Imate li problema sa spavanjem?
Moderator: Krokodil Behko
- Maja
- Administrator
- Has thanked: 7391 times
- Been thanked: 17201 times
- Status: Offline
Re: Imate li problema sa spavanjem?
To sam više napisala zbog ankete da pokupim još koji glas, mada sam napisala istinu 

- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8556 times
- Been thanked: 5289 times
Maja wrote:Kod nas u stanu gdje spavam veeeeliki je prozor i balkonska vrata, pa sve rastvorim širom i gurnem krevet skoro na balkonskinem se u grudnjak i gaćice i navijem alarm u 5 ujutro, znači prije svitanja i onda spuštam roletne
![]()

The Dark Side Of The Forum...
- gospođa Brams
- Forum [Bot]
- Has thanked: 191 times
- Been thanked: 829 times
vječito imam nekakvih problema sa spavanjem
treba mi cijela vječnost da zaspem, koliko god bila umorna
jednom u par mjeseci obavezno mi se desi da cijelu noć ne mogu zaspat nego se samo frustrirano okrećem u krevetu
pogotovo me spavanje muči po ljeti
kad mi je vruće i od vrućine ne mogu zaspat
volim spavati u svježim, prozračnim prostorijama
ne volim spavat sama ali često moram
najviše volim spavat s momkom, onda se osjećam potpuno opušteno i zaspem puno brže
često sanjam bizarne i čudne snove, koji me bude usred noći, i onda ako sam sama jako teško ponovno zaspem
zatim ne mogu zaspati u potpunom mraku, strah me je (kao malo dijete)
ja i spavanje nikako...
treba mi cijela vječnost da zaspem, koliko god bila umorna
jednom u par mjeseci obavezno mi se desi da cijelu noć ne mogu zaspat nego se samo frustrirano okrećem u krevetu
pogotovo me spavanje muči po ljeti
kad mi je vruće i od vrućine ne mogu zaspat
volim spavati u svježim, prozračnim prostorijama
ne volim spavat sama ali često moram
najviše volim spavat s momkom, onda se osjećam potpuno opušteno i zaspem puno brže
često sanjam bizarne i čudne snove, koji me bude usred noći, i onda ako sam sama jako teško ponovno zaspem
zatim ne mogu zaspati u potpunom mraku, strah me je (kao malo dijete)
ja i spavanje nikako...
somehow I manage
- Maja
- Administrator
Sinoć je i kod nas padao snijeg. Odem u sobu, prozor kao i uvijek širom otvoren....pogledam na termometar 4 stepena (u sobi)Maja wrote: volite li spavati u hladnim ili toplim prostorijama

Uvijek muku mučim sa svojom sobom zimi. S dvije strane, tj iza 2 zida nema ništa...još okrenuti prema sjeveru i istoku. Iza ovog okrenutog jugu su hodnih i stepenište, a iza četvrtog zida je do pola druga soba, od pola balkon ispod kojeg je čatrnja. I šlag na kraju...ispod mene u duž čitave sobe je garaža koja nema vrata, već je stalno otvorena.
Ujutro kad se probudim lice zamrznuto.
Kažu da je zdravo spavati u hladnom, ali ja ne bih u hladnom spavala...
.
Volim prije spavanja da rashladim, provjetrim prostoriju, čak da mi i posteljina bude hladna...ali poslije se sve ponovo, poslije zatvaranja fino ugrije.
Majo, spavaj ti tamo gdje i kako se bolje osjećaš...

Volim prije spavanja da rashladim, provjetrim prostoriju, čak da mi i posteljina bude hladna...ali poslije se sve ponovo, poslije zatvaranja fino ugrije.
Majo, spavaj ti tamo gdje i kako se bolje osjećaš...

Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
- Zagorka
- Žena, majka, forumašica
- Has thanked: 424 times
- Been thanked: 624 times
Mislila sam da nemam dok nisam počela glasati 

Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.
- Jaca
- Inventar foruma
volim spavati u hladnoj prostoriji al da mi je dobar jorgan i obavezno prije spavanja dobro provjetrim i onda upalim turbo drhtanje i nema zime 

bolje biti malo lud nego malo pametan
- Sibila
- Forum [Bot]
- Has thanked: 31 times
- Been thanked: 746 times
ja vec dosta dugo nemam nekih vecih problema.......ali poigravam se.......pocela sam kasno da lijezem........to ne valja za mene............sinoc sam u tri ujutro legla i sat vremena nisam zaspala.......ono hajde petak je da sjedim duze..........
za ove sto mogu uvijek i dugo spavati.
.......recimo kod mene je slucaj da ako prespavam po dana ja se osjecam bolesno...ako se to desi nedeljom.........ponedeljak obavezno bude tezak.
nekad vikendom odvalim do 12 ali ne mogu reci da se osjecam nekako ono svjeze i napavano ....meni je idealno 8-9-sati i to bi morala imati tacno vrijeme kad lijezem kad ustanem....sve to zbog silnih neprospavanih noci.......iz proslosti....
evo ko zijevam mogla bih leci ali .......sto je luna napisala bude ti zao.........propustas stvari
za ove sto mogu uvijek i dugo spavati.

nekad vikendom odvalim do 12 ali ne mogu reci da se osjecam nekako ono svjeze i napavano ....meni je idealno 8-9-sati i to bi morala imati tacno vrijeme kad lijezem kad ustanem....sve to zbog silnih neprospavanih noci.......iz proslosti....
evo ko zijevam mogla bih leci ali .......sto je luna napisala bude ti zao.........propustas stvari

Mnei dosta 5-6 sati a mogu zaspati kad poželim ,jel glava vodoravno odmah mogu zaspati a opet mogu izdržati danima i noćima da spavam 4-5 sati.............mlado se može se valjda ako se poslije ne obije od glavu
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9125 times
- Been thanked: 10825 times
- Status: Online
Možda ti nije poznato. moraš naložiti vatru da bi bilo toplo.Maja wrote:Sinoć je i kod nas padao snijeg. Odem u sobu, prozor kao i uvijek širom otvoren....pogledam na termometar 4 stepena (u sobi)Maja wrote: volite li spavati u hladnim ili toplim prostorijamaFino uzmem deku i u dnevni gdje su bila 22 stepena.
Uvijek muku mučim sa svojom sobom zimi. S dvije strane, tj iza 2 zida nema ništa...još okrenuti prema sjeveru i istoku. Iza ovog okrenutog jugu su hodnih i stepenište, a iza četvrtog zida je do pola druga soba, od pola balkon ispod kojeg je čatrnja. I šlag na kraju...ispod mene u duž čitave sobe je garaža koja nema vrata, već je stalno otvorena.

Nije ni kod mene bolje u sobi. Dva su zida vanjska. Jedan na istok a drugi na jug.
Ispod je podrum ali je naravno zatvoren i ima i staklene vune ispod kao izolacije
ali ipak tuče odozdo. Medjutim, konstantno sam u potkošulji. Znači da se zagrijati.
- Maja
- Administrator
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 13940 times
- Been thanked: 9617 times
joj znam ovoJaca wrote:volim spavati u hladnoj prostoriji al da mi je dobar jorgan i obavezno prije spavanja dobro provjetrim i onda upalim turbo drhtanje i nema zime

volim spavati u hladnom, pokrijem se kako treba i nema zime...ako slucajno negdje gdje spavam ima grijanje znojim se po cijelu noc...nista mi gore nego kad se zapeljam u vlastitu kosu, i kad mi se lijepi po licu i vratu...uzas
po danu grijanje-DA
noc i spavanje - NE
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Maja
- Administrator
Jedan period se dešavalo da svako jutro ustanem s lakšom glavoboljom a prozor mi je slabo dihtovan od kako sam stavila mrežu za komarce. Kao da se ne može zatvoriti kao prije....ne vidi se golim okom ali osjetim ja to... A glava mi tik uz vrata i onda mi po njoj struji zrak 
Nisam se htjela premiještati jer mi je tu utičnica gdje uključujem mobitel (imam običaj da slušam radio pred spavanje) i jednu veče stavim kapu na glavu, ali mi se ujutro od nje naelektrisala kosa. I onda fino uzmem onaj starinski džamijski šal i zamotam se. Od tad me NIJEDNOM nije glava zaboljela. Evo ima 2 mjeseca.
Skidam ga na proljeće akobogda kad i vunene čarape

Nisam se htjela premiještati jer mi je tu utičnica gdje uključujem mobitel (imam običaj da slušam radio pred spavanje) i jednu veče stavim kapu na glavu, ali mi se ujutro od nje naelektrisala kosa. I onda fino uzmem onaj starinski džamijski šal i zamotam se. Od tad me NIJEDNOM nije glava zaboljela. Evo ima 2 mjeseca.

- Lanci
- Forum [Bot]
- Has thanked: 94 times
- Been thanked: 49 times
nl74 wrote:Mnei dosta 5-6 sati a mogu zaspati kad poželim ,jel glava vodoravno odmah mogu zaspati a opet mogu izdržati danima i noćima da spavam 4-5 sati.............mlado se može se valjda ako se poslije ne obije od glavu
znalo se i nespavati do jutra

I keep my personal life private,so don’t think you know me!
You know what I allow you to know.
You know what I allow you to know.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9125 times
- Been thanked: 10825 times
- Status: Online
Potiljak zar ne?Maja wrote:Jedan period se dešavalo da svako jutro ustanem s lakšom glavoboljom a prozor mi je slabo dihtovan od kako sam stavila mrežu za komarce. Kao da se ne može zatvoriti kao prije....ne vidi se golim okom ali osjetim ja to... A glava mi tik uz vrata i onda mi po njoj struji zrak
To je uobičajena stvar. Nekima se to dešava i od propuha. meni se jedno vrijeme
tako dešavalo. zato se i nose razne kapice i mrežice kad se podje na spavanje.

Maja wrote:
Ajoj. Suosjećam s tobom jer sam jedno vrijeme spavala u istoj takvoj sobi. Dva zida sjever i istok, ispod ništa. Soba ko čardak ni na nebu ni na zemlji. Ako mi te zime nije otpao nos, nikad neće. Michaelu Jacksonu bi triput otpao.
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly
- Has thanked: 8556 times
- Been thanked: 5289 times
Maja wrote:Jedan period se dešavalo da svako jutro ustanem s lakšom glavoboljom a prozor mi je slabo dihtovan od kako sam stavila mrežu za komarce. Kao da se ne može zatvoriti kao prije....ne vidi se golim okom ali osjetim ja to... A glava mi tik uz vrata i onda mi po njoj struji zrak

Šta ti je reć pozitivan uticaj vjere...
Ovo za vunene čarape ne mogu da vjerujem, pa to "pojde" kožu

The Dark Side Of The Forum...
- Maja
- Administrator
A ja mislila da je to zato da bi frizura ostala postojanaKrokodil Behko wrote: zato se i nose razne kapice i mrežice kad se podje na spavanje.

Ma šutiKatja wrote:
Ajoj. Suosjećam s tobom jer sam jedno vrijeme spavala u istoj takvoj sobi. Dva zida sjever i istok, ispod ništa. Soba ko čardak ni na nebu ni na zemlji. Ako mi te zime nije otpao nos, nikad neće. Michaelu Jacksonu bi triput otpao.

Upalila par puta onu kvarcnu peć koja jede struju i došao nam račun veći 20KM od uobičajenog. Tata je poludio kad je vidio danas

Pa navučem ih preko običnih čarapa bolan bolan..Mister No wrote: Ovo za vunene čarape ne mogu da vjerujem, pa to "pojde" kožu![]()
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3845 times
- Been thanked: 2888 times
mislim da se kaze cOrape...ne carape. 

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".