Čudna proporcijaIz reda bošnjačkog naroda potrebno je 28 vojnika, iz reda srpskog naroda 91, hrvatskog 16 i reda ostali 1.

Moderator: Krokodil Behko
Čudna proporcijaIz reda bošnjačkog naroda potrebno je 28 vojnika, iz reda srpskog naroda 91, hrvatskog 16 i reda ostali 1.
ma zezam se saladdineSalahuddin wrote:Pa nije mozda tesko tebi, meni ili nekom drugom, Vilo. Ali neke stvari ovdje su apsolutna glupost i visak. Zna se sta dobro obucen vojnik treba da zna. Ovi ce, kao sto rece Lebowski, biti "Streberska brigada".vila wrote:baš nije teško...ne zajebavajte
Pa kako nemaju druga posla, testiraju ih da mogu lagano križaljke rješavati....za razonodu...Sheval wrote:Najveći neradnici,to je vojska današnja.
Lebowski wrote:Ovo će biti prava štreberska vojska.
1. postoji uvijek sansa,,,noname wrote:Pozdrav svima. Imam nekoliko pitanja u vezi OSBIH, pa bih zamolio clanove koji su trenutno u istoj ili ljude koji su dobro upoznati sa OSBIH da mi odgovore. Cuo sam da ce u septembru OSBIH objaviti konkurs ( a i vidio sam to na bilbordu), pa me zanima slijedece:
1. Dobro sam upoznat kako se danas dobijaju poslovi ( trenutno imam sljakerski posao, a i to sam nasao preko veze), ali me zanima postoje li ikakve sanse da budem primljen ako se dobro pokazem? Nije mi problem zapeti i potruditi se, ali bi volio znati imam li ikakve sanse?
2. Da li je obavezno da upisem nacionalnost u obrazac za prijavu? Pretpostavljam da jeste, ali ne bi volio da zbog toga budem odbijen. Mogu li ostati neopredjeljen, pa nek me oni svrstaju gdje bude mjesta ionako mi je to krajnje nebitno?
3.Ovo pitanje je iskljucivo za ljude sa licnim iskustvom u OSBIH. Kakvo je vase iskustvo u OSBIH? Da li ima mjesta za neki napredak i je li posao ispunjavajuc? Moji razlozi za prikljucivanje su razni, a najveci su to da zelim neki aktivan posao i mislim da bi mi posao u OSBIH dobro lezao. Razumijem da nasa vojska vjerovatno nije ni blizu nekih ozbiljnijih vojski svijeta. Da barem imamo sluzenje vojnog roka, pa da makar malo okusim vojnicki zivot, ali sta je, tu je...
Čuj nebi moglaLedena wrote:Imaju na netu sve norme, na njihovoj stranici fizicka koje sve vjezbe i koliko.
ima i test opste znanje, sva pitanja tipa koliko ima entiteta, koje su vrste vlasti itd.
i ja sam se htjela prijavit al nebi mogla fizicki.
Još jedan dušebrižnik...ili Milin glasnikVladimir RUS wrote:Nebih da vam kvarim zurku ali kasno ste pokrenuli ovakvu temu posto uskoro ce biti tema "masovna otpustanja u OSBiH" tako da postavlja se pitanje dali je vrijedno truda znajuci da su OSBiH veliki rastrosnici i ceka ih stednja kao i citav javni sistem.
Psiho test jos nisam nasao, ali moracu da vidim kakav je. Sto se tice testa opsteg znanja, neka pitanja su stvarno smijesna, a mnoga po meni bespotrebna ( npr. navedi tipove oblaka ili nesto sl.), ali nije to problem nauciti. Samo cekam da objave konkurs, pa da konkretnije vidim sta i kako. Do tad vjezbam i ucim, isplati se probati...Ledena wrote:Imaju na netu sve norme, na njihovoj stranici fizicka koje sve vjezbe i koliko.
ima i test opste znanje, sva pitanja tipa koliko ima entiteta, koje su vrste vlasti itd.
i ja sam se htjela prijavit al nebi mogla fizicki.
burazeru NATO standard košta, a još ste obavezni ratovati za njih.... zamislite rat između NATO i Rusije? Crnogorci bi morali da se bore protiv Rusije....Ne verujem da bi takav rat bio mogguć. Jednu studiju sam čitao: Rusija ne bi bacila atomsku bombu na Ameriku već za početak na Londobn. Kao što ni SAD ne bi odmah gađao Moskvu. Engleska logika bi bila da se zaustavi rat jer Englezi nemaju koristi ako Rusija nestane sa lica zemlje jer ni njih u tom slučaju neće biti.storm wrote:Mene zanima vizija politike prema os.
Potpuna demilitarizacija, ovdje i danas je suluda..
A ovo što sad postoji, ničemu ne služi![]()
I ako se ide na članstvo u NATO oni imaju bogami poprilične standarde i zahtjeve... Jedino ako se proguraju preko specifičnih okolnosti, što i jest činjenica...
Ali onda opet sve izgleda kao vojni protektorat... Zamršene pat pozicije.
Users browsing this forum: No registered users and 4 guests