Antivirusi-jesu li dovoljni samo oni za zaštitu kompa?
- STrendzer
- Inventar foruma

- Been thanked: 1 time
- Status: Offline
Re: Antivirusi-jesu li dovoljni samo oni za zaštitu kompa?
imam samo Avira free antivirus...do sad je sve bilo ok ali sinoc sam na velikom sistem scaneru(koji nisam pravio preko 4 mjeseca) vidio da je nasao 261 virus,malvare i sta sve ne znam vise..a mislim da je sve pokupio na onim linkovima za gledanje utakmice na kompu,svaki puta kad kliknem na te linkove cujem zvuk kompa koji javlja da je otkrio neki virus ili opasnost...mislim da cu drugi puta razmislit prije no sto kliknem na te linkove...i nije to samo od juce,to je tako vec nekoliko mjeseci..
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 9870 times
- Been thanked: 11666 times
I da li se desi još nešto osim zvuka?burek67 wrote:imam samo Avira free antivirus...do sad je sve bilo ok ali sinoc sam na velikom sistem scaneru(koji nisam pravio preko 4 mjeseca) vidio da je nasao 261 virus,malvare i sta sve ne znam vise..a mislim da je sve pokupio na onim linkovima za gledanje utakmice na kompu,svaki puta kad kliknem na te linkove cujem zvuk kompa koji javlja da je otkrio neki virus ili opasnost...mislim da cu drugi puta razmislit prije no sto kliknem na te linkove...i nije to samo od juce,to je tako vec nekoliko mjeseci..
Izleti li u donjem desnom uglu opcija da pomakneš taj virus u karanten?
Ako je tako, zašto ne učiniš? Ne bi se moglo nakupiti toliko tih virusa.
-
Blackhawk
Pa pobrisi ih sad
i dodaj jos ovaj program uz taj sto ima.. kad instaliras mogu ti poslat key da registrujes 
http://www.malwarebytes.org/
- STrendzer
- Inventar foruma

Behko,posliej tog zvuka antivirus sam pomakne te viruse u karantenu valjdaKrokodil Behko wrote:I da li se desi još nešto osim zvuka?burek67 wrote:imam samo Avira free antivirus...do sad je sve bilo ok ali sinoc sam na velikom sistem scaneru(koji nisam pravio preko 4 mjeseca) vidio da je nasao 261 virus,malvare i sta sve ne znam vise..a mislim da je sve pokupio na onim linkovima za gledanje utakmice na kompu,svaki puta kad kliknem na te linkove cujem zvuk kompa koji javlja da je otkrio neki virus ili opasnost...mislim da cu drugi puta razmislit prije no sto kliknem na te linkove...i nije to samo od juce,to je tako vec nekoliko mjeseci..
Izleti li u donjem desnom uglu opcija da pomakneš taj virus u karanten?
Ako je tako, zašto ne učiniš? Ne bi se moglo nakupiti toliko tih virusa.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Pa ako sam pomakne, kako to da ih je bilo toliko?
Ja dobijem upit. da li da ih pomaknem u karantin (remoowe)
- STrendzer
- Inventar foruma

prije sam dobijao upit ali u zadnje vrijeme vise ne,valjda sam nesto u stelovanju nekad promijenio,znas da tamo na Aviri ima i stelovanje pod raznim modusima pa i onaj za profesionalce... a ja to nisam ni slucajno..valja mi jednom to podesit ako budem znao a mislim da cu znat..Krokodil Behko wrote:Pa ako sam pomakne, kako to da ih je bilo toliko?
- STrendzer
- Inventar foruma

BlackHawk wrote:Pa pobrisi ih sadi dodaj jos ovaj program uz taj sto ima.. kad instaliras mogu ti poslat key da registrujes
Black,obrisao sam ih sinoc odmah a ovaj program sto si stavio ovdje je dobar ali ako ga hocu pravo instalirat kako treba onda moram mnogo toga vratit na pocetno stanje,znaci iskljucit i one windows zastitne programe( Windows Defender i Firevall) a to je dug proces,ma neka za sad je ok cini mi se...za sad je komp cist,ako bude opet problema onda cu nesto mijenjat..
hvala ti
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41213 times
- Been thanked: 27887 times
Možete zadržati stvari koje su najbitnije na vašem računalu. Pogledajte kako Kaspersky ih štiti!
[media]cI_X_bob03Y[/media] [media]0LlOHcOFwVg[/media]
[media]cI_X_bob03Y[/media] [media]0LlOHcOFwVg[/media]
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
-
Blackhawk
Ima li kaspersky gdje da se moze osim ovog trial ??? 
Eh laptop mi je kao što znate svjež sa popravke, zapravo mu nije ništa bilo konkretno nego je uprkos avastu
bio prepun virusa...eh šta sad da mu uradim da mi se ovo isto ne desi za pola godine, šta instalirati,koji antivirus?
bio prepun virusa...eh šta sad da mu uradim da mi se ovo isto ne desi za pola godine, šta instalirati,koji antivirus?
Fine djevojke su u krevetu u 9, da bi mogle kući doći do 11. 
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Lično mislim da ti je to sve isto. Bar kad je riječ o free antivirusima. Oni koji se plaćaju su kao nešto bolji ali sve je na istom principu. Antivirus upravlja tvojim kompjuterom. Rade šta žele pa im vjeruj ako možeš.Dalia wrote:Eh laptop mi je kao što znate svjež sa popravke, zapravo mu nije ništa bilo konkretno nego je uprkos avastu
Ali opet nešto kontam bolje da imam bilo kakav antivirus nego nikakav?
-
Blackhawk
Kombinacija AVast + Malwarebytes antimalware.... kolko tolko je dobro i ucinkovito...
Gdje to da nađem, na torrentima ili? Može li neki link? 
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Jedino ono kao prije kljuc pa dok ne bude na crnoj listi koristis , ja evo pola godine jedan kljuc nije bilo frkeBlackhawk wrote:Ima li kaspersky gdje da se moze osim ovog trial ???
Danas je zemlja ispod nas. Sutra već može biti iznad nas. Okreni se Allahu prije nego se vratiš Allahu.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

Ako ne obilaziš neke sumnjive stranice mislim da ti i ne treba. Ja imam Aviru i razmišljam da je ukinem. Sve te viruse, izmišljaju upravo firme koje proizvode antiviruse i to znamo svi. Znači instaliraju ti i svoje viruse a kobajagi te štite. Zapravo, štite te ali samo od konkurencijeDalia wrote:Ali opet nešto kontam bolje da imam bilo kakav antivirus nego nikakav?
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Najbolji antivirus je korisnik sam sebi 
@Dalia
poslusaj Black-a i nemas zime.
s tim da samim time nisi rijesila problem. tvoja duznost je da svako mjesec-dva dana skeniras/pregledas racunar/laptop sa oba programa na viruse i ostala sranja.
ukoliko te snadje neki belaj mozes nam se uvijek obratiti i ima nas spremnih pomoci ti rijesiti taj problem s tim sto se spojimo na tvoj laptop. "brzo", besplatno i nekomplikovano.
poslusaj Black-a i nemas zime.
s tim da samim time nisi rijesila problem. tvoja duznost je da svako mjesec-dva dana skeniras/pregledas racunar/laptop sa oba programa na viruse i ostala sranja.
ukoliko te snadje neki belaj mozes nam se uvijek obratiti i ima nas spremnih pomoci ti rijesiti taj problem s tim sto se spojimo na tvoj laptop. "brzo", besplatno i nekomplikovano.
-
Blackhawk
A ima li razlike izmedju kaspersky antivirus i kaspersky internet security ?Rum wrote:Jedino ono kao prije kljuc pa dok ne bude na crnoj listi koristis , ja evo pola godine jedan kljuc nije bilo frkeBlackhawk wrote:Ima li kaspersky gdje da se moze osim ovog trial ???