Zašto su školarci sve brutalniji?
Moderator: Krokodil Behko
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2566 times
- Been thanked: 7924 times
- Status: Offline
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2190 times
- carobnjak N
- Forum [Bot]
- Has thanked: 801 times
- Been thanked: 927 times
Re: Zašto su školarci sve brutalniji?
moj profesore to se riješi šamarčinom
niko te ne može spasiti osim tebe (Bukovski)
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1585 times
- Been thanked: 2949 times
Zato sto im puno daju gradiva 

Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.
https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8660 times
- Been thanked: 5398 times
Fizickim nasiljem se nista ne postize.
Lupate bezveze!
Lupate bezveze!
The Dark Side Of The Forum...
- greeneyes
- Hadžija
- Has thanked: 6125 times
- Been thanked: 6703 times
Donesu iz kuce..
1n73LL1g3nc3 15 7h3 4b1L17Y 70 4D4P7 70 CH4NG3
A ni vikanjem

Nema razgovora dijete-roditelj iz raznoraznih razloga,neshvaćenost,želja za pažnjom koja je svima nama potrebna i traženje iste na pogrešan način,pogrešan pristup roditelja ili nastavnika,razni poremećaji vrijednosti i td.
Nagomilani bijes,frustracije...mora nekako i negdje izbiti.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8660 times
- Been thanked: 5398 times
Naveo sam vec ranije da nasilje ne mora nuzno biti fizicko.Nice try wrote: 28 Apr 2019, 18:00A ni vikanjem![]()
Nema razgovora dijete-roditelj iz raznoraznih razloga,neshvaćenost,želja za pažnjom koja je svima nama potrebna i traženje iste na pogrešan način,pogrešan pristup roditelja ili nastavnika,razni poremećaji vrijednosti i td.
Nagomilani bijes,frustracije...mora nekako i negdje izbiti.
Dakle podrazumijeva se i urlanje, vikanje i sl. u tu kategoriju.
Sve se to iz kuce nosi u skolu i u drustvo.
The Dark Side Of The Forum...
Za sve je kriv Marvel studio, dok ne prosvira metak i shvatis da nisi Ironmen, tj. ako budes imao priliku shvatiti. A nisi bogami ni Yuri Boyka 

Question everything.
Nisam namjerno htjela da spominjem nasilne crtiće i filmove jer kako god pogledaš ni oni birvaktile nisu bili smirujući niti je nedostajalo nasilnih scena.rethna wrote: 28 Apr 2019, 18:05 Za sve je kriv Marvel studio, dok ne prosvira metak i shvatis da nisi Ironmen, tj. ako budes imao priliku shvatiti. A nisi bogami ni Yuri Boyka![]()
Razlika je u apsorpciji toga serviranog.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
Vidi, nije ni zanemariv uticaj svega toga.Nice try wrote: 28 Apr 2019, 18:09Nisam namjerno htjela da spominjem nasilne crtiće i filmove jer kako god pogledaš ni oni birvaktile nisu bili smirujući niti je nedostajalo nasilnih scena.rethna wrote: 28 Apr 2019, 18:05 Za sve je kriv Marvel studio, dok ne prosvira metak i shvatis da nisi Ironmen, tj. ako budes imao priliku shvatiti. A nisi bogami ni Yuri Boyka![]()
Ali nije ni roditeljstvo za svakoga, odnosno da se mnogi upuste u ulogu za koju nisu jos spremni. Moje skromno misljenje.
Question everything.
Džaba,svako za sebe misli da je dobar roditelj,a naravno da ne možeš nikome zabraniti da se ostvari u toj ulozi.rethna wrote: 28 Apr 2019, 18:11Vidi, nije ni zanemariv uticaj svega toga.Nice try wrote: 28 Apr 2019, 18:09
Nisam namjerno htjela da spominjem nasilne crtiće i filmove jer kako god pogledaš ni oni birvaktile nisu bili smirujući niti je nedostajalo nasilnih scena.
Ali nije ni roditeljstvo za svakoga, odnosno da se mnogi upuste u ulogu za koju nisu jos spremni. Moje skromno misljenje.
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
Esencija problema , nerazmisljanje.Nice try wrote: 28 Apr 2019, 18:21Džaba,svako za sebe misli da je dobar roditelj,a naravno da ne možeš nikome zabraniti da se ostvari u toj ulozi.rethna wrote: 28 Apr 2019, 18:11
Vidi, nije ni zanemariv uticaj svega toga.
Question everything.
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
- Been thanked: 1 time
brutalniji su jer uče od onih oko sebe, od društva.
uče od korumpiranih na vodećim pozicijama, od parazita u poslaničkim stolicama, od nacionalista i fašista na vlasti...kakav će biti neko ko se truje od rođenja, pa zatrovan, logično.
jedini lijek je u dobroj edukaciji, u dobrim edukatorima i sistematičnom pristupu sa mnogo strpljenja...
a toga, ne da fali, negooooo..... ali nema drugog načina, instant ne može, a malo je ljudi koji imaju istinsku volju da izgrađuju dobar sistem.
elem, robijaj i šuti.
brutalna ponašanja djece su samo posljedica, džaba liječiti individualne ispade kad je uzrok haman nedodirljiv, od glave treba, jel...a glava ....troglava glava čudovišta...i haj ti to smakni...,
uče od korumpiranih na vodećim pozicijama, od parazita u poslaničkim stolicama, od nacionalista i fašista na vlasti...kakav će biti neko ko se truje od rođenja, pa zatrovan, logično.
jedini lijek je u dobroj edukaciji, u dobrim edukatorima i sistematičnom pristupu sa mnogo strpljenja...
a toga, ne da fali, negooooo..... ali nema drugog načina, instant ne može, a malo je ljudi koji imaju istinsku volju da izgrađuju dobar sistem.
elem, robijaj i šuti.
brutalna ponašanja djece su samo posljedica, džaba liječiti individualne ispade kad je uzrok haman nedodirljiv, od glave treba, jel...a glava ....troglava glava čudovišta...i haj ti to smakni...,
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 46618 times
- Been thanked: 8344 times
Nije samo to,da je to u pitanju ispravilo se to brzo, fazon je u narodu, neozbiljan narod. Radnici gledaju kako ce pokrast poslodavca a poslodavac kako ce pokrast radnike, dodje babo kuci i pocne psovat od do i malo prepricavat dogadjaje sa posla a djeca kupe ko spuzva. Roditelji ili komsije strasljivi pa samo furaju nacionalisticku pricu i djecu od malih nogu nacionalno naelektrisu, uce ih da ne postuju autoritet i da lazu, varaju i sakrivaju (pogotovo sto se tice voznje i u skoli).lejlamo wrote: 19 May 2019, 11:00 brutalniji su jer uče od onih oko sebe, od društva.
elem, robijaj i šuti.
brutalna ponašanja djece su samo posljedica, džaba liječiti individualne ispade kad je uzrok haman nedodirljiv, od glave treba, jel...a Hanijeva sandzacka glava ....troglava Hanijeva sandzacka glava čudovišta...i haj ti to smakni...,
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
- Been thanked: 1 time