Ali zasto ste tako radikalni pa navodite zivotno ugrozavajuce situacije, nema govora o tome.
Valjda je temo malo drugacija.
Naravno da biram izmedju djetetovog i svog zivota izabrala bih djetetov, sad bih im srce odmah dala bez razmisljanja. Nije u tome poenta.
Poenta je u svakodnevnici i prioritetima. Parovi koji stavljaju djecu jedno ispred drugog u svakodnevnici jedno drugo i izgube, pa je to onda ono kad se kaze zive kao cimeri ili brat i sestra. Svi smo bitni i svi se odnosi moraju njegovati i vjerujem da je i djeci ljepse u zajednici gdje su otac i majka jedno drugom prioritet, gdje nisu zaboravili kako da se vole, kako da se paze, kako da se posvecuju jedno drugom u stalnom dizanju djece na pijedestal.
Evo moji u ranom tinejdzerskom dobu dodju iz skole, jedu i zatvore se u svoju sobu. Ja sama. Napravim kafu, nazovem muza i s njim pricam satima. Njih cujem kad se posvadjaju, tamo u sobi. Tako ce uskoro poceti da izlaze, pa cure, fakulteti, otici ce, zvat ce dnevno, pa sedmicno, pa rjedje. Ko meni ostaje?
Svađanje s budalom je poput hrvanja u blatu sa svinjom. Nakon sat vremena skužiš da svinja uživa.