Ne možeš kontrolisati osjećaje. Svjesna si svega, ali dok se takva ljubav ugasi, treba proći vremena. Nije to baš tako lako. Kad voliš, nisi vlasnik svoga srca, ono ima svoju volju. Sve te boli, čini ti se da umireš, ali voliš i dalje. Samo je vrijeme lijek i odmaknuti se što dalje od osobe koju beznadno voliš.statebriga wrote: 02 Nov 2018, 16:33ali se pitam, zasto osobe pruzaju ljubav osobi koja ih ne voli istom mjerom, ako su svijesne da daju vise , a dobijaju jedno veliko nistaNice try wrote: 02 Nov 2018, 16:29Ljubav koju nekome pružimo, ali nam se ne uzvrati istom mjerom.
Prevelika očekivanja su razlog, sruši nas ono što očekujemo, a ne dobijemo.
S kojim pravom, nekad se pitam?![]()
Jednosmjerna ljubav
Moderator: spacebound
Re: NE-uzvracena LJubav
Last edited by Nice try on 02 Nov 2018, 16:38, edited 1 time in total.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
-
- Seksologinja
- Has thanked: 1306 times
- Been thanked: 716 times
- Status: Offline
ma neko nije svejestan sto je izgubio

Skin: "nemoj ljubinka, ja sam vec ispala iz aviona"
Fuddo: "Jadni spermatozoidi,pa sto ih ubijate?"
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40083 times
- Been thanked: 26094 times
Stavi ga u pokvaren avion
zna se kako ce zavrsiti 

Ljubav je svuda, pa i u guzu.
- lejlamo
- Forum [Bot]
- Mood:
- Been thanked: 1 time
ja to nikada neću shvatiti...da je čovjek u stanju VOLJETI nekoga ko njega ne šljivi ni dva posto i pri tom još i pati.

-
- Seksologinja
pa zar se to ne moze rijestiti konverzaciojom sa osobm, mislim da se komunikacijom to moze rijesiti , brze bolje i efektivnije od bjezanja od osobe ili cekanja da vrijemi lijeci raneNice try wrote: 02 Nov 2018, 16:37Ne možeš kontrolisati osjećaje. Svjesna si svega, ali dok se takva ljubav ugasi, treba proći vremena. Nije to baš tako lako. Kad voliš, nisi vlasnik svoga srca, ono ima svoju volju. Sve te boli, čini ti se da uireš, ali voliš i dalje. Samo je vrijeme lijek i odmaknuti se što dalje od osobe koju beznadno voliš.statebriga wrote: 02 Nov 2018, 16:33ali se pitam, zasto osobe pruzaju ljubav osobi koja ih ne voli istom mjerom, ako su svijesne da daju vise , a dobijaju jedno veliko nistaNice try wrote: 02 Nov 2018, 16:29Ljubav koju nekome pružimo, ali nam se ne uzvrati istom mjerom.

Ne može.statebriga wrote: 02 Nov 2018, 16:41pa zar se to ne moze rijestiti konverzaciojom sa osobm, mislim da se komunikacijom to moze rijesiti , brze bolje i efektivnije od bjezanja od osobe ili cekanja da vrijemi lijeci raneNice try wrote: 02 Nov 2018, 16:37Ne možeš kontrolisati osjećaje. Svjesna si svega, ali dok se takva ljubav ugasi, treba proći vremena. Nije to baš tako lako. Kad voliš, nisi vlasnik svoga srca, ono ima svoju volju. Sve te boli, čini ti se da uireš, ali voliš i dalje. Samo je vrijeme lijek i odmaknuti se što dalje od osobe koju beznadno voliš.statebriga wrote: 02 Nov 2018, 16:33ali se pitam, zasto osobe pruzaju ljubav osobi koja ih ne voli istom mjerom, ako su svijesne da daju vise , a dobijaju jedno veliko nistaNice try wrote: 02 Nov 2018, 16:29
Ljubav koju nekome pružimo, ali nam se ne uzvrati istom mjerom.
![]()
Pisaću sutra, opširnije. Doktorirala sam ovu temu.
"Nećemo ništa razumeti od hoda sveta ako budemo zamišljali da ljudi uvek postupaju pravedno..."
Balada o Bohoreti
Balada o Bohoreti
- Socrates
- Forum [Bot]
- Been thanked: 5 times
Može se i napraviti vrhunsko umjetničko djelo, ali malo ljudi bira tu opciju.Nice try wrote: 02 Nov 2018, 16:37Ne možeš kontrolisati osjećaje. Svjesna si svega, ali dok se takva ljubav ugasi, treba proći vremena. Nije to baš tako lako. Kad voliš, nisi vlasnik svoga srca, ono ima svoju volju. Sve te boli, čini ti se da umireš, ali voliš i dalje. Samo je vrijeme lijek i odmaknuti se što dalje od osobe koju beznadno voliš.statebriga wrote: 02 Nov 2018, 16:33ali se pitam, zasto osobe pruzaju ljubav osobi koja ih ne voli istom mjerom, ako su svijesne da daju vise , a dobijaju jedno veliko nistaNice try wrote: 02 Nov 2018, 16:29Ljubav koju nekome pružimo, ali nam se ne uzvrati istom mjerom.

. . . . . . . . .
-
- Seksologinja
hvalaNice try wrote: 02 Nov 2018, 16:45Ne može.statebriga wrote: 02 Nov 2018, 16:41pa zar se to ne moze rijestiti konverzaciojom sa osobm, mislim da se komunikacijom to moze rijesiti , brze bolje i efektivnije od bjezanja od osobe ili cekanja da vrijemi lijeci raneNice try wrote: 02 Nov 2018, 16:37Ne možeš kontrolisati osjećaje. Svjesna si svega, ali dok se takva ljubav ugasi, treba proći vremena. Nije to baš tako lako. Kad voliš, nisi vlasnik svoga srca, ono ima svoju volju. Sve te boli, čini ti se da uireš, ali voliš i dalje. Samo je vrijeme lijek i odmaknuti se što dalje od osobe koju beznadno voliš.statebriga wrote: 02 Nov 2018, 16:33
ali se pitam, zasto osobe pruzaju ljubav osobi koja ih ne voli istom mjerom, ako su svijesne da daju vise , a dobijaju jedno veliko nista![]()
![]()
Pisaću sutra, opširnije. Doktorirala sam ovu temu.

-
- Seksologinja
bolje je imati manje takvih umjetnicih djela , a vise sretnih zivotnih ljubaviSocrates wrote: 02 Nov 2018, 16:48Može se i napraviti vrhunsko umjetničko djelo, ali malo ljudi bira tu opciju.Nice try wrote: 02 Nov 2018, 16:37Ne možeš kontrolisati osjećaje. Svjesna si svega, ali dok se takva ljubav ugasi, treba proći vremena. Nije to baš tako lako. Kad voliš, nisi vlasnik svoga srca, ono ima svoju volju. Sve te boli, čini ti se da umireš, ali voliš i dalje. Samo je vrijeme lijek i odmaknuti se što dalje od osobe koju beznadno voliš.statebriga wrote: 02 Nov 2018, 16:33ali se pitam, zasto osobe pruzaju ljubav osobi koja ih ne voli istom mjerom, ako su svijesne da daju vise , a dobijaju jedno veliko nistaNice try wrote: 02 Nov 2018, 16:29
Ljubav koju nekome pružimo, ali nam se ne uzvrati istom mjerom.
![]()

- Socrates
- Forum [Bot]
Pa ne znam, da nije bilo Beatrice i Danteove ljubavi prema njoj, renesansa ne bi bila što je bila.
Mog'o je on i sretan biti sa njom, ali bi ljudska vrsta izgubila, generalno govoreći.
Mog'o je on i sretan biti sa njom, ali bi ljudska vrsta izgubila, generalno govoreći.
. . . . . . . . .
-
- Seksologinja
ne vih rekla, jer tema neuzvracene ljubavi je oduvijek pristuna u umjetnostiSocrates wrote: 02 Nov 2018, 16:57 Pa ne znam, da nije bilo Beatrice i Danteove ljubavi prema njoj, renesansa ne bi bila što je bila.

- Socrates
- Forum [Bot]
Pa dobro sad, mi možemo tu raspravljati sto godina.
Samo želim da kažem da je kreativna snaga nesreće ogromna. I tu mislim na svaku nesrecu.
Neki nesreću potroše na razne gluposti, i to je istina. Potonu negdje između self-help shit i, sta ti ja znam,
A neki napišu vrhunske stvari. Kao recimo Mesa sa Dervisom.
Samo želim da kažem da je kreativna snaga nesreće ogromna. I tu mislim na svaku nesrecu.
Neki nesreću potroše na razne gluposti, i to je istina. Potonu negdje između self-help shit i, sta ti ja znam,

. . . . . . . . .
- Socrates
- Forum [Bot]
Mada, i ne mora uvijek biti da je neuzvraćena ljubav nesreća. 

. . . . . . . . .
-
- Seksologinja
Socrates wrote: 02 Nov 2018, 17:04 Pa dobro sad, mi možemo tu raspravljati sto godina.
Neki nesreću potroše na razne gluposti, i to je istina. Potonu negdje između self-help shit i, sta ti ja znam,![]()
pa kretivno psiholosko praznjenje je odlicno kao dio terapije za unserecenu osobu , npr. doticnih umjetnika, ali
mnoga umjetnicka djela su kvalitetna, a nisu produkt nesrece ,a uradjena su iskljucivo narudzbama mecena

naravno da neuzvracena ljubav nije nesreca, zato sam otovrila temu

- Socrates
- Forum [Bot]
Kao i u svemu drugom, dakle, možeš koristiti svoje životne okolnosti da budeš kreativan ili da budeš destruktivan.
A možeš i izabrati treći put, da se okreneš self-help shitu.
Inače sam uvjeren da se ljudi okrenu self-help shitu jer nisu u stanju da budu kreativni i boje se, sasvim ljudski, svoje destruktivnosti.
To je očigledno, nisam rekao ništa novo. Međutim, umjesto da se upitaju zašto ja nisam kreativan, oni se samozadovoljno lupaju po ramenu jer se boje destruktivnosti, basically.
Inače sam uvjeren da se ljudi okrenu self-help shitu jer nisu u stanju da budu kreativni i boje se, sasvim ljudski, svoje destruktivnosti.
To je očigledno, nisam rekao ništa novo. Međutim, umjesto da se upitaju zašto ja nisam kreativan, oni se samozadovoljno lupaju po ramenu jer se boje destruktivnosti, basically.
. . . . . . . . .
Imamo li tu Bukowskog...?Socrates wrote: 02 Nov 2018, 17:16 Kao i u svemu drugom, dakle, možeš koristiti svoje životne okolnosti da budeš kreativan ili da budeš destruktivan.
On je raspalio po svim opcijama..i kreativan i autidestruktivan

Habibti, ya nour el - ain... 

Ja kontam vi o sex aferi u Bihacu, ne znam ni sta procitah u ove 4 stranice a nidje glumaca u glavnim i sporednim ulogama.
- Hurija
- Pandora
- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1050 times
Ma kakva nesreća mora biti obostrana privlačnost i hemija
Ostalo je cutanje.
Realno gubitka nema nikakvoga...samo dok dodje iz guzice u glavu...dan, dva, mjesec, godina....samo se tu razlikujemo

Habibti, ya nour el - ain... 

- Hurija
- Pandora
- Has thanked: 874 times
- Been thanked: 1050 times