SIHIRI 2 NAČINA DA SAZNATE KO VAM JE NEŠTO NAPRAVIO

Islam, Budizam, Kršćanstvo, hodže, popovi....
Post Reply
Veca
Uvijek slobodna!
Uvijek slobodna!
Location: Sikirevci! ---- Dijasporo, od pomoći su potrebna samo finansijska sredstva!
Has thanked: 22448 times
Been thanked: 5964 times
Status: Offline

Re: SIHIRI 2 NAČINA DA SAZNATE KO VAM JE NEŠTO NAPRAVIO

18 Apr 2013, 09:43

:plavi
Kako da ne budem stepski vuk, olinjali pustinjak usred svijeta ciji ciljevi nisu moji, cije mi radosti nista ne znace!

DINO100
Na probnom
Na probnom

07 Mar 2014, 23:08

Kako se testirati?
Slušajte ovu rukju ujutru i navečer po jedan put, ukupno 15 dana. Nekada se reakcije pokažu odmah, dok nekada treba duže vremena. Način testiranja je da sjedite da ne bi pali u san što je česta pojava, zbog toga je poželjno da neko bude sa vama. Stavite slušalice na uši, opustite tijelo i koncentrišite se na učenje iako ga ne razumijete. Pratite reakcije koje mogu uslijediti, a to su:ako zaspete,velika pospanost, zijevanje, padanje u trans ili san bez da je osoba svjesna, nagon za povraćanjem, igranje želudca, često podrigivanje, mučnina u želudcu i žgaravica, oštri bolovi u stomaku i posebno želudcu, zdravstveni problemi iako su nalazi doktora uredni, glavobolja, osjećaj kao da vas nešto obara nazad, bolovi, probadanje žigova, vrtoglavica, konfuzija, gubitak memorije, dezorjentisanost, strah, drhtanje, osjećaj kao da će se nešto strašno desiti, ubrzani rad srca, nemoć, ružne misli o sebi i drugima, tjeskoba, letargija, ljenost, stalni umor i pospanost, gubitak apetita, nesanica, ružni snovi gdje vas progone razne životinje, paraliza u snu, napadi epilepsije iliti padavice, stezanje, pritiskanje i gušenje u prsima i grlu, strepnja, strujanje po tijelu, zaigravanje mišića, treperenje očnih kapaka, otežan govor, otežano disanje, neravnomjerni rad srca, trnjenje glave i lica, trzanje nekog dijela tijela naročito ruke i noge, drhtanje ili tresenje cijelog tijela naročito noge i ruke, plač, žalost, bezrazložan smijeh, želja za osamljivanjem, nedruštvenost, velika nervoza bez povoda, iritacija, česte svađe bez jačeg razloga, depresija, nemarnost prema higijeni - osoba izbjegava kupanje, bezvoljnost, velika toplota u šakama ili stopalima, velika hladnoća u stopalima, prekomjerno znojenje, osjećaj da vam se nešto kao loptica kreće u tijelu i da gori, jak svrbež, ružne misli da sebe ili druge povrijedite itd...
nekada se covjek prepadne i umisli sam sebi neke od simptoma koje sam naveo kao moguce reakcije tokom slusanja, a u stvari su posljedica umora i straha od neizvjesnosti.
Ukoliko se reakcije budu javljale pri svakom ucenju i cak jacim intezitetom, onda definitivno problem postoji.
Ovo je jedan od dokaza da je ucenje Kur'ana preko zvucnika ljekovito.Ovo je komentar sa sa foruma islambosna.com
"Bio sam primoran da se koristim rukjama preko interneta da bi spasio svoju majku od sihra. Otisla potpuno zdrava u BiH, i dole nesto pojela kod sumnjive osobe, i pocela se katastrofalno osjecati, nije mogla spavati, totalna nervoza, strah, bas su bili simptomi sihra, kad je dosla nazad kuci, bilo je hitno nest oda se radi, sobzirom da nije bilo nikakvih ucaca rukje u blizini, odlucio sam se ja da preuzmem u svoje ruke , rekao joj da leze na krevet, stavio joj slusalice u usi i pustio rukju, reakcije su iste sekunde krenulo, jako drhtanje i povracanje. i tako sam se borio oko mjesec dana rukjama svaki skoro dan, dok nije dosla sebi , ili tacnije receno dok se sihr nije otupio da sad nema problema sa tim.
ja stvarno neznam sta bi bilo da nisam imao internet rukje ili da nisam znao boriti se protiv sihra kad nekoga zahvati, belaj bi bio, sad bi bila u ludnici i pila anti-depresivne tablete i za smirenje. Hvala Allahu pa je dao lijek u Kuranu. A prije dok sam je testirao sa rukjama prije fasovanja sihra, bila je mrtva hladna, nikakve reakcije nije pokazivala. Tako da cd ili internet rukja itekako moze da pomogne ali se mora biti strpljiv i uzme vremena dok se sihr otupi.
sihr u stomaku je isto kao cokolada, posipanjem vruce vode da je otopis treba vremena, tako isto ucenjem na naucenu vodu i pijenjem te vode treba vremena dok se sihr ne otopi u stomaku."
ODLOMAK TEKSTA lijecnika Kur'anom iz bosanske krajine

Za one koji nemaju mogućnost da odu na rukju neka se sami bore dozvoljenim sredstvima. Dobra stvar za one koji posjeduju dvd, kopjuter i sl. da stave kantu ili posudu sa vodom pored zvučnika tako da zvuk udara direktno u vodu i puste učenje Kur'ana a nakon toga može cijela porodica trošiti tu vodu. A možete je i sami naučiti onim što znate od Kur'ana. Voda je Allahov dar i pamti Kur'anske ajete na taj način postaje ljekovita. Neka nam je svima Allah na pomoći. Amin! tekst napisao Džemal A. - lijecnik Kur'anom iz bosanske krajine

Možete staviti 2 zvučnika i kanister sa vodom između njih.Zvučnici treba da su čvrsto prislonjeni uz kanister,najbolje ih je pritegnuti uz kanister sa konopcem ili ljepljivom trakom.Ako možete naći kanister sa tankom plastikom tako da zvuk lakše prolazi. Zvučnici treba da su okrenuti prema kanisteru.
2 način.Napuniti kantu do vrha sa vodom i staviti na nju naprimjer metalnu rešetku iz električnog šporeta.Na rešetku staviti zvučnik treba okrenuti prema vodi u kanti tako da zvuk direktno udara u vodu.Morate biti VEOMA PAŽLJIVI da zvučnik ne upadne u vodu jer je uštekan u struju.

link za rukju

ODLOMAK IZ KNJIGE HAFIZA ESADA AMINA "Između dva svijeta"

KAKO COVJEK MOZE UTVRDITI DA IMA DZINA U SVOME TIJELU?
Postoji vise nacina
1.Najednostavniji je da se uci dvije posljedne sure El-Felek I En-Nas I da proguta pljuvacku poslije proucene sure.Ukoliko u tijelu ima dzina, osjetiti ce vrlo brzo neke od sljedecih reakcija:mucninu,vrtoglavicu,nedostatak zraka,stezanje u prsima,probadanje,utrnutost nogu I ruku,nadimanje zeluca,tresanje u stomaku,titraji ispod koze,nagon na povracanje,zijevanje.Ukoliko se pojavi zijevanje,to je najlaksi oblik opsjednutosti I treba nastaviti uciti sve dok reakcije ne prestanu.
2.gusenje
Prouciti euzubismilu.Udahnuti zrak duboko I ispustiti ga maksimalno.Drzati bez udisanja 15 do 25 sekundi.Ukoliko je dzin u tijelu,on ce traziti zraka I sam napraviti pokret,jer ne moze iskoristiti nas udah zbog euzubismile.
3.meditacija
Zatvoriti oci I poceti sa euzubismilom.Zamisliti sebe u tavafu ili prislonjenim uza zid Kabe.Ne mijenjati misao par minuta.Ukoliko je dzin u tijelu,napraviti ce pokret jer I sama pomisao na mijesto u kojemu postoji visoka koncentracija pozitivnih ruhova,dovodi ga u ocajno stanje u kojemu ne moze izdrazati pa tezi izlasku vani.
4.autodestrukcija
Zamisliti vlastito unistenje oblika raspada tijela u vatri,kiselini,velikoj presi I slicno.Ukoliko je dzin u tijelu dozivjece to kao pocetak vlastite destrukcije I reagirati,obzirom da se I sam nastoji identificirati sa covjekom cije tijelo opsijeda.
5.Sulejman,alejhiselam
Zamisliti sebe u drustvu Sulejmana,alejhiselam.Ako je dzin prisutan,reagirat ce strahom.
6.Sudnji dan
Zamisli stanje Sudnjeg dana.Ukoliko je dzin prisutan,dozivjet ce to kao realno I reagirati pokusajem da napusti to mjesto.
Zakljucak:
Dzin u ljudskom tijelu je konektiran na covjekov centralni nervni sistem,mozak.Bilo sto covijek da zamisli,on to dozivljava osobno,kao da se bas na njega to odnosi.Iz tih razloga sva razmisljanja i meditiranja moraju biti usmjerena tako da mu se pokvari raspolozenje.Dakle s euzubismilom I oslobodite mastu.Masta je neunistivo oruzije protiv dzina.Naveo sam ovdje samo nekoiko nacina da bi moj cijenjeni citalac imao okvirne orjentire.Naravno da se sve ovo moze uz slobodnu mastu razviti I prosiriti,sto bi I bilo pozeljno.
KAKO IZBACITI DZINA IZ TIJELA?
Na samom pocetku zelim razbiti predrasude da je to moguce izvesti na lijep nacin,da ce on ili oni,jer ih obicno bude vise predomisliti ako ih covjek zamoli,zakune I slicno.Iznenadzenje I prepad su polovica obavljenog posla.To se moze izvesti I metodom gusenja ali je najednostavnije primjeniti meditaciju.Pocet euzubismillom,zamisliti napadaca koji je u tijelu kao siluetu covjeka,zamisliti sebe s nekim hladnim oruzijem kao noz,sablja,batina,sjeckasjekira I slicno,te ga"pocastiti"udarcima tako da uz svaki mora biti izgovoren tekbir(Allahu ekber)Treba ponoviti vise puta.Moguce je opsjeditelju dati I neki drugi zivotinjski lik,sasvim nebitno.Uglavnom lik koji njima mastom dajemo mora biti inferiorniji u odnosu na nas.Sta ce se desiti?Kao sto sam ranije spomenuo,dzin u tijelu covjeka je konektiran na centralni nervni sistem da bi kontrolirao razmisljanja I sam ubacivao sugestije tj da bi preuzeo komandu nad covjekom.Svaka misao koja ne odgovara njegovom mentalnom sklopu iritira ga I on reagira.Proces treba ponoviti vise puta cak I ukoliko se iza zatvorenih ociju pojavi vizija likvidiranog,obzirom da se vrlo cesto desava da ima vise napadaca koji su potpuno vizuelno identicni kao jaje jajetu(kopije)Postoje situacije da opsjednuti ima viziju jednog ili vise ociju koje ga posmatraju.U tom slucaju treba ih u masti s tekbirom(Allahu ekber) bosti ostrim predmetom I to sve raditi dok se ta vizija potpuno ne izgubi.

Na google ukucajte SIHIRI I ZAPISI SCRIBD možete pročitati 34 stranica dobrog teksta na temu sihiri i dzini na SCRIBD.COM VAŽNO!!!

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

07 Mar 2014, 23:14

Ako je bolje ozvučenje lakše će se primiti, jel tako?
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

IM_ex
Inventar foruma
Inventar foruma
Been thanked: 3 times

08 Mar 2014, 00:11

ajj, DINO100, koji si ti spamer, aj aj ajjjj ...
De, bolan ne bio, kazi nam sta svojim rijecima, ako znas!
E sad necu ni kako ja hocu

Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

08 Mar 2014, 00:50

Je'l ovo for real?! :grana
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9249 times
Been thanked: 10988 times

Sarajevskim gatarama dala "stan" da je izliječe od sihira

08 Mar 2014, 09:17

Image

Kada je čovjek bolestan, ne pita za cijenu lijeka. A takvi su baš i najčešća meta prevaranata i hohštaplera. “Kada mi je nestalo ušeđevine, počela sam odvajati „od usta“, samo da bih platila tretmane koje su mi radile iscjeliteljke i gatare. Bili su to rituali koji su ponekad izgledali kao scene iz horor filmova” – kaže Senita.

Težak život

- Kada je čovjek u nevolji, ne može odvagati šta je dobro za njega, a šta nije. Pristajala sam ne sve što su mi nudili kao lijek. Sada vidim da sam bila luda, lakovjerna – kaže Senita. No, povratka za neke stvari, nema.

Stan u sarajevskom naselju Lužani danas je prepun ljubavi i topline. O prošlosti se rijetko kada govori. Bolna je! Sreću u njihov dom vratio je iscjelitelj i bioenergičar Nedžib Hodžić iz Malešića kod Ilijaša. Dikići uživaju u svakom trenutku.

Imena sarajevskih gatara kojima je Senita davala novac poznata su redakciji Aure, ali ih iz sigurnosnih razloga naše sagovornice, nećemo objaviti.

Posljednjih osam godna Senita je imala težak život. Živjela je u Nišu, u Srbiji, sa djecom i suprugom, ali kada joj je prije osam godina nastradao muž od strujnog udara, sa dvije maloljetne kćerke se preselila u Sarajevo.

Tu će ubrzo nastati novi problemi. Senita, samohrana majka sa skromnom penzijicom, počela se žaliti na gušenje, strah, bolove u mišićima, slabu cirkulaciju, bezvoljnost... Ljekari joj nisu mogli pomoći, iako je redovito koristila njihove terapije i išla na kontrole. Njeno stanje je iz dana u dan postajalo sve teže i beznadežnije.

- Počela sam posjećivati vidovnjake, iscjelitelje, gatare – kaže Senita.

Prividna poboljšanja

Bojala se da će i ona umrijeti. Ko bi brinuo o njenim kćerkama!? Bila je opsjednuta tom mišlju.

A onda, nakon nekoliko mjeseci, počelo joj je ponestajati novaca. Više nije mogla plaćati ni ljekare, a ni nadriljekare.

- Pojedine tretmane kod iscjeliteljki sam plaćala od 500 do 1000 eura. Potrošila sam svu ušteđevinu koju sam donijela iz Srbije – kaže Senita u ispovijesti za Auru.

- Kada mi je nestalo ušeđevine, počela sam odvajati „od usta“, samo da bih platila tretmane koje su mi radile iscjeliteljke i gatare. Bili su to rituali koji su ponekad izgledali kao scene iz horor filmova. Najčešće su to bile hamajlije, kojekakva voda i slično – kaže Senita.

- Draga ženo, ti si pod teškim sihirima. Napravljeno ti je dok su bila u trudnoći, a nakon toga još dva puta – rekao je Seniti bioenergičar i iscjelitelj Nedžib Hodžić.

- Pare koje si davala vidovnjacima i iscjeliteljima samo si bacila. Niko od njih ti ne može pomoći. Ali nemoj tugovati – nastavio je.

Počela sam premotavati film u glavi. Bio je u pravu. Poboljšanje sam osjećala nakon svakog tretmana kod ranijih iscjelitelja, ali samo desetak dana, poslije bi krenulo sve po starom. Zbog tih desetak dana prividnog ozdravljenja bila sam u zabludi, nadala sam se boljim danima koji vjerovatno nikada ne bi ni došli – kaže Senita

Od Nedžiba, prisjeća se, dobila je naučenu vodu u kojoj su bili zapisi. Od toga joj je trebalo biti bolje. Senita kaže da je Nedžib nije prevario. A što je za nju tada bilo najvažnije, novac koji mu je platila za njegove usluge, bio je prava sitnica.

- Kupala sam se vodom koju mi je dao Nedžib. I kćerke također. A onda bi vodu prosule niz obalu rijeke Željeznice. Kako je voda tekla od nas, tako su nestajali i svi naši problemi – kaže Senita. Njene kćerke i ona danas su sretna porodica.

(aura)

Luna.
Inventar foruma
Inventar foruma
Has thanked: 4 times
Been thanked: 15 times

Re: Sarajevskim gatarama dala "stan" da je izliječe od sihir

08 Mar 2014, 09:37

luda i dan danas
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14167 times
Been thanked: 9769 times

08 Mar 2014, 13:10

:zid
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Ružni

08 Mar 2014, 13:13

Moraću se baciti u te poslove. Imam neku češmušu kod sebe koja ima poseban ukus, taman će to biti iscjeljiteljska vodica :kafa

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

08 Mar 2014, 13:15

nisi slucajno na Prnjavoru? da dogovorim odmah biznis :hihi

Ružni

08 Mar 2014, 13:33

Nisam, heidi će na Prnjavor po vodu. Imam ja svoju neku, nisam se još odvažio da je popijem, ali moguće da je iscjeljiteljska :kafa

Danas je ništa lakše razviti ovaj biznis. Imaju uopštenu priču od nekoliko rečenica koju vrte i koja važi za sve, pa ljudi povjeruju, vidi je kako zna sve mi pogađa :haha Intelektualno nazadujemo iz dana u dan, rađaju se nove generacije i degeneracije. Narod se obrazuje na Pink televizijama i ostalom fušeraju koji se bavi time šta je koja "Zvijezda" jela, da li je taj dan kakila ili je stolica možda bila pretvrda. Kad se ujutru ustane prvo se leti da pročita o Breni, Karleuši, Rozgi, pa tek onda se ide kupovati hljeb za koji se para nema.
Da ne idem dalje, definitivno mnogo bolja ideja od onog branja svega i svačega po minskim poljima :kafa

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]

08 Mar 2014, 13:36

ružni wrote:Nisam, heidi će na Prnjavor po vodu. Imam ja svoju neku, nisam se još odvažio da je popijem, ali moguće da je iscjeljiteljska :kafa

Danas je ništa lakše razviti ovaj biznis. Imaju uopštenu priču od nekoliko rečenica koju vrte i koja važi za sve, pa ljudi povjeruju, vidi je kako zna sve mi pogađa :haha Intelektualno nazadujemo iz dana u dan, rađaju se nove generacije i degeneracije. Narod se obrazuje na Pink televizijama i ostalom fušeraju koji se bavi time šta je koja "Zvijezda" jela, da li je taj dan kakila ili je stolica možda bila pretvrda. Kad se ujutru ustane prvo se leti da pročita o Breni, Karleuši, Rozgi, pa tek onda se ide kupovati hljeb za koji se para nema.
Da ne idem dalje, definitivno mnogo bolja ideja od onog branja svega i svačega po minskim poljima :kafa
:sipak Prnjavor je moj :jock

Dzagoda
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

08 Mar 2014, 14:28

Allah selamet :lup
D.I.L.L.I.G.A.F.
btw. U ovom ruznom svijetu imam noge za 10 :D

Nela
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 1 time

09 Mar 2014, 01:12

Kakva nahlada :lupa
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica

Hajrullah
Na probnom
Na probnom

22 Mar 2014, 07:45

Esselamu alejkum,

Naletih slučajno na ovaj forum, ugledah ovu temu i odlučih da se registrujem i dam svoj doprinos bar na ovoj temi...

Naime, letimično sam pogledao nekoliko postova i ugledao neke nebuloze koje se šire ovdje, vjerovatno iz neznanja. Završio sam Medresu u Sarajevu, a rukju (liječenje Kur'anom) učim još od 1997. godine (neprofesionalno i bez naplate). Stoga se smatram kompetentnim da ukažem na neke od grešaka koje se ovdje navode.

Ono što sam uspio da vidim, neko je copy/paste tekst u kome se navodi da osoba može samu sebe testirati i puštati audio rukju... To je u startu neispravno i greška, jer nije od sunneta Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi we sellem.

Prvo, rukja (liječenje Kur'anom) je učenje kur'anskih ajeta uživo, od strane stručne osobe, onome ko osjeća simptome sihra i džinnskog napada. Rukja je skup ajeta i dova iz Kur'ana i hadisa i ne pušta se putem zvučnika. Zamislite da vam neko kaže da pustite video ili audio nekog namaza i klanjate prateći audio ili video snimak.

Drugo, i kada bi bilo u redu samovoljno puštanje rukje, postoji opasnost da dođe do ozbiljnijih reakcija, što bi osobu moglo dovesti u opasnost, tako da svako onaj ko savjetuje i govori ljudima da sami sebi puštaju rukju nije svjestan opasnosti ili jednostavno ne zna propis. Kod nekih osoba reakcije tokom rukje su više nego agresivne i teške, tako da nikako nije dobro da neko sam sebi pušta ajete rukje i uživljava se sa ciljem da se provjeri ima li problem sa sihrom.

U islamu je svako pitanje dobro razjašnjeno, tako i ovo... Neko ko ima problem sa sihrom, može se obratiti osobi vjerniku, koji uči Kur'an po težvidu (ispravno) i koji zna kako tretirati dalje osobu ukoliko se džinni jave putem reakcija, jer ovo nije nikakva zafrkancija, već i te kako ozbiljna stvar.

Još jedna smiješna stvar koju pročitah jeste da se može staviti zvučnik nad vodu pa da se kao nauče ajeti rukje nad tom vodom. Jedno je učenje nad vodom direktno iz usta, kada zrak prilikom učenja treba da udara na vodu, a drugo je talas zraka iz zvučnika koji nema veze sa učenjem i Kur'anom... To je očita zabluda i nema nikakvog smisla.

Sve o sihru, džinnima, kako djeluje sihr, kako sihirbaz koristi džinne i šalje ih ljudima i sve detalje o ovoj temi možete naći na ovoj stranici, koja u detalje govori o svemu ovome:

http://kurankaolijek.wordpress.com/

Toliko za sada...
Last edited by Hajrullah on 22 Mar 2014, 07:56, edited 1 time in total.
"Mi u Kur'anu objavljujemo ono što je milost i lijek vjernicima." (El-Isra,82)

Hajrullah
Na probnom
Na probnom

22 Mar 2014, 07:52

Još da napomenem ovo:

Onome ko ima problem sa sihrom, njegov prioritet bi trebalo da bude da se izliječi i riješi džinna koji su došli putem sihra, a ne da se bazira na to ko mu je napravio. I to prije svega radi toga što tu informaciju neće dobiti od džinna, pošto se oni strašno plaše sihirbaza koji ih šalje, jer su oni u njegovom vlasništvu, a sa druge strane džinni mnogo lažu, stoga je velika mogućnost da ukažu na osobu koja nije to uradila sa ciljem stvaranja razdora u familiji i među prijateljima...

Trepavica

22 Mar 2014, 09:28

Od sinoc ne boli glava - Počet cu vjerovati da je o sihirima rječ ... :grana :oo

Mic-Sokoli
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

25 Mar 2014, 01:17

Hajrullah wrote:Još da napomenem ovo:

Onome ko ima problem sa sihrom, njegov prioritet bi trebalo da bude da se izliječi i riješi džinna koji su došli putem sihra, a ne da se bazira na to ko mu je napravio. I to prije svega radi toga što tu informaciju neće dobiti od džinna, pošto se oni strašno plaše sihirbaza koji ih šalje, jer su oni u njegovom vlasništvu, a sa druge strane džinni mnogo lažu, stoga je velika mogućnost da ukažu na osobu koja nije to uradila sa ciljem stvaranja razdora u familiji i među prijateljima...

Selam Alejkum,
mrsko mi sad citati sve postove,a imam jedno pitanje,naime;postoji li nacin saznati dali neko ima problema sa sihrom?
Da te Allah nagradi.
http://www.youtube.com/watch?v=W2QmK8XszUM

Se shqiptari i fort si guri,
Jo s'lufton pa u mbështet për muri
Po kur t'pshtetët dije djallë
O zor asht turrin me ja ndalë!

Hajrullah
Na probnom
Na probnom

25 Mar 2014, 01:36

Alejkumu selam brate,

Provjera da li neko ima problem sa sihrom ili džinnskim napadom se vrši učenjem Kur'ana osobi uživo (tj. ajeta rukje) i to je ono što nas je podučio Allahov Poslanik, sallallahu alejhi we sellem. Postoje simptomi koje neko osjeti, te se obrati učaču rukje da vidi radi li se o sihru i džinnskom napadu.

ZNAKOVI I SIMPTOMI DA JE NEKOME NAPRAVLJEN SIHR SU SLIJEDEĆI:

1. Mržnja oboljelog od sihra prema supruzi ili oboljele prema suprugu, kao što nas o tome obavještava Kur’an: ”…I ljudi su od njih dvojice učili kako će muža od žene rastaviti…” (El-Bekare, 102)

2. Potpuna suprotnost osjećaja u kući i van nje. Tako da za vrijeme boravka van kuće osjeća silnu želju za kućom i porodicom. Međutim, kada se nađe u kući, tada osjeća neopisivu mržnju prema njima;

3. Nemogućnost izvršavanja svojih obaveza u bračnoj postelji;

4. Uzastopno pobacivanje ploda za vrijeme trudnoće;

5. Iznenadna promjena raspoloženja bez ikakvog vidljivog razloga;

6. Potpuno gubljenje apetita;

7. Pričinjavanje da je učinio određenu stvar, bez konkretnog čina;

8. Bezrezervna poslušnost i iznenadna i pretjerana ljubav prema određenoj osobi.

A zatim i sljedeći:

- Stalna bol u želucu
- Povremena glavobolja koja ne prestaje sa uzimanjem medicinskog lijeka
- Jaka tegoba u predjelu prsa, naročito poslije ikindije pa do kasno u noć
- Užasni snovi
- U snu vidi kao da pada s visokog mjesta
- U snu vidi životinje koje ga tjeraju
- Utrnutost jednog dijela tijela
- Periodi napada (živčani grčevi)
- Mjenjanja slike u očima, tako da muž (zaručnik) vidi svoju ženu (zaručnicu) u ružnom liku, makar ona bila izrazito lijepa. Razlog je tome što šejtan (sotona, vrag, đavo) koji je zadužen za sihr (crna magija) njeno lice čini ružnim, prikazujući svoj lik na njenom licu i obrnuto.
- Odvratnost prema susretima
- Iznenadno pretvaranje ljubavi u mržnju
- Uveličavanje povoda za svađu i raskol iako su oni beznačajni
- Odvratnost opsihrenog prema svakom djelu koje poduzima njegov supružnik
- Odvratnost prema mjestu gdje sjedi njegov supružnik. Tako ćete vidjeti čovjeka koji je van kuće sasvim normalan, ali sa ulaskom u kuću osjeti žestoku tjeskobu.
- Čovjek vidi nepomične stvari kako se kreću, a pokretne vidi stabilnim i nepomičnim
- Odsutnost duha, smetenost i velika pospanost
- Nejasan smušen govor
- Netremično gledanje u jedno mjesto
- Želja za samoćom
- Potpuna povučenost u sebe
- Stalna šutnja
- Smirenost, nepokretnost i konstatna ljenost
- U snu čuje kako ga neko doziva
- Čuje glasove koji ga dozivaju, a ne vidi osobe
- Prestanak rada jednog čula

NAPOMENA: Moramo ovom prilikom napomenuti da pojava nekih od nabrojanih simptoma ne mora automatski značiti da je neka osoba i oboljela od sihra ili od šejtanskog messa. Uzročnik nekih od tih simptoma može biti pitanje fizičke ili psihičke promjene u čovjeku.

Više o ovome, jer je opširna tema, imaš na ovom linku:

http://kurankaolijek.wordpress.com/?s=simptomi+sihra

Hajrullah
Na probnom
Na probnom

Re: BUŽIM: Čistačica opsihirila džamiju i dobila otkaz

25 Mar 2014, 01:59

IM_ex wrote:
Blackhawk wrote:
Inace, raditi protiv sihra tj raditi te rukje je veoma opasan posao, i efendija koji to radi mora biti jak sa imanom, jer vrlo cesto se desava da nakon izlijecenja neke osobe, taj dzin ili vise njih, sto su bili u toj osobi, napada tog ko je ucio rukju...
Za ovo sam cula od covjeka koji je nekad uspjesno otklanjao sihr rukjom. Nakon zadnjeg obreda, po njega i najopasnijeg, skupio je svoje sinove da se pred njima zakune da je to bio zadnji slucaj u koji se upustio, pa i za slucaj da rukja ustreba i njima licno.
Inace, taj covjek je bio jedan od rijetkih vjernika danasnjice. Naravno, odrzao je svoju zakletvu.
Ovo je tačno da se džinni svete učaču rukje, jer ih tjera od tamo gde im je najbolje, a to je ljudsko tijelo. Posebno ako su džinni došli putem sihra...

Džinnske osvete učaču rukje se svode uglavnom na zastrašivanje, međutim, ako učač rukje nije imanski jak ili čini neke harame svjesno, onda posljedice mogu biti gore.

Sam sam imao i doživio njihova uznemiravanja, sa ciljem da me zaplaše, ali hvala Allahu, samo se Allaha bojim... Savjetujem svima da se ne plaše džinna, jer oni igraju na tu kartu straha kod ljudi, međutim, kada se pokaže postojanost i u trenutku zastrašivanja prouči nešto iz Kur'ana (poželjno sure Ihlas, Felek i Nas, te ajetul-Kursijj), nema razloga za strah i brigu. Vjernik ima efikasno oružije protiv džinna, a to je Kur'an i iman... Mi smo inače intelektualno superiorniji od njih i nema razloga za strah.

Jedano od zastrašivanja koje mi se desilo je izgledalo ovako:

Tu noć sam učio rukju jednoj osobi, te nakon što je osoba otišla, legao sam da spavam. Odjednom vidim crnu sjenku kako ide podom, penje se na krevet i na mene. Ležao sam na leđima i osjetio veliki pritisak na svakom dijelu tijela, te osjećaj da je na meni nešto poput vreće sa vodom koja pluta na meni.

Ukočio sam se sav i nisam mogao da mrdnem malim prstom, osjetio sam kako mi se kosa digla. Znao sam da trebam početi da učim nešto iz Kur'ana, ali i jezik mi blokirao i nikako da krenem sa surom Ihlas. Onda sam sam sebi rekao da se moram dobro koncentrisati, uložiti napor i početi učiti...

Tako sam počeo da učim suru Ihlas (Kul huwallahu ehad) i čim sam počeo učiti, to što je bilo na meni je počelo silaziti sa mene, kao kad svlačiš jorgan polako. U istom trenutku kosa se počela vraćati nazad i mogao sam mrdati tijelom...

Ustao sam, upalio svjetlo i pustio da mi uči Kur'an na compu. Tako sam i zaspao uz Kur'an.

Veoma je bitno da čovjek pred spavanje uzme abdest i prouči u ruke sebi Fatihu, ajetul-kursijj, Ihlas, Felek i Nas, te se potrlja rukama od glave do nogu i nazad...

I na kraju poruka i savjet, samo se Allaha trebamo bojati, Koji je Stvoritelj i nas i džinna, a džinnima ne pridavati nekakav značaj u životu. Oni su činjenica, oni postoje, ali razloga za neki strah nema.

Post Reply

Return to “Religija”