto i odvezao nas gdje je betonjara, ali ispod nje, gdje se zavukao u jedno šiblje, jer nas tu nije mogla vidjeti policija koja obezbjeđuje Memorijalni centar. Ugasio je auto i odmah mi je rekao da se skinem i da se puno ne raspravljam.

Dalje mi je nastavio govoriti da ne pokušavam pobjeći iz auta jer će me uhvatiti policija koja će uvijek vjerovati njemu, a ne meni, na šta me prethodno ubijedio govoreći da ima dobre veze. Skinula sam svu garderobu, poslije čega mi je rekao da spustim prednje suvozačevo sjedište na kojem sam ja sjedila. On je, dok je sjedio na svom sjedištu, skinuo sa sebe samo donji dio garderobe i prešao na moju stranu, gdje se naslonio među moje noge - opisuje Mersiha stravično Ahmetovićevo napastvovanje koje je preživjela i bila prisiljena o tome šutjeti.

Također, u zapisniku policije manjeg bh. entiteta dijelovi svjedočenja mlade Romkinje koja je prisiljena na seksualni odnos za 100 KM stipendije, ponavljaju se.

Prijetnja da šuti

Opisujući detaljno kako ju je ministar sigurnosti BiH, praktično, silovao, Mersiha navodi:

- Izvadio je plavu kesicu s kondomom i zubima je otvorio tu kesicu, a ja sam za to vrijeme plakala i pokrila oči da ne gledam. Stavio je kondom i odmah krenuo sa seksom, koji je trajao oko 15 minuta. Bila sam zgrčena i plakala sam. Sigurno se sjećam da mi je nakon pet-šest minuta rekao: "Nemoj da plačeš, to vrijeđa moju ličnost." Bilo je još tih vulgarnosti i gadosti: "Što plačeš, treba da ti bude drago što si sa ovakvom ličnošću. Ovo ne može svaka da dobije i bit ćeš ti dobra p*****a." Kada je svršio, samo mi je rekao: "Obuci se brže, žurim." Odatle me odvezao sa autom iznad moje kuće nekih 20 metara i rekao mi da izađem iz auta. Tada mi je rekao da niko ne smije da zna, jer se to podrazumijeva, kao što mi je i baba rekla - dio je Mersihine priče koju su zabilježile bh. policijske i pravosudne instance.

"Želim da budu kažnjeni po zakonu i pravdi"

- Svaki put kada mi je davao stipendiju kao Miss Roma, sveukupno šest puta, nada mnom je vršio obljubu. To je svaki put bilo u istom autu i na istom mjestu i znam da je samo jedan naš seksualni odnos bio bez zaštite. Kada sam se prvi put našla sa Sadikom u "Flamingu", služio nas je konobar Jovica. Što se tiče ostalih kontakata, četiri puta mi je rekao da dođem na raskršće kod semafora za Srebrenicu, gdje me pokupio, a zatim odveo na isto mjesto... Kada bi me Sadik odvezao kući poslije odnosa, moja baba bi meni samo rekla: "Daj mi te pare", znači da je ona znala da je meni Sadik davao novac. Poslije našeg posljednjeg kontakta, Sadik mi je nešto spominjao da kažem babi oko zemlje...

...Osjećam se žrtvovano i molim vas da mi pružite zaštitu i uslove za moj oporavak i dalji život. Želim da zločinci koji su počinili zlodjela budu kažnjeni po zakonu i pravdi... - kazala je Mersiha M. službenicima policije, Sigurne kuće i socijalnog rada koji su u februaru 2010. godine uzeli njen iskaz o tome kako ju je baba podvodila za novac, a među onima koji su je iskorištavali bio je ministar sigurnosti BiH Sadik Ahmetović.

d.avaz

paparaci
Hadžija
Hadžija
Been thanked: 1 time

Re: Ministar Sadik Ahmetović davao djevojčici 100 maraka za

Post by paparaci » 10 Oct 2012, 00:01

ako je istina i Ahmetovica i nanu :puca
NeK pUkNu DuSmAnI...

:srce S a n i c a - G r m e č :srce

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7389 times
Been thanked: 17181 times

Post by Maja » 10 Oct 2012, 00:04

Pa zar ovo nije stara vijest ili sam ja nešto pobrkala?

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 10 Oct 2012, 00:11

Danas osvanula na havazovom portalu. Ne vjerujem da je stara.
Naši političari toliko afera proizvode da te razumijem. Teško je i snaći se.

Snaga bosne :DD

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

ZA NEPOVJEROVATI: Ministri BiH otvorili butik u zgradi vlade

Post by Krokodil Behko » 12 Nov 2012, 11:34

Image

Vrlo zanimljive fotografije poslao je portalu Doznajemo.com jedan čitatelj. Na njima se vidi da je u zgradi u kojoj je smješteno Vijeće ministara Bosne i Hercegovine otvoren ni manje, ni više – nego butik!

Image

Naime, u jednoj prostoriji unutar lobija zgrade grčko-bosanskohercegovačkog prijateljstva na sarajevskom Marijin Dvoru uredno su, ispod grba BiH, posloženi rafovi s cipelama, držači odjeće, kožna galanterija…

Probali smo doznati o čemu je riječ. Butik tu, kako su nam kazali, neće ostati za stalno. Planirano je da ovaj mini prodavaonica bude na ovom mjestu do subote 17. novembra – i do tada će radnici Vijeća ministara i službi smještenih u ovoj zgradi moći kupovati izložene proizvode.

Image

No, zanimao nas je i cijeli niz drugih informacija. Čija je roba u butku? Kako se obavlja plaćanje? Ko je dao dozvolu i s kojom svrhom da se ovaj prostor koristi na opisani način i slično.

Zasad, odgovore nismo dobili. Obećali su nam se javiti iz Službe za zajedničke poslove institucija Bosne i Hercegovine, čiji su čelni ljudi u trenutku pisanja ovog teksta bili na “važnom sastanku”. Niti u službi za informiranje nismo doznali mnogo više…

Image

A zanima nas, a vjerujemo i dobar dio javnosti još ponešto. Kakve su cijene, jesu li jednako povoljne kao i u obližnjem zatvorenom restoranu gdje svoj “topli obrok” konzumiraju naši političari i državni službenici, primjerice…

doznajemo.com

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: ZA NEPOVJEROVATI: Ministri BiH otvorili butik u zgradi v

Post by silence » 12 Nov 2012, 11:51

Kakvi su, mogli bi sebi otvoriti i malu zelenu pijacu i mesnicu... A reklama bi bila "Kupujmo domaće"... :grana
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 12 Nov 2012, 11:55

To nije domaće a sasvim sigurno nije ni kineska roba.
Evo ja tipujem da je riječ o robi koju je zaplijenila Poreska uprava
i koju sada ministri i ostali političari kupuju po bagatelnoj cijeni.
Najviše će se obradovati gospodje ministarke koje će se utopliti
u skupocjenim bindama po cijenama ne većim od stotinjak kemića
po komadu. Da je sve pošteno oni ne bi izbjegavali dati odgovor
na pitanja o porijeklu robe i njenim cijenama.

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 12 Nov 2012, 19:44

Kako saznaju Nezavisne novine od zaposlenih, riječ je o robi trgovaca iz Zenice koji dva puta godišnje po 15 dana "izlože" odjeću i obuću i to traje već dvije godine.

"Tu je razna roba. Robu prodaju samo zaposlenim i daju na rate. Ovi što to drže imaju odobrenje Službe za zajedničke poslove institucija BiH. To je roba firme iz Zenice, 'Adi pro'. Dvije godine ovo traje, uglavnom su tu ovi iz Zenice i ostaju po 15 dana dva puta godišnje", kazali su neki od zaposlenih.

Tako u lobiju zgrade na Marijin-dvoru, koja se nalazi u neposrednoj blizini zgrade Parlamentarne skupštine BiH, u ovom svojevrsnom butiku, zaposleni državni službenici, namještenici i funkcioneri mogu kupiti kožne tašne, obuću, odjevne predmete poput jakni i košulja.

Cijene nisu baš i niske te tako dukserice koštaju oko 120 KM, džemperi i majice se kreću od 60 KM, hlače oko 100 KM, dok neke čizme koštaju i 300 KM.

U Službi za zajedničke poslove institucija BiH nezvanično su kazali da nikakav butik u "Zgradi prijateljstva između Grčke i BiH" ne postoji niti ga je ikada bilo te da bi za otvaranje butika trebalo da budu poduzeti svi zakonom predviđeni koraci potrebni za otvaranje radnje.

Međutim, zvaničan odgovor na pitanja da li su dali odobrenje za ovu prodaju robe, kome, te o čemu je riječ, iz Službe za zajedničke poslove institucija BiH danas nismo uspjeli dobiti.

silence
Inventar foruma
Inventar foruma

Post by silence » 12 Nov 2012, 20:07

A šta radi Trgovinska inspekcija.. :sok ? Smiju li oni zaviriti u te prostorije da vide o čemu se radi...ili se možda i oni tamo oblaće...? :grana
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 12 Nov 2012, 20:08

A zbog cega je ova vijest za ne povjerovati? :cudi

String
Legenda foruma
Legenda foruma
Has thanked: 1 time
Been thanked: 26 times

Post by String » 12 Nov 2012, 20:09

Jojjj eno onih zutih cizama na drugoj slici. :grana
Image

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 12 Nov 2012, 20:10

Valjda zbog toga što nije uobičajeno otvaranje butika u državnom parlamentu
i to mimo pravila i zakona. Jeste da smo svašta od ovih političara vidjeli ali ovo je
zaista dno dna. I to još ih puste da kupuju na rate jer su siromašni :oo

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

Post by Zagorka » 12 Nov 2012, 20:12

Krokodil Behko wrote:Valjda zbog toga što nije uobičajeno otvaranje butika u državnom parlamentu
i to mimo pravila i zakona. Jeste da smo svašta od ovih političara vidjeli ali ovo je
ovo dvoje boldanog je totalna normala kod nas,da je drugacije,bio bi ibret :oo

Pasaga
Hadžija
Hadžija
Has thanked: 3842 times
Been thanked: 2887 times

Post by Pasaga » 28 Dec 2012, 21:57

Zagorka wrote:
Krokodil Behko wrote:Valjda zbog toga što nije uobičajeno otvaranje butika u državnom parlamentu
ovo dvoje boldanog je totalna normala kod nas,da je drugacije,bio bi ibret :oo
Politicari jedne zemlje su ogledalo te zemlje,jel.
E sad,kako u svakom poslu treba da postoji kultura
ophodjenja,ponasanja tako i u politici.
To je medjutim malo visi nivo,DIPLOMATIJA.
Vodece zemlje u svetu godinama su gradili taj imidz,brend.
Mi smo tek u povoju,sto im opet nemoze biti opravdanje za ovakve majmunluke.
Iza nas je fin period diplomatskih aktivnosti,uzimemo li u obzir da je jedna vecina
iz proslog sistema ,koji su bili skolovani diplomati.
Jedan politicar koji hoce da bude shvacen ozbiljno,mora da izgradi svoj STALJING,
a za ovdasnje je to misaona imenica.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce

"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Ministar saobraćaja prelazi ulicu na crveno svjetlo

Post by Krokodil Behko » 26 Sep 2013, 20:47

Image

Pješaci su najranjiviji učesnici saobraćaja, upravo zbog toga ih trebaju čuvati vozači, ali još važnije je da čuvaju sami sebe, nažalost, crna hronika često govori upravo suprotno.

Kako bi provjerili da li i koliko uopšte pješaci i vozači poštuju semafor i saobraćajne propise, kolege iz Source.ba portala prije nekoliko dana proveli su određeno vrijeme na nekim od najprometnijih raskrsnica u glavnom gradu BiH.

Rezultat je bio sljedeći – vozača koji su prošli na crveno svjetlo na semaforu nije bilo, s druge strane, pješaka koji nisu poštovali propise bilo je na desetine. I zamislite ironije, među njima se našao, ni manje ni više, nego ministar saobraćaja Kantona Sarajevo Jusuf Bubica, i glavom i bradom.

- S obzirom da nam je u MUP-u KS potvrđeno da je za prelazak pješaka kroz crveno svjetlo na semaforu predviđena kazna od 50 KM, mi ćemo im se obratiti MUP-u KS, s dokaznim materijalom, kako bismo saznali da li će ministar Bubica dobiti kaznu, a naravno tražiti i dokaz da je istu i platio, piše spomenuti portal.

Trepavica

Re: Ministar saobraćaja prelazi ulicu na crveno svjetlo

Post by Trepavica » 28 Sep 2013, 21:51

I ?! Odnijeli dokaz o prelasku na pješačkom prelazu ? Ma sta je za ministra 50 km..sitnica..

Bla
i dva polipa
i dva polipa
Mood:
Has thanked: 1 time
Been thanked: 39 times

Re: Ministar saobraćaja prelazi ulicu na crveno svjetlo

Post by Bla » 28 Sep 2013, 22:09

Jedan jaran na čaršiji prešao, na zeleno za pješake na semaforu, pješke (a užasne mi rečenice). I uhvati ga drot peglati kako je prešao pored zebre pola metra... I, prepričava on: "jel' me to zezaš" govorim policajcu, a sve se osvrćem, kontam skrivena kamera. :D I naplati mu kaznu 30-40KM, ne sjećam se. :D
ćućešćećemoćeteće samsijesmostesu
:back: :underage: :no_mobile_phones: :do_not_litter: :stew: :pizza: :smoking: :ok:

Post Reply

Return to “Politika u BiH”