Razvodi..Kako dalje...sta sa djecom ..?

Sve o muževima, svekrvama, punicama, djeci.

Moderator: spacebound

Post Reply
storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Been thanked: 1 time
Status: Offline

Re: Neobične strane razvoda u BiH

30 Dec 2014, 08:40

Salahuddin wrote:Znaci da bi se doslo do mesa, samo nuditi brak. Ovom sa pijace je islo. Dobar je, hebo ga caca! :888
znaći kupiti neki švercerski prsten u kutijici i nosati, kad izlaziš :hihi kod kontakta odmah na gotovs :ooo
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica
Has thanked: 424 times
Been thanked: 625 times

30 Dec 2014, 14:41

Salih,pročitaj zadnju rečenicu,u kojoj dobi se najviše razvode......samo se ti smij na ovoj temi :djed .........tika-taka :zubi

............sad ozbiljno.....kod nas sud češće dodijeli zeni djecu,ok........ali nakon sto se ona osamostali ili ode svojima,kako se vec o snađe,otac se ponasa kao da mu je time ucinila veliku uslugu......i ne pada mu na pamet da pita ima li to dijete čizme za zime..... :dole .nekakvih stotinjak maraka ovaj gubavi sud dodijeli i to je kao puno dati.........imam prijateljicu ciji bivsi namjerno ne radi nigdje,i kad radi na crno je,samo da njoj i djetetu nebi slao 100 maraka :lud

biva boji se da nebi ona nebi sta kupila sebi...........a gdje ces potrositi dvije marke na zenu koju vise ne trosis,i koja ti vise nije kuharica i spremacica.......ovo pokazuje nekakvu sliku na balkanu stvarnog obraza mnogih "muškaraca" kad dođe stani-pani.......
Gospode, gdje li pronalaze, ovoliku đubrad i mamlaze.

Lebowski
Forum [Bot]
Forum [Bot]

30 Dec 2014, 14:42

Ja bih ovog u zatvor strp'o pa nek se tamo zeni i zaebava.. Strasno!
Ostavljam profil na forumu u amanet dobrim ljudima

USERNAME: Lebowski
PASSWORD: 123456

Dobri ljudi, uđite i promijenite šifru i riješite se kjafira.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

30 Dec 2014, 22:48

Salahuddin wrote:
Zagorka wrote:Salih,pročitaj zadnju rečenicu,u kojoj dobi se najviše razvode......samo se ti smij na ovoj temi :djed .........tika-taka :zubi

............sad ozbiljno.....kod nas sud češće dodijeli zeni djecu,ok........ali nakon sto se ona osamostali ili ode svojima,kako se vec o snađe,otac se ponasa kao da mu je time ucinila veliku uslugu......i ne pada mu na pamet da pita ima li to dijete čizme za zime..... :dole .nekakvih stotinjak maraka ovaj gubavi sud dodijeli i to je kao puno dati.........imam prijateljicu ciji bivsi namjerno ne radi nigdje,i kad radi na crno je,samo da njoj i djetetu nebi slao 100 maraka :lud

biva boji se da nebi ona nebi sta kupila sebi...........a gdje ces potrositi dvije marke na zenu koju vise ne trosis,i koja ti vise nije kuharica i spremacica.......ovo pokazuje nekakvu sliku na balkanu stvarnog obraza mnogih "muškaraca" kad dođe stani-pani.......
Pa ima mozda nesto u toj dobi sto insane izludi. Moj brat se prije nekoliko godina razveo, bas u toj zivotnoj dobi. Posto djeca kategoricno odbijaju (13 godina) da budu iskljucivo kod jednog ili drugog, budu i kod njega i kod majke. Obadvoje im kupuju sta treba i sve to ide OK ali jako mi je zao, najvise zbog djece a i zbog njih samih. Nakon 20 godina braka. Onako, iznenada. Sve izgledalo OK. Ni ja kao brat nisam od njega cuo niti sam mogao primijetiti bilo sta. Odjednom, bum! Ni danas se ne mogu pomiriti sa cinjenicom da njih dvoje nisu vise zajedno. Nisu se jedno od drugog razdvajali sve do zadnjeg dana. Pa ti provali u ljudsku psihu...

......e tako,a i ti si krenuo okolo kole sa hurmašicama,na hajr da ti izađe :zubi

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

03 Jan 2015, 18:10

Salahuddin wrote:
Zagorka wrote:
Salahuddin wrote:
Zagorka wrote:Salih,pročitaj zadnju rečenicu,u kojoj dobi se najviše razvode......samo se ti smij na ovoj temi :djed .........tika-taka :zubi

Pa ima mozda nesto u toj dobi sto insane izludi. Moj brat se prije nekoliko godina razveo, bas u toj zivotnoj dobi. Posto djeca kategoricno odbijaju (13 godina) da budu iskljucivo kod jednog ili drugog, budu i kod njega i kod majke. Obadvoje im kupuju sta treba i sve to ide OK ali jako mi je zao, najvise zbog djece a i zbog njih samih. Nakon 20 godina braka. Onako, iznenada. Sve izgledalo OK. Ni ja kao brat nisam od njega cuo niti sam mogao primijetiti bilo sta. Odjednom, bum! Ni danas se ne mogu pomiriti sa cinjenicom da njih dvoje nisu vise zajedno. Nisu se jedno od drugog razdvajali sve do zadnjeg dana. Pa ti provali u ljudsku psihu...

......e tako,a i ti si krenuo okolo kole sa hurmašicama,na hajr da ti izađe :zubi
Ja se zajebavam i to se valjda vidi. Ja sam ozenjen ali se volim malo zafrkavati. Upustanje u neku vezu, makar ona bila i elektronska, ne pada mi napamet. Ja kad se zezam sa zenskima, ti radim na forumu, otvoreno. Ne saljem pozivnice forumasicama na PP. :p
Kako laže :ccc

Alpha
Inventar foruma
Inventar foruma

03 Jan 2015, 18:32

nebi odolio bramsici na skype sigurno salahudine ... :123
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬

Alpha
Inventar foruma
Inventar foruma

03 Jan 2015, 18:38

narasla bi ti muda ponovo :plavi
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬
COR NON MENTITUR
▬▬▬ஜ۩۞۩ஜ▬▬▬

Krokodil Behko
Globalni moderator
Globalni moderator
Has thanked: 9303 times
Been thanked: 11063 times

Zašto je dobar razvod bolji od lošeg braka

30 Mar 2015, 09:50

Image
Svako ko razmišlja, razmišljao je ili je prošao kroz razvod braka zna da je situacija mnogo komplikovanija ako su u nju uključena djeca. I dok će jednima njihova dobrobit biti glavni razlog za ostanak u lošem braku, psiholozi kažu da time djeci čine medvjeđu uslugu, osobito ako se radi u odnosu punom neprijateljstva, pasivne agresije, a naročito bilo koje vrste zlostavljanja.

Iako brojna istraživanja pokazuju da je razvod roditelja velika trauma za dijete, treba voditi računa i o trajnoj emocionalnoj šteti koju dijete trpi u domu s roditeljima koji ne mogu pronaći zajednički jezik, piše "The Huffington Post".

Dva doma u kojima nema svađa

Ovo omogućava djeci da budu upravo to - djeca, a ne mirotvorci koji osluškuju razgovor i svađu roditelja, strijepe od povišenih tonova ili osjećaju spektar negativnih osjećaja dok nemaju emotivnu zrelost za obradu istih. Zbog toga mogu kriviti sebe, osjećati stalnu nesigurnost.

Iako je odlazak u dva doma velika promjena, ako u njima nema svađa svakako će biti dugoročno bolja za djecu. Nemojte se zavaravati kako zbog toga djeca više pate, oni mogu žaliti za vremenom dok ste svi živjeli skupa, ali samo zato što su se priviknuli na loše i smatraju to normalnim.

Stabilnija emotivna situacija

Stvari su komplikovane nekoliko mjeseci nakon razvoda i odvajanja, no većina porodica ipak uspješno prođe kroz ovu prilagođavanje te nađu novu viziju svakodnevice, čiji je temelj stabilnija emotivna situacija. Naravno, za tako nešto je potrebno da oba roditelja budu zreli i stavljaju dobrobit djece na prvo mjesto, odnosno da dijete ne pokušavaju "okrenuti" protiv drugog roditelja, kupovati ga poklonima.

Pozitivan primjer rada na vlastitoj sreći

Djeca koja su odrastala uz roditelje u nesretnom braku usvajaju vrijednosti iz odnosa koji su godinama gledali. Zbog toga i sami u budućnosti mogu tražiti sličnu dinamiku odnosa, smatrajući ju normalnom, ili tražiti partnere s istim manama kakve su imali njihovi roditelji, kako bi ih "ispravili". Jedna od dužnosti roditelja je i učenje djeteta o tome da sam mora raditi na svojoj sreći i birati ono dobro za sebe, a ne postoji bolji način da im to pokažu nego vlastitim primjerom.

Učenje o kompromisu

Nakon što vide roditelje kako se međusobno poštuju i dogovaraju nakon razvoda te se trude riješiti stvari koje moraju da bi situacija normalno funkcionirala, djeca uče da je kompromis bitan. Iako niti jedan razvod nije bez svojih izazova, preživljavanje njega važna je životna lekcija za sve učesnike, kao i da ljubavno-seksualni odnosi ne utiču na ljubav koju roditelji imaju prema djeci.

Sretniji roditelji mogu pružiti više djeci

Frustriran, očajan, depresivan, ljut ili naprosto nesretan roditelj kao takav nema volje niti energije baviti se previše djetetom jer je opterećen svojim mukama - što je sasvim ljudski i prirodno. No ako takvi osjećaji traju u lošem odnosu, u svakom je slučaju nužno da roditelj pronađe vlastiti mir i sreću kako bi više mogao pružiti i samom djetetu.

Terasa svjesti
Inventar foruma
Inventar foruma

Re: Zašto je dobar razvod bolji od lošeg braka

30 Mar 2015, 09:53

Davno sam rekao i iznio svoje mišljenje i stav o pomenuto. Ako će svaki ili svaki drugi dan dolaziti do svađa i nesklada ,
sa bračnim partnerom onda neka djeca rastu odvojeno .

I razvod je za ljude i isti je rješenje .
Pametan čovjek vidi onoliko, koliko mu treba, a ne koliko može vidjeti.
(Michael de Montaigne).

laganini
Spamer
Spamer

30 Mar 2015, 11:18

..malo je dobri razvoda :hm
..slobodan čovik kad tad bude baniran..

Johny
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

30 Mar 2015, 11:38

a previse losih brakova koji daju posljedice iz gornjeg teksta

REMB
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš
Been thanked: 7 times

30 Mar 2015, 11:39

Zar može postojat dobar razvod? Neko izvali neku rečenicu i masama lijepo zvuci - i eto ga, omladila se...a veze s mozgom nema.
Last edited by REMB on 30 Mar 2015, 12:19, edited 1 time in total.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14228 times
Been thanked: 9823 times

30 Mar 2015, 11:52

Naravno da postoji dobar razvod
Svaki je bolji od loseg braka, braka sa svadjama, tucnjavom, maltretiranjem, ignorisanjem, brak bez ljubavi, postovanja, uvazavanja...
Svaki razvod je bolji od ovog!
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

tovar
Osvježenje foruma
Osvježenje foruma

30 Mar 2015, 11:57

Prijatelj se poodavno vjenčao, dvoje djece pa se rastao pa ponovo oženio istu ženu pa još jedno dijete pa se opet rastali i evo sada opet u subotu me zovu na svadbu, nakon dvije godine od zadnje rastave ponovo se vjenčaju (uvijek isti muž i žena), ona opet zatrudnila.

Znam !!! I meni ovo zvuči suludoooooo ... a pokušajte zamisliti kako je meni, treći puta sada na svadbu uvijek istima !?! ... a što bi oni mene vidjeli na svadbi da im moja mama nije kuma jednom djetetu ... koga god od poznanika pitam šta misli o tome, nikome ništa nije jasno.
O, sudbo kleta...
vrati mi vjeru...u ljude, u ljubav, u bolje sutra;
za uzvrat ja ću moliti Boga
da ti oprosti za sva moja tužna jutra...

REMB
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

30 Mar 2015, 12:18

Julia-Klara wrote:Naravno da postoji dobar razvod
Svaki je bolji od loseg braka, braka sa svadjama, tucnjavom, maltretiranjem, ignorisanjem, brak bez ljubavi, postovanja, uvazavanja...
Svaki razvod je bolji od ovog!
Očito je da si od onih koji nasijedaju na površne i izlizane teze...
Brak je stanje a razvod događaj.
Stanje traje a događaj se samo desi.
To dvoje je neuporedivo.

Julia-Klara
Forum [Bot]
Forum [Bot]
Has thanked: 14228 times
Been thanked: 9823 times

30 Mar 2015, 13:56

Dogadjaj ovisi od stanja stanja :D
Koje nije uvijek fino,bajno,sjajno
"Stanje" se moze i mijenjati,pa iz stanja opsteg zadovoljstva i srece postati nesto totalno suprotno
A vjerujem da svi zelimo zivjeti u "stanju srece i blagostanja", pa kad to nije moguce slijedi - ravod :cudi

Da sam od onih koji nasjedaju na povrsne i izlizane teme vec bih davno bila udata :cudi
ju mast lov jor femili end bi najs tu komsija :djed

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

30 Mar 2015, 14:07

Zivot je jedan.Hvala Bogu danas niko nikoga durati ne mora,ako su nekad zene morale za suhu koru durati šamar umjesto sabahajrula.
Nedaj Boze da sta krene po zlu,naravno da bih pokusala spasiti,ali ostajati posto-poto,to moze samo ludjak i mazohist.
Ako koga slucajno brine vjersko stajaliste-dopusteno je. :kafa

REMB
Aktivni forumaš
Aktivni forumaš

30 Mar 2015, 14:24

Ako se dvoje ljudi ne mogu, ne mogu naći zajednicki jezik...razvod je sasvim prirodno rješenje.
Al nazivat razvod "dobar" ili "los" je besmisleno.
Brak moze biti dobar ili los.

Zagorka
Žena, majka, forumašica
Žena, majka, forumašica

30 Mar 2015, 14:30

Pa dobro,svaki izlaz iz pakla je dobar......pa valjda otud......... :zubi

storm
Forum [Bot]
Forum [Bot]

30 Mar 2015, 14:57

Kad veza ne ide nije nikad dobro...
Ako ostane par zajedno zbog djece, šalješ djetetu krivu poruku, kako to treba izgledati...
Ako se razvedes, da djeca to ne gledaju, to je teška trauma za dijete (ako sad zanemarim logično i traumu po muža i ženu)... Dok dijete skuzi da je to bilo najbolje, prošao je voz... Djetinjstvo je prošlo u nedostajanju jednog roditelja...
Tako da nemojmo o dobrom i lošem... Banana si kako god se okrenes... Guza ti je straga :)
Eto samo je do osobnog pogleda što ti je manje zlo...
Jedino ako se radi o bjesomucnim svakodnevnim svadjama ili čak fizičkom nasilju onda nema zbora...
Habibti, ya nour el - ain... :srce

Post Reply

Return to “Brak & Porodica”