Uspjeh
Moderator: VIP
- Hannibal
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 6850 times
- Been thanked: 2190 times
- Status: Offline
- Mutevelija
- Selonačelnik
- Has thanked: 1585 times
- Been thanked: 2951 times
Re: Uspjeh
U ratu nisi samo centriran na sebe , nego na sva desavanja oko tebe, smrt ti je ko kragna u ratu, pa tako da je samoubojstvo luksuz 
jer ljudi gube zivote, i odmah vrjednujes vise zivot.
Ubiti se u ratu bi bila ludost kad vidis neko zavrsi u logoru, neko biva ubijen neko mucen itd.
A kad si u miru analiziras puno planiras jos vise, rađa se anksioznost, koja rezultira nezadovoljstvom kojim je izhod depresija.
Za depresiju treba tisina i mirnoca, kazu da je u ratu najgore bilo kad je tisina, ne znas sta ce biti neizvijesnot, najvise su volili vojnici da se puca, a ne da se ceka u rovu i ocekuje sudbina.

jer ljudi gube zivote, i odmah vrjednujes vise zivot.
Ubiti se u ratu bi bila ludost kad vidis neko zavrsi u logoru, neko biva ubijen neko mucen itd.
A kad si u miru analiziras puno planiras jos vise, rađa se anksioznost, koja rezultira nezadovoljstvom kojim je izhod depresija.
Za depresiju treba tisina i mirnoca, kazu da je u ratu najgore bilo kad je tisina, ne znas sta ce biti neizvijesnot, najvise su volili vojnici da se puca, a ne da se ceka u rovu i ocekuje sudbina.
Posmatraču mog posta.
Jednaki smo mi skoro oba.
Ja sam juče bio takav
Ti ćeš sutra biti ovakav.

https://bosanski-forum.com/viewtopic.php?t=411&start=4820
Ja sam juče bio takav
Dobijes malo morgenMister No wrote: 26 Oct 2019, 23:15
Dobijes od sistema (drzave) sve elementarno (i vise od toga), a onda izmislis sebi razlog da budes u "badu".

Da se ovde ista dobija, ja, moj cojek i moja djeca ne bi drmali po 200 radnih sati sedmicno.
Zahvaljujuci samo tome, ja sam nesto dobila. S tolko rada, slozit ces se, dobila bi bilo gdje.
I slazem se s Mutevelijom, u ratu je bilo vise empatije. Kaze se da kad su vremena teska, ljudi du dobri i obrnuto.
-
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 986 times
- Been thanked: 839 times
zatvoriti vrata svakoj nadi
too dark for finding my ground.. and trees.. shiver and sway..
- Vanilla
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 4905 times
- Been thanked: 6455 times
I to mi je ok.Maja wrote: 26 Oct 2019, 20:16 Slazem se s lejlom. Uspjeh je kad dodjes do te faze kad mozes sebi reci da si zadovoljan svojim zivotom.
Ali nesto imam osjecaj da je malo ko zadovoljan. Ako je uspjesan u jednom segmentu, nije zadovoljan drugim.
Bitno je doci do primarnog zadovoljstva, ono za koje smo dosta toga odradili i tezili da ga ostvarimo, ova ostala dobro i dodju, da se ne uljuljamo, da uvijek postoji ona eh, da mi je. Ima nesto u tome eh, da mi je.
U turskom jeziku postoji jedna predivna riječ, sensizlik, koje nema ni u jednom drugom jeziku. Označava nedostajanje jedne konkretne osobe, odsutnost jednog čovjeka ili jedne žene. Stanje bez tebe. Ne samoća. Ne usamljenost. Nego jednostavno beztobost...
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8677 times
- Been thanked: 5420 times
Ovdje je 50 % nezaposlenih i drndali bi, a vecina ih je i drndala, puno vise od vas za daleko manju platu, i to kod istih tih Amerikanaca.navika wrote: 26 Oct 2019, 23:27Dobijes malo morgenMister No wrote: 26 Oct 2019, 23:15
Dobijes od sistema (drzave) sve elementarno (i vise od toga), a onda izmislis sebi razlog da budes u "badu".![]()
Da se ovde ista dobija, ja, moj cojek i moja djeca ne bi drmali po 200 radnih sati sedmicno.
Zahvaljujuci samo tome, ja sam nesto dobila. S tolko rada, slozit ces se, dobila bi bilo gdje.
I slazem se s Mutevelijom, u ratu je bilo vise empatije. Kaze se da kad su vremena teska, ljudi du dobri i obrnuto.
Da ti pomognem, radna sedmica je bila 72 sata, a satnica majstora (automehanicari, limari, vozaci.. ) koji je radio u bazi kod Amera je iznosila 3 KM, i to u brutu.
Prevodioci i inzenjeri su imali 6 KM.
Nema godisnjeg i nema bovanja.
Na hiljade ih radilo i bilo sretno sto rade kod njih.
Posle produzili Ugovore pa otisli sa njima u Irak i Afganistan.
I nemoj ziva - bila nikad vise o tome kako Bosanci nece da rade, jer ti dodjes na godisnji pa ih kao vidis bez posla.
Last edited by Mister No on 26 Oct 2019, 23:58, edited 1 time in total.
The Dark Side Of The Forum...
- dadojović
- Forum [Bot]
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
[/quote]
Malo pojašnjenje za ovu teoriju.
Vojnici ne vole tišinu, jer to obično znači da ti se neprijatelj približava. Ne pucaju da ne privlače pažnju ili da ne pucaju po svojim vojnicima koji ti se približavaju.
Zato se tišina ne voli. Kada e puca znaš gdje je neprijatelj i šta radi.
[/quote]
Malo pojašnjenje za ovu teoriju.
Vojnici ne vole tišinu, jer to obično znači da ti se neprijatelj približava. Ne pucaju da ne privlače pažnju ili da ne pucaju po svojim vojnicima koji ti se približavaju.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
-
- Seksologinja
- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 716 times
pff, aristokratije Skandinacije znatno bolje zivi od Engleske aristorkatijeSocrates wrote: 26 Oct 2019, 22:51 Eto, neki dan gledam neki dokumentarac o Prince Harriju i Meghan Markle i njihovom putu po Africi.
Naizgled, ništa im ne bi trebalo faliti, on zlatnom kašikom hranjen od rođenja, ona se udala za princa.
Međutim, i to su ljudi koji su stavljeni u specifičan splet okolnosti. Igraju uloge u koje su stavljeni, on od rodjenja, ona sopstvenom odlukom.
Medjutim, ako ih gledam kao ljude, a ne kao royal couple, ništa njihov život nije lakši od mog. Čak bih rekao da je i teži. Ja u njihovim očima mogu da vidim patnju.
Namjerno spominjem aristokratiju, jer je to ekstremni primjer.
Šta je falilo, naizgled, Chris Cornellu? Imao je profesionalni uspjeh, vjerovatno veći nego što je ikad sanjao da će postići. Nasao je i ljubav. Objesi se čovjek.
Anyway, niko nije rekao da je život lak. Enjoy the journey, jer o destinaciji još pojma nemamo.
Imate cast da predate štafetu. Na ovaj ili onaj način.
Čestitam.![]()

uostalomm, mnogi aristokrati su se odrekli titule, ali nisu izgubili imovinu

a taj CC , pa cojek patio od depresije cijeli zivot, fepresija je bolest, znaci, nije bio adekvatno lijecen

i, opet, nisi nista rekao

Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
-
- Seksologinja
u US 20 procenata populacije radi dva posla sa ciljem da prezivi , a to nije normlanonavika wrote: 26 Oct 2019, 23:27Dobijes malo morgenMister No wrote: 26 Oct 2019, 23:15
Dobijes od sistema (drzave) sve elementarno (i vise od toga), a onda izmislis sebi razlog da budes u "badu".![]()

u ratu u republici srpskoj ja nisam primjetila tu empatiju o koojoj vi pisete iz rata u federaciji

u ratu se narod udruzi, jer je sijestan da ce tako prezivjeti, nema to veze sa emptijom, vec sa perzivljavanjem
- Mutevelija
- Selonačelnik
Malo pojašnjenje za ovu teoriju.dadojović wrote: 26 Oct 2019, 23:38 Za depresiju treba tisina i mirnoca, kazu da je u ratu najgore bilo kad je tisina, ne znas sta ce biti neizvijesnot, najvise su volili vojnici da se puca, a ne da se ceka u rovu i ocekuje sudbina.
[/quote]
Pa to i kazem u ratu znas na cemu si generalno, a u miru ne znas (tisina je taj mir, ne znas sta ces odakle ce doci sta, razmisljas, anskioznost brige)
Da li su ljudi depresivniji u opsadi ili u ratu na bojnom polju kad si pod adrenalinom i kad ides, dakle moras ici.
Rat je kretanje, mir je "stagniranje", u ratu te niko nista ne pita prezivljavas kako znas i umijes u miru zanivljas vise .
U ratu su smanjene kriterijumi u miru nisu u miru da ti je jos, u ratu si zadovoljan sto si ziv i zdra i sit.
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Ma eto ti govoriš svašta, briga.
Jednu smislenu riječ nisi napisala na ovoj temi. Kad je i Leila odustala zbog tebe, onda je jasno.

Jednu smislenu riječ nisi napisala na ovoj temi. Kad je i Leila odustala zbog tebe, onda je jasno.
. . . . . . . . .
-
- Seksologinja
crncima u US je unaprijed otezan zivot, prije rodjenja , ali, nema veze, svima nam je tesko 

-
- Seksologinja
ti si na ovoj temi jos uvijek tanak, nemoj zivotati druge petljaiti u konverzacijuSocrates wrote: 26 Oct 2019, 23:44 Ma eto ti govoriš svašta, briga.![]()

-
- Seksologinja
rat je jedno veliko sranje a ti ga nisi ni dozivoMutevelija wrote: 26 Oct 2019, 23:41
Rat je kretanje, mir je "stagniranje", u ratu te niko nista ne pita prezivljavas kako znas i umijes u miru zanivljas vise .
U ratu su smanjene kriterijumi u miru nisu u miru da ti je jos, u ratu si zadovoljan sto si ziv i zdra i sit.

- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Pa eto sta si ti rekla?statebriga wrote: 26 Oct 2019, 23:46ti si na ovoj temi jos uvijek tanak, nemoj zivotati druge petljaiti u konverzacijuSocrates wrote: 26 Oct 2019, 23:44 Ma eto ti govoriš svašta, briga.![]()
Jednu smislenu riječ nisi napisala na ovoj temi. Kad je i Leila odustala zbog tebe, onda je jasno.![]()
Da svi startujemo iz drugačije pozicije? Da ima nepravde u svijetu?
Da je to razlog da sta?
Sta je točno tvoj argument?
. . . . . . . . .
- Mutevelija
- Selonačelnik
To I kazemstatebriga wrote: 26 Oct 2019, 23:47rat je jedno veliko sranje a ti ga nisi ni dozivoMutevelija wrote: 26 Oct 2019, 23:41
U ratu su smanjene kriterijumi u miru nisu u miru da ti je jos, u ratu si zadovoljan sto si ziv i zdra i sit.![]()

Kad.vidis.covjeka bez.noge nije.ti zao sto nemas.bicikla
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav
-
- Seksologinja
ne pravi se budala , a znam da nisi ni glup , necu ponavljatiSocrates wrote: 26 Oct 2019, 23:49Pa eto sta si ti rekla?statebriga wrote: 26 Oct 2019, 23:46
ti si na ovoj temi jos uvijek tanak, nemoj zivotati druge petljaiti u konverzaciju![]()
Da svi startujemo iz drugačije pozicije? Da ima nepravde u svijetu?
Da je to razlog da sta?
Sta je točno tvoj argument?

-
- Seksologinja
haaa!?Mutevelija wrote: 26 Oct 2019, 23:49To I kazem
- Mutevelija
- Selonačelnik
Kazem.da.je.rat.gore stanje jer.si zadovoljan onim.sto imas.statebriga wrote: 26 Oct 2019, 23:51haaa!?Mutevelija wrote: 26 Oct 2019, 23:49
To I kazem
Nisi ni.ti bila u Arabiji pa citas arapski horoskop
Posmatraču mog posta.
Ja sam juče bio takav

Ja sam juče bio takav