Tu kradu restorani, ne krade Cola, i zapravo Cola od toga ima samo stetu..jel tako?Maja wrote:Pa ne znam na šta je mislio, ali vjerovatno na one papirne čaše od pola litra po amerčkim restoranima brze prehrane. Pojma nemam. Ali ima logike.
Coca cola / Pepsi
- Mister No
- The Good, the Bad and the Ugly

- Has thanked: 9292 times
- Been thanked: 5958 times
- Status: Offline
Re: Coca cola
The Dark Side Of The Forum...
- Maja
- Administrator

- Has thanked: 8355 times
- Been thanked: 19692 times
Imamo mi bušotinu. U sred ljeta vode kolko hoćeš.Sheval wrote:Podzemne vode.
Jako su dobre u slučaju da želiš kopati bunar a ako ne želiš,nisu ti baš od koristi,naprotiv
- Mister No

Ne sumnjam da imasMaja wrote:Imamo mi bušotinu.Sheval wrote:Podzemne vode.
Jako su dobre u slučaju da želiš kopati bunar a ako ne želiš,nisu ti baš od koristi,naprotiv
Last edited by Mister No on 21 Apr 2012, 00:33, edited 1 time in total.
- Maja
- Administrator

Nema ništa zdravo u Coli. Naziv je i dobila po kokainu koji se u nju stvaljao na početku proizvodnje, pa sve do dvadesetih godina. Sada je kokain zamjenjen kofeinom.
Volim je ponekad popiti, ne često... posebno ako se malo obilnije jede...
Evo šta radi Cola:
Ulijte limenku Coca Cole ili Pepsi u wc školjku. Nakon jedan sat pustite vodu. Limunska kiselina u Coca- Coli ili Pepsi uklanja mrlja na keramičkim površinama. Trljajte kromirane odbojnika automobila sa zgužvanim komadom Al-folije namočene u Coca- Coli ili Pepsi kako bi ih očistiti i povratili sjaj.
Okrhnuti zub stavite u čašu u kojoj je Cola i nakon 10 dana zub će nestati, tako Coca- Cola djeluje na naše kosti i zube.
Stavite komadić mesa u čašu punu Cole i ostavite preko noći ujutro neće biti mesa u čaši, tako Cola djeluje na našu jetru (nije ni čudo da dosta ljudi ima cirozu jetre).
Coca- Cola uklanja mrlje pomoću praška za pranje rublja, te pomaže očistiti vjetrobranaska stakla na autu.
Volim je ponekad popiti, ne često... posebno ako se malo obilnije jede...
Evo šta radi Cola:
Ulijte limenku Coca Cole ili Pepsi u wc školjku. Nakon jedan sat pustite vodu. Limunska kiselina u Coca- Coli ili Pepsi uklanja mrlja na keramičkim površinama. Trljajte kromirane odbojnika automobila sa zgužvanim komadom Al-folije namočene u Coca- Coli ili Pepsi kako bi ih očistiti i povratili sjaj.
Okrhnuti zub stavite u čašu u kojoj je Cola i nakon 10 dana zub će nestati, tako Coca- Cola djeluje na naše kosti i zube.
Stavite komadić mesa u čašu punu Cole i ostavite preko noći ujutro neće biti mesa u čaši, tako Cola djeluje na našu jetru (nije ni čudo da dosta ljudi ima cirozu jetre).
Coca- Cola uklanja mrlje pomoću praška za pranje rublja, te pomaže očistiti vjetrobranaska stakla na autu.
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
onaj koji žuri govori prije nego što sazna,
odgovara prije negoli nešto shvati,
odluči prije negoli provjeri,
kudi prije nego što se u nešto uvjeri.
(Arapska poslovica)
(Arapska poslovica)
- Mister No

Mislim da u kolu ne dodaju limunsku, nego neku drugu kiselinu, al svejedno, u velikoj vecini sokova i drugih prehrambenih proizvoda imas dodatu limunsku kiselinu (mislim da sluzi kao konzervans).
Zub stavis u casu sa Colom pa nestane...hmmmm, ajde neka je i tako, al kave veze to ima sa nasim kostima, pa valjda Cola dospije u zeludac a ne u zglobove, kad se konzumira.
Ne vjerujem da ima bilo sta drugo u Coli a da nema u drugim gaziranim picima sto moze istopiti jetru, oci, usi, sluzokozu, tabane i druge organe jako drage insanima.
Previse naklapanja i dezinformacija ima o tom, najprodavanijem bezalkoholnom picu na svijetu, ne uzimajte sve "zdravo za gotovo".
Zub stavis u casu sa Colom pa nestane...hmmmm, ajde neka je i tako, al kave veze to ima sa nasim kostima, pa valjda Cola dospije u zeludac a ne u zglobove, kad se konzumira.
Ne vjerujem da ima bilo sta drugo u Coli a da nema u drugim gaziranim picima sto moze istopiti jetru, oci, usi, sluzokozu, tabane i druge organe jako drage insanima.
Previse naklapanja i dezinformacija ima o tom, najprodavanijem bezalkoholnom picu na svijetu, ne uzimajte sve "zdravo za gotovo".
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
- Has thanked: 41762 times
- Been thanked: 28583 times
Cola tito
bolje umrijeti sit nego zivjeti gladan 
Pojedino kamenje je mekše od vaših srca.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
silence wrote:ja volim colu Naziv je i dobila po kokainu koji se u nju stvaljao na početku proizvodnje, pa sve do dvadesetih godina. Sada je kokain zamjenjen kofeinom. steta bolja je koka
Volim je ponekad popiti, ne često... posebno ako se malo obilnije jede...![]()
silence wrote:ja volim colu Naziv je i dobila po kokainu koji se u nju stvaljao na početku proizvodnje, pa sve do dvadesetih godina. Sada je kokain zamjenjen kofeinom. steta bolja je koka
Volim je ponekad popiti, ne često... posebno ako se malo obilnije jede...![]()
Rum, da nisi možda pio Colu?... Ovo je dokaz da je štetna...
Čuvaj se žurbe, jer ona uvijek dovodi do kajanja:
(Arapska poslovica)
(Arapska poslovica)
U Colu se stavlja fosforna kiselina (koja je jako uspjesna u otklanjanju hrdje
). Fosforna kiselina (nije dokazano) smanjuje tvrdocu kostiju (ali ne i njihovo "topljenje") i izvlaci kalcijum iz istih sto dovodi do mogucnosti bubreznog kamenca.
Ali, fosforna kiselina, u malim kolicinama, se nalazi i u mlijeku, mesu peradi, ribi i zumancetu.
Piti Colu u manjim kolicinama je ok.
p.s. nista bolji od Cole nisu ni Sprite, 7 Up, Fanta, ali ni ostali tzv. tvornicki sokovi.
Ali, fosforna kiselina, u malim kolicinama, se nalazi i u mlijeku, mesu peradi, ribi i zumancetu.
p.s. nista bolji od Cole nisu ni Sprite, 7 Up, Fanta, ali ni ostali tzv. tvornicki sokovi.
Gledam te nekim drugim ocima
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
upravo onako kako ne treba...
I ne shvatam sta mi se desava
nedostaje mi rec koja resava
u tebi je neka tajna ostala
k'o muzika starih majstora
- Pasaga
- Hadžija

- Has thanked: 3957 times
- Been thanked: 2978 times
Dust wrote:U Colu se stavlja fosforna kiselina (koja je jako uspjesna u otklanjanju hrdje). Fosforna kiselina (nije dokazano) smanjuje tvrdocu kostiju (ali ne i njihovo "topljenje") i izvlaci kalcijum iz istih sto dovodi do mogucnosti bubreznog kamenca.
Sve ove sto si nabrojao ne koristim,niko u fam. vec dugi niz godina upravo zbog ovih negativnih biverkningara.
Orjentisali smo se za vocne sokove,bez secera,sto vise sa prirodnom aromom.
Ponekad ovdje u zadrugu stigne COCKTA,iz Slovenije,nije ni nalik onoj sto proizvodi Trebjesa u Niksicu.
To samo da me malo zelja mine.
Probao sam komadic telece dzigarice ubaciti u casu coca-cole..od tada nikad ne kupujem to i ta slicna pica.
Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Od gaziranih pijem sve coca cola je pice Bogova 
- Maja
- Administrator

Vi koji živite vani, ima li puno razlike između Cole, Fante i inače poznatih sokova u BiH i u zemljama u kojima živite?
-
Ruana
Meni nema, Cola, ista i dole i ovdje.Maja wrote:Vi koji živite vani, ima li puno razlike između Cole, Fante i inače poznatih sokova u BiH i u zemljama u kojima živite?
Samo sto tonik ovdje nije lijep kao i dole. Ovdje ima nesto dobro gorko u toniku.
- Krokodil Behko
- Globalni moderator

- Has thanked: 10163 times
- Been thanked: 12042 times
Tonik i treba da bude gorak. Možda je to okus limunove koreRuana wrote:Meni nema, Cola, ista i dole i ovdje.Maja wrote:Vi koji živite vani, ima li puno razlike između Cole, Fante i inače poznatih sokova u BiH i u zemljama u kojima živite?
Samo sto tonik ovdje nije lijep kao i dole. Ovdje ima nesto dobro gorko u toniku.
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Vani im stavljaju koku a ovdje sodaMaja wrote:Vi koji živite vani, ima li puno razlike između Cole, Fante i inače poznatih sokova u BiH i u zemljama u kojima živite?
nasa cola je vodenija.Maja wrote:Vi koji živite vani, ima li puno razlike između Cole, Fante i inače poznatih sokova u BiH i u zemljama u kojima živite?
- Rum
- Sebijin pulen

- Mood:
Vidispaparaci wrote:nasa cola je vodenija.Maja wrote:Vi koji živite vani, ima li puno razlike između Cole, Fante i inače poznatih sokova u BiH i u zemljama u kojima živite?