Zanimljivosti

Različite teme koje ne spadaju u ostale podforume

Moderator: Krokodil Behko

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times
Status: Offline

Re: Zanimljivosti

Post by Luna. » 28 Jun 2011, 17:10

mandibulas wrote:ja k'o da bi ovo trebao staviti tamo u ono "swinganje" (na to najvise lici)...ili mozda otvoriti zasebnu temu, ko zna hahahaa,
al evo "uzivajte"... elem opste poznato je da su ove "harapske" zemlje lude sto se tice zakona (diskiminatorskih) ali i ludih (ni jedna nije uredjena isto)..elem u kuvajtu postoji vlada i parlament (i predsjednik) a ne "kralj" kao recimo u Saud. Arabiji (naravno, ovdje je predsjednik jedan, a njegov brat je premijer, drugi brat je ministar vojske, tecic je ministar policije i tako to, pa je i ovo "kraljevina" cini mi se)

inace konzervativna drzava gdje "domaci" ne rade (osim u vojsci i policiji i pridruzenim ministarstvima) ostalo su sluge (citaj robovi).... medjutim u njihovom parlamentu ima neka zena (kako je tu dosla, 'tice znaju) elem i ona je luda ko i svi oni ostali... evo zadnje budalastine (i usvojenog zakona i zakona u "obradi")

zabiljezen je veliki broj razvoda kuvajcana i kuvajcanki, i kao razlog (neka komisija je utvrdila) nezadovoljstvo muskaraca njihovim zenama (mogu imati vise zena, ali obicno imaju samo jednu)... e sad (ovo je ludnica)... kako bi rijesili tu situaciju "nezadovoljstva" njihovim zenama, zakon je donesen da muskarci mogu sebi kupiti slushkinju (citaj ropkinju, i ozeniti je - zakonski), pa da onda ne "zahebavaju" rodjenu zenu, nego s ovom da se igraju. pa sad ova "prava" zena je "zena prvog reda" a ova druga je "drugog reda".... bruka jedna od filipinki, kineskinja, ruskinja, cehinja i kojih sve ne, je dosla sad ovamo (i dolazi jos uvijek) s namjerom da budu ta "druga zena" (jer imaju one pofino prava kad se tako "uhljebe")....

ali...nije tu kraj, sad ova (ne znam kako se zove) je dala prijedlog zakona, da mogu zene (Kuvajcanke) koje su nezadovoljne u braku svojim muzevima da kupe sebi "slugu" koji ce biti "muz drugog reda"

i sad vi mislite "islamska drzava" nema od tog nista...aaahahahahahaha... ove budale su pristale na to samo rekli "moze, ali mora biti musliman"... a ova luda nece da pristane na to pa kaze "sto ja ne bi sebi dovela (citaj "kupila") nekog jedno 20 godina mladjeg Italijana, ili Svedjanina, tj nekog iz evrope ili amerike....

jos je javno izjavila "meni je premijer izjavio ljubav i htio da me zeni, ali sta ce meni neko 30 godina stariji, ja hocu nekog 20 godina mladjeg pa da me usreci"

kad nemaju druge brige, eto ti...
daj sta pises vake zanimljivosti, hoces da behko procita pa da sprasi u kuvajt u biznis...ostavi i nas i forum i sve :haha
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Post by Luna. » 28 Jun 2011, 19:55

hajdi ti otvori kakvu agenciju a ja cu ti robu odavde slat´... uklapacemo nekako :D
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

Maja
Administrator
Administrator
Has thanked: 7579 times
Been thanked: 17792 times

Post by Maja » 29 Jun 2011, 10:36

Sarajlija napisao pismo Dijani Čuljak: "Dijana, smijem li na Jadran? Umjesto peškira ponijet ću truleks"

Sarajlija Esmir Salihović napisao je otvoreno pismo voditeljici "Dnevnika" HTV-a Dijani Čuljak koja je prošlo ljeto u centralnom "Dnevniku" izjavila da "gosti koji se iz BiH spuste na južni Jadran predstavljaju problem jer zauzimaju mjesto i ništa ne troše".

Mada se Dijana Čuljak javno izvinila zbog svoje šovinističke izjave, građani BiH nisu joj to zaboravili. Esmir Salihović poslao je na Radio Sarajevo otvoreno pismo upućeno upravo Čuljak:

U svoje lično ime i u ime ostalih članova moje porodice, molim Vas da nam omogućite jedan sedmični odmor u Lijepoj Vašoj. Na Vašem Jadranu imamo namjeru spržiti dvije prosječne bosanske plate i regres. Ukupno: oko hiljadu eura ili sedam hiljada četiristo kuna. Znam da to nije dovoljno za vaše evropske standarde, ali Vas molim, zbog svoje dvoje maloljetne djece i zbog njihove dobrobiti. Obećavam da u Bosnu ni kune vratiti neću. Konvertibilne marke ću zamijeniti u kune još u Sarajevu, da Vam ne bih stvarao gužvu u vašim bankama. Napominjem i to da ću na putovanje ponijeti hranu kupljenu isključivo u Konzumu. Djeci ću nakupovati čokolada Dorina, umjesto vlašićkog kupit ću im ABC sir, jer je on edukativniji i nenametljivo djecu uči abecednom redu. Hem ukusan, hem edukativan.

Moja žena Hava kupit će i par sardina Eva. Sebi i supruzi ponijet ću po šteku Ronhilla jer, za razliku od naše Drine, Ronhill sadrži više omega-3 masnih kiselina. Približavajući se hrvatskoj granici u eter ću pustit miroljubivu numeru grupe Hari Mata Hari "Na more dođite". Za plažu ću umjesto peškira ponijeti trulekse kako bismo zauzeli što manje Vašeg cijenjenog prostora kada legnemo na njih. Truleks dobro upija i znoj, a ne bih želio da svojim mirisima onečišćavamo biserne plaže. Na plaži i u moru ću se skupiti koliko god budem mogao tako da me spasioci ni dvogledom neće moći zamijetiti.

Bitno je istaći da svoje dijete svake godine redovno šaljem u školu u prirodu, u Medenu kod Trogira. U Medenoj joj je zaista medeno. Moje dijete u školi u prirodi sprži cjelokupne bajramluke. Smatram da su novčići – novčići pa makar i bajram-banke bile. Budite uvjereni da ću kupovati samo vaš Ledo sladoled na Jadranu, kao što to činim i u Sarajevu. Štapiće ću uredno pohranjivati u smeće da ne bih prljao pješčane plaže.

Poštovana gospođo, smatram da je dobro da se ljudi miješaju, pa makar i na odmoru. U prilog mješavini, ja ću piti bevandu i makijato. Svojoj djeci ću svakodnevno kupovati kukuruze i krofne. Prošlih godina zločesti momci koji prodaju krofne i kukurice na plaži imali su običaj da se deru: "Hajmo, kukuruz, kukurica – Severina kurvica". Budite uvjereni da ću ih ja ove godine prekoriti i reći im da ne vrijeđaju hrvatsku muzičku divu.

Ako bi kojim slučajem moje mlađe maksumče pri prvom susretu sa morem uzviknulo: "Tata, tata, Allaha mi, slano", ja ću ga propisno lupnuti po zaobljenom dijelu leđa. U slučaju da spomene dragog Boga, neću mu dozvolit da na sebe stavlja šlauf da ne bi 'ko, ne daj Bože, pomislio da se radi o okolotrbušnom eksplozivu. Što se tiče muzike, slušat ću samo vašu muziku. Najdraža mi je numera koju izvodi vaš Giuliano u sadejstvu sa grupom Viva, "Šteta duše, šteta tila". Na put neću ponijeti bosansku žutu štampu, već ću konzumirati vaš tisak, koji je zbog sunca vjerovatno kvalitetniji i žući od naše štampe. Ističem da ću i piti žuto, jer Žuja je zakon.

Zakon je i skijanje na vodi. Samo, dok budem skijao umjesto Žuje ću piti Janu. U domu u kojem budem boravio na šporetu ću koristi plin jer je on dobrano jeftiniji od električne energije. U moru, kad me ubode jež, neću psovati se niti derati, već ću zamolit svoju ljepšu polovinu da mi, kad se u Bosnu vratimo, izvadi bodlje. Komarcima ću slobodno pustiti da mi piju krv. Dotad ću durati. Da moji maleni ne bi dehidrirali, kupovat ću Cedevitu, a ako im se pripiški, ne daj Bože, u moru ja ću im reći da i oni duraju i da ni u kom slučaju ne mokre u Jadranu. Obećavam da neću ponijeti ni Vispakovu kafu ni mlin za mljevenje koji bi mogao stvoriti nesnošljivu buku, pa, ne daj Bože, rastjerati turiste. Pit ću Frankovu kafu, a umjesto rahat-lokuma koji već odavno nije rahat, grickat ću vašu kocku.

Empatisat ću sa vašim socijalno ugroženim slojem stanovništva koji sakuplja plastičnu ambalažu i kulturno im davati prazne boce. Kad me koja šišarka pogodi u glavu, ja je odbaciti neću, već ću je pohraniti u ceker i ostaviti za djecu da je arhiviraju kao endemičnu vrstu kada budu pravili herbarij.

Kad mi djeca na plaži požele lubenicu, ja ću je kupiti, ali neću dozvoliti da je tek tako halapljivo kusaju. Naime, organizovat ću kviz, baš kao što to naš i vaš Tarik čini. Kviz će biti namijenjen djeci na plaži, kojoj ću postaviti zagonetku: Draga dječice, šta je to, puna škola đaka, a nigdje vrata? Koje bude najbrže dalo tačan odgovor, dobit će veliku krišku karpuza.

Ne, neću se ja tek tako izležavati. Ukoliko bude prilike, približit ću se razigranim šahistima i pažljivo posmatrati tu misaonu igru ne bih li šta naučio. U povjerenju, najteže mi pada kada partija završi patom. Kako god odgovorite na moj zahtjev, Vi ste moja ljetna kraljica.

S poštovanjem, Vaš Esmir

Izvor vijesti: http://www.24sata.info/vijesti/dogadjaj ... z1Q5PtDVWe

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9303 times
Been thanked: 11064 times

Post by Krokodil Behko » 29 Jun 2011, 12:09

Uputila izvinjenje,jer su je Dalmatinci,htjeli spaliti na lomaci..
Sto ce reci,nije bila bas u pravu :D

Republikanac
Sitna buranija
Sitna buranija
Has thanked: 1 time

Post by Republikanac » 30 Jun 2011, 00:31

Antropolozi otkrili groblje vanzemeljaca Opširnije + SLIKE pogledaj na sljedećem linku

KLIKNI OVDE DA POGLEDAS GROBLJE VANZEMALJACA -SLIKE-

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 30 Jun 2011, 00:39

Vjerni Žućo nije propustio ni najnovije proteste u Grčkoj

Image

Pas Žućo već nekoliko godina učestvuje u gotovo svim protestima u Grčkoj.

Na svakom skupu i sukobu sa policijom, jedan od najaktivnijih učesnika je nepoznati pas mješanac.

Image

Da sve bude još nevjerovatnije, grčki novinari kažu da su ga prvi put snimili na protestima još 2006. godine.

Image

Pas, nazvan Žućo, od tada je uvijek u prvim redovima, a nije propustio ni najnovije proteste.

Izvor vijesti: http://www.24sata.info/vijesti/svijet/6 ... z1Q8q7GcxD

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 30 Jun 2011, 00:51

eeee... dobar Zuco...dobar...
Istina je da je pas najbolji covjekov prijatelj :D.

Odusevio me.. dobra vijest :ok

Republikanac
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Republikanac » 30 Jun 2011, 12:18

Šokantno medicinske sestre zlostavljale pacijente (Video)
Image
VIDEO POGLEDAJ OVDE
Last edited by Republikanac on 30 Jun 2011, 18:59, edited 1 time in total.

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 30 Jun 2011, 16:13

Novo bizarno piće: Konjsko sjeme sa okusom jabuke!

Novozelandski je pub počeo prodavati prilično neobično piće – konjsko sjeme sa okusom jabuke.

Pub The Green Man u Wellingtonu počeo je na sreću posebno ženskog dijela klijentele prodavati bizarno piće od 30 ml, konjsko sjeme sa okusom jabuke. Zasad je kratko piće koje naplaćuju gotovo 100 kuna dobro prihvaćeno, služi se ohlađeno i sadrži oko 300 miliona konjskih Michaela Phelpsova.

Jedan od zaposlenika kaže da su žene puno znatiželjnije kad je u pitanju isprobavanje ovog neobičnog pića premda se i pokoji muškarac usudi probati. Novinarima je ispričao i da je došla žena koja je htjela probati konjske plivače, ali je bila zabrinuta da ne ostane trudna. Ali, nije poznato koliko je gospođica prije toga popila, piše Tportal.

Kad su ga pitali kakvog je okusa piće, vlasnik puba Steve Drummond rekao je: "Kad jednom pređete tu psihičku barijeru, najbolje bi bilo reći da je između neke ljepljive kreme i smrznutog soka od jabuke".

Drummond je rekao i da se sjeme prikuplja sa konjske farme u Christchurch, a zatim se u baru miješa sa okusom jabuke, hladi se i služi u malim čašicama.

Izvor vijesti: http://www.24sata.info/zabava/zanimljiv ... z1QCaz1eDG

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 30 Jun 2011, 16:54

:valja :valja :valja :valja

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 30 Jun 2011, 22:38

Florida: Direktor škole hipnotizirao učenike - dvoje se ubilo, jedan poginuo

Direktor srednje škole na Floridi, George Kenney, navodno je hipnotizirao tri učenika, nakon čega su svi umrli.

Policija je pokrenula istragu o njemu, a ispostavilo se da je hipnotizirao Wesleyja McKinleyja (16), koji je dan nakon hipnoze počinio samoubistvo. Istraga o samoubistvu otkrila je kako direktor nije hipnotizirao samo njega, već i ostale učenike.

Brittany Palumbo (17) je direktor hipnotizirao pet mjeseci prije nego se ubila, a policiji je prvo kazao kako on nema veze sa hipnozom, ali je kasnije priznao da je lagao. Kenneyja su povezali i sa smrću Marcusa Freemana (16) koji je poginuo u automobilskoj nesreći šest dana nakon hipnoze, navodi 24sata. Direktora su u aprilu ove godine suspendovali iz škole, a policiji je kazao kako hipnoze nije radio kako bi nekome naštetio.

Prema izvještajima iz policije, direktor Kenney je hipnotizirao preko 75 ljudi, među kojima su učenici i njihovi roditelji te zaposlenici škole. Profesorica te škole, Linda Thornton (68) je u novembru prošle godine poginula u saobraćajnoj nesreći, a sada direktora povezuju i s njenom smrću.

Kako je Kenney objasnio, učenike je hipnotizirao kako bi se lakše fokusirali na sportove kojima se bave. Kenney inače ima i potvrdu da je hipnotizer, a napisao je i knjigu na tu temu.

Izvor vijesti: http://www.24sata.info/vijesti/svijet/6 ... z1QECNTg8O

Republikanac
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Republikanac » 05 Jul 2011, 12:58

Čovjek gušter ogroman vadičep prvo provlači kroz nos da bi mu izašao na usta, a zatim ponavlja isto sa tim da ovaj put izlazi na uho. Čudnovato ili odvratno ocijenite sami

VIDEO MOŽETE POGLEDATI OVDE

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 09 Jul 2011, 20:58

Sta se desi kad magarac opali zebru??

Šta se desi kada magarac opali zebru? Pa dobije se magra. Ili zebrac? Čekaj malo…

U Ksiamenu Haisangu u Kini rođeno je ždrebe zebre i magarca. Retka mešanka ima prugaste noge, visoka je oko 90 centimetara i teška tridesetak kilograma.

Čuvari u zoološkom vrtu kažu da su se zebra i magarac potpuno prirodno parili dok su bili zajedno na pašnjaku.

Image

Maja
Administrator
Administrator

Post by Maja » 09 Jul 2011, 23:09

vidjela sam ovo na tv baš cool. pitam se šta bi ispalo da su se parile neke druge životinje :ha

Konsultant
Legenda foruma
Legenda foruma
Been thanked: 1 time

Post by Konsultant » 10 Jul 2011, 06:53

slono i zirafa
noj i albatros

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 20 Jul 2011, 23:19

16.000 ljudi zeli tuziti Aplle

Kim Hjeong-seok (Hyeong-seok), južnokorejski advokat koji je ranije ove godine tužio "Apple" zbog praćenja lokacije na iPhoneu i dobio odštetu od oko 945 dolara, planira podići masovnu tužbu protiv te kompanije. U tome bi mu se moglo pridružiti najmanje 16 hiljada korisnika iPhonea.

Zajedničku tužbu podići će tokom avgusta protiv južnokorejske divizije "Applea", ali i protiv središta kompanije u SAD te će tražiti da svima bude isplaćena odšteta koju je i on ranije dobio, dakle oko 945 dolara.

Image

U ranijem sporu protiv "Applea" tvrdio je da iPhoneovo praćenje lokacije korisnika krši ustavno pravo na privatnost u toj zemlji, a zbog toga je doživio i mentalni stres. Tužbu je podigao još u aprilu, a presuda u njegovu korist objavljena je već u maju. Niko iz južnokorejske divizije "Applea" nije se žalio na presudu te mu je novac isplaćen, a vjeruje da je to prvi put u svijetu da je ta kompanija platila odštetu nekom korisniku zbog problema s praćenjem lokacije u iPhone.

Hjeong-seok i dalje koristi iPhone 4 i iPad i kaže da voli "Apple" i njihove proizvode te da ova pravna bitka nema nikakve veze s tim, već je pitanje toga šta je dobro, a šta nije.

Republikanac
Sitna buranija
Sitna buranija

Post by Republikanac » 25 Jul 2011, 12:24

Vozacica nasamarila vucnu suzbu i autom odvukla njihov kamion
Image
VIDEO MOZETE POGLEDATI OVDE

Voljena
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

Post by Voljena » 25 Jul 2011, 16:07

Nordlyset, jako zanimljivo i neopisivo ;)
Image

Toruk Makto
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Has thanked: 6 times
Been thanked: 10 times

Post by Toruk Makto » 26 Jul 2011, 11:16

CSI: pseća kakica u New Hampshireu
Image

Stambeni kompleks Twin Ponds u mjestu Nashua u New Hampshireu, u kojem se nalazi 339 stanova, ima vlasnike pasa koji imaju ukupno 241 psa. Da ono što psi u šetnji ostave za sobom ne bi izmaklo kontroli, stanari su se dogovorili i uveli sustav "Poo Prints", koji je osmislio BioPet Vet Labs iz Knoxvillea u Tennesseju.

Svaki vlasnik dužan je dati uzorak sline svog ljubimca, koji se uzima pomoću običnog laboratorijskog štapića, i koji ide u bazu podataka. Pronađe li se nepokupljen pseći izmet, sustav sa 99,9-postotnom sigurnošću identificira psa te time i vlasnika koji nije počistio za svojim ljubimcem. Za takav propust plaća se kazna koja može iznositi i do 1000 dolara.

– Ovo nije nikakav nadzor tipa "Velikog Brata" iz "1984"-te. Naš program radi samo ono što mi želimo i što upravitelj zgrade želi: potičemo vlasnike da čiste za svojim psima – kaže Jim Simpson iz BioPeta a piše vecernji.hr
Dal se trava sadi kod njih ko kod nas žito ,
da vidim svemirca , to bi ga ja upitooo .

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator

Post by Krokodil Behko » 27 Jul 2011, 16:10

Marfijevi zakoni

U principu,ovo bi trebala biti zasebna tema...ali nema veze...

Ako ste zainteresovani da pročitate kako je Marfijev zakon dobio ime evo pisma koje je dobio Artur Bloch autor knjige "Murphyjev Zakon - i drugi razlozi zašto stvari idu naopako!" od jednog Marfijevog saradnika:

Događaj se zbio 1949. godine u vazduhoplovnoj bazi Edwards u Murocu, Kalifornija, tokom projekta avijacije MX981. Bilo je to eksperimentalno istraživanje udesa, pod rukovodstvom pukovnika J.P. Stappa na pisti kod severne baze. Radove je obavljao Northrop Aircraft prema ugovoru s aeromedicinskom laboratorijom iz Wright Fielda. Ja sam bio Northropov rukovodilac projekta.

Zakon je dobio ime po kapetanu Edu Murphyju, razvojnom inženjeru iz laboratorije Wright Field Aircraft. Frustracije zbog kaišnog prenosnika koji nije funkcionisao usled greške pri spajanju mosnih merača naprezanja, potakle su ga da primeti: "Ako postoji neki način da se to uradi pogrešno, on će to uraditi pogrešno", misleći time na tehničara koji je spojio mostove u laboratoriji. Tu sam izjavu i njene varijacije nazvao Murphyjevim zakonom.

... Nekoliko nedelja nakon tog "imenovanja" pukovnik Stapp je na konferenciji za novinare izjavio da su naši dobri sigurnosni rezultati ostvareni u toku višegodišnjeg ispitivanja simuliranih udesa, rezultat čvrstog verovanja u Murphyjev zakon i našeg doslednog napora da ne priznamo neizbežno. Za svega nekoliko meseci pozivanje na taj zakon u reklamama raznih proizvođača fantastično se proširilo - i Murphzjev zakon se osamostalio i krenuo svojim putem.

Marfologija
MURPHYJEV ZAKON

Ako nešto može poći naopako, poći će naopako

Pouka:

Ništa nije tako lako kao što izgleda.
Sve traje duže nego što misliš.
Od svih stvari koje mogu da krenu naopako, uvek krene ona koja izaziva najveću štetu.
Ako primetiš da postoje četiri načina da stvari pođu naopako, pa ih izbegneš, odmah će se pojaviti peti.
Prepuštene same sebi, stvari od loših postaju još gore.
Kad rešiš da ozbiljno zasučeš rukave, primetiš da nisi obukao košulju.
Svako rešenje rađa nove probleme.
Nemoguće je postići otpornost na budale, jer budale su tako inventivne.
Priroda je uvek na strani skrivenih grešaka
Majka priroda je kučka

MURPHYJEVA FILOZOFIJA

Smeši se ... Sutra će biti gore.
MURPHYJEVA KONSTANTA

Svaka stvar će biti oštećena direktno srazmerno svojoj vrednosti.
KVANTITATIVNA REVIZIJA MURPHYJEVOG ZAKONA

Sve ide naopako odjednom.
HILLOVI KOMENTARI MURPHYJEVOG ZAKONA

Ako mnogo gubiš kad stvari idu naopako, preduzmi sve moguće mere.
Ako promenom ne gubiš ništa, opusti se.
Ako promenom dobijaš sve, opusti se.
Ako nema veze, nema veze.

O'TOOLEOV KOMENTAR MURPHYJEVOG ZAKONA

Murphy je bio optimista.
ZYMURGYJEV SEDMI IZUZETAK MURPHYJEVOG ZAKONA

Kad kiši, onda kvasi.
BOLINGOV POSTULAT

Ako se osećaš dobro, ne brini. Proći će.
WHITEOV STAV

Ne gubi srce ...
Owenov Komentar Whiteovog Stava:

... možda ti ga žele iščupati ...
Byrdova dopuna Owenovog komentara Whiteovog stava:

... a mrzi ih da dugo traže.
ILESOV ZAKON

Uvek postoji lakši način da se nešto uradi.

Pouka:

Ako gledaš pravo u taj lakši način, naročito duže vreme, nećeš ga videti.
A neće ni Iles.

CHISHOLMOV DRUGI ZAKON

Kada stvari idu dobro, nešto će poći loše.

Pouka:

Kada stvari prosto ne mogu poći loše, to se ipak dogodi.
Kadgod ti se čini da stvari kreću nabolje, nešto si prevideo.

CHISHOLMOV TREĆI ZAKON

Predlozi se nikad ne shvate onako kako je želeo predlagač.

Pouka:

Objasniš li nešto tako jasno da niko ne može pogrešno razumeti, neko će ipak pogrešno shvatiti.
Učiniš li nešto za šta si siguran da će naići na svačije odobravanje, nekome se to ipak neće dopasti.
Sva sredstva ne vode uvek ka cilju.

SCOTTOV PRVI ZAKON

Štogod krene naopako, nama se čini da ide kako treba.
SCOTTOV DRUGI ZAKON

Kad se greška otkrije, a zatim ispravi, ustanoviće se da je u stvari na početku sve bilo tačno.

Pouka:
Pošto se ispostavi da je ispravka bila pogrešna, nemoguće je ponovo postaviti prvobitnu jednačinu.
FINAGLEOV PRVI ZAKON

Ako eksperiment uspe, negde se pogrešilo.
FINAGLEOV DRUGI ZAKON

Bez obzira na dobijeni rezultat, uvek će se naći neko spreman da ga:

loše protumači
falsifikuje
pripiše nekoj svojoj omiljenoj teoriji

FINAGLEOV TREĆI ZAKON

U svakom skupu podataka onaj podatak koji je najočiglednije ispravan, bez ikakve potrebe za proverom, jeste greška

Pouka:

Onaj od koga tražiš pomoć neće videti grešku.
Svako ko ti u prolazu daje savete koje nisi tražio, videće je iz cuga.

FINAGLEOV ČETVRTI ZAKON

Kad se jednom nešto pokvari, svako nastojanje da to popraviš samo će pogoršati stvar.
FINAGLEOVA PRAVILA

Jedan predmet najbolje izučiš, ako ga prethodno detaljno shvatiš.
Uvek vodi beleške - to pokazuje da si radio.
Uvek najpre crtaj grafikone, a tek onda unosi svoja očitavanja.
Ako je sumnjivo, potrudi se da deluješ ubedljivo.
Eksperimente treba ponavljati - tako da budu pogrešni na isti način.
Ne veruj u čuda - računaj na njih.

WINGOV AKSIOM

Svi Finagleovi zakoni mogu se izvrdati tako što se savlada jednostavna veština rada bez razmišljanja.
GUMPERSOV ZAKON

Verovatnoća da se nešto desi obrnuto je srazmerna želji da se desi.
ISSAWIJEVI ZAKONI NAPRETKA

Tok napretka:
Stvari svakog dana postaju sve gore i gore.

Put napretka:
Prečica je najveće rastojanje između dve tačke.

Dijalektika napretka:
Direktna akcija izaziva direktnu reakciju.

Hod napretka:
Društvo je mazga, ne automobil... poteraš li ga previše, ritnuće se i zbaciti svog jahača.
SODDOV PRVI ZAKON

Kada neko pokušava da nešto učini, biće u tome ometen mešanjem nekog drugog uticaja (živog ili neživog). Neke stvari se, uprkos tome, ipak dovrše, budući da intervenišući uticaj i sam nešto pokušava, pa je, naravno, podložan ometanju.
SODDOV DRUGI ZAKON

Pre ili kasnije mora se desiti najgori mogući splet okolnosti.

Pouka:
Svaki sistem mora biti tako napravljen da podnese najgori mogući splet okolnosti.
SIMONOV ZAKON

Sve što sastaviš raspadne se pre ili kasnije.
RUDINOV ZAKON

U krizama koje teraju ljude da biraju između alternativnih smerova delovanja, većina ljudi se opredeli za najgori.
GINSBERGOVA TEOREMA

Ne možeš pobediti.
Ne možeš izvući nerešeno.
Ne možeš čak ni prekinuti igru.

FREEMANOV KOMENTAR GINSBERGOVE TEOREME
Sve vodeće filozofije koje pokušavaju da osmisle naš život, zasnivaju se na negaciji nekog dela Ginsbergove teoreme:

Kapitalizam se zasniva na pretpostavci da možeš pobediti.
Socijalizam se zasniva na pretpostavci da možeš izvući nerešeno.
Misticizam se zasniva na pretpostavci da možeš prekinuti igru.

EHRMANOV KOMENTAR

Stvari će otići nagore pre nego krenu nabolje.
Ko kaže da će stvari krenuti nabolje?

EVERITTOV DRUGI ZAKON TERMODINAMIKE

Zbrka u društvu stalno raste. Samopregornim radom može se ta zbrka raščistiti na ograničenom području. Uprkos tome, taj trud će ipak izazvati uvećanje opšte zbrke u celom svetu.
MURPHYJEV ZAKON TERMODINAMIKE

Pod pritiskom stvari postaju još gore.
COMMONEROV DRUGI ZAKON EKOLOGIJE

Ništa nikad ne nestaje.
PUDDEROV ZAKON

Sve što dobro počne, loše se svrši, Sve što loše počne, svrši se još gore.
STOCKMAYEROVA TEOREMA

Ako izgleda lako, frka je.
Ako se čini da je frka, onda je sasvim nemoguće.
HOWEOV ZAKON

Svako ima plan koji ne pali.
WYNNEOV ZAKON

"Lako ćemo" je teška zaraza.
ZYMURGYJEV PRVI ZAKON DINAMIKE SISTEMA U RAZVOJU

Kad jednom otvoriš konzervu s crvima, jedini način da ih ponovo zatvoriš je da upotrebiš veću konzervu.
STURGEONOV ZAKON

90% svega je sranje.
ZAKON NEIZRICANJA

Čim nešto pomeneš ...
... ako je dobro, nestane.
... ako je loše, dogodi se.
NERECIPROČNI ZAKONI OČEKIVANJA

Negativna očekivanja daju negativne rezultate.
Pozitivna očekivanja daju negativne rezultate.

Post Reply

Return to “Razno”