Kako vi pripremate tjesteninu?
-
- Poneki mu pročitamo
- Status: Offline
Re: Kako napraviti tjesteninu kao pravi Italijan
Kakvu pastu napravi moj Ali Osman.. Ma hajde.. Da prste oblizes.
-zamoli Ali Osman-da napise recept za BehkaSisterIbrahim wrote:Kakvu pastu napravi moj Ali Osman.. Ma hajde.. Da prste oblizes.

- Mirelam
- Forum [Bot]
- Has thanked: 35 times
- Been thanked: 345 times
Apsolutno tacno.Ulju ne ide u vodu.Nema nikakav efekat.Vazna je i so koja se koristi.Mora biti krupna morska.SPINERKA wrote:..po mom iskustvu --ne stavljaj ulje u vodu dok kuvas.storm wrote:Meni je trenutno top umak pesto genovese
ispržim na kockice narezanu piletinu na luku i pred kraj zalijem tim .....erotika
I kad kuham špagete u vodu stavim maslinovo ulje...onako odokativno krknem u vodu
--razlog,bude barijera za sos , ne moze da upije u pastu
.i puno vodeMirelam wrote:Apsolutno tacno.Ulju ne ide u vodu.Nema nikakav efekat.Vazna je i so koja se koristi.Mora biti krupna morska.SPINERKA wrote:..po mom iskustvu --ne stavljaj ulje u vodu dok kuvas.storm wrote:Meni je trenutno top umak pesto genovese
ispržim na kockice narezanu piletinu na luku i pred kraj zalijem tim .....erotika
I kad kuham špagete u vodu stavim maslinovo ulje...onako odokativno krknem u vodu
--razlog,bude barijera za sos , ne moze da upije u pastu
.kad je jelo spremno za jelo--dodati malo dobrog masl. ulja --spanci imaju dobrog takodje --talijani varaju

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
- Has thanked: 9125 times
- Been thanked: 10825 times
SPINERKA wrote:behko--volis li gljive
Obožavam ih ali ih nikad ne jedem, kao što i ribu rijetko jedem.
Reason, ratni period, 1993. niđe ništa, vojska gladna, svaki dan beri gljive, pecaj ribu, preživi nekako.
I dan danas mi želudac prepozna te dvije hrane i boli me kad to jedem.
Može bilo šta drugo, nema veze

- Mirelam
- Forum [Bot]

Evo Behkane i ovdje da jednu jucerasnju priljepim.
Znaci tjestenina sa lososom i tikvicama i vidi cuda i ovdje maslinovo ulje i puter.Losos nije riba , to je kraljica riba , pogotovo dimljena.
A sto se tice gljive, suhi vrganj na tjesteninu ide ko budali samar.Pokiseli ga u topoj vodi , rastopi tanko rezani bijeli luk na hladnom MASLINOVOM ulju

Malo presuna nije nikad na odmet.
Mozda negdje nadjem i slikicu.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Mirelam wrote:
Evo Behkane i ovdje da jednu jucerasnju priljepim.
Znaci tjestenina sa lososom i tikvicama i vidi cuda i ovdje maslinovo ulje i puter.Losos nije riba , to je kraljica riba , pogotovo dimljena.
A sto se tice gljive, suhi vrganj na tjesteninu ide ko budali samar.Pokiseli ga u topoj vodi , rastopi tanko rezani bijeli luk na hladnom MASLINOVOM uljui puteru (na tihoj lijenoj vatri, ne daj da ti bijeli luk zagori), dodaj vrganj, malo bijelog vina, vode u kojoj je bio vrganj i mirelam
, skuhaj tjesteninu (najbolje tagliatele) , baci sve na sugo, ne mjesaj, nego protresi i uzivaj.Predlazem i dodavanje slane vode od tjestenine par kasika da bude saftali onako kako bosancerosi vole i vojla.
Hvala, imam sve pri ruci, samo lososa nabaviti.

Izgleda odlično i daj bože da ja to znam napraviti

Ne jedem te splacine ..kupovne umake...
Samo mljevena junetina dinstana plus malo rajcice..
Samo mljevena junetina dinstana plus malo rajcice..
Počeo sam pušiti otkad su se moji snovi pretvorili u dim. 

evo Behkane i ovdje da jednu jucerasnju priljepim.
A sto se tice gljive, suhi vrganj na tjesteninu ide ko budali samar.Pokiseli ga u topoj vodi , rastopi tanko rezani bijeli luk na hladnom MASLINOVOM ulju
i puteru (na tihoj lijenoj vatri, ne daj da ti bijeli luk zagori), dodaj vrganj, malo bijelog vina, vode u kojoj je bio vrganj i mirelam
, skuhaj tjesteninu (najbolje tagliatele) , baci sve na sugo, ne mjesaj, nego protresi i uzivaj.Predlazem i dodavanje slane vode od tjestenine par kasika da bude saftali onako kako bosancerosi vole i vojla.
-Miraleme -ukus super.--losos je jedino sto jedem--mada ima riblji miris -smetace mu iz pocetka.
--tikvice mozes posebno pripremiti -na pola cent. sjeci -uvaljati u brasno i prziti na ulju. na papiru ih odloziti par minuta, i dodati na kraju - pasti nekada treba -hrskavih dodataka.-
- skampi su dobri za pocetak
--ovo je skuvana blitva sa malo b.luka. pistaci-pesto --skampe samo skuvane -spiralna pasta. masl, ulje na kraju

-Miraleme -ukus super.--losos je jedino sto jedem--mada ima riblji miris -smetace mu iz pocetka.
--tikvice mozes posebno pripremiti -na pola cent. sjeci -uvaljati u brasno i prziti na ulju. na papiru ih odloziti par minuta, i dodati na kraju - pasti nekada treba -hrskavih dodataka.-
--ovo je skuvana blitva sa malo b.luka. pistaci-pesto --skampe samo skuvane -spiralna pasta. masl, ulje na kraju

medjutim -carevi paste -ili noodli su japanci , vrijedi probati ovu --psenice--ali je drugacija od italijanske

- Chloe
- Žena za sva vremena
- Has thanked: 3405 times
- Been thanked: 3479 times
storm wrote:Meni je trenutno top umak pesto genovese

Mislila sam da jedino ja pokazujem na ovaj način ljubav prema hrani.

Ne stavljaj ulje u špagete, samo veelikkii lonac sa puno vode da im je komotno.

@Spini, te tvoje gljive shitake imaju neka dobra zdravstvena svojstva. Pila sam njihove kapsole na prirodnoj bazi, ali me ubij ako znam zašto.

Chloe wrote:storm wrote:Meni je trenutno top umak pesto genovese
I kad kuham špagete u vodu stavim maslinovo ulje...onako odokativno krknem u voduVijaj ti njega ... poguzija.
![]()
Mislila sam da jedino ja pokazujem na ovaj način ljubav prema hrani.![]()
![]()
![]()
Ne stavljaj ulje u špagete, samo veelikkii lonac sa puno vode da im je komotno.
@Spini, te tvoje gljive shitake imaju neka dobra zdravstvena svojstva. Pila sam njihove kapsole na prirodnoj bazi, ali me ubij ako znam zašto.
Ma znam da talijani to ne stavljaju...mislim ulje u vodu kod kuhanja
a inače su mišljenja dijeljena o tome....kvaka je da ja to npr ne pojedem odjednom

pa su prilikom druge konzumacije (večera npr) po meni malo bolji nego bez maslinovog ulja...
za više osoba i kod trenutnog nestajanja skuhanog, to je ok

Habibti, ya nour el - ain... 

- Mirelam
- Forum [Bot]
De bnb okreni onu sliku mor'o sam monitor okretat':oooSPINERKA wrote:medjutim -carevi paste -ili noodli su japanci , vrijedi probati ovu --psenice--ali je drugacija od italijanske
Kineska pasta od rize mi je jos bolja.Mozes je baciti u vok secundicu bez kuhanja i dobijes taj res efekat a odozgo po volji.
SPINERKA wrote:evo Behkane i ovdje da jednu jucerasnju priljepim.
A sto se tice gljive, suhi vrganj na tjesteninu ide ko budali samar.Pokiseli ga u topoj vodi , rastopi tanko rezani bijeli luk na hladnom MASLINOVOM uljui puteru (na tihoj lijenoj vatri, ne daj da ti bijeli luk zagori), dodaj vrganj, malo bijelog vina, vode u kojoj je bio vrganj i mirelam
- Krokodil Behko
- Globalni moderator
E i ovi japanci, u sve se upetljali. Kako neko može praviti bolju pastu od Žabara?SPINERKA wrote:medjutim -carevi paste -ili noodli su japanci , vrijedi probati ovu --psenice--ali je drugacija od italijanske

- Krokodil Behko
- Globalni moderator
Mirelam wrote:Pa pastu si izmislili kinezi ako cemo posteno.
Pretpostavljam da je prave od pasa?

Samo da pohvalim Mirelamov prijedlog za tjesteninu s lososom i tikvicama 

"Jer, bez imalo sumnje, drvo za moj tabut raste. I platno posmrtno, moje, neko negdje tka... "
Najbolja pasta je za mene po mome starome receptu (moram ga nači negdje) sa više vrsta sira i šparogama...
Onako za na brzinu, goveđi gulaš...
Imaju u Lidlu dobroga, ako se nema vremena napraviti...

Onako za na brzinu, goveđi gulaš...

Imaju u Lidlu dobroga, ako se nema vremena napraviti...

-ALFREDO --sos
..no sve djaba ako tjestetina nije dobra. Barila i nije nesto ukusna --al nema druge u BIH.
..no sve djaba ako tjestetina nije dobra. Barila i nije nesto ukusna --al nema druge u BIH.