A ovu statistiku sam navela jer sam prije par noci gledala diskusiju bas na tu temu kod Bill Mahera.

Moderator: Krokodil Behko
U ovoj drzavi ima jako mnogo ljudi koji imaju oruzje u kuci.Krokodil Behko wrote:Meni ovo liči na diskusiju, šta je starije, kokoš ili jaje. Prilično je teško izvući ispravan zaključak bez imalo "kolateralne štete". Možda bi srednje rješenje bilo da vatreno oružje u kući ne mogu držati osobe, koje istu, dijele sa osobama mladjim od 18 godina. Odnosno, da ne bude da djeca naprave neki belaj ako se slučajno dočepaju oružja. Što se tiče ostalih slučajeva, mislim da je alex u pravu. Ako neko baš želi ubiti nekoga, može to učiniti na bilo koji način. Doduše, odredjen procenat ubistava se desi i u afektu ali ipak mislim da to nije veliki procenat. Baš prije par dana pročitah da je ženska svog momka iskasapila nožem. Eto, njoj nije bio potreban pištolj
Voza~ka dozvola izdaje se s rokom va`enja od 10 godina, a
osobama starijim od 65 godina sa rokom va`enja od 3
godine.
Osoba, koja je polo`ila voza~ki ispit i dobila voza~ku
dozvolu za kategorije, A1, A, B ili C, C1, ne smije 2 godine
od dana izdavanja voza~ke dozvole upravljati vozilom na
putu, brzinom ve}om od 70 km/h, na putu namijenom za
saobra}aj motornih vozila brzinom od 90 km/h, odnosno 120
km/h na autoputu, motociklom 40 km/h.
Osoba, koja je polo`ila voza~ki ispit i dobila voza~ku
dozvolu za kategorije A1, A, B i C, C1, a mla|a je od 23
godine, ne smije upravljati vozilom u saobra}aju na putu u
vremenu od 23:00 do 05:00 sati, osim ako je s njim osoba
starija od 25 godina i ima voza~ku dozvolu, a da joj zadnju
godinu nije izricana za{titna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom.
Osobe, koje su prvi put stekle voza~ku dozvolu, obavezne su
u trajanju od 2 godine obilje`iti vozilo posebnim znakom.
Osobe sa tim vozilom ne smiju vu}i prikolicu, niti organizirano prevoziti djecu.
Smatrat }e se da je pod dejstvom alkohola, ako se utvrdi prisustvo alkohola u krvi iznad 0,0 g/kg, voza~ koji ima manje od
21 godinu starosti, ili koji ima manje od 3 godine iskustva
Ovdje je zakon malo drugaciji.Ruana wrote:Ja nikad nisam cula za zakon koji odredjuje koje ces auto voziti, imas vozacku koju si dobio od policije i ako spada u kategoriju auta za koju imas vozacku svejedno je ili vozio audia ili ficu.
Ovdje nema nikakve probe, imas vozacku i znaju se kazne. Imaju prekrsaji koji se kaznjavaju oduzimanjem vozacke i ako ti je oduzme zavisno od prekrsaja imas pravo polagati za dvije ili pet godina.Pasaga wrote:Ovdje je zakon malo drugaciji.Ruana wrote:Ja nikad nisam cula za zakon koji odredjuje koje ces auto voziti, imas vozacku koju si dobio od policije i ako spada u kategoriju auta za koju imas vozacku svejedno je ili vozio audia ili ficu.
Kad polozis,bez obzira koliko ti je godina,jel 18 ili 30.....
imas 2 godine probnu vozacku.
Ako u tom periodu napravis neki ozbiljniji prekrsaj(sad to je diskutabilno,i okolnosti)
oduzima se vozacka bez pogovora.
Pravo ponovnog polaganja je vrlo upitno,tu su rigorozni.
Prosle godine,citam neki dan,oduzeli su 22 hiljade vozacki,50% vise nego 2011.
Samo do 6.mjeseca ove god. 9.500 vozacki.
..koji komad..nisam ni zna da takvonešto postoji u politici..bravo srbi..Pasaga wrote:
...ev jos jedna slikica najnovijeg datuma...
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests