Zarazne bolesti i vakcinacija
Moderator: Krokodil Behko
Re: Zarazne bolesti i vakcinacija
Neki ljudi? Koji ljudi, gdje, koliko ih je to, da li su stvarno vakcinisani?
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
Dust, ove vakcine se mogu primiti sve do polaska u skolu, znaci ne moras u tacno zadatom roku primiti, jer masu puta vrate dijete ako curi nosic i sl. Trajne posljedice mogu biti ako se dijete na vrijeme ne odvede doktoru. Trebas znati da vakcinacijom nisi osigurana da neces dobiti bolest.Dust wrote:spirit of nature wrote:
Nevezano sad da li je neko za ili protiv vakcinisanja, nije mi jasno kako se djeca koja su vakcinisana mogu zaraziti od nevakcinisane djece ako vakcina djeluje... Da li je moguće da se to niko nije zapitao?
Zato sto se djeca vakcinisu u odredjenom periodu. Npr. kada napune dvije godine dobiju tu i tu vakcinu. Do tog perioda su osjetljiva i ako dodju u kontakt sa djetetom cija ja majka odbila vakcinisanje, a bolesno je, onda pokupi bolest od tog djeteta. Ja bih u ovom slucaju, pogotovo ako nastanu trajne posljedice, dozivotno zatvorila roditelje i djecu im (ako prezive) oduzela.
Nervira me kad je covjek govno a ponasa se k'o Rafaelo kuglica
-
- Na probnom
- Status: Offline
Evo za one koji se žele više informisati mišljenje Hrvatkse doktorice Lidije Gajski o bolestima, farmaceutskoj industriji i vakcinisanju http://2012-transformacijasvijesti.com/ ... -ljekovima
Last edited by spirit of nature on 08 Apr 2013, 20:07, edited 1 time in total.
-
Toliko ste protiv vakcinacije zbog nekog tamo slucaja koji imate u komsiluku.. To su pojedini slucajevi, jer nijedan organizam bas ne reaguje isto.. A vakcinacija u svakom slucaju poboljsava tvoj imunitet i smanjuje sansu da se dobije neka bolest.. naravno ne moze je sprijeciti u 100 % slucajeva i u nekih 0,nesto slucajeva dodje do komplikacija tijekom vakcinisanja, ali to su zanemarive vrijednosti..
Isto kao sto recimo operacija slijepog crijeva je skoro pa ono obicna operacija, i neko radi i kad zdrav da nema problema a neko tek kad ga zaboli, ali opet se desi da dodje do komplikacija i pacijent umre ili nesto drugo..
Medicina je takva nauka, da ne moze ti sa sigurnoscu nista dati niti ponuditi.. Ali se nalaze rijesenja koja sa sto vecim postotkom poboljsavaju i zivot i zdravlje.. Nijedan lijek ne postoji da te moze potpuno izlijeciti, ali postoje masa koja djeluju i preventivno i odbrambeno..
Lik vadi zub pa mu se zakomplicira, upali rana, i moze od toga umrijeti.. Znaci ne treba niko ici zubaru..
Ljudi su danas previse paranoicni po pitanju svega i u svemu vide teoriju zavjere.
Isto kao sto recimo operacija slijepog crijeva je skoro pa ono obicna operacija, i neko radi i kad zdrav da nema problema a neko tek kad ga zaboli, ali opet se desi da dodje do komplikacija i pacijent umre ili nesto drugo..
Medicina je takva nauka, da ne moze ti sa sigurnoscu nista dati niti ponuditi.. Ali se nalaze rijesenja koja sa sto vecim postotkom poboljsavaju i zivot i zdravlje.. Nijedan lijek ne postoji da te moze potpuno izlijeciti, ali postoje masa koja djeluju i preventivno i odbrambeno..
Lik vadi zub pa mu se zakomplicira, upali rana, i moze od toga umrijeti.. Znaci ne treba niko ici zubaru..
Ljudi su danas previse paranoicni po pitanju svega i u svemu vide teoriju zavjere.
-
- Na probnom
Da jesu stvarno vakcinisani! Osim ljudi koje sam srela koji su dobili bolesti i pored primljene vakcine postoje brojni slučajevi gdje su zabilježene ozbiljne komplikacije i o tom se mogu informisati svi koje to zanima. Previše je široko da bi se o svemu tom ovdje pisalo, pogledaj dokumentarac pa se sama uvjeri.Dust wrote:Neki ljudi? Koji ljudi, gdje, koliko ih je to, da li su stvarno vakcinisani?
-
- Na probnom
Blackhawk wrote:Toliko ste protiv vakcinacije zbog nekog tamo slucaja koji imate u komsiluku.. To su pojedini slucajevi, jer nijedan organizam bas ne reaguje isto.. A vakcinacija u svakom slucaju poboljsava tvoj imunitet i smanjuje sansu da se dobije neka bolest.. naravno ne moze je sprijeciti u 100 % slucajeva i u nekih 0,nesto slucajeva dodje do komplikacija tijekom vakcinisanja, ali to su zanemarive vrijednosti..
Tačno je da ne postoji savršeno sigurna medicinska intervencija, ali ponavljam nije riječ o jednom slučaju iz komšiluka već o brojnim slučajevima o kojima danas progovaraju i mnogi doktori. Ponavljam, pogledajte dokumentarac i biće vam jasno o čemu govorim.
Dokumentarac je, izvini... , glup. Pola vremena je potroseno na bebu Alana da bi se dokazala nevinost njegovog oca koji ga je mozda ubio. Ne mogu se oteti utisku da je dokumentarac snimljen kako bi se saprala ljaga sa Alanovog oca. Ali....
Ti ljudi s kojima si bila u kontaktu, a oboljeli su od TB-a... Koliko su dugo bili u karantinu? Kako ti nisi oboljela od TB-a?
Ti ljudi s kojima si bila u kontaktu, a oboljeli su od TB-a... Koliko su dugo bili u karantinu? Kako ti nisi oboljela od TB-a?
-
- Na probnom
Dust wrote:Dokumentarac je, izvini... , glup. Pola vremena je potroseno na bebu Alana da bi se dokazala nevinost njegovog oca koji ga je mozda ubio. Ne mogu se oteti utisku da je dokumentarac snimljen kako bi se saprala ljaga sa Alanovog oca. Ali....
Hmm svako ima pravo na svoje mišljenje, i moguće je da ti je dokumentarac glup, ali nije moguće da si za ovo vrijeme uspjela pogledati dokumentarac koji traje 90 min. Znači zaključuješ prilično "poprijeko" bez da si saslušala i pogledala sve činjenice...to je sve što ću reći
Gledam ga, evo vec sam na 54. minuti i nisam promijenila misljenje.
(nigdje nisam rekla da sam ga odgledala)
... i sta rece.. "to je sve sto cu reci"... A TB?
(nigdje nisam rekla da sam ga odgledala)
... i sta rece.. "to je sve sto cu reci"... A TB?
- Julia-Klara
- Forum [Bot]
- Has thanked: 14102 times
- Been thanked: 9737 times
"spirit of nature" i transformacija svijesti... promovira li ovdje neko nekoga,mozda?
mozda grijesim,ali se ne mogu oteti utisku da ovdje "propovjedas"
sorry
mozda grijesim,ali se ne mogu oteti utisku da ovdje "propovjedas"
sorry
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija 

- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3864 times
- Been thanked: 2907 times

cjela ova spika mi nekako....

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9215 times
- Been thanked: 10941 times
- Status: Online
Da li iko zna koje su vakcine u BiH obavezne a koje ne?
Evo prevrnuh pet stranica na gugletu ali tog podatka nema. Eh saddd... BiH ne bi bila BiH kad ne bih usput doznao nešto tragično a što me nimalo ne iznenadjuje. Nemoj da neko počne pričati kako je to teorija zavjere kad ovo piše na milion portala.
Dakle, da li je vakcina protiv hepatitisa B obavezna i to baš ova koja je u prošloj deceniji testirana baš na bebama iz Bosne i Hercegovine?
http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/6 ... djeci.html
Usput i pitanje postoji li ikakav medjunarodni kvalitativni standard u vezi licenciranja vakcina?
Ili možda prvo treba naći zamorčiće? Ne mogu baš sve provjeriti na miševima.
Evo prevrnuh pet stranica na gugletu ali tog podatka nema. Eh saddd... BiH ne bi bila BiH kad ne bih usput doznao nešto tragično a što me nimalo ne iznenadjuje. Nemoj da neko počne pričati kako je to teorija zavjere kad ovo piše na milion portala.
Dakle, da li je vakcina protiv hepatitisa B obavezna i to baš ova koja je u prošloj deceniji testirana baš na bebama iz Bosne i Hercegovine?
Usput i pitanje postoji li ikakav medjunarodni kvalitativni standard u vezi licenciranja vakcina?
- Luna.
- Inventar foruma
- Has thanked: 4 times
- Been thanked: 15 times
autor teksta je providno pristran...
Nesto sam razocaran ovih dana. Proci ce... ili mozda nece... jedno od to dvoje...
Djole
Djole
Ma kao sve su obavezne, ne mozes neku preskociti vec primiti sve ili nista.Krokodil Behko wrote:Da li iko zna koje su vakcine u BiH obavezne a koje ne?
-
Fino me isprepadaste
Moja djeca su sve vakcine primili, ovaj mladji ima jos jednu da primi kad napuni 12, valjda sam i ja imam one komunisticke pecate na ramenu. Tako ih ovdje doktori zovu. Ja nikad prije nisam o tome razmisljala nego samo radila sta mi doktori kazu. Tako svi ovdje rade.
Moja djeca su sve vakcine primili, ovaj mladji ima jos jednu da primi kad napuni 12, valjda sam i ja imam one komunisticke pecate na ramenu. Tako ih ovdje doktori zovu. Ja nikad prije nisam o tome razmisljala nego samo radila sta mi doktori kazu. Tako svi ovdje rade.
Proslo, kontraindikacije se javljaju poslije primanja, tako da se ne moras sad bojatiRuana wrote:Fino me isprepadaste

Ali nikako na zelenu granuKrokodil Behko wrote:Da li iko zna koje su vakcine u BiH obavezne a koje ne?

Evo, ti prevrnuo pet stranica na gugletu u potrazi za obaveznim vakcinama a nisi onu najbitniju - sam izvor informacije
tj. "Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti" (Službene novine Federacije BiH, br.29/05)
nu

(...a da ne tražiš dugo, vidi Član 40., i to sam ti potražila

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9215 times
- Been thanked: 10941 times
- Status: Online
Čini mi se da je prva rečenica u mom postu, zapravo pitanje da li neko zna nešto o tome, zar ne? A druga je priznanje da sam pretražio pet str na google. Nigdje nisam rekao da nema. Hvala za trud.Katja wrote:Ali nikako na zelenu granuKrokodil Behko wrote:Da li iko zna koje su vakcine u BiH obavezne a koje ne?
Evo prevrnuh pet stranica na gugletu ali tog podatka nema. Eh saddd... BiH ne bi bila BiH kad ne bih usput doznao nešto tragično a što me nimalo ne iznenadjuje. Nemoj da neko počne pričati kako je to teorija zavjere kad ovo piše na milion portala....nije bitno jel piše na sto, dvjesto ili milijun portala, već su bitni izvor i reference.
Evo, ti prevrnuo pet stranica na gugletu u potrazi za obaveznim vakcinama a nisi onu najbitniju - sam izvor informacije
tj. "Zakon o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti" (Službene novine Federacije BiH, br.29/05)
nu![]()
(...a da ne tražiš dugo, vidi Član 40., i to sam ti potražila![]()
)

Krokodil Behko wrote: A druga je priznanje da sam pretražio pet str na google. Nigdje nisam rekao da nema.
Krokodil Behko wrote:Da li iko zna koje su vakcine u BiH obavezne a koje ne?
Evo prevrnuh pet stranica na gugletu ali tog podatka nema.
Molim. Opalim te golim.Krokodil Behko wrote: Hvala