Fenomen ljubavi Bosnjaka iz Bosne prema Hrvatskoj

Društvene teme iz naše zemlje.

Moderator: Krokodil Behko

Post Reply
Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:
Has thanked: 20993 times
Been thanked: 18977 times
Status: Offline

Re: Fenomen ljubavi Bosnjaka iz Bosne prema Hrvatskoj

Post by Masamune » 20 Jun 2024, 14:57

Maja wrote: 20 Jun 2024, 13:31
Masamune wrote: 20 Jun 2024, 11:31 "Lako je odvaditi" ne treba spominjati kad ti neko ukazuje na štetnost tvog prvobitnog pisanja, već toga trebaš biti svjestan odmah na početku.
Ovako kad neko uleti, recimo novi forumaš ili forumašica, mogu se odmah po defaultu osjećati prozvanim i ne dati šansu ovom forumu iako su daleko od tih koji se tebi gade.
Stetnost mog prvobitnog pisanja? Po cemu je stetno? Stetne su Bosnjacke podguzne muhe, eto sta je stetno.
Razlika izmedju tebe i mene je sto ja zbog ok pojedinca necu citav narod smatrati prijateljima BiH.
Od Hrvatske samo imamo stete, koristi kao drzava nikakve.
Odemo na jebeno more pa nas ne mogu gledati ocima, zauzimamo im peskire. Pa Peljeski most, odlaganje nuklearnog otpada, podrzavanje hercegbosanske politike naseg HDZ-a, da ih se pita ne bismo ni u EU usli.
Eto, sad su priznali rezoluciju o Srebrenici, dje ce od bruke da ne priznaju.
Pa većina toga što si navela ima veze sa politikom, a ona jeste odron i to sam već spomenuo.

Ne smatram ja čitav narod prijateljima BiH zbog ok pojedinaca, već vjerujem da ima još dosta takvih dobrih ljudi. Nešto slično kao Havana. Nije to ni ljubav prema Hrvatskoj, već hajmo se naći na zajedničkoj ravni gdje možemo, gdje ne možemo ne možemo ali budimo civilizovani, a tamo gdje će nas jebati jebaćemo im milu majku. Eto, tako ja gledam na Hrvatsku. I opet mnogo više zajedničkog imamo s njima nego sa Turskom, Saudijcima itd. Kod Srbije je to malo drugačije - više sam za distancu dok je tamo Mordor kako ironman kaže. Ono je već za dijagnozu sveukupno gledajući i medije i vladajuću politiku na čelu sa Vučićem.

Ja sam na moru uvijek dobro prolazio u Dalmaciji. Ljudi su nas znali dočekivati kao lordove. Komentari uglavnom anonimnih drkadžija, kompleksaša, tastatura ratnika i sličnih o paradajz turistima, "muslićima" i slično me ne interesuju i to ne čitam, a iskustva sa terena su itekako bitna i stvaraju realniju sliku.

Jedino loše iskustvo sam imao u Neumu, a tom gazdi sam tad jebao ustašku mater po kratkom postupku.

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma
Has thanked: 9527 times
Been thanked: 16017 times
Status: Online

Post by spacebound » 20 Jun 2024, 15:07

A kakve veze sad ima Turska s bilo cime :hm
I ja bih u utakmici uvijek navijala za Tursku protiv Hrvatske. Navijala bih i za Belgiju, Spaniju, Trinidad i Tobago.
Uvijek. Zbog ovih vampira dole kod Maje sto u slucaju Hrvatske pobjede idu da slave autima sve sa sahovnicama, bakljama i provociranjem Bosnjaka. I zbog malih Anti iz Capljine koji ce ici igrati za Hrvatsku reprezentaciju jer BiH nije njihova drzava.
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7453 times
Been thanked: 17360 times

Post by Maja » 20 Jun 2024, 15:09

Hoce da kazu da mi volimo Tursku ko sto BH srbi vole srbiju i BH hrvati hrvatsku :D.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 20 Jun 2024, 15:09

Neko ranije spomenu Tursku u tom kontekstu, pa eto i ja sam iskoristio mada i nisam morao.

A ja bih samo zehru više volio da Hrvatska prođe nego Turska u direktnom susretu. Zašto? Pa objasnio sam - više s njima imamo zajedničkog od Turske. Ali zehru bih više volio prolaz Hrvatske.

Istovremeno bih volio da Engleska Hrvate raskuje 5:0 ako se sretnu.

Toliko o ljubavi prema Hrvatskoj.
Last edited by Masamune on 20 Jun 2024, 15:14, edited 1 time in total.

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound » 20 Jun 2024, 15:11

Maja wrote: 20 Jun 2024, 15:09 Hoce da kazu da mi volimo Tursku ko sto BH srbi vole srbiju i BH hrvati hrvatsku :D.
Nidje veze je ta prica. Sta mi je Turska? Nista. Isto ko i Malta :cudi
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.

ElTriconi
Đulaga
Đulaga
Mood:
Has thanked: 46383 times
Been thanked: 8295 times

Post by ElTriconi » 20 Jun 2024, 15:13

Maja wrote: 20 Jun 2024, 15:09 Hoce da kazu da mi volimo Tursku ko sto BH srbi vole srbiju i BH hrvati hrvatsku :D.
Ja o turskoj mislim barem des puta dnevno. O rimskom carstvu cetri puta :haha

Kakva turska, kakvi bakraci. To je krilatica koju nam hoce drage komsije hrvati i srbi podvaliti, vicu da smo turci, poturceni i sta sve ne 🤔
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio 🤗😊

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 20 Jun 2024, 15:16

spacebound wrote: 20 Jun 2024, 15:07 A kakve veze sad ima Turska s bilo cime :hm
I ja bih u utakmici uvijek navijala za Tursku protiv Hrvatske. Navijala bih i za Belgiju, Spaniju, Trinidad i Tobago.
Uvijek. Zbog ovih vampira dole kod Maje sto u slucaju Hrvatske pobjede idu da slave autima sve sa sahovnicama, bakljama i provociranjem Bosnjaka. I zbog malih Anti iz Capljine koji ce ici igrati za Hrvatsku reprezentaciju jer BiH nije njihova drzava.
Rekla sam da ne bih da se tema svede na sport al kad smo vec kod toga, sto se tice tih utakmica, ovakve stvari na fotki puno manje smetaju nego kad vidim da nasi navijaju za Hrvatsku, vjeruj mi.
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14042 times
Been thanked: 9677 times

Post by Julia-Klara » 20 Jun 2024, 15:17

spacebound wrote: 20 Jun 2024, 15:11
Pa veliki je broj onih kojima Turska jeste bitnija i od BiH :cudi

Meni nema nista i niko preci od nas.
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound » 20 Jun 2024, 15:18

Maja wrote: 20 Jun 2024, 15:16
spacebound wrote: 20 Jun 2024, 15:07 A kakve veze sad ima Turska s bilo cime :hm
Rekla sam da ne bih da se tema svede na sport al kad smo vec kod toga, sto se tice tih utakmica, ovakve stvari na fotki puno manje smetaju nego kad vidim da nasi navijaju za Hrvatsku, vjeruj mi.
Ne valja ni jedno. I kod nas je tako, samo u vezi Srbije.
I eno Bosnjacka djeca navijaju za ZvEzdu ili Partizan.
Beskicmenjaci koji ne zasluzujemo drzavu :cudi

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 20 Jun 2024, 15:19

Julia-Klara wrote: 20 Jun 2024, 15:17

Ma ja ništa im ne znači... igra Turska viore se njihove zastave i u sred Tuzle.

Pogotovo SK prednjači u teškoj turkofiliji.

spacebound
Urednik foruma
Urednik foruma

Post by spacebound » 20 Jun 2024, 15:19

Julia-Klara wrote: 20 Jun 2024, 15:17

Gdje su, ko su? Ja ne znam nikog takvog. Znam samo da nam Srbi vazda poturaju tu Tursku i Turke, a vise veze, poslova i gena oni s njima dijele.

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 20 Jun 2024, 15:20

Tacno

ironman
sirius
sirius
Has thanked: 23759 times
Been thanked: 24244 times

Post by ironman » 20 Jun 2024, 15:27

Slazem se sa Space.
Skroz.

A iskreno sta fali Turskoj.
Ono da ih gotivimo ..
Licno od svijeta gotivio bih SAD i Tursku.
I ne vidim problem u tome.
Sta pricaju cetnici?
Ko ih yb.
Ko normalan drzi do misljenja te lojave stoke.
A mi izmedju sebe ..
Ne smeta me ni jedna zastava koja nije nanijela zlo BiH.
Mase se zastavama susjednih drzava.
Pa onda u tom takmicenju velicanja tudjih zastava sta fali da mi masemo turskom?
Pa necemo valjda mahat grckom zastavom :D.
dream of spring...
sign of the times...

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14042 times
Been thanked: 9677 times

Post by Julia-Klara » 20 Jun 2024, 15:30

A zasto ne i Grckom? Ili Njemackom? Ili bilo kojom drugom, ako je tako?
A znamo da nije...
Nejse...
:kafa
Odoh s teme
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2630 times
Been thanked: 21947 times

Post by HAVANA » 20 Jun 2024, 15:33

HAVANA wrote: 29 Jul 2023, 20:52 Moje malo misto :ćitire :srce Iz “poglavlja nadljudi”. Svijet se uvijek dijelio na ljude i neljude, kako velike tako i male! Završavamo jutros kamp u Trpnju. Već svi malo na “mrtvoj rezervi”. Polazimo kući kad trajekt Trpanj / Ploče preusmjeren na liniju Orebić Korčula jer je godišnjica smrti Olivera Dragojevića te je planiran veliki koncert u Veloj Luci. Dakle, nas dvije, tri kuharice i 50 djece bez trajekta a moramo stići na voz. Paničim a Ajla Saran, slušajući svoju intuiciju( vještica, šamanka..) krene prema kafiću Ćutuk. Kaže u kafani kao što je ta uvijek nadješ odgovor. Kad tamo sjedi vlasnik “4Ever Travel” agencije i organizuje nam tri kombija u roku pet minuta. U istom trenutku iz kuće izlazi onaj “Gospodin Načelnik opštine Trpanj” Jakša Franković i kaže “cijena prevoza je naš problem”. Molim vas učite od takvih ljudi kako se vodi općina i grad! Njegova majka potom dolazi da nas počasti sladoledom. Više od stotinu roditelja na mreži imaju puno povjerenje u nas! Almir Kurt šalje poruku “ostanite”. Djeca se pomalo nadaju još jednom danu u kampu. Nadja Telalagic nudi da svoj djeci kupi pice. A oni se samo grle i pomalo plaču. Javljam Željki Ridjiću, rijetko profesionalnom čovjeku iz Željeznica Federacije BIH da ćemo možda kasniti na voz a onda djecu dočekuje predivni stari kondukter Amir Šehić koji je čekao da ukrca djecu u vagon koji je čuvao za njih, na voz na koji stižu u posljednji momenat. O ovim ljudima niko nikada ne piše. A oni rade svoj posao onako “da ostave trag u beskraju”. “Zašto se nakon preteške godine ne odmoriš kako treba” pitala me zabrinuto mama prije kampova. Zato što su meni ti kampovi, ta djeca, Ajla, Trpanj .. posljednje utočište od gluposti, površnosti i besmislenosti. Zato nas, vjerovatno, život i počasti sličnim LJUDIMA poput načelnika Trpnja, Šefke, ekipe iz Ćutuka, Andjele, Ante, Drazan Lapic .. i djece i mladih koji biraju da baš s nama dijele svoja najljepša ljeta. Trpanj vidimo se naredne godine a kako kaže jedna mala kamperica počinjemo da brojimo dane. Od danas. Željeznice FBiH Putnički saobraćaj TRPANJ
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:
Has thanked: 1167 times
Been thanked: 3582 times

Post by Laser » 20 Jun 2024, 15:34

Samo da se nadovežem na post. Havana me pitao za utakmicu između Tudske i Hrvatske. Da je pitao za Čile, ja bi napisao da navijam za Čile, ne zato što mi je Čile nešto drag nego zato što ne volim Hrvatsku.

Bilo bi logično pa i lijepo navijati za susjeda, ali Hrvatska je zao susjed, unatoč mnogim dobrim pojedincima koji tamo žive.

Kome treba dokazivati da je Hrvatska tradicionalno zao susjed, još od raspada Juhoslavije, taj je ili blentav ili je čak zao.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 20 Jun 2024, 15:39

Tačno. Masamune i Havana su ovdje jedini ispravni, a mi smo zli, mrzimo Bosnu kao što je mrze domaći srbi i hrvati, a volimo Tursku koliko oni vole Srbiju i Hrvatsku.

Zato, qurac im od mene. :D.

HAVANA
Pituljica
Pituljica
Has thanked: 2630 times
Been thanked: 21947 times

Post by HAVANA » 20 Jun 2024, 15:39

A ko je divan?Politika i interesi su jedno a obican narod drugo.Ja o njima pisem i njih volim.A izuzetno sam lijepo docekan od peljesca do splita,istre itd
Nije skupo na moru, skupo je na obali.

Masamune
DeLorean
DeLorean
Mood:

Post by Masamune » 20 Jun 2024, 15:47

Ima ih još ovdje koji manje više misle kao nas dvojica... samo što su, uglavnom, odabrali da šute da ne bi nekog uvrijedili.

Laser
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Mood:

Post by Laser » 20 Jun 2024, 15:51

HAVANA wrote: 20 Jun 2024, 15:39 A ko je divan?Politika i interesi su jedno a obican narod drugo.Ja o njima pisem i njih volim.A izuzetno sam lijepo docekan od peljesca do splita,istre itd
Ali, zato ti isti što te lijepo dočekuju daju mandat Plenkoviču i Milanoviću da se svaki u Boga dan miješaju u unutrašnje stvari BiH.

Da ne govorimo kako oni drugi daju mandate Vučiću i Dodiku.

Nešto ne čujem glasove i ne vidim odluke onih što lijepo dičekuju.

Šuplja je to priča i prilično egoistična, da ne kažem egocentrična, gdje si ti, Havana, centar svega i gdje je odnos nekolicine prema tebi mjerilo odnosa cijelog ili največeg dijela društva prema našoj BiH.

Ne trebaš nam pričat priče kako imaš prijatelja ovdje ili ondje. Imamo i mi, ali to nije mjerilo odnosa njihove države prema našoj, niti je mjerilo prevladavajućeg narativa u tim društvima.

Društvo i mjerila društva čini većina, a ne neki pojedinci.

Post Reply

Return to “BiH”