Mislite li da na forumu ima previse offtopica?
Moderators: Krokodil Behko, Urednik foruma
-
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 1000 times
- Been thanked: 869 times
- Status: Online
Re: Mislite li da na forumu ima previse offtopica?
ja vala ne volim kad neko na temu koja je zamišljena kao ozbiljna uleti sa hihihaha pričom.. razumijem da je to nekom zanimljivo, pa red je da priznam da sam i ja neke zanimljive diskusije razvodnio pokušajima humora, al najbolje je, ipak, kad je sve na svom mjestu.. zajebancija na temama za zajebanciju, ozbiljan diskurs na temama za ozbiljan diskurs, s tim da je u takvoj postavci stvari potrebno da moderatori brzo i odlučno djeluju kad neko razmjenu argumenata pokuša povući prema razmjeni uvreda; inače će članovi biti obeshrabreni da daju kvalitetan doprinos forumu..
too dark for finding my ground.. and trees.. shiver and sway..
- spacebound
- Urednik foruma
- Has thanked: 9744 times
- Been thanked: 16376 times
- Status: Offline
Stvar je u tome da se ima sasvim dovoljno tema za laganicu, salu, zezanje, cijeli jedan podforum. Zasto se to isto mora povlacit po svim ostalim aktuelnim temama? Jer ako udjes na temu o koroni zelis procitati neku informaciju, vijest, necije iskustvo. Ok, izmedju par postova laganice, neka sala, svi mi odemo u off nekad. Ali to se ne zna zaustaviti na par postova, nego vecinom ide unedogled, dok se ne prebaci na trosjed ili gdje vec. A onda dignuti nosevi, jer zaboga zasto nas prebacujete 
Hajde da svi koristimo forum lijepo, vodeci racuna o temama, jer ako se sve bude pisalo svugdje gubi se poenta foruma, zar ne?
Ja znam da vas se dosta privatno zna, da imate svoje price, svoje zezancije, ali hajde malo da budemo obzirni prema drugima, pa da sve to smjestimo gdje pripada.
Meni ne smeta ni prebacivati, ali mi smeta da mi sati u tome prodju, imam ja i zivot i ne mogu non stop visit na sortiranju postova po odgovarajucim temama, a uostalom i ja sam forumas i zelim da pisem.

Hajde da svi koristimo forum lijepo, vodeci racuna o temama, jer ako se sve bude pisalo svugdje gubi se poenta foruma, zar ne?
Ja znam da vas se dosta privatno zna, da imate svoje price, svoje zezancije, ali hajde malo da budemo obzirni prema drugima, pa da sve to smjestimo gdje pripada.
Meni ne smeta ni prebacivati, ali mi smeta da mi sati u tome prodju, imam ja i zivot i ne mogu non stop visit na sortiranju postova po odgovarajucim temama, a uostalom i ja sam forumas i zelim da pisem.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.
- Beni
- Fuck you
- Mood:
- Has thanked: 2250 times
- Been thanked: 5328 times
Salko je najgori
Fuck you a friendly note to start the day
- arzuhal
- Forum [Bot]
- Location: čajdžinica "Kod nefsu-l-levvame", u budžaku politički nekorektnih
- Has thanked: 570 times
- Been thanked: 1138 times
Nema dovoljno tema o seksu, za zajebanciju i za igrice, i onda je normalno da raja u neko doba frcne i počne budalesat po ozbiljnim temama... 

Ceterum censeo Republica serviica esse delendam.
- Beni
- Fuck you
- Mood:
Venera sto zna usrat temu allahudragi
- dadojović
- Forum [Bot]
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
Nema potrebe za danjnom raspravom. Iz čista mira, ničim izazvan obratio si joj se ružno, ona ti je uzvratila i idemo dalje.
Bez tenzija. Nema zbilja potrebe za tim.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
-
- Seksologinja
- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 716 times
a, gle, vi iz moderacije ne vidite puno takvih "gresaka", tip mi se ovako obaraca dugo vremena

Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9398 times
- Been thanked: 11156 times
Da sam bacao na Trosjed, s te teme, ne bi bilo više od par hiljada postova.
Ma nije problem što smo u karanteni, nego što si i ti u karanteni

Nice try wrote: 10 Apr 2020, 15:55
Možeš prošetati i bez auta.
Nije život samo ono što mi želimo da radimo i kako želimo.
Prilagodimo se svemu.
Ovo stanje neće trajati još par dana...
Ti si jedan ogromni optimista, ako misliš da će potrajati još samo par dana.
Tvoj je optimizam toliki, da je ujedno i

Ima. Nerijtko, samo skrolam po tri-četiri stranice neke teme, jer je čitanje besmisleno.Duminjo wrote: 10 Apr 2020, 16:03
Ima sigurno i onih kojima je taj pretjerani off vise na vrh glave i jednostavno gube volju da udju na Forum.
Ako je i bilo nešto duhovito, to je bilo prije tri sata i prošo voz.
Duminjo wrote: 10 Apr 2020, 16:03 Na nekim temama se bas pretjeruje. Evo npr bas taj outfit i selfi koji vecini ne smeta, meni "smeta". Bolje da kazem, ohladio i udjem u njih samo kad bas sve pregledam i kad mi je dosadno. Em nema slika (zbog cega i jesu te teme) em se samo prica i uvijek isto. Ako su mi te teme dosadile, moguce da danas sutra dosade i ostale zbog istog ili slicno razloga.
I sam samo skrolam po outfitima i selfijima, pošto obično bude jedna slika na 5 stranica.
Ali, ako bismo odvajali komentare na neku drugu temu, onda niko ne bi pisao ništa, a mnogi bi i zanemarili, pa tako da se ne može postići mnogo.
Činjenica, ne može sve ni biti pod konac, ali u svemu bi trebale postojati granice.
Gledano iz moderatorskog ugla, sve dok se Venera drži teme, bez obzira na njen stav, ukoliko ne vrijeđa nikoga, ona može šarati o maskama koliko god želi. Neki je drugi problem, što se pola foruma osjeti pozvano, da joj replicira, pa replika na replikinu repliku itd.Duminjo wrote: 10 Apr 2020, 16:03 Sto se tice teme o koroni, kad je vec svjez primjer, sta imam pisat tamo kad Venera ispise deset stranica o tome da je nosenje maski glupost a nedavno zbog maski umal medjunarodni incident nije izbio. Ljudi cijeli zivot uce o tim bobama i maskama. Kazu jedno al je njoj vruce sa istom (mada bih prije reko da cisto trola temu i zajebava narod po obicaju) i ide ubjedjivanje do beskonacnosti, dok njoj ne dosadi.. Jebla te maska, nabij je u guzicu vise. I onda kao vecini smeta off a ista ta većina poleti da se ubjedjuje Sa venerom.. Aj bizi u krc![]()
U pravu si.SmokingMan wrote: 10 Apr 2020, 16:11 Krajnja neozbljnost na temi Corona, premalo edukativnog sadržaja, iste toxic navike se prelijevaju sa teme na temu. Shvatam povremeno odskakanje sa pravca teme, i neka, treba malo prodrmati raju nekom pošalicom, crnim humorom, ali kada nešto uzme maha, to je nemoguće više korigovati.
Npr, ne bavim se više statistikama, vezano za Koronu, jer sam primjetio, da to svima smeta

Isto tako, Socrates je bio nepoželjan, pošto je zabrinuo članstvo prognozama, ali, pripišimo to postfaktičkom dobu.
Lijeno je raditi sto puta isto, bez obzira na vrstu posla. Pogotovo je lijeno, ako se isto toliko puta kaže - nemojte.
Zadnji koji je to izjavio, bio je to jedan mlad forumaš, primjeran vjernik, talentovan za hifz, uvijk sa svjetlom vjere u očima. Ali, nestao je, kao da je u zemlju propao, kao da ga je voz pokupio kod Hadžića..
Poslije dvije godine, vratio se, dal iz Istambula, dal sa dunjama ili bez njih i prvo što je uradio, okačio sliku svoje gole koke - apačikte. Čuvaj se momak.
viewtopic.php?f=9&t=3738
-
- Seksologinja
- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 716 times
dobor, ja odoh sa forumaKrokodil Behko wrote: 10 Apr 2020, 18:10
Nice try wrote: 10 Apr 2020, 15:55
Možeš prošetati i bez auta.
Nije život samo ono što mi želimo da radimo i kako želimo.
Prilagodimo se svemu.
Ovo stanje neće trajati još par dana...
Ima. Nerijtko, samo skrolam po tri-četiri stranice neke teme, jer je čitanje besmisleno.Duminjo wrote: 10 Apr 2020, 16:03
Ima sigurno i onih kojima je taj pretjerani off vise na vrh glave i jednostavno gube volju da udju na Forum.
Duminjo wrote: 10 Apr 2020, 16:03 Na nekim temama se bas pretjeruje. Evo npr bas taj outfit i selfi koji vecini ne smeta, meni "smeta". Bolje da kazem, ohladio i udjem u njih samo kad bas sve pregledam i kad mi je dosadno. Em nema slika (zbog cega i jesu te teme) em se samo prica i uvijek isto. Ako su mi te teme dosadile, moguce da danas sutra dosade i ostale zbog istog ili slicno razloga.
I sam samo skrolam po outfitima i selfijima, pošto obično bude jedna slika na 5 stranica.
Ali, ako bismo odvajali komentare na neku drugu temu, onda niko ne bi pisao ništa, a mnogi bi i zanemarili, pa tako da se ne može postići mnogo.
Činjenica, ne može sve ni biti pod konac, ali u svemu bi trebale postojati granice.
Gledano iz moderatorskog ugla, sve dok se Venera drži teme, bez obzira na njen stav, ukoliko ne vrijeđa nikoga, ona može šarati o maskama koliko god želi. Neki je drugi problem, što se pola foruma osjeti pozvano, da joj replicira, pa replika na replikinu repliku itd.Duminjo wrote: 10 Apr 2020, 16:03 Sto se tice teme o koroni, kad je vec svjez primjer, sta imam pisat tamo kad Venera ispise deset stranica o tome da je nosenje maski glupost a nedavno zbog maski umal medjunarodni incident nije izbio. Ljudi cijeli zivot uce o tim bobama i maskama. Kazu jedno al je njoj vruce sa istom (mada bih prije reko da cisto trola temu i zajebava narod po obicaju) i ide ubjedjivanje do beskonacnosti, dok njoj ne dosadi.. Jebla te maska, nabij je u guzicu vise. I onda kao vecini smeta off a ista ta većina poleti da se ubjedjuje Sa venerom.. Aj bizi u krc![]()
U pravu si.SmokingMan wrote: 10 Apr 2020, 16:11 Krajnja neozbljnost na temi Corona, premalo edukativnog sadržaja, iste toxic navike se prelijevaju sa teme na temu. Shvatam povremeno odskakanje sa pravca teme, i neka, treba malo prodrmati raju nekom pošalicom, crnim humorom, ali kada nešto uzme maha, to je nemoguće više korigovati.
Npr, ne bavim se više statistikama, vezano za Koronu, jer sam primjetio, da to svima smeta
Isto tako, Socrates je bio nepoželjan, pošto je zabrinuo članstvo prognozama, ali, pripišimo to postfaktičkom dobu.
Lijeno je raditi sto puta isto, bez obzira na vrstu posla. Pogotovo je lijeno, ako se isto toliko puta kaže - nemojte.
Zadnji koji je to izjavio, bio je to jedan mlad forumaš, primjeran vjernik, talentovan za hifz, uvijk sa svjetlom vjere u očima. Ali, nestao je, kao da je u zemlju propao, kao da ga je voz pokupio kod Hadžića..
Poslije dvije godine, vratio se, dal iz Istambula, dal sa dunjama ili bez njih i prvo što je uradio, okačio sliku svoje gole koke - apačikte. Čuvaj se momak.
viewtopic.php?f=9&t=3738

Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Venera wrote: 10 Apr 2020, 18:12dobor, ja odoh sa forumaKrokodil Behko wrote: 10 Apr 2020, 18:10
Ima. Nerijtko, samo skrolam po tri-četiri stranice neke teme, jer je čitanje besmisleno.
Gledano iz moderatorskog ugla, sve dok se Venera drži teme, bez obzira na njen stav, ukoliko ne vrijeđa nikoga, ona može šarati o maskama koliko god želi. Neki je drugi problem, što se pola foruma osjeti pozvano, da joj replicira, pa replika na replikinu repliku itd.
U pravu si.
viewtopic.php?f=9&t=3738![]()
Pročitaj do kraja.
- dadojović
- Forum [Bot]
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
Sve što vidimo, a krši pravila foruma, obrišemo. Ili na drugi način sankcioniramo.Venera wrote: 10 Apr 2020, 18:07a, gle, vi iz moderacije ne vidite puno takvih "gresaka", tip mi se ovako obaraca dugo vremenadadojović wrote: 10 Apr 2020, 18:05
Nema potrebe za danjnom raspravom. Iz čista mira, ničim izazvan obratio si joj se ružno, ona ti je uzvratila i idemo dalje.
Bez tenzija. Nema zbilja potrebe za tim.![]()
Ne možemo sve vidjeti isti trenutak. Dosta toga naknadno obrišemo. Zato ako vas netko uvrijedi prijavljujte postove koji su uvredljivog sadržaja.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Za pisce dugih postova.
Napisao sam hrpu komentara i postao u 18.10.
Venera je replicirala u 18.12. To znači da nije ni pročitala, do kraja.
Razmislite malo, ako se odlučite na post duži od deset redova
Napisao sam hrpu komentara i postao u 18.10.
Venera je replicirala u 18.12. To znači da nije ni pročitala, do kraja.
Razmislite malo, ako se odlučite na post duži od deset redova

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Brisani postovi.
Od sada ćemo ovako.
Kome je Venera smor, nek je zaobiđe. Ako ga komentira, nek joj kaže da ga zaobiđe.
Venerin potencijalni off topic prepustite nama. Doduše, ako smatrate da je nešto off topic, možete i sami to prijaviti.
Nema napada i zaskakivanja po temama. Malo je i ofirno, deset likova na neku žensku, ma kako ona bila svojeglava.
Od sada ćemo ovako.
Kome je Venera smor, nek je zaobiđe. Ako ga komentira, nek joj kaže da ga zaobiđe.
Venerin potencijalni off topic prepustite nama. Doduše, ako smatrate da je nešto off topic, možete i sami to prijaviti.
Nema napada i zaskakivanja po temama. Malo je i ofirno, deset likova na neku žensku, ma kako ona bila svojeglava.
Ima puno offtopica i sam sam kriv za to.
Naprosto, diskusija o jednog stvari postane šlagvort za neku drugu.
Naprosto, diskusija o jednog stvari postane šlagvort za neku drugu.
- Beni
- Fuck you
- Mood:
Hajmo sad svi po jedan selfie metnut
- Podrinjac
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Ovaj Beni, i onaj Fudo vole offtopičariti više nego se hljeba najesti. Sve bih ja to banovao.
Al sreća nisam moderator.
Al sreća nisam moderator.
- Vrag
- Forum [Bot]
- Has thanked: 57 times
- Been thanked: 247 times
Pa banujte, ne znam sta se ustrucavate. Ako digne nos zbog bana neka digne. Moderatori isto babetine kad moli unuce "nemoj sinko, sjedi sinko, polahko sinko..."
Jos pravite anketu
Jos pravite anketu
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2650 times
- Been thanked: 8155 times
- Status: Online
Elem, mnogo jednostavnije izgleda Sa strane i na prvu nego iz vaseg ugla i konkretno kad Kontakte nesto uraditi po Tom pitanju pa se onda vidi da nema pocetka ni krajaKrokodil Behko wrote: 10 Apr 2020, 18:10Ima. Nerijtko, samo skrolam po tri-četiri stranice neke teme, jer je čitanje besmisleno.Duminjo wrote: 10 Apr 2020, 16:03
Samo ne treba odmah onu spominjanu grupu napadati. Glasni su trenutno i to je to al daleko od toga da su jedini/najgori. Vise od polovine forumasa zachatavaj, neko manje, neko Malo vise.. I trebali bi, ako hocemo to Da sredimo, svi Malo obratiti paznju na to. Ako nista, makar trola ne hranit.