Sam u kafiću
Moderator: Krokodil Behko
- dadojović
- Forum [Bot]
- Has thanked: 372 times
- Been thanked: 310 times
- Status: Offline
Re: Sam u kafiću
Dođoše vremena da ovo skoro postade obavezno. Srećom, samo je privremeno.
MM "provali rimu za notornu laž, za duboki uzdah posustalog sna, rimu za tminu, i tišinu za dno dna" MM
- ElTriconi
- Đulaga
- Mood:
- Has thanked: 46444 times
- Been thanked: 8305 times
Pa kae 

Sta ce zena sama u kafani
pitaju se svi
sta vas briga isti smo pred Bogom
svi ranjeni u ljubavi
A jos kad bih na njezinom aman krilu zaspao
Da bog da se do vijeka ne probudio

Da bog da se do vijeka ne probudio
- Zana
- Gospođetina
- Has thanked: 9144 times
- Been thanked: 8984 times
Nezamislivo mi je da sama izađem naveče. U toku dana mi je prihvatljivo sama popiti kafu, ručati i tako to. 

Treba samo ić' prekoreda i govorit' "izvinjavam se"
- toxic
- Forum [Bot]
- Been thanked: 1 time
Kafice u sustini ne volim, retko zalazim, a i kad se desi nemam nikakav problem sesti sama, piti, jesti, or whatever.
Nije mi jasno uopste sta je ljudima cudno sto neko bude sam
Nije mi jasno uopste sta je ljudima cudno sto neko bude sam

𝗪𝗲'𝗿𝗲 𝗔𝗹𝗹 𝗠𝗮𝗱 𝗛𝗲𝗿𝗲 ツ
- Grom
- Inventar foruma
- Mood:
- Has thanked: 42 times
- Been thanked: 23 times
Ja imam običaj da izađem sam u kafić da popijem piće, znam sam otići u drugi grad na piće ili večeru kad mi naumpadne; a ima u Tuzli u Bingo City Centru pikado, bilijar, kuglana pa i tamo znam otići kad mi je dosadno, a volim i vozanje. Prijatelje koje sam imao kada smo stalno izlazili su se oženili i osnovali porodice, ja se poslije toga nisam ni trudio da nađem novo društvo. Imam sestru sa kojom znam izaći, kao i njen momak, pa nekad sve troje izađemo.
Malo ispočetka neobično bilo, kasnije već ništa posebno i ne obraćam pažnju da li neko gleda u mene ili šta. Ako neko nema društva bolje mu je tako da izađe nekada sam, nego da se zatvori u četiri zida i ubija sebe u pojam, pada u depresiju. Doduše zna nekada biti zeznuto kada pogledam društva i parove oko sebe kako uživaju, pa malo budem sjeban, ali nije gore nego kada ne izlaziš nigdje.
Malo ispočetka neobično bilo, kasnije već ništa posebno i ne obraćam pažnju da li neko gleda u mene ili šta. Ako neko nema društva bolje mu je tako da izađe nekada sam, nego da se zatvori u četiri zida i ubija sebe u pojam, pada u depresiju. Doduše zna nekada biti zeznuto kada pogledam društva i parove oko sebe kako uživaju, pa malo budem sjeban, ali nije gore nego kada ne izlaziš nigdje.
- Lanci
- Forum [Bot]
- Has thanked: 94 times
- Been thanked: 49 times
Ne volim samocu,tako bila to kuca,kafici,restorani itd,uvijek sam vise za izlazak sa drustvom.
I keep my personal life private,so don’t think you know me!
You know what I allow you to know.
You know what I allow you to know.
- Pasaga
- Hadžija
- Has thanked: 3864 times
- Been thanked: 2907 times
naravno,ima trenutaka kad cojk pozeli biti sam...
dodje to kao potreba ...
tad pasu dva expresa ....kratka ....i cjela kutija .... dabome ....
dodje to kao potreba ...
tad pasu dva expresa ....kratka ....i cjela kutija .... dabome ....

Ne obracaj mi se:
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
Lavlje_srce
"Ne uzimaj hranu iz tanjira brata svojeg, jer će oslabiti, i ma koliko te volio, tako slab ti neće biti od pomoći, i ostaćeš sam".
- MunDzi
- Svadjalica
- Has thanked: 715 times
- Been thanked: 1390 times
Nema nista ljepse nego kad negdje cunjas, cunjas, i onda se smjestis negdje u neku cafebastu i sebi narucis veliki kapucino.
Polahko ga cejfis i gledas ljude kako prolaze, nebo, oblake, ......
Polahko ga cejfis i gledas ljude kako prolaze, nebo, oblake, ......
-
- Aktivni forumaš
- Has thanked: 978 times
- Been thanked: 835 times
imo onomad pauzu između dva kursa, prekratku da odem kući, predugu da čekam ispred učionice, al taman da odem u kafić i popijem piće, čituckajući neku knjigu, nešta.. ok je to bilo, nije bilo loše, al opet ne bih mahsuz otišo u grad, da budem saam u kafiću..
too dark for finding my ground.. and trees.. shiver and sway..
- Remzudin
- Inventar foruma
- Has thanked: 258 times
- Been thanked: 404 times
Ako ja odem negdje sam,onda idem sa planom.Maja wrote: 10 May 2010, 22:23 šta mislite o ljudima koji sami izlaze i sjede za šankom. mislite li automatski da oni nemaju prijatelja? bi li vi izašli sami da su vam svi prijatelji zauzeti, a vama se izlazi ili npr da ste sami u nekom drugom gradu u hotelu bi li ostali u sobi i možda prošetali gradom ili bi otišli u neki kafić/klub?
A na jedan izlet neidem sam.
Ja nikad nebi bez razloga otisao napr.sam u Zagreb ili Beograd.
- Duminjo
- Urednik foruma
- Has thanked: 2553 times
- Been thanked: 7883 times
Kad se nalazim su nekim, volim doci i sät vremena ranije da prvo Malo sam ocejfim. Pogotovo ako znam osoblje i ako je kafana "domaca".
A neriijetko sam odlazio i onako sam, preko dana, u kafanu kod konobara sa kojima se znam malo bolje..
A neriijetko sam odlazio i onako sam, preko dana, u kafanu kod konobara sa kojima se znam malo bolje..
- MrH
- 22 bez glave
- Has thanked: 1684 times
- Been thanked: 1383 times
- MrH
- 22 bez glave
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15060 times
- Been thanked: 14798 times
Stotinu outa pomislila kako bi to bilo....ali nikada nisam sama sjedila. Nekako mi to tuzno.....Ne znam. Dzaba i novine i sve. Cak ni na moru kad je kafic metar od plaze. Ne ide....Jednostavno nisam taj tip.
”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
- MrH
- 22 bez glave
Onda te nista ne sprijecava da odes negdje u neki grad. Nagradis sama sebe nekim izletom. Obidjes znamenitosti tog grada, rucas, popijes kafu, uzivas, a da ti niko ne nabija nista na nos.
Krenes npr od nekih kracih ruta. Konjic, Visoko, planina neka, bilo sta. Poneses mobitel, fotoaparat i zabiljezis za sebe neke momente.
Last edited by MrH on 15 May 2020, 21:13, edited 1 time in total.
11/11/22
- MrH
- 22 bez glave
Ja isao i na more samDori wrote: 15 May 2020, 21:10 Stotinu outa pomislila kako bi to bilo....ali nikada nisam sama sjedila. Nekako mi to tuzno.....Ne znam. Dzaba i novine i sve. Cak ni na moru kad je kafic metar od plaze. Ne ide....Jednostavno nisam taj tip.

11/11/22
- Dori
- Forum [Bot]
- Mood:
- Has thanked: 15060 times
- Been thanked: 14798 times
Svaka cast....
Moja jaranica je to uradila jedne godine. Super joj bilo. Ja nikad ne bi mogla....Radije bi presjedila ljeto kod kuce

”Fascism is cured by reading and racism is cured by traveling”
Hvala MrHMrH wrote: 15 May 2020, 21:12Onda te nista ne sprijecava da odes negdje u neki grad. Nagradis sama sebe nekim izletom. Obidjes znamenitosti tog grada, rucas, popijes kafu, uzivas, a da ti niko ne nabija nista na nos.
Krenes npr od nekih kracih ruta. Konjic, Visoko, planina neka, bilo sta. Poneses mobitel, fotoaparat i zabiljezis za sebe neke momente.