Kod nas je Ness 50% a ostalih 50% su jakobs, franck, el caffe i grand caffe.
To bi bilo sve

koji si ti likBla wrote:U nekakvu staklenu čontru naspem 3-4 deca mlijeka. Stavim u mikrovalnu i naštancam na minutu.
U kuhalo za vodu naspem pola litra vode i uključim.
Dohvatim crvenu džezvu i u nju stavim tri kafene kašike kafe, zavirim unutra, pa dodam još jednu.
Ovo radim zato što mi je jedan jaran prepričavao kad je bio u JNA da su ga na nekoj karauli hvalili kako pravi najbolju kafu a on kaže nisam ništa radio drugačije od njih osim što bi dodao još jednu kašiku kafe više.
Dohvatim šolju za kafu i u nju naspem nekakvu lopaticu šećera.
Dohvatim med i otvorim ga, a zatim dohvatim supenu kašiku iz ladice, te pripremim corn flakes (izvadim kesu iz kutije).
U tom momentu se gasi mikrovalna te vadim posudu s mlijekom iz nje, zahvatim supenom kašikom meda, te krišom pola strpam u usta i onda onu kašiku s ostatkom meda na njoj ubacim u mlijeko i naspem onog corn flakesa odokativno.
Tog momenta škljocne ono kuhalo za vodu i isključi se.
Dohvatim malo plinsko kuhalo (ono u koje idu patrone koje se mogu kupiti na benzinskim stanicama za 1-2KM i traje mi po nekoliko mjeseci) i stavim ga ispred sebe. Naspem vodu u džezvu, ne baš do vrha, kresnem upaljačem, upalim plinsko kuhalo, stavim džezvu na njega i nakon par sekundi počne kafa da nadolazi. Isključim kuhalo, skinem džezvu, a njega vratim na prvobitnu poziciju. Dospem još malo vode u onu džezvu. Nekad pretjeram pa mi se prospe jedan dio kafe oko džezve.
Malo onu pjenu par puta podignem kašikom i spustim u džezvu, da ubrzam slijeganje jer ne mogu da čekam da se po PS-u slegne toz, i odmah saspem kafu u šolju. Ostatak vrele vode iz kuhala za vodu saspem u džezvu, par puta prodrmam rukom da se što više toza uzburka i saspem ga u lavabo. Džezvu dopunim vodom iz slavine i ostavim u lavabou da se kiseli.
Odnesem u sobu, promiješam kafu u šolji da se šećer rastopi i dok ja doručkujem toz se sasvim normalno slegne na dno šolje tako da kafa postane pitkija.
I tako svako jutro (dobro, ne baš jutro, nego kad se probudim), minut ipo potrošim na te pripreme.
Godišnje 9 sati, 7 minuta i 30 sekundi.
To su samo iznesene osnovne teze, a lirske slike su izbačene da ne odvraćaju pažnju, a i neće naš narod da čita (svačije gluposti).Julia-Klara wrote:
koji si ti likod minute i po napravi cijelu pricicu
Ovo je šansa za tebefruit wrote:meni je i ova ko droga
pa i ti si mogao ... pocenes sa mini plastenikomKrokodil Behko wrote:Ovo je šansa za tebefruit wrote:meni je i ova ko droga
Plastenike imaš. Udri marihuanu, čim se legalizira.
Iduće godine u ovo doba, garantovano bi bio milioner :$
kako ces provjeriti ?! hocesfruit wrote:Kupio sam neko sjeme celera iz Holandije.Među izniklim biljkama jedna je koja neodoljivo podsjeća na konoplju.Žena tvrdi da je to neki cvijet,a ja ću sačekat još malo da ojača pa lijepo zamotat da provjerim.
Ma nisam ti ja neki vjernik,i činio sam mnogo veće grijehe.Krokodil Behko wrote:Evo upravo tražim link, da je marihuana bar malo dozvoljena u Islamu
Luna. wrote:Krokodil Behko wrote:Jel neko od vas probao razne vrste instant kafe?
Zanima me jer nisam zadovoljan okusom ove ness original (nijedna vrsta), a ni nekih jeftinijih izvedbi tipa "mokate" "el cafe" i sl..
Da mi je da promijenim, a ne znam koji bih brand. Vidim ima jakobs i Franck u ponudi, pa ako je neko probao...
Btw, i jakobs i franck, skuplje su od ness i to možda i 50%.
ako ima ova jacobs, ona je odlicna. ali je poskupa, bar ovdje.
Users browsing this forum: No registered users and 3 guests