Ja, ja, hav jes nou
Kod njih sve ulazi u prosjek, u platu, i topli obrok i prijevoz.
Kod nas spadaju u naknade pa ne ulaze u prosjek za platu.
Četri, osam,... njaaaaaa Dodo

Moderator: Krokodil Behko
Ja, ja, hav jes nou
On kao i mentor mu Vucic dok otvori usta laze ali bitno je lupati brojke.Vanilla wrote: 19 Nov 2024, 13:24
Ja, ja, hav jes nou
Kod njih sve ulazi u prosjek, u platu, i topli obrok i prijevoz.
Kod nas spadaju u naknade pa ne ulaze u prosjek za platu.
Četri, osam,... njaaaaaa Dodo![]()
Šta to znači?Tokmak wrote: 19 Nov 2024, 20:38 Kolika je šansa da se pola sata pauze uračuna u radno vrijeme??
Ovo što najavljuju na vladi FBiH??![]()
![]()
Sada je radno vrijeme zapravo od 8:00 do 16:30, a pauza od pola sata je uključena u to vrijeme i ne možeš je izbjeći,tj. iskoristio pauzu pola sata ili ne, radno vrijeme ti traje do 16:30. (Meni konkretno od 7:30 do 16:00).Masamune wrote: 20 Nov 2024, 08:17Šta to znači?Tokmak wrote: 19 Nov 2024, 20:38 Kolika je šansa da se pola sata pauze uračuna u radno vrijeme??
Ovo što najavljuju na vladi FBiH??![]()
![]()
Ako ti je radno vrijeme od 8h do 16h pauza od pola sata ulazi u okvir radnog vremena i u suštini je možeš koristiti bilo kad ili kad poslodavac odredi?
Znači nema ono radno vrijeme u pola 8, pa radiš do 16h jer imaš i pola sata pauze u terminu koji poslodavac odredi... ako sam dobro shvatio.
Šta je sa onima koji je ne koriste? Hoće li pola sata ranije ići kući?
Sramota, da mi je sjest s nekim gazdom koji daje radniku platu 620KM da vidim jel trosi zadnju marku na lijecenjaSindikalna potrošačka korpa koju je Savez samostalnih sindikata Bosne i Hercegovine (SSSBiH) izračunao za mjesec august 2024. godine iznosila je 3.379 konvertibilnih maraka (KM), prenosi Anadolu.
Prosječna plata isplaćena u Federaciji BiH za mjesec juni 2024. godine iznosila je 1.351 KM, što je posljednji podatak objavljen od strane Federalnog zavoda za statistiku. Minimalna plata prema odluci Vlade FBiH je 619 KM. Pokrivenost sindikalne potrošačke korpe prosječnom platom je 39,98 posto. Pokrivenost sindikalne potrošačke korpe minimalnom platom je 18,32 posto, navode iz SSSBiH.
Evo stavi minimalna plata 200 i max 500 i imas 85 stranica naroda s tim platama samo od onog sto je uneseno, sad nezz koliko je dobro il lose uneseno al vjerujem da je vecina podataka tacna
Bile su sivaone ,krojaci al mislim da nema ispod 750 nigdje.
I imate svoj vlastit vozAnestzijaaa wrote: 30 Dec 2024, 19:37 Nama u ovoj godini 2 pomoci bile 2500 i 1700 plus 13 plata,plus uveli sad bodovanje svaka 3 mjeseca na platu ocjena a bilo jednom godisnje.Haman se razvijamo.
Users browsing this forum: No registered users and 8 guests