Prihvatate li kritike?
Moderator: Krokodil Behko
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3847 times
- Been thanked: 2890 times
- Status: Offline
Re: Prihvatate li kritike?
.Jarac....u horoskopu.... 

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
@Johny
Šta podrazumevaš pod "argumentovano"? Ako je suviše delikatno ne moraš odgovoriti.
Šta podrazumevaš pod "argumentovano"? Ako je suviše delikatno ne moraš odgovoriti.
- Calla
- Legenda foruma
- Has thanked: 2773 times
- Been thanked: 2207 times
,,ako je kritika dobronamjerna nju saslusam sagledam i odozgo,,odozdo,,sa strane ,poslazem i zasigurno nadem prikladno rjesenje za daljnju saradnju ,,ponekad se kriticaru i zahvalim sto me na vrjeme opomenuo da ne gubim vrjeme u pogresnom smjeru! 
ako je kritika nepravedna eee opa batoo,,
onda znam popaliti polje direktnim argumentima koji nimalo nisu slatki za osobu koja me nepravedno iskritikovala !i nemam obicaj da ljude ponizujem radije ostajem u rangu objektivnog iznosenja problema i suocavanju sa dugogodisnjim iskustvima sta bi bilo prakticnije !

ako je kritika nepravedna eee opa batoo,,
onda znam popaliti polje direktnim argumentima koji nimalo nisu slatki za osobu koja me nepravedno iskritikovala !i nemam obicaj da ljude ponizujem radije ostajem u rangu objektivnog iznosenja problema i suocavanju sa dugogodisnjim iskustvima sta bi bilo prakticnije !
Ljubav je igra za dvoje u kojoj oboje mogu pobjediti (Eva Gabor)
Prihvatam sve kritike ako imaju smisla, volim kad mi neko ukaže na nešto, cijenim. Jedino mi za ljubav MALO teže prihvatiti. 

Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456
Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.
Delikatno ili ne,pokusat cu ti obrazloziti.Kornelija wrote:@Johny
Kritiku "potkovanu" argumentima prihvatam.
Da bi lakse razumijela navescu ti jedan primjer.Ako mi saputnik kaze:"los si vozac jer si umalo zgazio pjesaka,prosao si dva puta kroz crveno na semaforu,vozio si na dva tocka u krivini,prebrzo vozis jer si 100 km presao za 40 min....",normalno je da cu prihvatiti takvu kritiku.
Ako treba i onaj drugi primjer(kritika bez argumenata)stojim ti na raspolaganju.

- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3847 times
- Been thanked: 2890 times
Ne prihvatit kritiku,je u najmanju ruku neodgovorno.
Kritika ce nekom biti upucena kad je covjek presao neku granicu,prag.
U vecini slucajeva su to dobronamjerne kritike koje nekad mogu
da zvuce kao savjeti.Osoba koja to prima nosalantno,to je nedisciplinovana i bahata osoba.
Kritika ce nekom biti upucena kad je covjek presao neku granicu,prag.
U vecini slucajeva su to dobronamjerne kritike koje nekad mogu
da zvuce kao savjeti.Osoba koja to prima nosalantno,to je nedisciplinovana i bahata osoba.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Terasa svjesti
- Inventar foruma
Prihvataram. Istu proanaliziram i prilagodim svoje postupke naravno uz obostani kompromis .
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).
(Michael de Montaigne).
Prihvaćam ..i sama sebe znam izkritizirati..ali približno mogu i ocijeniti je li kritika dobronamjerna, zlonamjerna ili obična zezancija...
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 

- Veca
- Uvijek slobodna!
- Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
- Has thanked: 21759 times
- Been thanked: 5846 times
...meni treba razumijevanje,a ne kritika!...ako bas volis kritizirat',pa imas brate,sebe!

Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!
- ina
- Mjesečarka
- Has thanked: 4672 times
- Been thanked: 6206 times
Kritika mi dodje kao biku crveno. 
A bik ne razlikuje boje, vise mu smeta necije mlataranje ispred nosa. Tako i meni.
Ako kriticar zna pronaci odgovarajuci nacin i vrijeme, uz sve to lijepo i navede razloge svoje kritike,
pametno je prihvatiti, ili ako nista, razmisliti o recenom.
Ako samo zeli hlupetati bez temelja, vrijedjati i ponizavati, sve svoje rijeci moze samom/j sebi fino
spakovati i servirati za dorucak, rucak i veceru.

A bik ne razlikuje boje, vise mu smeta necije mlataranje ispred nosa. Tako i meni.
Ako kriticar zna pronaci odgovarajuci nacin i vrijeme, uz sve to lijepo i navede razloge svoje kritike,
pametno je prihvatiti, ili ako nista, razmisliti o recenom.
Ako samo zeli hlupetati bez temelja, vrijedjati i ponizavati, sve svoje rijeci moze samom/j sebi fino
spakovati i servirati za dorucak, rucak i veceru.
Svijest ima sidrište.
Upravo ko sto Ina kaze, zavisi ko i pod kakvim uvjetima me kritizira. Ako je te recimo neko ko me cesto i hvali, ne samo kritikuje, neko za koga pouzdano znam da mu je stalo do mene, tada cu vjerovatno usvojiti kritiku i necu je shvatiti kao napad na moju licnost vec iskljucivo na neko moje ponasanje.
- Terasa svjesti
- Inventar foruma
Naviko , šta misliš je li ovo ozbiljno, eto ti ništa ne valjaš. 

(Michael de Montaigne).
(Michael de Montaigne).
- Terasa svjesti
- Inventar foruma

(Michael de Montaigne).
(Michael de Montaigne).
Terasa svjesti wrote:Naviko , šta misliš je li ovo ozbiljno, eto ti ništa ne valjaš.

Mislim i da je ozbiljno, pa tudje negativno misljenje nije jedini dokaz moje vrijednosti. Svako moze i ima pravo da misli sto hoce, a ako bolje razmislim da li i ja sama imam kritike prema drugim, da li sam nekad preostra da li mi se sve i svako svidja ??? Imam kritike, i znam biti ostra ( rijetko doduse).
Ali vazno je prihvatiti sebe sa svim svojim manama i vrlinama, jer sva ih ljudska bica imaju, i svi smo podjednako vrijedni. bez obzira sto znamo il neznamo, bez obzira sto imamo il nemamo.