Takvi smo mi svi iz NIcaze

istina. svaki pravi vjernik poznaje nacela i propise svoje vjere. ali mu na tom putu pomazu kako bliznji, tako i efendija. njegova je profesija i duznost da vazi o vjeri. a na nama je da li cemo ista od toga prihvatiti i primijeniti.Sheval wrote:Zbog toga sam i spomenuo ove ruralne i ove m92,koji su prije trebali dozvolu da kažu nešto a danas svima sole pamet.
Čak štoviše,najglasniji su.
Dakle,svaki pravi vjernik zna(što je i logično ako je vjernik)kako se ponašati i koji su kodeksi vjere..
Ne treba efendija da govori šta se smije a šta ne smije,niti ovi navedeni trebaju da određuju norme življenja drugima.
..meni je to super...Ruana wrote:Pa naravno da ne treba sila. Nasu djecu ovdje niko ninasta ne tjera. A slavi se i u skoli i u vrticima i ide se u crkvu a sve je dobrovoljno cak i dancima.
..ti se malo mučiš dok razmišljaš..Blackhawk wrote:Pod jedan njen post je uvredljiv za sve muslimane..
Prvo govori ruznim rijecnikom da ne ponavljam ga...
A onda sve one koji razmisljaju kao muslimani, tj muslimani su nazvala je ovcama i da nas treba u tor staviti...
I naravno i na to administracija suti..
ako ćemo biti dosljedni tome da je vjera u četri zida onda je vjera u četri zida. Božić ni po čemu nije drugačije radostan za djecu od bajrama (osim što su povodi različiti) pa bi vjerovatno većini svijeta smetalo da njihova djeca pjevaju ilahije i kaside u tom danu.
Vidiš, takvi su najgori - kao ti , jer poistuvjetuješ sebe sa svima.Pod jedan njen post je uvredljiv za sve muslimane..
Mislim da Julia nije mislila na muslimane u toru nego općenito na dijeljenje na nacionalne/vjerske torove.Blackhawk wrote: A onda sve one koji razmisljaju kao muslimani, tj muslimani su nazvala je ovcama i da nas treba u tor staviti...
Users browsing this forum: No registered users and 5 guests