Svebosanski sabor
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
-
- Poneki mu pročitamo
- Has thanked: 79 times
- Been thanked: 216 times
- Status: Offline
Re: Svebosanski sabor
Imaš na klix forumu furku kako je SDA gora od četnika. Ne bi me iznenadilo da se ispostavi da je neka srbijanska služba poput Bie tom trendu pripomogla. Jer se zna kome takva furka ide na štetu. Primjer - izbori u Mostaru i ko se kim nije htio i zašto.
Nasuprot fgr trendu kako je SDA gore od četnika imamo i dijametralno suprotno furku gdje je opet neko gori od četnika. Komunjare, mješanci, nevjernici,...
Dobar dio Bošnjaka ili nema dovoljno vijuga u glavi da shvati pogubnost toga, ili nema dovoljno muda da stane u isto saf sa nekim kojeg ne voli, ili je jednostavno rob svoje sujete. Nađi se.
Zato je osnovni problem naći Ko bi mogao okupiti sve probosanske patriotske snage. Neko iz stranke svakako ne.
Nasuprot fgr trendu kako je SDA gore od četnika imamo i dijametralno suprotno furku gdje je opet neko gori od četnika. Komunjare, mješanci, nevjernici,...
Dobar dio Bošnjaka ili nema dovoljno vijuga u glavi da shvati pogubnost toga, ili nema dovoljno muda da stane u isto saf sa nekim kojeg ne voli, ili je jednostavno rob svoje sujete. Nađi se.
Zato je osnovni problem naći Ko bi mogao okupiti sve probosanske patriotske snage. Neko iz stranke svakako ne.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2419 times
- Been thanked: 4219 times
- Status: Online
LagumdzijaSuperhik wrote: 05 Mar 2025, 11:03Postavljam temu sa jasnim pitanjem Ko bi mogao okupiti probosanske snage i naci najbolja rjesenja. Sto znaci u prijevodu da ne znam sam rjesenje pa postavljam pitanje. Kuzis?Tratinčica wrote: 05 Mar 2025, 08:53
Pa evo, dođi u BiH, počni čistiti politička govna, umjesto da pišeš po forumima. Kad si tako pametan i sposoban, šteta da talent propadne.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
-
- Poneki mu pročitamo
Za mnoge je previše crven, komunjara,... i što je najbitnije ima stranačku prošlost i lijevi politički profil. Meni je ok, ali treba neko neutralniji. Ne mora jedna osoba, možda neko udruženje, institucija,...Nora Ibsenova wrote: 07 Mar 2025, 09:33LagumdzijaSuperhik wrote: 05 Mar 2025, 11:03
Postavljam temu sa jasnim pitanjem Ko bi mogao okupiti probosanske snage i naci najbolja rjesenja. Sto znaci u prijevodu da ne znam sam rjesenje pa postavljam pitanje. Kuzis?
- ironman
- sirius
- Has thanked: 23632 times
- Been thanked: 24128 times
Svebosanski sabir su parlamenti.
Izabrani na izborima.
I tu treba pokazivati odlucnost.
Tu nam trebaju ljudi sa integritetom i postenjem. Patriote.
Sve vaninstitucionalno...to i nije toliko bitno.
Izabrani na izborima.
dream of spring...
sign of the times...
sign of the times...
-
- Poneki mu pročitamo
Mislim da demokratija ima manu baš zato što i glupani imaju pravo glasa. Ili pametni ljudi koji nemaju kriticizam, ili jednostavno padnu na fore. Ne kažem da je diktatura bolja ali....ironman wrote: 07 Mar 2025, 09:46 Svebosanski sabir su parlamenti.
Izabrani na izborima.
U cijelom svijetu je takav trend, vidiš i po Trumpovom, Putinovim,.... biračima.
Ljudi sa integritetom i poštenjem redovno nisu oni koje narod izabere na izborima i koji sjede u parlamentima. I zato nam jeste kako jeste.
Najumnije glave, najveći stručnjaci, patrioti,... nisu profil ljudi koji su odani stranci
-
- Poneki mu pročitamo
https://www.klix.ba/vijesti/bih/vrijeme ... /250306055
Vrijeme je za jedinstvo: Dodik se može poraziti ako oni koji žele dobro BiH ostave razlike po strani.
Vrijeme je za jedinstvo: Dodik se može poraziti ako oni koji žele dobro BiH ostave razlike po strani.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 20963 times
- Been thanked: 18921 times
Taj čovjek ima isti problem kao i Haris Silajdžić. Obojica su teški narcisi od kojih je narod vremenom digao ruke.Nora Ibsenova wrote: 07 Mar 2025, 09:33LagumdzijaSuperhik wrote: 05 Mar 2025, 11:03
Postavljam temu sa jasnim pitanjem Ko bi mogao okupiti probosanske snage i naci najbolja rjesenja. Sto znaci u prijevodu da ne znam sam rjesenje pa postavljam pitanje. Kuzis?
Ja mislim da je Haris jedan od najvećih državnika u bošnjačkom korpusu ikad, ali njegov stav da je on najpametniji a svi ostali glupi ga je i poslao na političko smetljište.
Ja sam i Tihića cijenio, ali je bio previše blag i merhametli za politiku. Za Bakira je bio vasiona kao lider.
Naravno, Duraković je bio klasa iznad svih. Liderčina u svakom smislu pogotovo u tandemu sa Filipovićem i drugima.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Ko i nasi forumasi :PMasamune wrote: 09 Mar 2025, 09:04Taj čovjek ima isti problem kao i Haris Silajdžić. Obojica su teški narcisi od kojih je narod vremenom digao ruke.
Ja mislim da je Haris jedan od najvećih državnika u bošnjačkom korpusu ikad, ali njegov stav da je on najpametniji a svi ostali glupi ga je i poslao na političko smetljište.
Ja sam i Tihića cijenio, ali je bio previše blag i merhametli za politiku. Za Bakira je bio vasiona kao lider.
Naravno, Duraković je bio klasa iznad svih. Liderčina u svakom smislu pogotovo u tandemu sa Filipovićem i drugima.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Masamune
- DeLorean
- Mood:
- Has thanked: 20963 times
- Been thanked: 18921 times
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3742 times
- Been thanked: 3473 times
Nažalost, kod Dodikove situacije je više pomiglo srpsko jedinstvo protiv Dodika (niko od njih osim Dodikovih dupelizaca nije stao u njegovu odbranu) dok kod nas jedni ne mogu da priznaju da se Konaković u ovom momentu odlično ponaša (bez panike i agresivnosti, pozivom da ratujemo protiv Dodika, šta on upravo priželjkuje) a drugi ne žele pohvaliti da je Dževad Mahmutović napravio odličan potez gdje nije podržao pokretanje vitalnog nacionalnog interesa Bošnjaka.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
Živio Alija i bosanska armija, živjela, živjela Bosna.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
To je nasa vjecita boljka, da se nazor izjednacimo "sa njima". Kao Dodik je los, ali i nasi su, po pisanjima nekih po ovim temama gori, i vise su doprinjeli rasprdjivanju BiH nego li rat, i Dodik i svi drugi cetalji.Naseef Mushroom wrote: 09 Mar 2025, 12:15 Nažalost, kod Dodikove situacije je više pomiglo srpsko jedinstvo protiv Dodika (niko od njih osim Dodikovih dupelizaca nije stao u njegovu odbranu) dok kod nas jedni ne mogu da priznaju da se Konaković u ovom momentu odlično ponaša (bez panike i agresivnosti, pozivom da ratujemo protiv Dodika, šta on upravo priželjkuje) a drugi ne žele pohvaliti da je Dževad Mahmutović napravio odličan potez gdje nije podržao pokretanje vitalnog nacionalnog interesa Bošnjaka.
Kad ti, koji ne gotivis trojku a ni Konakovica, mozes da prepoznas da u ovoj konkretnoj situaciji radi dobro, to je golemo.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9158 times
- Been thanked: 10872 times
Naši su bili na nivou. Imali su bolje karte i prozreli Dodikove blefove.
Nije bilo potrebe, za nekakvim saborima. Makar dok imamo svoju vlastitu kongresmenku u Misuriju
Inače, skoro sam čitao, ima još jedan kongresmen (ili senator?) iz Kentakija ili Tenesija (miješam te dvije države), takođe republikanac. Učestvovao je u maršu mira prema Srebrenici, zaklinje se da su naši tamo najbolji useljenici svih vremena, zapratio, vjerovatno ima i malo poslovnog interesa i eto njega uz nas stalno. Ne treba bolje lobiranje.
Nije bilo potrebe, za nekakvim saborima. Makar dok imamo svoju vlastitu kongresmenku u Misuriju

Inače, skoro sam čitao, ima još jedan kongresmen (ili senator?) iz Kentakija ili Tenesija (miješam te dvije države), takođe republikanac. Učestvovao je u maršu mira prema Srebrenici, zaklinje se da su naši tamo najbolji useljenici svih vremena, zapratio, vjerovatno ima i malo poslovnog interesa i eto njega uz nas stalno. Ne treba bolje lobiranje.
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Pa zar nije vise dosta oslanjanja na strance.
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 46214 times
- Been thanked: 8264 times
Da nema par miliona bosnjaka van bosne bilo bi previse jadno oslanjanje na strance, vako suti, dobro je kad ih ima
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Laser
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 1152 times
- Been thanked: 3551 times
Nema potrebe za svebošnjačkim saborom.
Sabori se sazivaju kad treba donijeti sudbonosnu odluku i saziva ga onaj ko je dovoljan autoritet da ga sazove.
Kad bi se pojavilo neko pitanje koje je tipa biti ili ne biti, da li krenuti ovim putem ili onim, neki autoritet bi isplivao, zato što bi ga vrijeme i situacija izbacila na površinu.
Pokretač teme je neznalica.
Sabori se sazivaju kad treba donijeti sudbonosnu odluku i saziva ga onaj ko je dovoljan autoritet da ga sazove.
Kad bi se pojavilo neko pitanje koje je tipa biti ili ne biti, da li krenuti ovim putem ili onim, neki autoritet bi isplivao, zato što bi ga vrijeme i situacija izbacila na površinu.
Theologically I am a sunni. Politically I am a shia.
- tuzlak1212
- Inventar foruma
- Has thanked: 560 times
- Been thanked: 817 times
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
Ahahahaha danas mi je ovo izletilo na IG
-
- Poneki mu pročitamo
Mislim da ne treba cekati situaciju poput 93-ce pa da bi po tebi bude razloga da neko ispliva na povrsinu? Ne treba probosanskim snagama autoritet, jer autoriteti mogu biti i populisticki hostapleri a narod lako pada na patriotsku pricu. Sabor najumnijih glava nije autritet vec servis. I upravo takav servis treba kada se donose odluke koje su prevelika odgovornost za neku stranku.Laser wrote: 09 Mar 2025, 20:48 Nema potrebe za svebošnjačkim saborom.
Pokretac teme jeste neznalica i zato i pokrece temu gdje trazi odgovor da li je okupljanje pametnijih glava uopste moguce ikada, ikako,.. i Koja snaga bi pokrenula tu inicijativu. 93-ce je bio Alija koji je teret teskih odluka rasporedio na sve nas a ne samo na SDA. Tad se nije postavljalo pitanje "ta ce on", glumi zarad poena, oce za sebe korist,....
Danas smo mnogo razjedinjeniji. Fokusiraniji u trazenju mana jedni drugima, i paranoicno oprezni da nedajBoze neko ne ispane u necemu bolji, ispravniji,...
- Naseef Mushroom
- Forum [Bot]
- Has thanked: 3742 times
- Been thanked: 3473 times
Ja sam prije nekoliko godina, dok je ovo stanje danas sa Dodikom bilo nezamislivo, pisao po forumu kako navijam za NiP da pobijedi SDA na izborima iz razloga jer nam trebaju dvije jake bošnjačke stranke, i da je bolje da alternativa SDA-u bude NiP nego SDP ili Njihova Stranka, jer tada SDA neće moći koristiti Bošnjanstvo i Islam kao argumente pred izbore, već će se takmičiti u drugim stvarima da pridobiju glasače. Pogotovo kada je rahmetli Muamer Zukorlić podržavao Konakovića na početku.Nora Ibsenova wrote: 09 Mar 2025, 12:57To je nasa vjecita boljka, da se nazor izjednacimo "sa njima". Kao Dodik je los, ali i nasi su, po pisanjima nekih po ovim temama gori, i vise su doprinjeli rasprdjivanju BiH nego li rat, i Dodik i svi drugi cetalji.Naseef Mushroom wrote: 09 Mar 2025, 12:15 Nažalost, kod Dodikove situacije je više pomiglo srpsko jedinstvo protiv Dodika (niko od njih osim Dodikovih dupelizaca nije stao u njegovu odbranu) dok kod nas jedni ne mogu da priznaju da se Konaković u ovom momentu odlično ponaša (bez panike i agresivnosti, pozivom da ratujemo protiv Dodika, šta on upravo priželjkuje) a drugi ne žele pohvaliti da je Dževad Mahmutović napravio odličan potez gdje nije podržao pokretanje vitalnog nacionalnog interesa Bošnjaka.
Kad ti, koji ne gotivis trojku a ni Konakovica, mozes da prepoznas da u ovoj konkretnoj situaciji radi dobro, to je golemo.
Naravno, kada je krenulo šurovanje sa Čovićem, Nešićem i ostalim, i meni je se zgadio on, stranka i Trojka, ali sad, nevažno je jesu li ovo iskrene namjere Konakovića ili je on morao okrenuti ploču jer je vidio da se bliži kraj Dodiku i možda čak Čoviću, važno je da je došao tobe i radi u korist države.
Ide junak do junaka, ide Bošnjak do Bošnjaka, Allahu se svom klanjaju i pjesmu pjevaju.
-
- Poneki mu pročitamo
- Has thanked: 9 times
- Been thanked: 190 times
Potreba za svebosanskim saborom odavno je postala gorućom. Intelektualci koji zagovaraju potrebu za sazivanjem ovakvog sabora nisu rijetki ali kada se treba napraviti odlučujući korak u prvi plan izbiju trivijalna pitanja kao što su ko ga želi, zbog čega, ko stoji iza toga i td.
Bilo bi idealno da se okupi i samo-formira grupa (mlađih) intelektualaca, da zanemari sve podjele i razlike i da odredi ključna pitanja koja se trebaju definirati na tom saboru što bi samo po sebi potaklo mnoge da se priključe takvoj inicijativi. Te pripreme bi morale potrajati, zahtijevale bi određene troškove ali bi na kraju sva ulaganja bila i te kako opravdana.
Da bi ovakav sabor bio moguć unaprijed se mora odrediti koja su to krucijalna i egzistencijalna pitanja podjednako bitna za svakog građanina u ovako fragmentiranom društvu i da se na temelju priprema iskristališu teme o kojima je moguće postići saglasnost uvažavajući demokratska načela i principe koji bi se ugradili u temeljna akta koja određuju budućnost i smjernice za sve političke subjekte koji bi ih se morali pridržavati.
Naravno, jasno je da ne bi bilo moguće postići konsenzus o svakom pitanju i da se određeni broj ni intelektualaca ni građana ne bi složio oko svega ali bi se odredio neophodan minimum oko koga se može okupiti većina što bi predstavljalo temelj od koga se kreće i na kome bi se u budućnosti mogla vršiti nadgradnja.
Uvjeren sam da bi pitanja suvereniteta, teritorijalnog integriteta i sl. mogla okupiti većinu i što je još važnije takav pristup bi ohrabrio jer bi pokazao koje i kolike su te snage za koje danas niko nije siguran da postoje i kolike su one. Ovakvim pristupom i razdvajanje žita od kukolja bilo bi daleko izvjesnije koje i kolike su te snage koje uvažavaju demokratska načela i principe, uvažavaju dostignuti stepen istih i insistiraju da se nastavi sa daljim približavanjem BiH društva savremenim tokovima u svijetu.
Bilo bi idealno da se okupi i samo-formira grupa (mlađih) intelektualaca, da zanemari sve podjele i razlike i da odredi ključna pitanja koja se trebaju definirati na tom saboru što bi samo po sebi potaklo mnoge da se priključe takvoj inicijativi. Te pripreme bi morale potrajati, zahtijevale bi određene troškove ali bi na kraju sva ulaganja bila i te kako opravdana.
Da bi ovakav sabor bio moguć unaprijed se mora odrediti koja su to krucijalna i egzistencijalna pitanja podjednako bitna za svakog građanina u ovako fragmentiranom društvu i da se na temelju priprema iskristališu teme o kojima je moguće postići saglasnost uvažavajući demokratska načela i principe koji bi se ugradili u temeljna akta koja određuju budućnost i smjernice za sve političke subjekte koji bi ih se morali pridržavati.
Naravno, jasno je da ne bi bilo moguće postići konsenzus o svakom pitanju i da se određeni broj ni intelektualaca ni građana ne bi složio oko svega ali bi se odredio neophodan minimum oko koga se može okupiti većina što bi predstavljalo temelj od koga se kreće i na kome bi se u budućnosti mogla vršiti nadgradnja.
Uvjeren sam da bi pitanja suvereniteta, teritorijalnog integriteta i sl. mogla okupiti većinu i što je još važnije takav pristup bi ohrabrio jer bi pokazao koje i kolike su te snage za koje danas niko nije siguran da postoje i kolike su one. Ovakvim pristupom i razdvajanje žita od kukolja bilo bi daleko izvjesnije koje i kolike su te snage koje uvažavaju demokratska načela i principe, uvažavaju dostignuti stepen istih i insistiraju da se nastavi sa daljim približavanjem BiH društva savremenim tokovima u svijetu.