Zašto Bošnjaci nemaju Thompsona ni Knindžu?
Moderators: Urednik foruma, VIP
- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3608 times
- Been thanked: 6618 times
- Status: Offline
Re: Zašto Bošnjaci nemaju Thompsona ni Knindžu?
E moj Medvjede...
zar nisu i Zidovi prije 80 godina bili dobre duse..
kako smo ponekad naivni..
zar nisu i Zidovi prije 80 godina bili dobre duse..
kako smo ponekad naivni..
Last edited by Matan on 08 Jul 2025, 00:00, edited 1 time in total.
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2468 times
- Been thanked: 4291 times
Meni je i moj brat lud. Vice, ja mu znam svaku pjesmu i volim ga. Ja ga gledam i vicem, e jesi debil
Pa kae, budalo, covjek jasno kaze sta je, i jos ti cojk pokazo ko je sve oko tebe, i sta ti misli, i kako ga necu voljet
I kad skontam, i upravu je
Pa kae, budalo, covjek jasno kaze sta je, i jos ti cojk pokazo ko je sve oko tebe, i sta ti misli, i kako ga necu voljet
I kad skontam, i upravu je
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
- Matan
- Sila nečista
- Has thanked: 3608 times
- Been thanked: 6618 times
Meni je za Thompsona svejedno, ali pogledajte ovo, ko ga kritikuje..
i odmah ga volim najvise na svijetu...
i odmah ga volim najvise na svijetu...
Zasto konja tuces sine, kad i drugi cura ima..
- Nora Ibsenova
- Čovječje vrste kći
- Has thanked: 2468 times
- Been thanked: 4291 times
Mislim da ima tu vise faktora od jednog, i da su svi u neku ruku upravu. Ima i do toga sto nismo ni stigli na izgradimo neki nacionalni identitet jer je vjecito skoro bio pod nekom represijom, ima i nesto u onom sto Mute povezuje sa Islamom, jer su Bosnjaci prevalentno odgajani kroz duh Islama, kojem je jedna od dobrih strana upravo to sto ne gaji ekskluzivitet ni po kom osnovu, nesto i u dobroti naroda sto itekako moze bit odlika jednog naroda socioloski, nesto i do toga sto smo kroz 3 vjeka nekad u kontinuitetu a nekad u kratko vremenskom intervalu bili zrtve genocida pa je narod vecinom bio fokusiran na opstanak i nije ni stizao da radi identitet koji ce onda vidjet drugog kao "drugacijeg" a onda i goreg. A ima malo i do siromastva.medvjed23 wrote: 07 Jul 2025, 23:58Razmišljao sam i u tom smjeru, pa sam napisao jedan post o karakteru naše politike koja nas, bar donekle, oblikuje.Nora Ibsenova wrote: 07 Jul 2025, 23:40
Mislim da nisi upravu.
Pitanje zasto nemamo "Thompsona" je retoricko, dublje pitanje je zasto ne gajimo kulturu nacionalizma, mi nemamo svog Dobricu Cosica, ni pandane u ostalim poljima jer kod nas nema kriticne mase za to. Pare nemaju s tim veze. Nema dovoljno konzumenata takvog sadrzaja (ne da nema nikako, nema DOVOLJNO). Imamo li mi neke sovinisticke testove? Je li iko kod nas ko fura pricu "mi smo bolji od onih drugih i u cemu zapazen na sceni kulture, umjetnosti, zurnalistike?
Jala i Buba nisu uspjeli u ZG nego jer su nasli publiku za ono sto rade. Kod nas publike sto ima u BiH, iz nekog izvrnutog razloga voli Thompsona, vice mi kolega" jes mi zao sto nisam otisao na koncert "
Šta ti misliš? Zašto kod nas nema mnogo konzumenata šovinističkih sadržaja? Naprosto smo dobre duše? Ili?
"Gorski venac" djelo koje glorifikuje i poziva na dodatno istrebljenje naroda kojem negira identitet nazivajuci ga "poturicama" se i kod nas u skolama izucava ne iz ugla polozaja bosnjaka kroz historiju, nego iz ugla njegove umjetnicke vrijednosti.
Nas najveci domet je Busuladzic, kojeg svi svako malo cupaju da bi dokazali nama da smo i "mi" kao i "oni" iako je covjek daleko manje kontroverzan od recimo, jedne Arkanove udovice. Tako da ima vidimo i do naseg autosovinizma.
MI imamo "naseg" Ivu Andrica, koji se svakako ne bi identificirao sa "nama" koji je morao muslimanima poturit staru krstasku naviku nabijanja na kolac da bi se ta mrznja prema "poturicama" opravdala.
I opet nikad u zivotu nisam procitala NIGDJE, ni na kakvom portalu, da neki bosnjak koristi te opise da izrazi svoj stav spram bilo kog drugog naroda, ali sam se nacitala i naslusala citata Mladica, i Dobrice, i Njegosa i inih.
Tako da mislim da svest jednu tako pozitivnu stvar, ma iz kog razloga ona nastala kao pojava, da li su ti razlozi uvijek dobri ili ne, mozemo raapredat, na pitanje sirotinje, je banaliziranje.
Sta ti mislis, da Srvi nisu veca sirotinja? Pa se opet ima za Baju a nekad se imalo i pjeske sa selendre zaputit na Milosevicev miting. Sirotinja i izranja razne IZME, po tom bi kod nas trebala bujat.
Muškarci u najboljim godinama trebaju imati nekog koga će ludo voljeti. Evo naprimjer, mene.
-
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 991 times
- Been thanked: 846 times
Dobar post
A pitanja u njemu shvatam kao retorička 

too dark for finding my ground.. and trees.. shiver and sway..
- HAVANA
- Pituljica
- Has thanked: 2637 times
- Been thanked: 22095 times
Ja bi to trece malo podebljo i to je to.amidza idriz wrote: 07 Jul 2025, 23:44Biram ovo trece.Vanilla wrote: 07 Jul 2025, 23:26 HRVATI - 500.000 na Thompsonu.
SRBI - protesti, tuča, blokade…
BOSANCI - pašteta, paradajz, plaža…
Bolje cista obraza na pasteti nego mjeriti tamo neke kukuruze.
Sto se tice Thompsona, cega se pametan stidi budala se time ponosi.

Nije skupo na moru, skupo je na obali.
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
- Has thanked: 40134 times
- Been thanked: 26163 times
Eno bosnje krpe Merlinu sto je u Srebrenici pa ja
Rečeno je:
“Niko ti se ne može popeti na leđa osim ako mu ih poviješ!”
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
O tome pricam
Rečeno je:
- Rum
- Sebijin pulen
- Mood:
Rečeno je: