A šta ti je ovo, na king slici?
Izvini, ja sam samo ljakse sa Bjelašnice, pa ne znam

...u moj vakat,muhajem se islo dole do Metkovica...na brudet...mada smo ga mi zvali i brujet ....
Ali to je toMala_Mu wrote: 19 Feb 2015, 22:03 Mogla bi zivjeti od:
Sarme
Krompiruse
Piletine s krompirom
Tjestenine...
(Teletina se podrazumjevaprzena.. )
ja sam seljak.. meni je Kremenac zakon .... sidjes u Morugu nakrcis jegulje i ostale ribe vratis se i onda brudetas .. odes u Hutovo po zabe a ponekad bude i koji kalkan ...eeeeeee onda se nabavile skrinje pa ribe kad hoces ...Pasaga wrote: 20 Dec 2018, 17:12...u moj vakat,muhajem se islo dole do Metkovica...na brudet...mada smo ga mi zvali i brujet ....
Bilo je u par malih kafana...konoba,kako oni kazu...
Njbolji je bio u Vidu,malo mjestasce koji km zapadno od Metkovica..
Frog legs are rich in protein, omega-3 fatty acids, vitamin A, and potassium.[1] They are often said to taste like chicken[2] because of their mild flavor, with a texture most similar to chicken wings.[3] The taste and texture of frog meat is approximately between chicken and fish.[4] Frogs are raised commercially in certain countries, for example Vietnam. Frog muscles do not resolve rigor mortis as quickly as muscles from warm-blooded animals (chicken, for example) do, so heat from cooking can cause fresh frog legs to twitch.
da ih jedemo cesto kao piletinu, ne bi ni pomislili da su nesto posebnoChloe wrote: 22 Dec 2018, 11:32volim pileća krilca, iako im prvo skinem kožicu al' žablji kraci su opet nešto iznad toga, bez obzira koliko su mi se dopali vișe ih nikad nisam jela...
![]()
i pseRudolph wrote: 22 Dec 2018, 12:02 Da neko servira smazo bi a da sam lud bez zabe nisam ,bog dao janjetinu ,teletinu aj a da jedem miseve i zabe![]()
Users browsing this forum: No registered users and 1 guest