SDA
Moderators: Krokodil Behko, Duminjo
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9137 times
- Been thanked: 10847 times
- Status: Online
Re: Uhapšen poslanik SDA Šemsudin Mehmedović
I nije samo ministar sigurnosti nego i direktor SIPA.
Preočitajte šta je Mehmedović rekao o njemu prije nekoliko dana OVDJE
Preočitajte šta je Mehmedović rekao o njemu prije nekoliko dana OVDJE
Budi ljubazan pa pročitaj moj predhodni post.To što je Tihić pogazio neke svoje ranije izjave smatram velikim potezom ,jer Bošnjački političari moraju imati zajedničku politiku na nivou BiH ili nas čekaju teške godine.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!
https://www.youtube.com/watch?v=vG8cSBpqHSM

- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8566 times
- Been thanked: 5300 times
- Status: Offline
Za tri puta lupa tri puta:Rum wrote:Sta su se okomili na Sda![]()
![]()

The Dark Side Of The Forum...
- fruit
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 54 times
- Been thanked: 244 times
Državni zastupnik nakon puštanja iz Tužilaštva BiH
Mehmedović: Moje privođenje je čista osveta
Šemsudin Mehmedović, u pratnji advokata Senke Nožice i Nermina Vile u ovim trenutku napustio je zgradu Tužilaštva BiH.
-Utakmica je tek počela. Postoji drugo poluvrijeme, a naravno tu su i produžeci. Ja se nadam dobrom ishodu, kazao je Mehmedović okupljenim novinarima.
Na novinarsko pitanje kako komentira današnje privođenje, Mehmedović je rekao:
- Moje privođenje je čista osveta.
Advokti su kazali da nije bilo osnova za određivanje mjere pritvora njihovom klijentu.
- Ono što smo tokom dana izjavljivali, da Tužilaštvo radi po zakonu, da vjerujemo u pravdu i pravnu državu, je dokazala i pokazala na djelu. Šemsudin Mehmedović je slobodan čovjek. Sve što smo danas tvrdili sada je dokazano, kazao je advokat Nermin Vila.
Advokat Senka Nožica istakla je da ne bi ulazila ni u kakve navode šta su to danas radili pravosudni organi.
- Ako je po zakonu neka rade po zakonu. Ko god nas bude pozivao od pravosudnih institucija, mi ćemo se odazvati, nadajući se da će se i dalje raditi u skldau sa zakonom. O narednim koracima ne bi govorili. Do sada smo jako zadovoljni što je on oslobođen, kazala je Nožica.
Lahko je ženu dovest do ludila,hajdi ti nju dovedi do pameti
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3848 times
- Been thanked: 2891 times
ADVOKAT NERMIN VILA: Mehmedović je trebao svjedočiti protiv direktora SIPA-e Gorana Zubca Petak | 19.07.2013.
Mehmedović je uhapšen sat i po prije davanja izjave, što Vila smatra indikativnim. On je dodao da Mehmedović još nije saslušan u SIPA-i, kao ni u Tužilaštvu BiH, te da očekuje njegovo puštanje na slobodu
Osumnjičeni Šemsudin Mehmedović trebao je dati izjavu Tužilaštvu BiH u vezi s krivičnom prijavom protiv Gorana Zubca, direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), između ostalog, i za ratni zločin.
Mehmedović je uhapšen sat i po prije davanja izjave, što Vila smatra indikativnim. On je dodao da Mehmedović još nije saslušan u SIPA-i, kao ni u Tužilaštvu BiH, te da očekuje njegovo puštanje na slobodu
Osumnjičeni Šemsudin Mehmedović trebao je dati izjavu Tužilaštvu BiH u vezi s krivičnom prijavom protiv Gorana Zubca, direktora Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA), između ostalog, i za ratni zločin.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8566 times
- Been thanked: 5300 times
Joj Nermin Vila ga brani, sjebo se
Veliki landohan, prodavač magle i veeeeeliki preCednik "čuvene" stranke E-5. Ako Šemso na sudu prođe kao E - 5 na izborima niđe ga narednih 20 godina.

Veliki landohan, prodavač magle i veeeeeliki preCednik "čuvene" stranke E-5. Ako Šemso na sudu prođe kao E - 5 na izborima niđe ga narednih 20 godina.
The Dark Side Of The Forum...
- fruit
- Aktivni forumaš
http://www.klix.ba/vijesti/bih/politica ... /130719116
Političarka iz RS-a Alternativnom klubu Trebinje "dojavila" hapšenje i Džaferovića
Nevladina organizacija "Alternativni klub" iz Trebinja upozorio je danas da je direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Goran Zubac dio kriminalno mafijaske grupe zbog čega je već svjedočio u trebinjskom Sudu, a ipak je imenovan za direktora SIPA-e.
"Zubac je u zadnjem slučaju hapšenja Šemsudina Mehmedovića, bez naloga Tužilaštva BiH krenuo u obračun s pravom i pravdom, pritom ne znajući da je političarka iz RS-a ostavila Alternativnom klubu informacije da će doći do ovog hapšenja, ali da se sprema i hapšenje Šefika Džaferovića", saopćeno je iz Alternativnog kluba.
Napomenuli su da je današnje hapšenja Mehmedovića "ludost, koja mora doći Zubca karijere", stoji u saopćenju koje potpisuje predsjednik Alternativnog kluba Blažo Stevović.
Političarka iz RS-a Alternativnom klubu Trebinje "dojavila" hapšenje i Džaferovića
Nevladina organizacija "Alternativni klub" iz Trebinja upozorio je danas da je direktor Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) Goran Zubac dio kriminalno mafijaske grupe zbog čega je već svjedočio u trebinjskom Sudu, a ipak je imenovan za direktora SIPA-e.
"Zubac je u zadnjem slučaju hapšenja Šemsudina Mehmedovića, bez naloga Tužilaštva BiH krenuo u obračun s pravom i pravdom, pritom ne znajući da je političarka iz RS-a ostavila Alternativnom klubu informacije da će doći do ovog hapšenja, ali da se sprema i hapšenje Šefika Džaferovića", saopćeno je iz Alternativnog kluba.
Napomenuli su da je današnje hapšenja Mehmedovića "ludost, koja mora doći Zubca karijere", stoji u saopćenju koje potpisuje predsjednik Alternativnog kluba Blažo Stevović.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
SDA blokirala sva četiri predložena zakona

Članovi SDA u Klubu bošnjačkog naroda pozvali su se na zaštitu vitalnog nacionalnog interesa i kod utvrđivanja potrebe hitne procudure pri razmatranju i usvajanju izmjena i dopuna Zakona o prebivalištu i boravištu BiH. Oni su to prethodno uradili i prilikom rasprave o zahtjevu za hitnu proceduru donošenja Zakona o jedinstvenom matičnom broju, Zakona o državljanstvu, te Zakona o javnim nabavkama.
Krstan Simić (SNSD) iz Kluba srpskog naroda, obratio se članovima SDA, koji nisu vitalni nacionalni interes povukli zbog sadržaja zakona, nego zbog hitnosti.
- Jasno mi je da sadržaj nekog zakona može biti štetan po neki narod. Ali, nikako mi nije jasno kako procedura može ugroziti vitalni nacionalni interes - kazao je Simić.
Sličan stav iznijela je i Borjana Krišto (HDZ), delegatkinja iz Kluba hrvatskog naroda.
Mehmed Bradarić (SDP), delegat iz Kluba Bošnjaka u Domu naroda, kazao je da je SDA ranije hvalila ovaj zakon, ali da s obzirom da nema predstavnike u Vijeću ministara, sada ga opstruira.
- Ubijeđen sam da biste vi glasali za ovaj zakon da ste u Vijeću ministara i samo zato što niste, glasate potiv, a ranije vam je ovakav zakon valjao - kazao je Bradarić.
Sulejman Tihić (SDA), kazao je da SDA niko ne treba učiti šta je vitalni nacionalni interes i da je ta stranka odlučila pokrenuti taj mehanizam, u interesu države. Tihić smatra da ovim potezom SDA neće ugroziti bebe.
- Pa ima privremena odluka koju je donijelo Vijeće ministara BiH o matičnom broju i sve bebe mogu imati matični broj po toj odluci, tako da možemo o ovom zakonu raspravljati u redovnoj, a ne hitnoj proceduri - kazao je Tihić.
Iako se SDA pravda da ne blokira donošenje izmjena i dopuna Zakona o jedinstvenom matičnom broju, te da ne govori o sadržaju zakona nego o hitnosti procedure, Tihić je optužio SDP da sporazumom s SNSD-om i prihvatanjem dogovorenih zakonskih rješenja šteti interesima bošnjačkog naroda.
- SDP prihvatanjem ovakvih rješenja čini štetu bošnjačkom narodu - kazao je Tihić.
Mladen Ivanić (PDP), iz Kluba srpskog naroda, kazao je da će nedonošenje izmjena i dopuna Zakona o jedinstvenom matičnom broju izazvati katastrofalne posljedice, te kazao da se SDA krije iza hitne procedure.
- Nemate vi primjedbu na proceduru, nego na sadržaj. Sada kažete da povlačite vitalni nacionalni interes na hitnu proceduru, a poslije ćete na sadržaj - kazao je Ivanić.
Sulejman Tihić je odbacio ove Ivanićeve tvrdnje.
Mehmed Bradarić je, govoreći o izmjenama i dopunama Zakona o državljanstvu BiH, rekao da nema potrebe za odlaganjem rasprave o tom zakonu.
- O ovom zakonu se raspravlja već "sto godina". Urađen je po evropskim standardima, a sa sličnim zakonom je Hrvatska otišla u Evropsku uniju i ovaj zakon treba donijeti po hitnom postupku. Prvenstveno zbog između 500.000 i milion državljana BiH kojima bi se moglo desiti da izgube državljanstvo - kazao je Bradarić, podsjećajući da se od kraja rata do prošle godine iz državljanstva BiH ispisalo 58.000 građana.
Bradarić je rekao i to da je SDA stalno odgađala donošenje ovog zakona jer je vlast od novca od uplata građana koji su se odrekli bh. državljanstva samo do 2010. godine inkasirala šest miliona maraka.
Krstan Simić (SNSD), delegat iz Kluba srpskog naroda u Domu naroda PS BiH, kazao je da je to što se SDA danas pozvala na zaštitu vitalnog nacionalnog interesa pri utvrđivanju potrebe hitne procudure za usvajanje izmjena i dopuna Zakona o prebivalištu i boravištu BiH, Zakona o jedinstvenom matičnom broju, te Zakona o državljanstvu, samo kupovina vremena od strane te stranke.
Simić je, naime, ukazao na to da je Ustavni sud BiH već u praksi imao sličan primjer i da je odbio apelaciju koja se odnosila na ocjenu procedure.
- Stoga ja današnje pozivanje na zaštitu vitalnog nacionalnog interesa koje se ne odnosi na sadržaj, nego na proceduru, mogu protumačiti kao zloupotrebu prava i namjerno odugovlačenje - kazao je Simić.
Re: SDA blokirala sva četiri predložena zakona
To je samo dokaz koliko se provodi il ne provodi državnička politika.
Najzaslužniji za slobodu naše zemlje su danas bez posla, gladni i žedni!

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 13963 times
- Been thanked: 9644 times
Imam jedno pitanje... znam da ste svi uglavnom u dijaspori, ne znam koliko imate prijatelja iz drugih drzava,ali da imaju drzavljanstvo drzave u kojoj se trenutno nalazite.
Naime, cula sam da je BiH jedina drzava koja je svojih gradjana naplacuje ispisivanje iz bih drzavljanstva. Znate li ima li u tome istine?
Pitanje vezano za JMBG-gdje je sad zakacka? Ja ne kontam... Ali imam prijedlog-da se svim politicarima i njihovim porodicama oduzme maticni i pasos, pa da ne mogu nigdje putovati, niti se lijeciti,niti imati osnovna gradjanska prava, koja osporavaju i novorodjenim gradjanima.
Hvala
Naime, cula sam da je BiH jedina drzava koja je svojih gradjana naplacuje ispisivanje iz bih drzavljanstva. Znate li ima li u tome istine?
Pitanje vezano za JMBG-gdje je sad zakacka? Ja ne kontam... Ali imam prijedlog-da se svim politicarima i njihovim porodicama oduzme maticni i pasos, pa da ne mogu nigdje putovati, niti se lijeciti,niti imati osnovna gradjanska prava, koja osporavaju i novorodjenim gradjanima.
Hvala
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

-
Ja se nisam ispisivala a vec 13 godina imam dansko drzavljanstvo. Ali 100% istina da naplacuje Srbija i Makedonija. Ovdje BiH gradjanima ne traze ispisnicu.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Zakačka nije ni postojala nego ju je SDA danas izmislila. Žele po svaku cijenu blokirati rad institucija sa željom da sruše SDP a to što na taj način, zajedno sa SDP-om, vode državu u propast nije ni bitno. Bitna je vlast. Gamadija obična. Nisu dostojni ni da ih pošten čovjek popljuje i jedne i druge.Julia-Klara wrote: Pitanje vezano za JMBG-gdje je sad zakacka?
Hvala
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
hvala, RuanaRuana wrote:Ja se nisam ispisivala a vec 13 godina imam dansko drzavljanstvo. Ali 100% istina da naplacuje Srbija i Makedonija. Ovdje BiH gradjanima ne traze ispisnicu.

- Julia-Klara
- Forum [Bot]
@Behko, hvala... meni se jednostavno gade, jer je ocito da je sve bitnije od nasih normalnih zivota,a najbitnija fotelja 

- fruit
- Aktivni forumaš
- Pasaga
- Hadžija
Odavno se o tome prica.Julia-Klara wrote:hvala, RuanaRuana wrote:Ja se nisam ispisivala a vec 13 godina imam dansko drzavljanstvo. Ali 100% istina da naplacuje Srbija i Makedonija. Ovdje BiH gradjanima ne traze ispisnicu.
Jos nisam ni od koga cuo da se ispisao,niti da je neko platio taj ispis.
Ucemu je tu kvaka,tesko je dokucit.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
- Sibila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 31 times
- Been thanked: 748 times
najgore je sto sam procitala sav tekst
bas me briga......na znam sta Fahrudin kaze na sve inace opcenito....................ja cu glasati za njega
:skoljka
nakon glasanja cu otici pojesti pače
sta ti mislis krokodile ?

bas me briga......na znam sta Fahrudin kaze na sve inace opcenito....................ja cu glasati za njega

nakon glasanja cu otici pojesti pače

sta ti mislis krokodile ?

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Tekst je sa Avaza pa odmah znaš i šta ti PreCednik misli o tome.Tigris wrote:najgore je sto sam procitala sav tekst![]()
bas me briga......na znam sta Fahrudin kaze na sve inace opcenito....................ja cu glasati za njega:skoljka
nakon glasanja cu otici pojesti pače![]()
sta ti mislis krokodile ?![]()

Ne mislim ništa, samo se nadam da ja neću biti to pače

- Pasaga
- Hadžija
...a ticija groznica....Tigris wrote:najgore je sto sam procitala sav tekst![]()
bas me briga......na znam sta Fahrudin kaze na sve inace opcenito....................ja cu glasati za njega:skoljka

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
Lavlje_srce
-
Mala vidis li ti ovu sablju?Tigris wrote:najgore je sto sam procitala sav tekst![]()